Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Zjedli go. Tak jak żonka Tuska rozlewała paliwo na stacji i dlatego drożało.

To samo jest z nawozami napierdalają cenę bo nie będzie a jak będzie to zdrożeje o 1000 zł na tonie a ludziska dawaj zakupy i o to chodzi biznes jest .

Z cukrem to samo ale to nie pierwszy raz już był cukier po 8 zł .

Opublikowano

Pisiory prężą  wyborcze muskuły - Amerykańskie czołgi Abrams przyjadą do Polski. Kolejne ćwiczenia armii USA. Okupacyjna Armia Stanów Zjednoczonych i jednostki Wojska Polskiego wkrótce rozpoczną kolejne wspólne ćwiczenia w ramach programu DEFENDER-Europa 20. W Polsce pojawią się czołgi Abrams i wozy bojowe Bradley. Teraz czołgi i wozy bojowe zostaną przetransportowane do Drawska Pomorskiego. W ramach szkolenia Abramsy zostaną wyposażone w system Trophy, służący do ochrony przed pociskami przeciwpancernymi. W ćwiczeniach weźmie udział około 550 żołnierzy. Dowództwo 1. Dywizji Kawalerii z Poznania obejmie dowództwo nad ćwiczeniami.

czolg-m1-abrams-w-iraku.webp

Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

Pis z założenia nie jest zły tylko głupi i to z głupoty powstaje całe zło.

Niemcy sie odcięli? Orban sie odciął? 

Już pisałeś nie raz że Pis jest dobry czyli głupi bo ludzie też tacy są , czym palisz w domu tj. jaki piec ?

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Przykład pierwszy z brzegu paliwa miało braknąć na stacjach jak zaczeła się szopka w banderlandzie. 

A to akurat jest zły przykład. Samą paniorę nakręcił Orlen, kiedy powiadomili hurtowników że wstrzymują im sprzedaż. Wtedy dopiero zaczął się cyrk. Dodam że wtedy juz coś się kroiło bo mieliśmy zamówione paliwo 2 tygodnie wcześniej i wszyscy zwlekali z dostawą. 

Opublikowano (edytowane)

@Ulman nawet w castoramie i leroy merlin mają

czy od teraz można nazywać cię głupkiem? wielki rolnik i przedsiębiorca co nawet węgla nie potrafi kupić :D :D :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano

to pokaz jaki jest pisowski as i zamow dla mnie- eko-groszek,luzem ,5 ton zebys mial latwiej z obojetnie jakiej kopalni w polsce- albo stul pysk pisowski trollu 🤣

dzisiaj  na pgg od 16, na tauronie od 17- gdy kupisz to cie przeprosze za to ze uwazam cie za pis-owskie glupka...

47 minut temu, Pafnucy napisał:

Talex sie zepsuł? Co sie dzieje? 

w koncu kupilem miotk- 2 tysiace taniej. 

co sie stalo  ? obstawiam ze obudowa lozyska na tylnym talerzu sie odkecila i zebatki sie poprzestawialy i ukruszyly . gdybym mial duzo roboty to bym naprwawil sobie sam  ale zniwa sie zaczynaja wiec i tak chwiel nie bede kosil.

40 minut temu, Ulman napisał:

znam taka onuce co ma tylko klawiature i nic wiecej niz ona  mu sie nie zepsuje, oprocz mozgu  ktory na resztak oleju racuje..

38 minut temu, Pafnucy napisał:

Moja kosiara smiga. Serwis tez szybko zadzialał jak problem zglosilem

co sie stalo ?

gdy nowu talex sie zepsul to kilka telefono musialem wykonac zanim ktokolwiek sie pofatygowal zeby przysla nowe zawiesznie a i tak sam sobie musialem zmienic, tyle ze 4 paski i komplet nozykow dali , tez byly zniwa i sezon urlopowy wiec miesiac stala.

