Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, ab23 napisał:

A ja zadzwonił  do 14 netto   za byki

R około 22 to może i 22.5 

widać masz lepsiejszego towaru 🤫

Opublikowano (edytowane)

Nawet licząc 22.2 × 59% to nadal jest 13 netto 

Tyle to ja tyż mam bez targowania

U klasowe byki i jałówki mają duża przewagę w cenie i zapotrzebowaniu , zakup odsadka się zwraca 

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
47 minut temu, soltys48 napisał:

Do normalnego bydła os normalnych hodowców to nie potrzebne, co innego do technicznego 

Od normalnego nie trzeba, ale od takiego handlarzyny ogólnopolskiego zbieracza złomu i cielaków technicznych od gór po Bałtyk to trzeba bo to dobry bajerant

Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał:

A na co mi simental w paszporcie, a na wadze 500 i budowa dżerseja tylko łeb biały 🤭 takie zostawiam dla zbieracza

Że takie trzymacie w nibylandii to wiem....

Opublikowano

Cybulek 

13  i 13 .2  netto polskie droższe 

Biskupiec 

1 godzinę temu, Miłypan napisał:

Szymon tyle płaci

A to trzeba dzwonić i pytać i nakręcać 

panikę😉 

Czytaj poprzednie posty 

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Że takie trzymacie w nibylandii to wiem....

U ciebie na foto ze sprzedaży widziałem 🤭

55 minut temu, Euzebiusz29 napisał:

@pedro2 wchodzisz do Irzplus wybierasz Zwierzęta. U góry po prawej naciskasz kropki i wybierasz Dane podstawowe. Wpisujesz kolczyki dzieląc numery chyba przecinkiem. 

Dzięki, już podesłali 👍

Opublikowano (edytowane)

Bo też mam 2 szt do sprzedania jedna Hf druga simental. Czyli za dobrą  krowę Hf 7,5? 

Edytowane przez Luki99
Opublikowano

Wczoraj pojechało 7 szt, trzy byki i trzy jalowki O klasowe jedne lepsze, drugie słabsze ale średnia waga 640 kg i 12,50 brutto za wszystkie ta sama cena, jeden LM waga 615 kg i 13,5 brutto. Północne Mazowsze, waga swoja. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v