Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dysydent napisał:

47 minut temu, racyl napisał:

skąd dokładnie jesteś ?

wszystko co podacie ponad konieczne na publicznym necie może zostać wykorzystanie przeciwko Wam

ja dodam od siebie że nie "może" a na pewno
kwestia czasu

https://www.wprost.pl/polityka/10595035/dziwne-wiadomosci-z-telefonu-zony-brejzy-zmasowany-cyberatak-na-nasza-rodzine.html

jaką PiS może przyjąć linię obrony?

ja swój typ mam tylko nie wiem czy pisać bo jeśli się co do Nich mylę to sami na to już dawno wpadli, jeśli się nie mylę, to mogła by to być nazbyt wartościowa podpowiedź

No jaką? Jest kilka możliwości albowiem imć Brejza łaził po rozmaitych jednostkach i robił kontrole co można podpisać jako zbieranie informacji niejawnych. Możliwości jest wiele i napewno ktoś coś wymyśli - bo nie oni sami. A mirro jest praktycznie osobą publiczną, zna go wielu ludzi. Już dawno z tej tu aktywności można było sobie coś uskładać. Racuch podał sam wiele informacji. Ja również. Kto wie jak się chować temu to wisi.

Opublikowano

https://www.wprost.pl/prime-time/10594957/krolowe-zycia-pudelek-arkadiusz-megakot-zgorzelski-zostal-usuniety-z-programu.html. Wolne media 😜 a w nich ideogia lpgt w rolach głównych byle burdel mamy i alfonse 😜

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, mirro napisał:

Powiedzą że to Izraelska firma rozsyła te wiadomości. Nie mają nic do stracenia. Na amerykanów nie wskażą, Chyba że tak wk***ią izraelczyków, że ci zdecydują się przekazać komisji trochę danych ze swojej bazy. Ale wtedy to będzie "kontrolowana zmiana rządu". 

Pamiętaj "wróg podsłuchuje".😂

bez przesady,  z jakiego obszaru

Opublikowano

Nawet mi się nie chce otwierać.. Wolę rozkminiać ceny papieru toaletowego.

Wczoraj debatę nad odwołaniem ministra sportu oglądałem. Spełniła swą rolę, jest hałas. Nawet Konfederaci wrzucili swe trzy grosze. W każdym razie Premier robi ministerstwo i podrzuca dwa miliardy a potem oddaje to jako sukces zajebistego ministra. Wielofunkcyjne hale w gminach powstaną. Może będą to jednocześnie składy holdingu spożywczego - niewiadomo. Sam minister stonowany, nie podnosi niepotrzebnie głosu z mównicy, potrafi mówić i dokonywać obserwacji jednocześnie - dobry sprzedawca. Czy ministerstwo potrzebne? Mam wrażenie, że nie do sportu ale tam... siódmy rok to już, był czas przywyknąć.

Opublikowano
19 minut temu, DTaras napisał:

Nawet mi się nie chce otwierać.. Wolę rozkminiać ceny papieru toaletowego.

Wczoraj debatę nad odwołaniem ministra sportu oglądałem. Spełniła swą rolę, jest hałas. Nawet Konfederaci wrzucili swe trzy grosze. W każdym razie Premier robi ministerstwo i podrzuca dwa miliardy a potem oddaje to jako sukces zajebistego ministra. Wielofunkcyjne hale w gminach powstaną. Może będą to jednocześnie składy holdingu spożywczego - niewiadomo. Sam minister stonowany, nie podnosi niepotrzebnie głosu z mównicy, potrafi mówić i dokonywać obserwacji jednocześnie - dobry sprzedawca. Czy ministerstwo potrzebne? Mam wrażenie, że nie do sportu ale tam... siódmy rok to już, był czas przywyknąć.