29 minut temu, DTaras napisał:

A z octem i cukrem to prawie kokakola. Najlepiej gasi pragnienie woda ze solą.

to chyba po tej wodzie z solla miales takie przygody z niemcami 🤣

Opublikowano
nie napisał:

1 minutę temu, Ulman napisał:

Twierdzisz że PIS też  kłamie mówiąc o braku węgla?  A może jako sekta zyjesz w jakiejś rzeczywistości równoległej?

twierdzę, że 

wystarczy kilka kliknięć i mam cukier i węgiel w domu w każdej ilości , ...........  więc skończ już się podniecać

mozesz kliknac i miec wegiel po 3000zl to moze i tak ale ze strony pgg i taurona probowales klikac? to jest jak totolotek kupic tam wegiel. ja od 2 miesiecy probuje tam kupic z 2 telefonow i komputera i bez rezultatow to jest wielka sciema dadza kilku osoba zeby propaganda poszla i tyle w temacie

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

to pokaz jaki jest pisowski as i zamow dla mnie- eko-groszek,luzem ,5 ton zebys mial latwiej z obojetnie jakiej kopalni w polsce- albo stul pysk pisowski trollu 🤣

dzisiaj  na pgg od 16, na tauronie od 17- gdy kupisz to cie przeprosze za to ze uwazam cie za pis-owskie glupka...

wiesz gdzie mam twoje uważanie pis-owski głupku? @Ulman udaje głupiego a ty nie musisz :D 

Opublikowano (edytowane)

Dodatek węglowy. Co trzeba będzie zrobić, aby go dostać? Tak wygląda wzór wniosku

Jakie dane trzeba będzie podać, aby otrzymać 3 tys. zł na zakup węgla? Wiemy, jak ma wyglądać wzór wniosku o przyznanie dodatku węglowego. Dokument ten ma pięć stron. DANE SPRAWDZĄ KTO JAK ZGŁASZAŁ CZYM PALI I JAKIM PIECEM KLASY   Dodatek będzie wypłacany w wysokości 3 tys. zł na odbiorcę, na każde gospodarstwo domowe, które jest zarejestrowane w Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków lub złożyło wniosek ze wskazaniem źródła ogrzewania opartego o węgiel. Nie ma żadnych kryteriów dochodowych, czyli każdy, kto taki piec ma, taki wniosek może złożyć — tłumaczyła Moskwa. .https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/dodatek-weglowy-co-trzeba-zrobic-aby-go-dostac-mamy-wzor-wniosku/exlmet7,79cfc278

Wzór wniosku o wypłatę dodatku węglowego — strona 2

Wzór wniosku o wypłatę dodatku węglowego — strona 1

Edytowane przez galan99
Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał:

w koncu kupilem miotk- 2 tysiace taniej. 

No jak zes kupił wynalazka.... To tera mosz

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

wiesz gdzie mam twoje uważanie pis-owski głupku? @Ulman udaje głupiego a ty nie musisz :D 

udowodnij ze nie jestes ciota albo zerem[zalezy ktorego prezesa popierasz 😀] i kup dla mnie eko-groszek .

prosta sprawa do 16 zalozysz konto w pgg , pewnie w ewidencji ceeb jestes[ no mamusia albo dziadzius pewnie[ i kupujesz 5 ton dla mnie, podajesz swoje dane ja podstawiam swojego kierowce i place przelewem ..

przeciez jeszcze przed chwila pisales ze to latwe i proste. 

masz cos wspolnego z onuca- obydwaj  udajecie kogos innego niz jestescie ,jeden szmata drugi zero.

57 minut temu, Pafnucy napisał:

No jak zes kupił wynalazka.... To tera mosz

a mysli ze talex to cud swiata- mam do dzisiaj i jedynie na dawce organow sie nadaje.....twoj juz sie zepsul moja dopiero dziisiaj 🤣, do tego z 2 kilometry od miejsca zakupu,od razu tam pojechalem ,porobili zdjecia i zobaczymy co sie stanie.

Opublikowano (edytowane)

Ludzie co wy chcecie od @nie ? To pisowski trol. Nawet w rządzie wiedzą, że są problemy z węglem i ,że będzie brakowało. Ale @nie będzie wciskał ciemnotę, że węgiel jest na pstryknięcie palcami. A jak proszą go by załatwił to już mówi, że trzeba mieć koncesje. ten człowiek się ośmiesza po prostu.

Tak jak na Tytaniku orkiestra grała do końca tak tutaj i wszędzie pisowcy do końca będą tłumaczy, że jest pięknie.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, many13 napisał:

Spotyka się dwóch Ukraińców i jeden mówi do drugiego: - Stary tam w Polsce to jest prawdziwe życie nie to co u nas. Wstajesz rano i podają ci pyszne śniadanko do łóżka potem sex do południa. Po południu wykwintny obiad szampańskie desery i sex do kolacji. Kolacja palce lizać, a po kolacji do późnej nocy sex ile tylko pragniesz. - No no brzmi nieźle. A skąd Ty to wszystko wiesz byłeś w Polsce? - Ja nie ale moja siostra była.

oj już nie musisz przerabiać starych dowcipów o Polkach wyjeżdżających do Niemiec.

