Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacus napisał:

wnuczki to i ja bym przygarnal 🤣,

zaraz ci odpowie ze to zydzi w katyniu mordowlai i ze to w ogole nie prawda tylko ze niemcy tam dzialali.

I co dalej? Kolana by Ci trzasnęły od ich młodych tyłków bo przecież byś już raczej nie zatarł...

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

kazdego takiego jak ty zawsze pytam czy chcialby sie z nimi zamienic i to przewaznie konczy dyskusje..

polacy ktorzy uciekali do rfn to jak byli traktowani?? choc u nas byl tylko stan wojenny a nie wojna ??

sam wypelnilem 5 wnioskow na 500 +

Nie wiem może nie jasno napisałem. Nie mam nic przeciwko pomaganiu. Ale pomaganiu po pierwsze faktycznie potrzebującym i uciekającym stamtąd gdzie jest wojna. A po drugie pomaganiu w tamach jakiegoś rozsądku. A rozsądkiem nie jest dawanie im 500 plus by na samochody mieli.

Więc z nikim nie chcę się zamieniać. Ci co mieszkają tam gdzie jest wojna proszę bardzo. A ci co chcą tylko skorzystać finansowo wziąć 500 plus kupić samochód i wyjechać spowrotem do UA to niestety już głupota pisu i nasze rachunki do zapłacenia.

1 minutę temu, jarecki napisał:

do tej pory to polska była importerem złomu z zachodu , teraz ukraina niech importuje troche 

Tylko nam zachód nie dawał na nie pieniędzy a my im dajemy na fury które kupują u nas.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, DTaras napisał:

No, a każdy we woju to szturmowiec... Ten gość co w pocie czoła pomaga wojsku betonować na szybko stanowiska, lub nawet codzirnnie chodzi do roboty utrzymuje maszyny aby produkowały to rozumiem leser, tchórz i zdrajca... Z jakiego powodu to przemyt? Napewno lecą tam maszyny z nielegalu ale w imię czego cały ten import to zło?

przede wszystkim to cło było wprowadzone przez stronę ukraińską i głównie przez ukraińskich oligarchów aby to oni zarabiali na imporcie a nie .... "byle kto" bo cła są dla detalistów i duzi jeśli by je płacili wcale bu dużymi nie byli ale ten mechanizm powszechny nie tylko w tym przypadku bo koncerny wszelakie i wszędzie tak działają, tak jak korporyzacja gospodarki pchnęła świat w erę upowszechnienia technologii tak w końcu ujawniają się strony destrukcyjne koropracjonizmu .

to dłuższy temat i tylko zaznaczę że takie coś jest chore i ta choroba przecież spowolniła postęp na całej planecie i przypadek z okazjonalnym zniesieniem ceł na samochody na ukrainę jest dopiero pierwszym kamyczkiem sygnalizującym lawinę czy bardziej demaskującym co nieco.

Wszyscy krzyczą jak to wojna ruskich jakieś tam problemy gospodarcze katalizuje a przecież już dawno widać było że wszystko zmierza ku regresji i kacapy tylko jako pierwsi się skapli że i tak nie będzie jak było i nadchodzą zmiany to ugrają coś dla siebie sami nie wiedząc ile... jeśli coś najbardziej podrożało na planecie to właśnie to co rosja ma w nadmiarze.
Wojenka rusko ukraińsa to pryszcz i w stosownym czasie sami ruscy go wyduszą. To nie jakiś lokalny konflikt jest przyczyną degeneracji systemu gospodarczego planety czy wręcz tej planety mieszkańców, ten konflikt jest tego pierwszym wskaźnikiem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

sytuacje i przepisy wykorzystuja handlarze a nie uchodcy.....

27 minut temu, DTaras napisał:

I co dalej? Kolana by Ci trzasnęły od ich młodych tyłków bo przecież byś już raczej nie zatarł...

kolan to raczej maly udzial biora w tym  🤣.

