Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Faktury za zboże trzymałem 11 lat

Faktury za bydło mam wszystkie może z 20 lat już mają. Boje się liczyć ile to kasy z nich wszystkich było i gdzie te miliony. Ile teraz za MM na żywo dają?700 plus byczki

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co skitka nie dogadana 🤔

Rutyna mnie zgubiła 

Zostałem obrażony potrąceniem 6% z U klasowe byki 

Adam a to 5% co napisane na tej umowie to jak się ma do rzeczywistości !

Opublikowano

nawet Woźnicki dzisiaj po Podlasiu grasował, i okoliczny handlarzyna wszystkie swoje skrupki po bydło wysłał. 

żniwa w pełni 🤣

Opublikowano
10 minut temu, AdamRo napisał:

Miałem pytać. Przecież miałeś umowę.

Widocznie papierek gówno warty 

Chyba muszę być grzeczny bo jeszcze cenę zmienią🙂

Opublikowano

Sztuczny tłok robio tam na Podlasiu.

2 minuty temu, HF86 napisał:

nawet Woźnicki dzisiaj po Podlasiu grasował, i okoliczny handlarzyna wszystkie swoje skrupki po bydło wysłał. 

żniwa w pełni 🤣

Przed chwilą, ab23 napisał:

Widocznie papierek gówno warty 

Chyba muszę być grzeczny bo jeszcze cenę zmienią🙂

Nie bieduj . Ktokolwiek kupił od Ciebie te byki to nawet potrącając 6% umoczył dużo pieniędzy.

Opublikowano

toto są takie panikarze że siok, a jak jeszcze agrobiznesu się na oglądają 🙉🤣

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

żniwa w pełni 🤣

Powściągnij swą radość bo może z Ciebie będą się śmieli na jesieni, że za tanio było Ci po 20zl oddajesz po 15 😉 Dzisiaj wszystko możliwe. Co się dzieje ze zbożem i mlekiem...

Opublikowano

wiem i radości brak. tylko widzę owczy pęd. 

mi już mało zostało i mam dosyć tej produkcji. 

tu trzeba młodych i ambitnych 🤭

Opublikowano

ab 23.w ostatniej chwili ja też .żeśmy zpierdolili w dobrej jeszcze cenie ,u mnie poszły jałówki cały samochód po 14.5,a teraz  tylko 13 i trza prosić.moze się odbije cena jak u itajlanca woda opadnie .

Opublikowano
5 minut temu, Cybulek17 napisał:

Handlarze czytają ten temat i utwierdzają się,  że jeszcze można spuszczać 

Jest dołek , trzeba wstawiać cielaki 😁

Po ile teraz za SM 

Opublikowano

z 10 zł toto i dosyć. 

dobrze że wogóle chce zabrać 🤣

Opublikowano
44 minuty temu, HF86 napisał:

żniwa w pełni 🤣

Zapchane zakłady nie odbiorą całego towaru lub ograniczają ubój w oczekiwaniu na ustabilizowanie i niektórzy zostaną ze swoimi zakupami na kolejny tydzień. Po niedzieli w dół i po żniwach. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Handlarze czytają ten temat i utwierdzają się,  że jeszcze można spuszczać 

Jest dołek , trzeba wstawiać cielaki 😁

Poczekać trzeba jeszcze z tydzień bo na razie jeszcze dopłatowcy ciągną aby tylko dychał nie ważne kolor i kondycja 😁

W Tykocinie abp tydzień czekają za odbiorem więc chyba jest towaru opór. 

Opublikowano

Bydło nie idzie z UA więc trochę się wstrzymać ze sprzedażą niech jeżdżą i tracą na paliwo, sami sobie jesteśmy winni że oddajemy po ile oni chcą a kupujemy po ile sprzedający chce nam sprzedać.  

• Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, HF86 napisał:

wiem i radości brak. tylko widzę owczy pęd. 

mi już mało zostało i mam dosyć tej produkcji. 

tu trzeba młodych i ambitnych 🤭

Złożyłeś już wniosek o dopłaty? Pasy kwietne i wolce da się żyć wg zielonego ładu?

Opublikowano

Nie zostawiał ja nie prosiłem o to. Nie znam gościa to nie bardzo mi się chciało wdawać z nim w dyskusję, powiedziałem 14 a on 13 i podziękowałem . Postal jeszcze na posesji z 10 minut i pojechał w cholerę . 2 jałówki lm i 1 mieszaniec SIM z hf 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v