Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, witejus napisał:

no jak?

Kto ci każe kochać ruskich? należy rozumieć że wszędzie byli ukraińcy, żydzi,  w armii w partyzantce w NKWD,w SMIERSZU a zaś oryginalni rosjanie to byli bojaźliwe baranki nie czyniące nawet muchom krzywdy.Jeszcze raz ci powtarzam , dla mnie ukraińcy i rosjanie to jedna swołocz.

I tu się zgadzamy, piącha albo żuczek ale jeszcze parę faktów o Katyniu. Jednak wolał bymk zginąćod kuli żydowskiego bolszewika niż od siekiery banderowca bandery stefcia.

30530855_631581547188695_3874691032255823872_n.jpg

Edytowane przez many13
Opublikowano
25 minut temu, witejus napisał:

no jak?

Kto ci każe kochać ruskich? należy rozumieć że wszędzie byli ukraińcy, żydzi,  w armii w partyzantce w NKWD,w SMIERSZU a zaś oryginalni rosjanie to byli bojaźliwe baranki nie czyniące nawet muchom krzywdy.Jeszcze raz ci powtarzam , dla mnie ukraińcy i rosjanie to jedna swołocz.

Stalin chciał wymordować żydów zaś oni mu  przyrzekli że będą mordować Polaków i obsadził ich też w Polsce na stanowiskach kierowniczych tak miła się Historia .

Opublikowano
44 minuty temu, galan99 napisał:

Polska ma wszystko wdrożyć jak jest w pojebanej unii wiec co wy do tego rządu się przywalacie unia żąda by VAT był jak w Unii wiek emerytalny 70 lat .

A to KPO zablokowali przez VAT czy może przez wiek emerytalny?😂

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zrozum jedno że każdy kraj powinien mięć własne zdanie co do wieku emerytalnego jak i innych rzeczy ale na to wychodzi że nie można tak .

jesteśmy podani komu ? .

Czarnej mafii

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A to KPO zablokowali przez VAT czy może przez wiek emerytalny?

Miruś, bawiłeś się kiedy za gówniarza z psem w ten sposób że przywiązywało się psu do grzbietu kij a na końcu uwiązany na sznurku kawałek kiełbasy, tak by pies nie dosięgnął a jednocześnie miał blisko pyska.Pies gonił do upadłego za tą kiełbasą a nigdy jej nie dostał.Tak się bawi unia z polakami ,z drugiej strony to byłoby dobrze gdyby unia nie dała tych mitycznych pieniędzy

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Stalin chciał wymordować żydów zaś oni mu  przyrzekli że będą mordować Polaków i obsadził ich też w Polsce na stanowiskach kierowniczych tak miła się Historia .

Przyje3chali na czołgach Wandy Wasilewskiej. W armii Berlinga brakowało oficerów i były próby zwerbowania tych w obozach - bez odzewu tylko wspólne odśpiewanie Roty - było to ostatnie honorowe pokolenie bo dzisiejszy Polak liże rowa nawet upadlińcom.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Miruś, bawiłeś się kiedy za gówniarza z psem

No w to akurat się nie bawiłem.

1 minutę temu, witejus napisał:

z drugiej strony to byłoby dobrze gdyby unia nie dała tych mitycznych pieniędzy

Da czy nie, to nasi i tak je przejebią na głupoty.

Opublikowano (edytowane)

Jak nie da to nasi sobie sami nadrukują

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Polska ma wszystko wdrożyć jak jest w pojebanej unii wiec co wy do tego rządu się przywalacie unia żąda by VAT był jak w Unii wiek emerytalny 70 lat .

Teraz  wam się odechce całej unii i jej zasad .

Kto kazał Morawieckiemu się na to wszystko zgadzać? Morawiecki zgodził się na kasę za praworządność na te samochody elektryczne do od 2030 i nie wiadomo co jeszcze. Bo rząd jakoś nie chce się chwalić tymi kamieniami milowymi. Więc do kogo ta pretensja? Nikt w UE nie kazał Polsce przystępować do KPO. Wystarczyło powiedzieć my nie chcemy tego i nie trzeba się było na nic zgadzać.

W grudniu 2020 Morawiecki zgodził się np na nowe cele klimatyczne. 

https://300gospodarka.pl/news/kolejne-porozumienie-na-szczycie-ue-ustalila-nowe-ambitniejsze-cele-redukcji-emisji

Morawiecki jeździ na te wszystkie szczyty na wszystko się tam zgadza a was tumanią, że to ujnia każe. Ale wasz premier się na to zgadza i tak negocjuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

no ,ostatnio UE nie dała KASY na rozbudowe terminala w małaszewicach , czyzby bała sie konkurencji ? przypomne tylko ze cło płaci się w miejscu przyjecia ładunku .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

@galan99 No to niech lepiej negocjuje. A nie wy wtedy. Zaraz powiesz, że opozycja kazała mu się na wszystko zgadzać i Tusk. Jak poznasz pozostałe kamienie milowe na które się zgodził Morawiecki w tym podatek od samochodów spalinowych to dopiero z kapci wyskoczysz.