Ale o co chodzi z tym papierem 🤔 n nie ma czy drogi ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

https://www.wprost.pl/prime-time/10594957/krolowe-zycia-pudelek-arkadiusz-megakot-zgorzelski-zostal-usuniety-z-programu.html. Wolne media 😜 a w nich ideogia lpgt w rolach głównych byle burdel mamy i alfonse 😜

tą panią to proponuje na premiera , ma spore doswiadczenie to może by ten burdel ogarnęła 🤔              niestety idolami stają idioci  DZIENNIKARSKIE ZERO (WYDANIE SPECJALNE): NAJMAN, SŁOWIK I PRUSZKÓW. WYP***!!!            to jest link do filmu na you tube 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

w mojej szkole pods. była hala sportowa od zawsze , ale były fundusze i ją  wyburzono i postawiono nową większą , hala należała do szkoły podstawowej a po reformie gdzie doszło gimnazjum w tym samym budynku pani dyr . szkoły podsatwowej odmówiła możliwosci korzystania z hali dzieci z gimnazjum  2 lata trwały przepychanki bo dyr . była szwagierką wójta , w sąsiednim miasteczku też jest hala sportowa przy szkole dla uczniów  i każdy może sobie wynająć np żeby w piłke pograć  , więc takie hale praktycznie są w każdej gminie tylko polityka jest pojebana tych zarządców tych hal                                                               

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jarecki - oddawanie obiektu bez nadzoru osoby odpowiedzialnej to proszenie się o kłopoty. Czyli umowa, klub sportowy etc. Ale tam. Może chodziło o szwagrzenie. Czy polityka zarządców jest pojebana? Są zarządcy? Pobudujesz halę i co dalej? Musiałaby zacząć funkcjonować jak baseny lub stadiony. Jest to do zrobienia ale nie wszędzie. Należałoby zacząć. od tych klubów sportowych ale tego nie da się poświęcić.

Ursus932 napisał:

Ale o co chodzi z tym papierem 🤔 n nie ma czy drogi ?

Na razie braki co oznacza że będzie drogi.

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

bez przesady,  z jakiego obszaru

No jak nasz wewnętrzny.😂

2 godziny temu, DTaras napisał:

Wczoraj debatę nad odwołaniem ministra sportu oglądałem.

Miałem nie oglądać ale coś mnie skusiło. Powiem tyle. Gościu znalazł sobie nową zabawkę i będzie nią "E-sport". Nic w sporcie się nie dzieje za ich pomocą albo ogarnięciem tematu. Jeżeli Min. Sportu nie weźmie się za robotę razem z Min Zdrowia i Szkolnictwa t czeka nas armagedon sprawności w młodym pokoleniu. Niech się oszołomy za to wezmą. 

A no i facet znowu wyjeżdża ze sprawą Grodzkiego zamiast ogarnąć gnój we własnym gabinecie.

Opublikowano

No mówię - dobry sprzedawca. To w kontrze za Mejzę. Był przygotowany przez siebie albo kogoś na bazie krzyku w komisji. Stawiam na burzę "mugóf" z jego udziałem. Premier leciał sukcesami jakich trudno nawet zweryfikować to też dobrze sekretarce płaci. Słowem - masz Pan rację Panie Mirro. A kto ma rację to stawia kolację.

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

No jak nasz wewnętrzny.😂

Miałem nie oglądać ale coś mnie skusiło. Powiem tyle. Gościu znalazł sobie nową zabawkę i będzie nią "E-sport". Nic w sporcie się nie dzieje za ich pomocą albo ogarnięciem tematu. Jeżeli Min. Sportu nie weźmie się za robotę razem z Min Zdrowia i Szkolnictwa t czeka nas armagedon sprawności w młodym pokoleniu. Niech się oszołomy za to wezmą. 

A no i facet znowu wyjeżdża ze sprawą Grodzkiego zamiast ogarnąć gnój we własnym gabinecie.

dobra dobra. gadaj skąd nadajesz

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Na razie braki co oznacza że będzie drogi.

