Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galan99 napisał:

Powiadasz lepiej prawdy nie powiadać .

a co? chcesz wszem i wobec ogłosić jaka rola Ukraińców jest dla Polski bardzo atrakcyjna wobec rosji? Oczywiście istnieje ryzyko skaleczenia przy posługiwaniu się ostrymi narzędziami i rzeczywiście możemy wyjść na "małpę z brzytwą" ale na razie monopol mają ci bardziej na wschodzie a my tylko marmurek słabszym podsuwamy.
Całej prawdy nigdy i nikt nie mówi.

a co do rewizjonizmów ukraińskich terytorialnych to w obecnym układzie możemy je co najwyżej wyśmiać.

dosyć skomplikowane do wytłumaczenia i jedynie zaznaczę że dla rosji Polska była by łatwiejszym przeciwnikiem niż Ukraina ale dla Polski Ukraina jest łatwiejszym niż rosja.
jadę w pole i tyle na ra....

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja wiem jedno czasy się zmieniają na naszych oczach i nic dobrego z tego nie wyniknie dla nas .

To taki Koń trojański teraz jest w Polsce czas pokaże co będzie .

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

i tak do dobrego nie szło od dosyć już dawna i akurat mnie nic w tym wszystkim nie zaskakuje co z resztą i z tego forum można wyczytać a że zaczęło się akurat na Ukrainie? gdzieś musiało

• Like 1
Opublikowano
many13 napisał:

Dobre?

Biorąc pod uwagę fakt, ze starlinka nie było to w pierdlu centrum dowodzenia założyć nie mógł. Dodać do tego iż ruskom Banderę udało się zgładzić a Mielnika nie to materiał idealny na celebrytę w sprawie wychwalania ZSRS po prawosławne niebiosa. Wiarygodne. Co nie zmienia faktu, że to kawał szui.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie tylko jedno martwi czy nas zachód nie sprzeda Ruskim za jakiś czas , za gaz i ropę . Bo to co się dzieje z gospodarkami Europy nikt długo nie wytrzyma a zima niebawem zawita .

Turbina, od której zależy gospodarka Niemiec. I Rosji

W Kanadzie trwa serwis turbiny gazowej dla rosyjskiego gazociągu Nord Stream 1. Konserwacja ma się zakończyć 21 lipca. Aby nie dać Rosji pretekstu do dłuższej przerwy w pracy rurociągu, niemiecki rząd robi więc duży wyjątek.

Niemcy przekonali Kanadyjczyków do zrobienia wyjątku i wydania zgody na oddanie Rosjanom wielkiej turbiny, która była konserwowana w Kanadzie i utkwiła tam z powodu sankcji

Turbina jest potrzebna, by Rosjanie mogli wznowić dostawy gazu przez Nord Stream 1, zamknięty do 21 lipca

Cała operacja transportu turbiny, pierwotnie wyprodukowanej przez Rolls-Royce'a, jest ściśle tajna

Jeśli wierzyć rosyjskim operatorom gazociągu Nord Stream 1, to właśnie ona zadecyduje o tym, czy Niemcy zamarzną zimą, a duża część gospodarki stanie w miejscu

Edytowane przez galan99
Opublikowano
mirro napisał:

@galan99 prawdę należy głosić. Jednak głoszenie musi mieć coś na celu. Jeżeli chodzi tylko o zemstę, to chyba nic dobrego nie wyniknie, 

Prawda jest taka, że pierwszą ofiara wojny jest zawsze właśnie sama prawda. Tak było podczas tamtych wydarzeń, tak było w Jugosławii, tak też było w Iraku.

A tera to co? Patrząc na to co się tam wyrabia nachodzą myśli i koniec końców wymyślam - trzeba tam pojechać. Jeszcze sześć lat temu bym tak zrobił. Prawda niema tu znaczenia.

galan99 napisał:

Mnie tylko jedno martwi czy nas zachód nie sprzeda Ruskim za jakiś czas , za gaz i ropę . Bo to co się dzieje z gospodarkami Europy nikt długo nie wytrzyma a zima niebawem zawita .

