Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Mieciu24 napisał:

Odpowiedź na pytanie od kiedy u handlarzy drożeje 🤔. Bo ja którego się pytam zawsze po niedzieli w dół 😎

Raz się z Tobą muszę niestety zgodzić.

Opublikowano

dziś dzwoniłem  do ABP Pniewy to byk na WBC 21 zł w klasie O spadek 40 groszy w tygodniu a ZM Skiba spadek 60 groszy na WBC cena za O byk 20,60 więc leci w dół masakra byle oskubać biednego rolnika.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacu napisał:

dziś dzwoniłem  do ABP Pniewy to byk na WBC 21 zł w klasie O spadek 40 groszy w tygodniu a ZM Skiba spadek 60 groszy na WBC cena za O byk 20,60 więc leci w dół masakra byle oskubać biednego rolnika.

Mleko 20-50gr w dół,pszenica o 200zl na tonie od żniw w dół,byk w dół jak żyć panie prezesie?

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
8 minut temu, jacu napisał:

Czyli dobrze, że moje odjechały w ostatnią drogę 🤭 W poniedziałek telefon, wtorek samochód a dziś rano kasiorka na koncie 😄

żeby w wtorek nie odebrał kierowca, to w środę i przez najbliższe 2 może 3 tygodnie nie wjechał by kierowca ich odebrać taki piękne bagno się zrobiło 🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

No według cen gazu na giełdzie. A nimi przez ostatnie lata tłumaczyli podwyżki cen nawozów. To saletra powinna być po 2 tys, bo gaz obecnie spadł na 60 euro. Niestety jakoś w dół to tak szybko nie idzie jak w górę.

To zobacz czy gaz idzie w dół? 🤔 bo ja widzę że 0, 50 poszedł w górę 🤔

27 minut temu, Plutekz1 napisał:

Jakie ceny na byki .Od nowego tygodnia.

U handlarzy 0,50 w dół😎

Opublikowano

już był panicz piini. 

włoskie metody w połączeniu z polskim prawem. 

oj będą fajerwerki 🙉

Opublikowano
6 minut temu, czaro napisał:

Podobno w poniedziałek pierwszy byk ma być ubity we włoskim zakładzie w Sochocinie. Oj długo trzeba było czekać 😀 Od razu byk będzie drożał 😀

Znamy już komentarz byka, który zostanie ubity jako pierwszy:

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

już był panicz piini. 

włoskie metody w połączeniu z polskim prawem. 

oj będą fajerwerki 🙉

No z prawem to nie poradził sobie nawet minister Wilczek, który to zaczął budować ładne parę lat temu 😄

Opublikowano
18 godzin temu, MariuszDe napisał:

Mleko 20-50gr w dół,pszenica o 200zl na tonie od żniw w dół,byk w dół jak żyć panie prezesie?

Pszenica 300-350 zł na tonie w dół, mleko jeszcze nie wiem od stycznia ile w dół ale na krowie już straciłem ok 1 tys. Paliwo drogie , nie wiem czy ta gospodarka ma sens, za grudzień zarobiłem 4600 żona z premia wzięła tyle samo. Za cały miesiąc przy krowach też wyszło 5 , jak by były te godziny to lepiej pole niech leży ugorem, jedna krowa dla siebie i wyjebane na wszystko .

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Damianek20 napisał:

Pszenica 300-350 zł na tonie w dół, mleko jeszcze nie wiem od stycznia ile w dół ale na krowie już straciłem ok 1 tys. Paliwo drogie , nie wiem czy ta gospodarka ma sens, za grudzień zarobiłem 4600 żona z premia wzięła tyle samo. Za cały miesiąc przy krowach też wyszło 5 , jak by były te godziny to lepiej pole niech leży ugorem, jedna krowa dla siebie i wyjebane na wszystko .

Bez paniki mleko w górę od stycznia 0,20 

Opublikowano
59 minut temu, jacu napisał:

tak w dół mleko też w pomorskim 30gr na litrze a sól potasowa 60 za 4500 tona wykończa wszystkich 

Albo znów podnoszą nawozy żeby znów obniżyć i zrobić szum jak to rząd obniżył nam nawozy . 

Przy tych kosztach to tylko opłaty i życie na inwestycje brak i oby nic się po drodze nie zesralo poważnego. 

1 godzinę temu, Mieciu24 napisał:

Bez paniki mleko w górę od stycznia 0,20 

W sklepie tak 

Opublikowano
20 godzin temu, jacu napisał:

W poniedziałek dostałem jeszcze z ZM Skiba za klasę O 21.20 a za R 21.70

Opublikowano

Nie robić sobie jaj bo nie na premi 0,20w górę tylko podstawy. A jak wam wychodziło po 3 a nam po 2 to jeszcze macie więcej jak my. A według mnie powinno być równo, tylko do parametrów powinna być premia 🤩

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v