Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Biskupiec też podobnież nowe kaniony dostał.  Znajomy się pochwalił,  że dostał 23.5 netto za 30 sztuk R

Jeżeli to jałówki to możliwe.

Biskupiec, Skiba -nowe auta

Opublikowano

Co sądzicie o ubojni Kowal ze Spytkowic? Mam 3 simentale po około 850 kg i zastanawiam się jak najlepiej je spieniężyć. Niby przez telefon oferował 14 złotych brutto, dobra cena?

Opublikowano

możesz się targować na 14 ale netto i pilnuj wagi jak wszędzie a kasę to może nawet od razu przelać z tym nie mieli problemu

Edward1922 napisał:

Co sądzicie o ubojni Kowal ze Spytkowic? Mam 3 simentale po około 850 kg i zastanawiam się jak najlepiej je spieniężyć. Niby przez telefon oferował 14 złotych brutto, dobra cena?

Opublikowano

Dobry tu patrz lm , ch ewentualnie mieszańce bb

1 minutę temu, Marcin133 napisał:

Mi za hf proponują 11netto w takiej wadze poczekam z tydzień albo dwa i cza to popchnąć ...może po 10zl wtedy dadza

IMG_20230123_105103.jpg

IMG_20230123_085427.jpg

Szybko ci się waga stabilizuje?

Opublikowano

Mam na sprzedaż 11 szt SIM kolczyki AT waga ponad 900kg, max cenę jaką dają to 13netto 😒 w kwietniu sprzedawałem SIM 9szt po 15netto i wtedy morda się cieszyła... Teraz czekam na chociaż 14netto 🤔🤔😒

Opublikowano
1 godzinę temu, mat22889 napisał:

Mam na sprzedaż 11 szt SIM kolczyki AT waga ponad 900kg, max cenę jaką dają to 13netto 😒 w kwietniu sprzedawałem SIM 9szt po 15netto i wtedy morda się cieszyła... Teraz czekam na chociaż 14netto 🤔🤔😒

Dzwoń do Edwarda ,bierz namiary to może więcej dostaniesz.

Opublikowano

Panowie troche nie w temacie oddalem 13 szt do goliny k jarocina polowe wplacili przed zaladunkiem a teraz mija 2 tydz po TERMINIE  z fv jak kasy nie ma .Ma ktos skuteczny sposób na wydostanie kasy Wezwania do zaplaty byly i NIE POMOGLO 

Opublikowano

Albo agencja windykacyjna.

Jakich wymiarów powinien byc poskromy dla bydła dla dużych sztuk Charolaise? Dla mniejszych sztuk 200-300kg pasowałoby pewnie żeby miał zwężane boki? Chciałbym też czasami zważyć jakąś sztukę i jak rozwiązać ważenie lepiej 4 czujniki i wyświetlacz czy podnieść klatkę ładowarką na wadze hakowej?

Opublikowano
42 minuty temu, cobra napisał:

Panowie troche nie w temacie oddalem 13 szt do goliny k jarocina polowe wplacili przed zaladunkiem a teraz mija 2 tydz po TERMINIE  z fv jak kasy nie ma .Ma ktos skuteczny sposób na wydostanie kasy Wezwania do zaplaty byly i NIE POMOGLO 

Tyle postów tyle pisania i dalej to samo.....

Sprawa do sądu chyba że Ci się nie spieszy to czekaj

16 minut temu, Daro20 napisał:

Albo agencja windykacyjna.

Jakich wymiarów powinien byc poskromy dla bydła dla dużych sztuk Charolaise? Dla mniejszych sztuk 200-300kg pasowałoby pewnie żeby miał zwężane boki? Chciałbym też czasami zważyć jakąś sztukę i jak rozwiązać ważenie lepiej 4 czujniki i wyświetlacz czy podnieść klatkę ładowarką na wadze hakowej?

Przypomnij się jutro to Co pomierze 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v