Turbina, od której zależy gospodarka Niemiec. I Rosji

W Kanadzie trwa serwis turbiny gazowej dla rosyjskiego gazociągu Nord Stream 1. Konserwacja ma się zakończyć 21 lipca. Aby nie dać Rosji pretekstu do dłuższej przerwy w pracy rurociągu, niemiecki rząd robi więc duży wyjątek.

Niemcy przekonali Kanadyjczyków do zrobienia wyjątku i wydania zgody na oddanie Rosjanom wielkiej turbiny, która była konserwowana w Kanadzie i utkwiła tam z powodu sankcji

Turbina jest potrzebna, by Rosjanie mogli wznowić dostawy gazu przez Nord Stream 1, zamknięty do 21 lipca

Cała operacja transportu turbiny, pierwotnie wyprodukowanej przez Rolls-Royce'a, jest ściśle tajna

Jeśli wierzyć rosyjskim operatorom gazociągu Nord Stream 1, to właśnie ona zadecyduje o tym, czy Niemcy zamarzną zimą, a duża część gospodarki stanie w miejscu

To teraz pomyśl: jakich argumentów będzie musiała użyć Rosja aby gazu nie pompować jak już turbinę dostanie?

Opublikowano

Teraz oczywiście też. Prawda poszła grzmocić się już dawno. Ja to wiem. Ty to wiesz ale reszta nie może sie z tym pogodzić. Fetysz szukania prawdy w wojnie zawsze mnie zastanawiał. Pierwszy raz wyleczył mnie z tej przypadłości pozostałe dwa już tylko utwierdzały.

Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy napisał:

I kogo obchodzi Twoj idol? 

53406515_2122682501182289_8515994835918782464_o.jpg

2 godziny temu, galan99 napisał:

Nasze kamienice wasze ulice .

Galan ale to cytat do innej nacji - tej handlowej - upadlina rości sobie chortensje tylko do terenów sprezentowanych naszym kosztem Traktatem Brzeskim z lutego 2018 roku i tereny sprezentowane przez zwycięzców I wojenki Traktatem Wersalskim za upadlińską pszenicę dla wygłodzonej wojenką zachodniej Jewropy tz. Zakierzoński kraj. Na terenie większości powiatów, do których rościli sobie pretensje Ukraińcy (szerząc zasadę „słuszności etnicznej”), ludność ukraińska stanowiła niewielki odsetek ogółu mieszkańców; było tak pod Rzeszowem oraz w powiatach biłgorajskim, chełmskim, hrubieszowskim, krasnostawskim, tomaszowskim i zamojskim, gdzie łącznie zamieszkiwało podczas I wojny światowej około 490 000 osoby, z czego  (94%) stanowili Polacy, natomiast pozostałe 6%  to przedstawiciele innych narodowości.

b92ce8198ec5714ffe46f7a444f7c2b06237.jpg

to nie głupota ale -  zdrada stanu!

wspieranie banderowskiej Ukrainy

to współdziałanie dziś w rozbiorze Polski

to najstraszniejszy zarzut waszej winy

dziś uczycie Polaków miłosierdzia

handlując Bogiem i losami świętych

dzisiaj Polacy z trwogą odwracają głowy

dźwigając pamięć tamtych dni przeklętych

gdy nas topili w krwi i nienawiści

na których stoi pomnik bohatera

na polskich grobach i polskiej tragedii

symbol wołyńskiego piekła - Bandera!

dziś już nie pora na drugi policzek

na chleb rzucany za kamień sumienia

nie naiwności dziś Polakom trzeba

ale prawdy i zadośćuczynienia

nam dziś karabin w progu naszych domów

na powitanie morderców gotowy

byśmy zdążyli przed łuną i kulą

podnieść w obronie zagrożone głowy

nie kołysanki dziś Polakom trzeba

ale czujności odwagi i męstwa

gdy przyjdą grabić Zakierzoński Kraj

w imię upiornego nad Polską przekleństwa!

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

@galan99 prawdę należy głosić. Jednak głoszenie musi mieć coś na celu. Jeżeli chodzi tylko o zemstę, to chyba nic dobrego nie wyniknie, 

Prawda jest taka, że pierwszą ofiara wojny jest zawsze właśnie sama prawda. Tak było podczas tamtych wydarzeń, tak było w Jugosławii, tak też było w Iraku.