Opublikowano
dysydent napisał:

przede wszystkim to cło było wprowadzone przez stronę ukraińską i głównie przez ukraińskich oligarchów aby to oni zarabiali na imporcie a nie .... "byle kto" bo cła są dla detalistów i duzi jeśli by je płacili wcale bu dużymi nie byli ale ten mechanizm powszechny nie tylko w tym przypadku bo koncerny wszelakie i wszędzie tak działają, tak jak korporyzacja gospodarki pchnęła świat w erę upowszechnienia technologii tak w końcu ujawniają się strony destrukcyjne koropracjonizmu . to dłuższy temat i tylko zaznaczę że takie coś jest chore i ta choroba przecież spowolniła postęp na całej planecie i przypadek z okazjonalnym zniesieniem ceł na samochody na ukrainę jest dopiero pierwszym kamyczkiem sygnalizującym lawinę. Wszyscy krzyczą jak to wojna ruskich jakieś tam problemy gospodarcze katalizuje a przecież już dawno widać było że wszystko zmierza ku regresji i kacapy tylko jako pierwsi się skapli że i tak nie będzie jak było i nadchodzą zmiany to ugrają coś dla siebie sami nie wiedząc ile... jeśli coś najbardziej podrożało na planecie to właśnie to co rosja ma w nadmiarze. Wojenka rusko ukraińsa to pryszcz i w stosownym czasie sami ruscy go wyduszą. To nie jakiś lokalny konflikt jest przyczyną degeneracji systemu gospodarczego planety, ten konflikt jest tego pierwszym wskaźnikiem

To tymbardziej - niechaj wiozą. Ruski system polega na sprzedaży energii a odbiorcy cały czas kleją: jak tu jej zużywać mniej. Mniej można tylko systemowo albowiem ropiszcze i gaz spalone w turbinie da więcej pożytku niźli w silniku samochodu. To są sprawności systemów rzędu 75% w prundzie a jest jeszcze z tego systemowe ciepło. Ruskiemu taki obrót sprawy nie odpowiada... Ruskie nie są żadne nadzwyczaj świadome. Oni jeno popadli w jakąś panikę moim zdaniem.

jacus napisał:

kolan to raczej maly udzial biora w tym  🤣.

Eee no jak nie biorą? Coś mi teraz względem Twoich wcześniejszych sugestii nie pasuje. Poza tym myśl była taka iż takie wnuczki to raczej o dziadka na kolanach jeno posiedzą...

Opublikowano

a bo i im się gospodarka zaczynała sypać i wojnami maskowali od zawsze nieudolność i typowe ruskie partactwo
Jeśli szary obywatel zachodu ma wysoki punt wejścia w biznes to kacapy taki system se zafundowali że tam nie ma żadnego punktu bo niżej stoi punkt wyjścia... spośród żywych
Mafijne metody państwa wszystkie stosują ale dyktatury szczególnie nieefektywne .... dobra, miałem się nie rozpisywać

jak na razie to kacapy mogą się pochwalić podbojem jednej czwartej ukrainy a kto inny na planecie może pokazać coś porównywalnego?
gdzie nie spojrzy straty

do dalszych przemyśleń...

Opublikowano
hubertuss napisał:

l Tylko nam zachód nie dawał na nie pieniędzy a my im dajemy na fury które kupują u nas.

No tyle razy powtarzam, ze jak się daje to najważniejsze aby wróciło z nawiązką.Nuewiem komu tam UE daje na auta ale datek plus oszczędności wraca jednak na zachód... Odbudowa majster a i na kanwie pinset plui powinno Ci coś zaświtać.

dysydent napisał:

a bo i im się gospodarka zaczynała sypać i wojnami maskowali od zawsze nieudolność i typowe ruskie partactwo
Jeśli szary obywatel zachodu ma wysoki punt wejścia w biznes to kacapy taki system se zafundowali że tam nie ma żadnego punktu bo niżej stoi punkt wyjścia... spośród żywych
Mafijne metody państwa wszystkie stosują ale dyktatury szczególnie nieefektywne .... dobra, miałem się nie rozpisywać

jak na razie to kacapy mogą się pochwalić podbojem jednej czwartej ukrainy a kto inny na planecie może pokazać coś porównywalnego?
gdzie nie spojrzy straty

do dalszych przemyśleń...

Podbój będzie wtedy jak porządek utrzyma się sam a tam od 2014 to nie za bardzo wychodziło.

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał:

To tymbardziej - niechaj wiozą. Ruski system polega na sprzedaży energii a odbiorcy cały czas kleją: jak tu jej zużywać mniej. Mniej można tylko systemowo albowiem ropiszcze i gaz spalone w turbinie da więcej pożytku niźli w silniku samochodu. To są sprawności systemów rzędu 75% w prundzie a jest jeszcze z tego systemowe ciepło. Ruskiemu taki obrót sprawy nie odpowiada... Ruskie nie są żadne nadzwyczaj świadome. Oni jeno popadli w jakąś panikę moim zdaniem.

