Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Łukaszzz napisał:

Tak piszecie o tych deszczach i śniegach, a w Wielkopolsce (szamotulski) nic od 23 lutego.

bo musicie zacząć na pis głosować to dostaniecie a nie na po

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
26 minut temu, lassie napisał:

Ja na nikogo nie głosował i deszcz mam a teraz to pójdę przeciw pisowi zagłosować tylko na kogo bo tak naprawdę nie ma na kogo?

Pszenica po deszczach w oczach rośnie. Z N1 zabrakło mi na długości 30m nawozu zobaczymy czy różnica będzie?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, lassie napisał:

🤣🤣🤣

Nie pomaga okręg wyborczy w którym jestem raptem kilka wiosek poniżej 500 mieszkańców to PiS z poparciem 83%

Zresztą po ma takie poparcie tylko dlatego że większość zwykłych ludzi wybory ma w 4 literach. A śmietanka typu nauczyciele, służby, sędziowie, prawnicy i reszta sprawujących jakieś ważne funkcje tam frekwencja na poziomie 90%

Edytowane przez Szymon94
uzupełnienie wypowiedzi
Opublikowano

Zdecydowanie za głęboko zasiana😉

Rsm podany przed opadami. W sumie 47mm. Chyba troszkę stracę azotu.

20220402_113447.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Piffpaff napisał:

przez ostatnie 2 dni spadło wiecej sniegu niż przez całą zimę, a zapowiadają jeszcze dziś cały dzień. 20-25cm spokojnie jest a ciekawe ile stopniało na początku jak ziemia była ciepła. Tylko się cieszyć

dokładnie miesiąc bez kropli deszczu to w końcu coś jest, jeszcze nie widziałem by w połowie marca podczas siewu tak się kurzyło 

4 godziny temu, hardkor113 napisał:

Okolice LSW z 20 cm sniegu i pada dalej.NIe zagrozi to w jakiś sposób uprawom?

z jednej strony może trochę grzyb, ale z drugiej jakby miało być -10 to lepiej że ten śnieg jest patrzą wschodzące jare uprawy 

Opublikowano

Serio się przejmujecie czy ten śnieg zaszkodzi? Chciałbym mieć takie zmartwienie. U mnie ani kropli od 21lutego, świeci pełne słońce, wiatr że głowę chce urwac i do tego erozja wietrzna. Na polu z kabiny lepiej nie wychodzić, bo pełne oczy piasku. Normalnie pustynia. Wlkp

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, batman17 napisał:

Witam. Czym w pszenżycie ozimym  tanio zwalczyć chaber. Na jesień pryskałem expert z dff i jest czyściutko poza chabrem

Galaperem  w 50 zł na hektar powinieneś się zmieścić ,tylko przeczekaj te przymrozki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Zbyszek3939 napisał:

Galaperem  w 50 zł na hektar powinieneś się zmieścić ,tylko przeczekaj te przymrozki.

Dziękuję. Czytałem etykietę starane i tam nie ma wzmianki o chabrze a to ta sama substancja co w galaperze. Myślisz że 0,6 l galapera wystarczy?

Opublikowano
batman17 napisał:

Witam. Czym w pszenżycie ozimym  tanio zwalczyć chaber. Na jesień pryskałem expert z dff i jest czyściutko poza chabrem

Chlopyralid (np. Major) 0.3 l/ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v