BTW ile rubelków masz średnio od posta i co w nim musi być by płacili? To może bym sobie dorobił w tzw międzyczasie jak podrzucisz kontakt do odpowiedniego Iwana

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

FYLMJ3EWAAEM86z?format=jpg&name=small

A ja cały czas proszę. Znajdźcie sobie jakiś inny kraj i tam uczyńcie enklawę szczęśliwości wszelakiej, Polska na Was nie zasłużyła sobie a w historii już wiele wycierpiała.😂

Opublikowano

@jacus i @hubertuss nie będę zniżał się do waszego poziomu

cała filozofia "załatwiania" :D  węgla, wystarczy pójść do zwykłego marketu np. castoramy lub leroymerlina

i już wszyscy wiedzą kim jesteście :D 

Opublikowano
Przed chwilą, nie napisał:

cała filozofia "załatwiania" :D  węgla, wystarczy pójść do zwykłego marketu np. castoramy lub leroymerlina

To jest wersja dla cieniasów. Zaś próba kupna węgla z udogodnieniami "made in PiS" to już jazda dla twardzieli. 🤣 Zajmuje w ch*j czasu, zabija nadzieję na szczęśliwy koniec i targa psychikę jak Reksio świeży boczek.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Co do głosowania na PIS miałem się wstrzymać ale dostanę dopłatę do nawozu , pomoc suszową , dodatek osłonowy i teraz dodatek węglowy czyli trzeba poprzeć PIS .

Za innych rządów tego nie było , dopłaty bezpośrednie brałem w maju a co powiedzą ci co PIS im dodatek covidowy dawał ?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

To jest wersja dla cieniasów. Zaś próba kupna węgla z udogodnieniami "made in PiS" to już jazda dla twardzieli. 🤣 Zajmuje w ch*j czasu, zabija nadzieję na szczęśliwy koniec i targa psychikę jak Reksio świeży boczek.🤣

polski węgiel - nie dla frajerów :D 

Opublikowano

Powiadali że tylko na Ukrainie a tym czasy to w Polsce .

Olbrzymi pożar pod Pyrzycami. Samoloty w akcji. "Bronimy lasu" [ZDJĘCIA]

Wielka akcja gaśnicza trwa niedaleko miejscowości Brzesko w województwie zachodniopomorskim. Jak donoszą strażacy, spłonęło już ponad sto hektarów pól, a ogień przenosi się w kierunku lasu. — Wiatr nam nie pomaga. Ogień się rozprzestrzenia, warunki są bardzo trudne — mówi mł. asp. Bartłomiej Czarnof z pyrzyckiej straży pożarnej. W części kraju panuje ekstremalne zagrożenie pożarowe spowodowane wysokimi temperaturami.

https://www.onet.pl/informacje/onetszczecin/olbrzymi-pozar-pod-pyrzycami-samoloty-w-akcji-bronimy-lasu-zdjecia/ys1jt7m,79cfc278

Opublikowano

@jacus i @hubertuss nie będę zniżał się do waszego poziomu

i już wszyscy wiedzą kim jesteście :D 

ty jestes pisowska ciota-co pokazales ,rano grales bohatera a teraz wyszles na cwela 🤣

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Co do głosowania na PIS miałem się wstrzymać ale dostanę dopłatę do nawozu , pomoc suszową , dodatek osłonowy i teraz dodatek węglowy czyli trzeba poprzeć PIS .

Za innych rządów tego nie było , dopłaty bezpośrednie brałem w maju a co powiedzą ci co PIS im dodatek covidowy dawał ?

popatrz za po to nawet nawoz byl tak tani ze nie trzeba bylo doplat,

za po to nawet szuszy nie bylo

wegiel byl tak tani i dostepny ze nie trzeba bylo doplat i oslon...

dopiero wybitna wladza pis-u doprowadzila za takie debile jak nie czy mariusz musza czekac na social

polski węgiel - nie dla frajerów :D 

no to pokaz potwierdzenie zakupu -przed chwila sie skonczyl w sklepie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v