Eee no jak nie biorą? Coś mi teraz względem Twoich wcześniejszych sugestii nie pasuje. Poza tym myśl była taka iż takie wnuczki to raczej o dziadka na kolanach jeno posiedzą...

wiecie jaka jest najtansza energia ?? to ta niezuzyta...tanszej nie znajdziesz 🤣/

gdy masz -tak jak ja chore kolana-to kombinujesz jak ich uzywac jak najmniej.. dziadkiem jeszcze nie jestem ,mlodym sie nie spieszy, matka i ich wieku miala 2 dzieci wiec one staraja sie uniknac tego bledu 🤣

Opublikowano (edytowane)

akurat ci ukraincy to Polsce spadły idealnie ,i pewnie ze 3 % inflacji to tez ci emigranci zrobili , zacznijmy od rynku nieruchomosci po przez sprzedaz dóbr konsumpcyjnych jak juz Dtaras  wspomniał oni tą kase wydają 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, tomek222 napisał:

Przestań manipulować i wybielać rosyjskie zbrodnie na Polakach!!!

Przez 50 lat (1940–1990) władze ZSRR zaprzeczały swojej odpowiedzialności za zbrodnię katyńską. 13 kwietnia 1990 roku oficjalnie przyznały, że była to „jedna z ciężkich zbrodni stalinizmu”. Wiele kwestii związanych z tą zbrodnią nie zostało jak dotąd wyjaśnionych

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_katyńska

Operacja polska NKWD – wymierzona przede wszystkim w Polaków tzw. operacja narodowościowa NKWD, popełniona na rozkaz Ludowego Komisarza Spraw Wewnętrznych ZSRR nr 00485[2] z dnia 11 sierpnia 1937, wydany przez ówczesnego komisarza ludowego NKWD Nikołaja Jeżowa, przeprowadzona na terytorium ZSRR w latach 1937–1938 w okresie wielkiego terroru.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Operacja_polska_NKWD_(1937–1938)#

NKVD_Order_No._00485_-_Kharkov_copy_(2).jpg

Pierwsza strona kopii rozkazu nr 00485 wydanego oddziałowi NKWD w Charkowie

Plujesz w twarz rodzinom tych ofiar zamordowanych przez Rosjan!!!

Ale matołki - mordowali ruskie ale żydowskiej nacji na rozkaz Berii tyż mośka - z takim myśleniem będziemy wiecznymi niewolnikami Dudów i Morawieckich.

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Tacy idioci mogą rządzić tylko w  Polsce. Ja rozumiem pomagać uchodźcom ale to co się wyrabia teraz i to jak ludzie z UA się nauczyli to wykorzystywać nawet gdy mieszkają tam gdzie ruska nikt nie widział to jest szok.

To nie ludzie z UA tylko wnuczęta banderowców stepana bandery - musimy rzecz nazywać po imieniu inaczej będą nas ryzać tu na miejscu w śnie, w nocy lada dzionek bo mają to w genach - trzeba mieć się na baczności bo temu nierządowi o to biega, żeby wykończyć Polaków w białych rękawiczkach.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Społeczeństwo się starzeje wiec rozumiem, że za kilkadziesiąt lat albo będę musiał dłużej pracować albo mieć dziadowską emeryturę.

Jak  sobie  pościelisz  tak  się  wyspisz.   To  że  ty  nie  potrafisz  nic  i  musisz  pracować  za mniej jak minimalna krajowa  to  wypracujesz sobie  dziadowską  emeryturę.  Tylko  że  wiele  osób  pracuje  na  lepiej  płatnych  stanowiskach  i  w wieku  65lat  mają  wyższą  emeryturę  jak  ty  miesięczne  zarobki.

Tyle razy ci pisałem, że ty nie rozumiesz świata. Nawet z tym wiekiem emerytalnym to potwierdzasz. Twoje pisanie o samochodach elektrycznych dzisiaj to tak jak byś 20 lat temu pisał o telefonach komórkowych. że to drogie połączenia drogie zasięg nie wszędzie jest i to się nie przyjmie. Tak samo wygląda twoje wróżenie co do samochodów elektrycznych.

