Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, ab23 napisał:

Jak poniżej  będzie to dwie pronary 😎

No taki drubawy K.W.

No to ten sam co u mnie kojarzę typa , jakie wrażenia po rozmowie z nim? Ja uważam że to człowiek niedecyzyjny i mało pojęcia w temacie

Opublikowano

Byki na żywo staniały z 50 gr. Jalowki stoja od kilku miesięcy na tym samym poziomie. A wszyscy spadki o kilka złotych wypisuja:D

Chociaż może i dobrze bo jadę dziś po cielaki i u mojego dostawcy stanialy:p

Opublikowano
8 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Aa jedynie co firma z mazur mnie zlała , poczekam cierpliwie jak będą szukać a wtedy 🖕🏻

Z Mazur czy Warmii?

Warmińska firma zaprzestała skupu na żywą wagę,teraz tylko wbc a jak tam jest z wbc już nie jeden się przekonał 

Opublikowano
57 minut temu, soltys48 napisał:

Z Mazur czy Warmii?

Warmińska firma zaprzestała skupu na żywą wagę,teraz tylko wbc a jak tam jest z wbc już nie jeden się przekonał 

No właśnie ten KUPIEC . I wszystko się wyjaśniło 

Opublikowano
Dnia 9.01.2023 o 13:05, Mariuszjat napisał:

dzisiaj dzwonione. Tykocin byki - O 21,20 netto  

W poniedziałek 16 stycznia dopiero był odbiór, dzisiaj fakturka i niebawem będzie przelew.

323542380_5905102812915974_6804864532246253821_n.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, Mariuszjat napisał:

W poniedziałek 16 stycznia dopiero był odbiór, dzisiaj fakturka i niebawem będzie przelew.

To w jakie klasie R czy O? Jakie wybicie ℅??? 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Mieciu24 napisał:

To w jakie klasie R czy O? Jakie wybicie ℅??? 🤔

Na fakturze takich danych nie podają jaka klasa i wybicie. (słyszałem od ankietera "abp Poland" że można wcześniej do ubojni zadzwonić żeby bydło zważyli na żywą).

Klasę domyśla się po podanej cenie kl O przez telefon i według ich cennika +/- na klasę

Wybicie pewnie jak zawsze około 55% (zależy jaki HF) tak jak kiedyś ważyłem na swoje wadze. Już tego nie robię po sprawdzeniu kilku sztuk.

Opublikowano
12 godzin temu, Paramonov napisał:

Jak Ciebie Jacu nie hejtowac jak wszystkie twoje wpisy to "wypychać bo tanieje " troll zwykły i tyle.

Był u mnie handlarzyna 13-13.5 brutto Mm swietokrzyskie 

tak bo prawda w oczy kole cwaniaczku ja tylko pisze jak jest i nie jestem żadnym trolem  handlarzyno

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Mariuszjat napisał:

Na fakturze takich danych nie podają jaka klasa i wybicie. (słyszałem od ankietera "abp Poland" że można wcześniej do ubojni zadzwonić żeby bydło zważyli na żywą).

Klasę domyśla się po podanej cenie kl O przez telefon i według ich cennika +/- na klasę

Wybicie pewnie jak zawsze około 55% (zależy jaki HF) tak jak kiedyś ważyłem na swoje wadze. Już tego nie robię po sprawdzeniu kilku sztuk.

To były HF to pewnie w 0.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariuszjat napisał:

O kurde dziwne to rozliczenie, zawsze takie miałeś czy coś zmienili ostatnio? 

ja vatowiec daję fakturę razem z bydłem, oni wpisują kasę i kopia wraca razem z oddzielnym rozliczeniem z klasami, otłuszczeniem, ceną i wagą mięsa. 

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

O kurde dziwne to rozliczenie, zawsze takie miałeś czy coś zmienili ostatnio? 

ja vatowiec daję fakturę razem z bydłem, oni wpisują kasę i kopia wraca razem z oddzielnym rozliczeniem z klasami, otłuszczeniem, ceną i wagą mięsa. 

Ryczałtowiec - kiedyś jakieś 2 lata temu wpisywali klasę na fakturze, teraz już tylko to co widać plus kwota brutto do przelewu.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacu napisał:

tak bo prawda w oczy kole cwaniaczku ja tylko pisze jak jest i nie jestem żadnym trolem  handlarzyno

Ja jestem hodowcą nie handluje bydłem . Spadki mogą być nie mówie że nie ,ale to co piszesz cały czas żeby wypychać bo tanieje i będzie po 8 ,6 zł to jest zwykłe sianie paniki... I oby się nie sprawdziło zobaczymy w marcu "cwaniaczku"

Opublikowano
6 godzin temu, Mariuszjat napisał:

Ryczałtowiec - kiedyś jakieś 2 lata temu wpisywali klasę na fakturze, teraz już tylko to co widać plus kwota brutto do przelewu.

ja też sprzedaje do ABP Pniewy i jestem ryczałtowcem i razem z fakturą przysyłają rozliczenie dostawy i klasy na WBC za każda sztukę oddzielnie, jest to spięte z fakturą tylko na oddzielnym papierze 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v