Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 godzin temu, pedro2 napisał:

Powściągnij swą radość bo może z Ciebie będą się śmieli na jesieni, że za tanio było Ci po 20zl oddajesz po 15 😉 Dzisiaj wszystko możliwe. Co się dzieje ze zbożem i mlekiem...

Akurat że zbożem nic się nie dzieje. Jeśli dostaną ta dopłatę do pszenicy 3tys to i tak bardzo dobra cena wyjdzie licząc koszty z tamtego roku. Gorzej może być w tym roku po wyborach

Opublikowano
3 godziny temu, STIG13 napisał:

Dzisiaj handlarz za mieszańca z hf proponował 10 brutto. Niech się buja, LZA

Kto był ?

47 minut temu, TommyLee napisał:

To gdzie oni to bydło woża,  skoro ubojnie zapchane....

Od Patrzałka gość gadał że ubojnia bije tylko raz w tygodniu bo nie mają co . Więc ch..j ich wie 

Opublikowano

Co Wam powiem to Wam powiem

Ja to ma dobrych odbiorców,którzy się martwią o mnie i przede wszystkim o moje bydło do odstawy. Dziś z samego rana dwa telefony żebym się nie wstrzymywał z odstawą bo byk strasznie leci i za tydzień dwa w ogóle nie sprzedam bo tyle jest bydła.

Nadmienie tylko,że jeden z moich rozmówców miał dziś do uboju max 30% tego co biją normalnie i w większości były to niedorosty-kolega rano wiózł im sztukę żeby mu ubili 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
soltys48 napisał:

Ja to ma dobrych odbiorców,którzy się martwią o mnie i przede wszystkim o moje bydło do odstawy. Dziś z samego rana dwa telefony żebym się nie wstrzymywał z odstawą bo byk strasznie leci i za tydzień dwa w ogóle nie sprzedam bo tyle jest bydła.

Nadmienie tylko,że jeden z moich rozmówców miał dziś do uboju max 30% tego co biją normalnie i w większości były to niedorosty-kolega rano wiózł im sztukę żeby mu ubili 

wyślij ich do mnie

Opublikowano
10 godzin temu, Damianek20 napisał:

Kto jeździ w lubelskim za bydłem rejestracja W1 BYKI ? 

Wysoki dobrze zbudowany gość i czerwony samochód . 

Był dziś nie wiem skąd wiedział że mam dawał po 13 brutto hurtem 

Firma Duch albo duszek. I tak pochodzenie TKI

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Oby tak było to coś odbije cena.

Mnie bardziej martwi że w całej Europie ceny w dół.

Opublikowano

nie ma leżących krów. 

są tylko do uboju z konieczności 

Opublikowano
1 godzinę temu, PartyzantTK napisał:

Firma Duch albo duszek. I tak pochodzenie TKI

A to przed wczoraj byli z tej firmy tylko że dawali 13 zł i 12,5 a ten dziś za wszystko 13 dawał. 

Ok dzięki 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

I nie sprzedałeś przecież najlepiej się sprzedają jak dzwonią za bykami 😁

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Tylko skąd się tego bydła tyle teraz wzięło ? Dla mnie to celowa zagrywka ale z drugiej strony nie ma gwarancji że cena wzrośnie. @AdamRo coś pisał dwa tygodnie temu a myślałem że chodzi o podwyżki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v