Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, KarolTD90 napisał:

A sprzedawał ktoś do ZM Wyszyńscy z Kostry Śmiejki ??? Jakieś opinie o nich???

tam to chyba tylko po ubojowo szło kiedyś? 

12 minut temu, Bercik92 napisał:

No niestety nie mam dużych krów 🤷

Od 4 lat do nich sprzedajemy. Wszystko jest na +

to 6-7 zł więcej nie dostaniesz 😛 a u was boss robi wycenę?

Opublikowano

Z tego co wiem to 8.50musi byc ladna krowa okragla lm ponad 800kg. U mnie sasiad sprzedal hf ważyła 700z malym hakiem i zadowolony ze dostal po 8.50 a ile handlarz walną go na wadze to nie chce o tym słyszeć bo to jest jego znajomy i jest rzetelny.

Nie przetlumaczysz takiemu.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, artek27 napisał:

Z tego co wiem to 8.50musi byc ladna krowa okragla lm ponad 800kg. U mnie sasiad sprzedal hf ważyła 700z malym hakiem i zadowolony ze dostal po 8.50 a ile handlarz walną go na wadze to nie chce o tym słyszeć bo to jest jego znajomy i jest rzetelny.

Nie przetlumaczysz takiemu.

8 netto

Wycena 

IMG20231201153606.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, pedro2 napisał:

Ważne, że zadowolony. 

Kiedyś tak chwalił tego kupca ze tak dobrze płaci.

Miałem 6krow do sprzedania to dzwonie do niego żeby przyjechał tylko od razu mowie ze mam swoją wagę i ważymy na mojej i juz chyba drugi rok jedzie.

6 minut temu, soltys48 napisał:

8 netto

Wycena 

IMG20231201153606.jpg

No gdzie takie krowy on trzyma na mleko hf.

Jak pytalem ile mogła wazyc to zmieniał temat.

Edytowane przez artek27
  • Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, artek27 napisał:

No gdzie takie krowy on trzyma na mleko hf.

Jak pytalem ile mogła wazyc to zmieniał temat.

Jeszcze dwa tygodnie temu A nią mogłem mieć 18 Z hakiem netto dziś ponad dwójkę mniej.

Nie wiem czy to ZASŁUGA odbiorcy czy tak mocny trend

Opublikowano
46 minut temu, soltys48 napisał:

8 netto

Wycena 

IMG20231201153606.jpg

9 najmniej.

8 minut temu, soltys48 napisał:

Jeszcze dwa tygodnie temu A nią mogłem mieć 18 Z hakiem netto dziś ponad dwójkę mniej.

Nie wiem czy to ZASŁUGA odbiorcy czy tak mocny trend

Nie słuchaj głupot. Taka krowa nie tanieje.

Opublikowano
Dnia 1.12.2023 o 18:16, pedro2 napisał:

Tak jak kiedyś mi wytykał, że z kobitą bez ślubu byłem. Jednocześnie sam zapomniał, że z konkubiną dzieci ma. 

Panowie, jakie ma znaczenie kto kogo chędoży? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, PartyzantTK napisał:

Panowie, jakie ma znaczenie kto kogo chędoży? 

Żadne. Tak samo jak nikogo nie powinno obchodzić, że ktoś ma nieślubne dzieci i żyje na kocią łapę, ważne aby jemu było dobrze i dzieci zdrowe.

Ale żyjąc bez ślubu i jednocześnie wytykając komuś, że żyje bez ślubu to coś tam pod kopułą nie halo. Nie uważasz? 

Edytowane przez pedro2
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v