To  ty  łapiesz  się  na  propagandę  czy  to  odnośnie  szczepień  czy  to  samochodów  elektrycznych.  I  to nie jest  moje  wróżenie  tylko  takie  są  fakty  które przedstawiają  niezależni  eksperci,   mechanicy   ludzie  którzy  się  na tym  znają.

ja już nawet elektrycznym autobusem mogę jeździć.

Spoko  w końcu  to  wasza  przyszłość  :D  :D  :D  

FWaHkijXoAAdn3T?format=jpg%26name=small&

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

On pluje w twarz nam wszystkim niestety.

W jakim sensie miernoto historyczna bez orientacji przestrzennej kto Polak a kto wróg - takiś gieroj to naginaj na front "za naszą i waszą wolność" a nie pierdzisz w stołek sam nie wiedząc dlaczego?. Masz być może warunki ekonomiczne ale tyle Polaków wegetuje na granicy ubóstwa bez wsparcia nie tylko finansowego ale i zniewolonej medycyny  bo szabesgojom  na Nowogrodzkiej ważniejsze są chazarskie rozkazy z Wall Street niż dobro Polaka.

Opublikowano
jacus napisał:

wiecie jaka jest najtansza energia ?? to ta niezuzyta...tanszej nie znajdziesz 🤣/ gdy masz -tak jak ja chore kolana-to kombinujesz jak ich uzywac jak najmniej.. dziadkiem jeszcze nie jestem ,mlodym sie nie spieszy, matka i ich wieku miala 2 dzieci wiec one staraja sie uniknac tego bledu 🤣

Tyy ale na młode mięsko ślinka cieknie, co?

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Widzę że otwierają ci się oczy na rzeczywistość👍, lepiej późno niż wcale.

Co i raz mu to powtarzam.

Kto wybiela ruskie zbrodnie - mojego dziadka z strony matki który pochodził spod Skierniewic zabiła ruska patryzantka tu na północy lubelszczyzny w wieku 35 latek. Mam kochać ruskich? Kto mi zaręczy, że w tej bandzie Gryszy który po kolei gwałcił  i terroryzował ludność nie było ukraińców - przecież uciekali z transportów do stalagów. Lubię or4dung i porządek historyczny i kumam, że wszelakie zło i robactwo które toczyło bolszewicką rosję to tylko dzięki mojżeszowym dawniejszej nacji chazarskiej.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Denwer napisał:

Jak  sobie  pościelisz  tak  się  wyspisz.   To  że  ty  nie  potrafisz  nic  i  musisz  pracować  za mniej jak minimalna krajowa  to  wypracujesz sobie  dziadowską  emeryturę.  Tylko  że  wiele  osób  pracuje  na  lepiej  płatnych  stanowiskach  i  w wieku  65lat  mają  wyższą  emeryturę  jak  ty  miesięczne  zarobki.

To  ty  łapiesz  się  na  propagandę  czy  to  odnośnie  szczepień  czy  to  samochodów  elektrycznych.  I  to nie jest  moje  wróżenie  tylko  takie  są  fakty  które przedstawiają  niezależni  eksperci,   mechanicy   ludzie  którzy  się  na tym  znają.

Spoko  w końcu  to  wasza  przyszłość  :D  :D  :D  

Akurat ci na dobrze płatnych stanowiskach mają w d wiek emerytalny. Bo często nie przechodzą na emeryturę tylko zostają w pracy po osiągnięciu wieku bo to im się bardzo opłaca. Oczywiście można przejść na emeryturę i ją biorąc pracować. Ale trzeba się najpierw zwolnić. I dlatego wielu na dobrze płatnych stołkach nie przechodzi. Bo potem albo by ich nie zatrudnili albo za mniejsza kasę Sam znam człowieka co ma 73 i emy nie bierze. Zresztą mój ojciec ma 70 już prawie i pracuje. Mama pracowała do 66 roku. Ciotka podobny wiek jak mama teraz 67 i dalej pracuje. A ty się tak tego wieku boisz na swojej marnej posadzie. Ja rozumiem praca fizyczna w takim wieku jest ciężka i dlatego wielu ludzi boi się tego podniesienia wieku.

