Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Kupie owsa od sąsiada za 950zl/t , juz mam umówiony, wartość opałowa taka sama jak pelletu za 2000zl 😂

to oczywiscie nieprawda..

do tego owsem w piecu na pellet czy eko-groszek nie da sie palic-musi byc wymieszny z odpowiednim paliwem,  kazdy w swoim piecu metoda prob i bledow musi ustalic proporcje....

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A ja rozumiem, czysta ekonomia, owies kosztuje 1000zł/t i ma kaloryczność około 16MJ/kg. Węgiel kosztuje 3000zł/t i ma kaloryczność około 28MJ/t. W przypadku owsa koszt 1MJ wynosi 62,5zł, w przypadku węgla koszt 1MJ to 107zł. Widać więc co jest tańszym opałem ;) 

mi sie udalo kupic dzisiaj groszek po 841 zl wiec palenie owsem odpada 😂, do piasta 45 km wiec i transport powienien byc tani.

16 minut temu, witejus napisał:

Norberta

wy z vice-ministra rolnictwa macie tyle samo co my z ministra infrastruktury..on zdaje sie kukizowiec i sprzedal sie za stanowisko... 

kombinator jak wszyscy, 16, ha i przychod 24 tys ?? wg gusu z ha jest ponad 4 tys 

https://orka.sejm.gov.pl/osw9.nsf/0/DB5FFC4CB505C74BC12588060048F677/%24File/OSW93_147.pdf

Opublikowano

Oooo panie, kto to panu tak przykręcił? - można by zapytać niemców w sprawie gazu :D

wyngiel płynie

w czerwcu wzrosła roczna dynamika masy załadunku i wyładunku węgla i koksu - o 181,7% r/r

Opublikowano

Nie masz chłopie nic na poparcie swoich fantazji. Normalny człowiek jak o czymś mówi/pisze to potrafi to poprzeć informacją. Ty bredzisz , kłamiesz i do tego coraz bardziej bezczelnie. Wystarczy kilka prostych pytań i leżysz i kwiczysz.

Idź spać Roman, może znowu ci się coś przyśni😆

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Nie masz chłopie nic na poparcie swoich fantazji. Normalny człowiek jak o czymś mówi/pisze to potrafi to poprzeć informacją. Ty bredzisz , kłamiesz i do tego coraz bardziej bezczelnie. Wystarczy kilka prostych pytań i leżysz i kwiczysz.

Idź spać Roman, może znowu ci się coś przyśni😆

gdy niema to napisane wp onecie lub inny badziewie to ty nic nie wiesz ...

Opublikowano
mirro napisał:

11 minut temu, Denwer napisał:

Czyli  tak  spędzasz  piątkowe wieczory  yhy 

Czy miałeś kiedyś taki piątkowy wieczór, że nagle przerodził się w poniedziałkowy poranek? Jeśli nie, to musisz spróbować.😂

Taki co przeradza się w ciul wie jaki poranek też jest fajny...

many13 napisał:

1 minutę temu, tomek222 napisał:

Harnasia z żabki skosił co najwyżej...

Jezeli co to żubra - dzisiaj nie piłem bo coś wczoraj w nocy dokuczała pikawa - chyba przestane pobierać bo za gorąco.

Toć jedno o drugie to napitek wyścigowy. Trzeba sporzywać blisko kibla.

mirro napisał:

"Tropią Obajtka", ale co ? Łażą za nim cały czas? 😂 Z tego co widać to jednak w przypadku Pana Obajtka tylko permanentna inwigilacja trzyma go w ryzach. A że złapał chwilę oddechu, to próbuje się odszczekiwać. 🤣

Moim zdaniem to fuzja Orlenu z Lotosem była potrzebna jak świni siodło.😂

Była potrzebna. MOL potrzebował wejść na rynek. Za to fuzja zafuzjowandgo Lotorlenu z PGNiG to będzie ruch stulecia - wszak powstanie PGR na taką dkalę, że będzie kupa klientów aby to kupić, podzielić i sprzedać oraz opisać we własnej prasie.

Opublikowano

Bezrobocie w Polsce najniższe od 32 lat. (co ten pis narobił :) )

Stopa bezrobocia rejestrowanego w czerwcu spadła do najniższego poziomu od transformacji - 4,9% (pierwszy raz poniżej 5%) i była najniższa od 1990. (pomimo napływu kilku milionów ukraińców)

💪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v