Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, ab23 napisał:

Przecież ceny są wszędzie  jednakowe tylko magiczne słowo  waga😉

A to są te słynne startery czy od jakiegoś prywatnego? 

Niee , to nie Holandia.  Austriaki od stałego dostawcy

• Like 1
Opublikowano
Dnia 26.04.2023 o 09:09, mlodyhef napisał:

jak ty to wyliczyles?

A właśnie wyliczyłem bo prowadzę notes wydatków na gospodarstwo od czterech lat i widzę co mi lepiej wychodzi .. polecam każdy wydatek zapisać ... Niektórzy się srogo zdziwią 😉

• Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, PolandOnion napisał:

8.60 zł handlarz dał. Waga 605 kg - 7% wiadomo.

Do 9 zł to max za hfa

Opublikowano

Jakie to marzenie... Szykuj kasę, dzwonisz zamawiasz, przywiozą i będziesz się cieszyć. Tylko czy się to spina finansowo... Ale skoro marzenie to pieniądze nie grają roli 😉 chłopaki pewnie Ci dadzą namiary gdzie oryginał blonda dostać.

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Pewien hodowca z Wielkopolski ceni U klasowe byki 14,5 netto, więc takie jak twoje myślę że 13,5 będzie ok.

Gdzie taki debil się uchował ?😂

• Haha 1
Opublikowano
Luki99 napisał:

23 minuty temu, PolandOnion napisał:

8.60 zł handlarz dał. Waga 605 kg - 7% wiadomo.

Do 9 zł to max za hfa

Tak na prawdę to nie był Hf. Jakiś mieszaniec ale to była duża potężna krowa bardzo mleczna, no ale właśnie słowo klucz "była". Po wycielenia w grudniu kilka dni nie wstawała bez kroplówek, później strasznie schudła, dostała zapalenie całego wymienia, wydajność spadła na 2 litry dziennie i tak wyszło że pojechała na konserwy. Napisałem że Hf bo jak schudła to posturowo już wyglądała jak Hf niestety.

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Cybulek 

Plus 14🐂

IMG_20230427_184140.jpg

IMG_20230427_184119.jpg

Jeszcze wstawiać fotki😝

IMG_20230427_191340.jpg

Ile teraz trzeba zapłacić za takiego ?

Opublikowano
Dnia 26.04.2023 o 19:19, Cybulek17 napisał:

W jakim wieku złapią ci przeważnie wagę na sprzedaż?

Dnia 26.04.2023 o 19:19, Cybulek17 napisał:

W jakim wieku złapią ci przeważnie wagę na sprzedaż?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v