Gościu nie osłabiaj - o jakiej zemście piszesz. Nikt na tej grupie w ten  sposób się nie wyraził. Ludzie chcą, żeby upadlińce li tylko i wyłącznie nas przeprosili za rzeż naszych ziomali na Wołyniu i Podkarpaciu i wyrazili oficjalną zgodę na godne pogrzeby kości naszych dziadów. Nawet narracja z Nowogrodzkiej ma pogląd, że upadlina z gloryfikacją rezuna stepka bandery do Junii nigdy nie zawita.

• Like 3
Opublikowano

Maniek, ja Ci dobrze radzę, do pisa sie zapisz. tam pełno takich niedojebów. :D

wśród normalnych, Twoje pisanie szans ni ma....

Opublikowano (edytowane)

ciebie? poczułeś siem urażonm?

Maniuś obraziłem ? czy tylko ta gnida zaczepki szuka?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jak sie zapisze gdy prezes rodem z odsessy ??

kurna pogoda sie zj***la- dziki,zimny wiatr, zyto jeszcze sielone,nawet na piasku, ale stoi jeszcze jak drut.

4 godziny temu, Ulman napisał:

.... napisal wielbiciel i obrońca banderowskiej upainy🤣

napisala smierdzaca onuca🤣

3 godziny temu, mirro napisał:

Panowie, trochę w tej zaciekłości temat zaczyna się robić śliski i niebezpieczny, Ja wiem że nikt nikomu łba nie urwie, ale trochę spasujcie bo zaraz pojawią się te wpisy na jakim rosyjskim portalu z odpowiednio spreparowanym komentarzem. @many13 do Ciebie też taką prośbę wysyłam, choć pnie mam nic przeciw prawdzie historycznej.

jakim komentarzem -ze wpolsce tylko psychicznie chorzy i platnie zdrajcy popieraja rosje ??? szczerze watpie ze tak napisza...

3 godziny temu, galan99 napisał:

Powiadasz lepiej prawdy nie powiadać .

prwd jest jak d*pa-kazdy ma swoja...

2 godziny temu, galan99 napisał:

To co powiadają Ukraińce i domagają się zwrotu ziem od Polski to jak nazwać ? .

spora ilosc tych ziem byla naprawde zamieszkana przez wieki przez ukraincow

trudno wyszukac mapy z danymi ze spisow ludnosci w c-k monarchi  czy rosji,albo II rp ?

2 godziny temu, mirro napisał:

A ja idę po chrust do lasu.

tez sie na tym lapie ze gdy kosze pod lasami czy krzakami wyszukuje chrustu 🤣

Opublikowano
21 minut temu, many13 napisał:

Gościu nie osłabiaj - o jakiej zemście piszesz. Nikt na tej grupie w ten  sposób się nie wyraził. Ludzie chcą, żeby upadlińce li tylko i wyłącznie nas przeprosili za rzeż naszych ziomali na Wołyniu i Podkarpaciu i wyrazili oficjalną zgodę na godne pogrzeby kości naszych dziadów. Nawet narracja z Nowogrodzkiej ma pogląd, że upadlina z gloryfikacją rezuna stepka bandery do Junii nigdy nie zawita.

Maniek, potrafił byś na zywca tempą piłojakiegoś cłowieka na żywca przerżnąć?     cy wolał byś trupa?

Opublikowano

zetorki-znowu pojechales po bandzie....

6 minut temu, many13 napisał:

🤣🤣🤣   jest jakis limit zebym ze smiechu nie peknal ???

ona byla 100 % ukrainka, jej bracia byli bandytami z upa ....

tylko przez lata ukrywal swoje pochodzenie.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Maniek, potrafił byś na zywca tempą piłojakiegoś cłowieka na żywca przerżnąć?     cy wolał byś trupa?

Trochę nie teges z poziomem wymiany zdań - jestem zażenowany.

51116907_607097046417234_5816220617476669440_n[1].jpg

Opublikowano

uuuupssss. ja tylko w kwestii formalnej. też ciekaw jam prawdy prawdziwej...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ona byla 100 % ukrainka, jej bracia byli bandytami z upa ....

tylko przez lata ukrywal swoje pochodzenie.

Brawo jacus - zgadza się - nijaki Bolek przy niej to łajza - wkleiłem mema przypadkowo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v