No to rzeczywiście 

Opublikowano

Oszukani rolnicy zablokowali magazyn firmy handlującej nawozami

Sty 10, 2022

Rolnicy z okolic Wrześni w Wielkopolsce zapłacili za nawóz jeszcze jesienią zeszłego roku, jednak sprzedawca do dziś nie dostarczył nawozu. Zdesperowani rolnicy próbuja wszelkich możliwości aby wyegzekwować opłacony towar. O sprawie napisał portal wrzesnia.info.pl

7 stycznia 2022 roku kilkunastu rolników postanowiło zablokować dostęp do jednego z gospodarstw w Pałczynie (wielkopolska, powiat wrzesiński, gmina Miłosław), w którym według pozyskanych przez nich informacji, firma, która nie wywiązała się z dostawy, przechowuje nawóz, za który zapłacili kilka miesięcy temu. Rolnicy jednocześnie wezwali na miejsce policję.

Z pozyskanych przez poszkodowanych informacji wynikało też, że nawóz przechowywany w tym magazynie ma być stamtąd wkrótce wywieziony. Wiadomo też, że firma znajduje się w restrukturyzacji a jej działalność jest obecnie zawieszona.

Rolników czekało jednak rozczarowanie, bowiem przybyła na miejsce blokady policja, została poinformowana przez właścicielkę posesji, że co prawda stodołę do magazynowania wynajęła u niej firma z Miłosławia, ale funkcjonariusze stwierdzili że nawozy znajdujące się w gospodarstwie są zafakturowane na inną firmę z Wrześni. Wobec powyższych faktów policjanci nakazali obecnym na miejscu rolnikom opuszczenie posesji.

Wielu rolników utraciło przez te działania firmy nawozowej płynność finansową, wpłacali kwoty od 40 do 300 tysięcy złotych. Z informacji przekazanych przez portal września.info.pl roszczenia wierzycieli firmy są szacowane na miliony złotych.

Jakby tego było mało, na nieszczęście rolników, firma z gminy Miłosław ma poważne problemy, ponieważ od 3 stycznia 2022 roku jest w sądowej restrukturyzacji. Dokładniej rzecz ujmując wszczęto wobec niej postępowanie o zatwierdzenie układu, bowiem takie dzałanie powoduje że właściciel firmy w obecnej chwili nie może regulować żadnych swoich zobowiązań. Rolnicy nie wiedzą teraz kiedy i czy w ogóle odzyskają swoje pieniądze, bo o nawozach w tej sytuacji chyba już nie ma mowy...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, Rogas71 napisał:

Dowody na to, że był na % poproszę ;) Bo na razie to tylko insynuacje TVP ;) 

A tak. Było o halach, Grodzkim i alkoholu ale nic o owej turystyce...

racyl napisał:

Oszukani rolnicy zablokowali magazyn firmy handlującej nawozami

Sty 10, 2022

Rolnicy z okolic Wrześni w Wielkopolsce zapłacili za nawóz jeszcze jesienią zeszłego roku, jednak sprzedawca do dziś nie dostarczył nawozu. Zdesperowani rolnicy próbuja wszelkich możliwości aby wyegzekwować opłacony towar. O sprawie napisał portal wrzesnia.info.pl

7 stycznia 2022 roku kilkunastu rolników postanowiło zablokować dostęp do jednego z gospodarstw w Pałczynie (wielkopolska, powiat wrzesiński, gmina Miłosław), w którym według pozyskanych przez nich informacji, firma, która nie wywiązała się z dostawy, przechowuje nawóz, za który zapłacili kilka miesięcy temu. Rolnicy jednocześnie wezwali na miejsce policję.

Z pozyskanych przez poszkodowanych informacji wynikało też, że nawóz przechowywany w tym magazynie ma być stamtąd wkrótce wywieziony. Wiadomo też, że firma znajduje się w restrukturyzacji a jej działalność jest obecnie zawieszona.

Rolników czekało jednak rozczarowanie, bowiem przybyła na miejsce blokady policja, została poinformowana przez właścicielkę posesji, że co prawda stodołę do magazynowania wynajęła u niej firma z Miłosławia, ale funkcjonariusze stwierdzili że nawozy znajdujące się w gospodarstwie są zafakturowane na inną firmę z Wrześni. Wobec powyższych faktów policjanci nakazali obecnym na miejscu rolnikom opuszczenie posesji.

Wielu rolników utraciło przez te działania firmy nawozowej płynność finansową, wpłacali kwoty od 40 do 300 tysięcy złotych. Z informacji przekazanych przez portal września.info.pl roszczenia wierzycieli firmy są szacowane na miliony złotych.

Jakby tego było mało, na nieszczęście rolników, firma z gminy Miłosław ma poważne problemy, ponieważ od 3 stycznia 2022 roku jest w sądowej restrukturyzacji. Dokładniej rzecz ujmując wszczęto wobec niej postępowanie o zatwierdzenie układu, bowiem takie dzałanie powoduje że właściciel firmy w obecnej chwili nie może regulować żadnych swoich zobowiązań. Rolnicy nie wiedzą teraz kiedy i czy w ogóle odzyskają swoje pieniądze, bo o nawozach w tej sytuacji chyba już nie ma mowy...

Noo to jest przyspieszona forma debiutu giełdowego...

Co do E sportu. Oprogramowanie jest wirtualnym produktem i taką ma gwarancję ale za jak najbardziej prawdziwe pieniądze. Dla przykładu: mając lewy pieniądz tworzysz bzdurną apkę po pięć dych która zdobywa popularność. Albo dajesz do zbudowania postać w popularnej grze, którą sprzedajesz w necie.

Opublikowano (edytowane)

Sobie PIS-owcy  podwyższyli płace o 70%, a nas doprowadzają do ruiny. Tak PIS i Kaczyński wyr..chali swoich wyborców.

Edytowane przez racyl
Opublikowano

ekstraklasa ma  odpowiednika e-sport i przed meczem ligowym odbywa się też ten z fifa .    W pierwszej kolejnosci wypadało by przywrócić powszechne zawody sportowe szkół pods. na poziomie gminnym - powiatowy- wojewódzki   niektóre powiaty organizują takie zawody  

Opublikowano
jarecki napisał:

ekstraklasa ma  odpowiednika e-sport i przed meczem ligowym odbywa się też ten z fifa .    W pierwszej kolejnosci wypadało by przywrócić powszechne zawody sportowe szkół pods. na poziomie gminnym - powiatowy- wojewódzki   niektóre powiaty organizują takie zawody  

Do tego muszą być jakieś kluby sportowe ale niestety temat wystartuje zapewne od wyboru prezesa. U mnie kluby działają i są to stowarzyszenia. Praca za damski UJ...

Opublikowano (edytowane)

SKS  I zaangażowanie nauczyciela wf .                     WĘGRY        Mąka pszenna, mleko krowie o 2,8-procentowej zawartości tłuszczu, cukier, olej słonecznikowy, udziec wieprzowy i piersi kurze nie będą mogły od 1 lutego kosztować więcej niż 15 października. - Tak musi być w każdym sklepie – zastrzegł Orban

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-01-12/wegry-rzad-wprowadza-regulacje-cen-na-podstawowe-produkty/                                 A PROPOS  klubów , treningi piłki nożej 2 razy w tygodniu po 1 h 180 zł miesiecznie dla dzieci , do tego dodatkowe nauki z angielskiego i prawie 500 plusów nie ma .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie każdy nauczyciel się bierze za klub. U mnie basen za stówkę. Gmina funduje część biletu. O to chodzi aby taka piłka mogła być w programie gdzie dzieciak przyniesie kasę od siebie i od Państwa. Teraz zamiast Lotosa będzie MOL. Podobno dobrze to popchnęli ale widmo braku rury do opróżniania statków i rafinerii to raczej zależność i tę stacje na Węgrzech to sobie Saudowie sami zaopatrzą a nie Orlen. No i jak to jest że Discovery miało problem z TVN a Orlen niema problemu z MOL?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v