1 minutę temu, jarecki napisał:

no ,ostatnio UE nie dała KASY na rozbudowe terminala w małaszewicach , czyzby bała sie konkurencji ? przypomne tylko ze cło płaci się w miejscu przyjecia ładunku .

Małaszewicze? To chyba z Białorusią? Czasami embarga na nich nie ma? To po co ten terminal?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Małaszewicze? To chyba z Białorusią? Czasami embarga na nich nie ma? To po co ten terminal?

SZLAK JEDWABNY , JEST ZAPCHANY i towary są przewazone z pominieciem polski przez rosje do poru w niemczech , do tej pory głownym odbiorcą kontenerów z chin były niemcy i holandia i to one pobierały cła 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

nie wyskoczę wyskoczą jak Podatek katastralny zapłacicie to będzie płacz tylko w Polsce niema .

być może będzie być może to jeden z kamieni milowych które rząd tak ukrywa.

Przed chwilą, jarecki napisał:

SZLAK JEDWABNY , JEST ZAPCHANY i towary są przewazone z pominieciem polski przez rosje do poru w niemczech , do tej pory głownym odbiorcą kontenerów z chin były niemcy i holandia i to one pobierały cła 

Tak to  jest jak nasz premier jeździ po Europie opluwa inne kraje i żąda pieniędzy. Polska kupowała ruski gaz i węgiel i ropę. A Morawiecki robił z tego zarzuty innym krajom. Do stolic europejskich wysłano z polski buzy z bilbordami inforumującymi o tym. Jak polityk na zachodzie powoli się tak opluwać?

Jeśli Niemcy na które tak pluje polski rząd sa głównym odbiorcą tych towarów to chcą by u nich płacono cło. Zresztą do Niemiec Polacy przywożą samochody z USA bo tam vat niższy. Tu działają zgodnie ekonomia i polityka. Gdzie się bardziej opłaca tam się wysyła.

Opublikowano
many13 napisał:

Jednak wolał bymk zginąćod kuli żydowskiego bolszewika niż od siekiery banderowca bandery stefcia.

Bez różnicy. Nie wszyscy zasypani byli martwi.

hubertuss napisał:

Jak nie da to nasi sobie sami nadrukują

Nasi to już nawet myślą jak sobie euro dodrukować bo dolara to już nie e.

jarecki napisał:

Na wuj terminal rozbudowywać jak są tylko dwa mosty z czego jeden dla osobówek? I tak jest największy suchy na całą europę, wciąż rozbudowywany.

hubertuss napisał:

Aaaa bo on obsługuje też tranzyt a i embargo jest z rosji a nie z Chin.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Tak więc widać, że z dobrze płatną pracą nie masz nic wspólnego bo boisz się tego podniesienia wieku jak diabeł święconej wody. Kreujesz się tu na bogacza ale efekt twoich wpisów jest wręcz odwrotny

Ja  sie  podniesienia wieku  nie boję bo to  daleka droga.   Ja mogę   przejść  na emeryturę  w wieku 55  lat    bo wiem  że   będzie  mnie na to stać. 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie wszyscy Polacy pracują na dobrze płatnych stanowiskach. Dlatego tacy jak ty i wielu podobnych boją się tego podniesienia wieku i straszą tym.

To ty  się  boisz  że  po 65 latach  będziesz klepał  biedę    nie  ja  ;).  Tak  w ogóle   to  czytasz   to  co  piszesz  ??? Bo  najpierw  twierdzisz  że   65 lat  za krótko i będą  dziadowskie emerytury   potem  tezy  stawiasz  że  ludzie  słabo  zarabiający  chcą  dziadowskich emerytur   bo boją  się  mieć  większych  :D  :D :D  :D  

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, jarecki napisał:

Hubertus ok , to po co wprowadzono pakiet mobilny ? 

A choćby po to by Niemcy nie musieli zbierać ze swoich autostrad rozwalonych polskich busów, których kierowcy przeładowując te auta jadą dzień i noc.

29 minut temu, Denwer napisał:

Ja  sie  podniesienia wieku  nie boję bo to  daleka droga.   Ja mogę   przejść  na emeryturę  w wieku 55  lat    bo wiem  że   będzie  mnie na to stać. 