Tak więc widać, że z dobrze płatną pracą nie masz nic wspólnego bo boisz się tego podniesienia wieku jak diabeł święconej wody. Kreujesz się tu na bogacza ale efekt twoich wpisów jest wręcz odwrotny

Co do mojej emerytury i jaką ja sobie wypracuję to moja sprawa. Już dzisiaj ze składek jakie za mnie firma odprowadza mogę zapłacić emerytury obojgu swoim rodzicom. Ale niech będzie, ze to dziadowska robota co mi tam. Nie wszyscy Polacy pracują na dobrze płatnych stanowiskach. Dlatego tacy jak ty i wielu podobnych boją się tego podniesienia wieku i straszą tym. Ale każdy myślący wie, że przy starzejącym się społeczeństwie nie ma innego wyjścia. Albo podniesiony wiek, albo podniesione składki albo podniesione podatki. 

Co do szczepień ja się łapię na propagandę? Czy pisowska wierchuszka wydająca miliony na szczepionki, które będzie wywalać trzeba do kosza i która to wierchuszka sama się zaszczepiła.

Co do elektryków to jak pisałem jeżdżą są coraz bardziej popularne. A rozmowa z tobą o tym taki sam ma sens jak rozmowa z podobną tobie ciemnotą 20 lat temu o telefonach komórkowych. Mówili jak ty o elektrykach, ze to nie ma przyszłości. Więc słuchaj dalej tych swoich ekspertów i mechaników. A ludzie będą kupować coraz więcej aut na prąd. A ty zostaniesz na manowcach cywilizacji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
many13 napisał:

W jakim sensie miernoto historyczna bez orientacji przestrzennej kto Polak a kto wróg - takiś gieroj to naginaj na front "za naszą i waszą wolność" a nie pierdzisz w stołek sam nie wiedząc dlaczego?. Masz być może warunki ekonomiczne ale tyle Polaków wegetuje na granicy ubóstwa bez wsparcia nie tylko finansowego ale i zniewolonej medycyny  bo szabesgojom  na Nowogrodzkiej ważniejsze są chazarskie rozkazy z Wall Street niż dobro Polaka.

Właśnie zrobiłeś dziennikarstwo rodem z TVP - niby pytanie ale stosunek do odpowiedzi jest jasny. Cieszysz się? Plujesz w ten sam sposób na nas wszystkich uzurpując sobie prawo do posiadania racji. Jakież to ruskie... I tak okrążony przez żydów brniesz w wierze, że rosjanie Cię z tego uwolnią ale muszę Cię zmartwić: w kuluarach Knessetu już nie słychać polskiej mowy - tylko ruską. Front? Przyjdzie czas to pójdę.

many13 napisał:

kumam, że wszelakie zło i robactwo które toczyło bolszewicką rosję 

Uuuu koming out jakiś nastąpił...

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Andpol napisał:

I kasy nie będzie myśleli że unia głupia tak jak pisowski elektorat.

Nie będzie pieniędzy z KPO? "Reforma nie spełnia kamieni milowych" - WP Wiadomości

Polska ma wszystko wdrożyć jak jest w pojebanej unii wiec co wy do tego rządu się przywalacie unia żąda by VAT był jak w Unii wiek emerytalny 70 lat .

Teraz  wam się odechce całej unii i jej zasad .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

polacy ktorzy uciekali do rfn to jak byli traktowani?

no jak?

1 godzinę temu, many13 napisał:

Mam kochać ruskich? Kto mi zaręczy, że w tej bandzie Gryszy który po kolei gwałcił  i terroryzował ludność nie było ukraińców - przecież uciekali z transportów do stalagów.

Kto ci każe kochać ruskich? należy rozumieć że wszędzie byli ukraińcy, żydzi,  w armii w partyzantce w NKWD,w SMIERSZU a zaś oryginalni rosjanie to byli bojaźliwe baranki nie czyniące nawet muchom krzywdy.Jeszcze raz ci powtarzam , dla mnie ukraińcy i rosjanie to jedna swołocz.

Opublikowano
24 minuty temu, galan99 napisał:

Polska ma wszystko wdrożyć jak jest w pojebanej unii wiec co wy do tego rządu się przywalacie unia żąda by VAT był jak w Unii wiek emerytalny 70 lat .

Teraz  wam się odechce całej unii i jej zasad .

Jak się wejdzie w stado wron to się kracze razem a nie odpierdala maniany i macha szabelką a i tak w końcu łeb wsadzą w piasek tylko d*pa zostanie na wierzchu. