Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Niektórzy pracują i to ciężko za marną pensyjkę na wielodzietną rodzinę, to jak im nie dać, ale są ludzie uposażeni całkiem solidnie a by chamstwo brało i ciągle mało.

Czy możesz wytłumaczyć w logiczny i etyczny sposób, dlaczego ktoś kto uczciwie się dorobił, ma w swoich podatkach (pod przymusem) sponsorować dziecioroba, który kopie rowy?

• Like 2
Opublikowano

was czasem nie poybało z tym żałowaniem paru groszy tym co się im w życiu nie ułożyło , nawet nie z ich winy maja więcej chorób, i dzieci , a mniej zaradni ?????????? 

to że jeden ch*j z drugim bogatszy i zdrowszy to  też powinien wiedzieć  o tym że nie  jest mu  to dane  na stałe  czasami , o tym pamiętać

to że te szmaciarze  wszystko podłaczają pod pomoc socjalną to inna sprawa

• Like 4
Opublikowano
alandil napisał:

3 godziny temu, Desperado napisał:

Niektórzy pracują i to ciężko za marną pensyjkę na wielodzietną rodzinę, to jak im nie dać, ale są ludzie uposażeni całkiem solidnie a by chamstwo brało i ciągle mało.

Czy możesz wytłumaczyć w logiczny i etyczny sposób, dlaczego ktoś kto uczciwie się dorobił, ma w swoich podatkach (pod przymusem) sponsorować dziecioroba, który kopie rowy?

powiem delikatnie w łeb się puknij ....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A to ciekawy argument. I faktycznie zarówno logiczny jak i etyczny. Brawo, zaskoczyłeś mnie.

Edit.

To do Sławka było.

Stachu, ależ ja oczywiście pomogę z ogromną przyjemnością. Jeśli sam ocenie, że trzeba pomóc. Ale (uwaga ważne słowo) DOBROWOLNIE, a nie pod przymusem.

A jeśli nie chce pomóc to nie i ch*j komu do tego. Chcesz, to możesz i cały swój majątek menelowi spod śmietnika oddać, albo samotnej matce, której mąż zginął w wypadku i nie ma co jeść. Tylko nie mów innym, co mają robić ze swoją własnością.

Edytowane przez alandil
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, alandil napisał:

A dlaczego w swoich podatkach mam sponsorować pierdzących w stołki.

Opublikowano
39 minut temu, alandil napisał:

A to ciekawy argument. I faktycznie zarówno logiczny jak i etyczny. Brawo, zaskoczyłeś mnie.

Edit.

To do Sławka było.

Stachu, ależ ja oczywiście pomogę z ogromną przyjemnością. Jeśli sam ocenie, że trzeba pomóc. Ale (uwaga ważne słowo) DOBROWOLNIE, a nie pod przymusem.

A jeśli nie chce pomóc to nie i ch*j komu do tego. Chcesz, to możesz i cały swój majątek menelowi spod śmietnika oddać, albo samotnej matce, której mąż zginął w wypadku i nie ma co jeść. Tylko nie mów innym, co mają robić ze swoją własnością.

Państwo jako całość ustala podatki i zasady

ty proponujesz niewolnictwo GAMONIU

Opublikowano

A co to za polityczne? Nie zaśmiecać  tematu! 

Brednie piszecie jeden przez drugiego i sztuczne podziały robicie.. I z jakiego powodu? Tych 2600zł co dostaniecie albo i nie bo jak ktoś zgłosił o pomoc dla pszczelarzy a nie zaznaczył w aplikacji suszowej to nic nie otrzyma..Bo ma produkcję zwierzęcą 🤣A przecież w szacowaniach poprzednich lat nie było trzeba tego ujmować i się nie czepiali? Oj ta pomoc to się nadaje pomagać🤣

Opublikowano
51 minut temu, stach12 napisał:

was czasem nie poybało z tym żałowaniem paru groszy tym co się im w życiu nie ułożyło , nawet nie z ich winy maja więcej chorób, i dzieci , a mniej zaradni ?????????? 

to że jeden ch*j z drugim bogatszy i zdrowszy to  też powinien wiedzieć  o tym że nie  jest mu  to dane  na stałe  czasami , o tym pamiętać

Zapominają że jak będzie zbyt duża niesprawiedliwość społeczna,  to w końcu ci biedni sami upomną się o swój byt i wypatroszą bogaczy jak indyki i odbiorą sobie sami. 

Zastanawia mnie jedna rzecz, niby mamy naród katolicki, a to sk***ysyny niektóre z pod słońca jakby mieli coś komuś dać, tylko byle sami się nażreć i na chłapać do oporu..

Opublikowano

Wytłumacz mi, w jaki sposób z mojej wypowiedzi wywnioskowałeś, że popieram niewolnictwo? Konkretnie, która część tego co napisałem, według Ciebie pozwala wyciągnąć taki wniosek?

Co do pierdzących w stołek, mowa o urzędnikach, czy ogólnie o pracy biurowej?

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Słuchaj, są ludzie potrzebni i do łopaty, na razie jeszcze technika tak do przodu nie poszła żeby się obejść bez łopaty za marne grosze, to samo zakłady komunalne drogowcy, nawet w tartaku, a siedzi większość w biurach i pierdzi w stołki za naprawdę solidną kasę armia ludzi, więc co niby wypracowali za środki? a do socjalu pierwsi i tak łapy wyciągają, nawet po jakieś dary dla biednych nie mają skrupułów  żeby zajechać.

A kto temu od łopaty broni iść na DARMOWE kursy w UP i dostać się na koparkę? 🤔

2 godziny temu, bezbarwny napisał:

To, jak nazywasz, chamstwo, pracuje solidnie na swoje uposażenie i jeszcze dokłada do tego „ciężko pracującego za marną pensyjkę”, który nie wiedział w którym momencie wyskoczyć, albo wolał kupić piwo, niż paczkę gumek. Tak na to popatrz. Nie można karać zaradnych za to, że takimi są. Tym bardziej, że środki na socjal są przez nich wypracowywane, a nie przez tego ciężko pracującego za marne grosze, na wielodzietną rodzinę. 

2 godziny temu, daron64 napisał:

pier**lisz Pan jak potłuczony. 

Twoim zdaniem tylko praca fizyczna jest pracą?

A tak generalizując ja mogę napisać, że większość fizycznych nie robi nic tylko rano flaszkę owalic, a pracuje najgłupszy, któremu robić każą.

Napisz, proszę, co dla Ciebie jest solidna kasa?

Marna dyskusja panowie. On na prawdę wierzy w to co pisze. Bez obrazy, ale żulik pod sklepem ma bardzo podobny światopogląd żeby nie powiedzieć bliźniaczy. Kto ciągnie gospodarkę i etat to mu nie dać za to że jest pracowity i zaradny 🤦 jak zdrowy,  ma dwie ręce i nogi to zapieprzaj, też będziesz miał.

Tak jak mnie wczoraj jeden as chciał zagiąć urzędem skarbowym za świadczone usługi, a drugi as zusem bo nielegalnie. Obojgu się nie udało, więc jeden potem stwierdził, że jestem frajerem bo płacę wszystko na legalu 😆 

W tym kraju jest taka mentalność od pokoleń, że nie warto bo i tak się nie opłaca i tylko stękać trzeba.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wszyscy będą robić na koparkach? pomyśl trochę też zanim coś napiszesz. Ja nie mówię o żulikach, tylko o ludziach którzy się fizycznie narobią za niską zapłatę.

4 minuty temu, pedro2 napisał:

A kto temu od łopaty broni iść na DARMOWE kursy w UP i dostać się na koparkę? 🤔

Marna dyskusja panowie. On na prawdę wierzy w to co pisze. Bez obrazy, ale żulik pod sklepem ma bardzo podobny światopogląd żeby nie powiedzieć bliźniaczy. Kto ciągnie gospodarkę i etat to mu nie dać za to że jest pracowity i zaradny 🤦 jak zdrowy,  ma dwie ręce i nogi to zapieprzaj, też będziesz miał.

Tak jak mnie wczoraj jeden as chciał zagiąć urzędem skarbowym za świadczone usługi, a drugi as zusem bo nielegalnie. Obojgu się nie udało, więc jeden potem stwierdził, że jestem frajerem bo płacę wszystko na legalu 😆 

W tym kraju jest taka mentalność od pokoleń, że nie warto bo i tak się nie opłaca i tylko stękać trzeba.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Wszyscy będą robić na koparkach? pomyśl trochę też zanim coś napiszesz.

Jak ma aspiracje tylko do szpadla bo się nie chce wyjść ze strefy komfortu to niech nie stęka, że ten z koparki ma lepiej. Proste. 

Nikt go do tej łopaty nie przyspawał. Chociaż w jego główce wygląda to z goła inaczej. 

Dzisiaj bezrobotny i taki z niskimi zarobkami z chęcią do pracy może porobić prawo jazdy i rozniaste kursy do 20tys finansowane przez państwo. Ale trzeba chcieć. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Jak ma aspiracje tylko do szpadla bo się nie chce wyjść ze strefy komfortu to niech nie stęka, że ten z koparki ma lepiej. Proste. 

Nikt go do tej łopaty nie przyspawał. Chociaż w jego główce wygląda to z goła inaczej. 

Dzisiaj bezrobotny i taki z niskimi zarobkami z chęcią do pracy może porobić prawo jazdy i rozniaste kursy do 20tys finansowane przez państwo. Ale trzeba chcieć. 

Chłopie, każdy się jakoś w życiu ustawił, ktoś kto nie chce, nie umie, to koparką robił nie będzie i gówno mu z twoich porad.Często jest tak że łopaciarz ma lepiej, mniej się urobi niż ten na koparce a ma te same pieniądze, znam temat od podszewki.

Opublikowano

🤦 ile razy mam Ci powtarzać jak mu pasuje łopata to idzie i robi, ale niech nie stęka, że drugi ma lepiej. Jak se pościelisz tak się wyśpisz. 

Patrząc na to jakie było zainteresowanie u mnie w powiatowym up na te kursy za friko i na to, że ja z nie małym gosp i działalnością się załapałem mogę stwierdzić, że nieróbstwo bierze górę nad zdrowym rozsądkiem. 

1 minutę temu, witejus napisał:

Chłopie, każdy się jakoś w życiu ustawił, ktoś kto nie chce, nie umie, to koparką robił nie będzie i gówno mu z twoich porad.Często jest tak że łopaciarz ma lepiej, mniej się urobi niż ten na koparce a ma te same pieniądze, znam temat od podszewki.

Z tobą nie rozmawiam. Spadaj do łopaty

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

że ja z nie małym gosp i działalnością się załapałem

Jakim cudem?żona kiErowniczką UP?z tego co wiem to  darmowe kursy są dla bezrobotnych zarejestrowanych w UP, nie dla dużych gospodarzy

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

🤦 ile razy mam Ci powtarzać jak mu pasuje łopata to idzie i robi, ale niech nie stęka, że drugi ma lepiej. Jak se pościelisz tak się wyśpisz. 

Patrząc na to jakie było zainteresowanie u mnie w powiatowym up na te kursy za friko i na to, że ja z nie małym gosp i działalnością się załapałem mogę stwierdzić, że nieróbstwo bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.

Ale rozumiesz że łopatowi też są potrzebni, bo maszynami wszystko nie zrobi, czy dalej nie rozumiesz?