To ty  się  boisz  że  po 65 latach  będziesz klepał  biedę    nie  ja  ;).  Tak  w ogóle   to  czytasz   to  co  piszesz  ??? Bo  najpierw  twierdzisz  że   65 lat  za krótko i będą  dziadowskie emerytury   potem  tezy  stawiasz  że  ludzie  słabo  zarabiający  chcą  dziadowskich emerytur   bo boją  się  mieć  większych  :D  :D :D  :D  

Już się podniesienia wieku nie boisz? A niedawno tym straszyłeś? Ty masz poziom dzieciaka. Wypunktowałem cię bo napisałem, ze ci co pracują na dobrych posadach mają to gdzieś i ty już się nie boisz a do nie dawna się bałeś i straszyłeś. Niezły z ciebie ubaw tu jest. Przechodź sobie na te emeryturę już jutro. Jak ci ktoś ją zapłaci. A nie straszysz innych podniesieniem wieku.

Gdzie ja pisze, że się boję ,ze będę klepał biedę? człowieku po raz kolejny pokazujesz, ze nie rozumiesz co czytasz. Ja ci mówię co będzie musiał zrobić rząd za ileś lat gdy system emerytalny się zawali. A nie, że mnie nie będzie stać. Będą albo dziadowskie emerytury co nie znaczy, ze ludzie nie będą mieli oszczędności choć nie wszyscy. Albo przedłużenie wieku albo wyższe składki lub wyższe podatki. To jest oczywista oczywistość przy starzejącym się społeczeństwie. Dlatego nie boję się podniesienia wieku co pisałem gdy ty tym straszyłeś. A teraz się nie boisz śmiech na sali.

gdzie ja stawiam tezy, ze ludzie słabo zarabiający CHCĄ dziadowskich emerytur? Oni nie chcą oni będą je mieli. Chyba, że podniesie się składki, podniesie wiek lub podatki. Bo jak powtarzam społeczeństwo się starzeje i to jest nie uniknione. Zresztą ci dobrze zarabiający tez będą mieli niskie emerytury. Tylko oni będą mieli z czego dołożyć bo pracując odłożyli i tego nie rozumiesz. I bredzisz, ze się boje, ze mi nie starczy.

A co do płotu to nie wiele da. Omijają go przez UA. Omijają w PL bo całej granicy nie pokrywa.

44 minuty temu, DTaras napisał:

Aaaa bo on obsługuje też tranzyt a i embargo jest z rosji a nie z Chin.

Ale a transporcie z Chin rus zarabia. A zachodowi może to się nie podobać. Zresztą zachód chce by towar wpływał do UE u nich i by oni mieli kasę z vat tak jak Niemcy z samochodów sprawdzanych przez Polaków z USA. A i opluwający ich Morawiecki wcale nie skłania ich by dawać Polsce kasę na to co nie było jakoś wcześniej uzgodnione.

Opublikowano

I co, że zarabia? Chiny mu płacą, tak samo jak za przeładunek naszym. Płot natomiast zostanie obłożony elektryką i będzie można odesłać ludzi do tego co powinni robić - czyli da sporo. A i postulat co do ASF będzie spełniony.

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

A i postulat co do ASF będzie spełniony.

No pewnie że spełniony. Białoruś się ucieszy że ASF sie do nich z Polski nie przeniesie.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

każdy kraj ma swoich głupków

- "– Czy oni, te wszystkie państwa i poszczególni politycy, naprawdę wierzą w możliwość istnienia trybunałów karnych wobec kraju o największym potencjale nuklearnym? – zapytał retorycznie Miedwiediew."

co innego jest powszechna świadomość oczywistego a co innego się chełpienie ową oczywistością bo wtedy budzi to jeszcze większe kontrmoce które nie drażnione by sobie "spały"

o ilu więcej na planecie teraz skupi swoje wysiłki aby udowodnić cwaniaczkowi jak bardzo się myli.   wyroki mogą zostać wykonywane zanim jakikolwiek trybunał je orzeknie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To jest prowokator. Ruski. Ruskie swą imperialną postawę mają w genach. Napaść, ukraść i nasrać w salonie. Taka natura. Jako, że wojna i życie mają swój kres Miedwiediew pasie tę ambicje w narodzie czyli sieje populizm. Pytanie brzmi: na co ma chrapkę wobec kresu wojny? Właściciel kresu życia nasuwa się sam.

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał:

Pytanie brzmi: na co ma chrapkę wobec kresu wojny?

Nooooooo aby ogłosić zwycięstwo i przyjąć defiladę na Placu Czerwonym.:lol:

akyo117dvux81.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=614ce95bf375fbb451fe2c22ef3679d00ad405c8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v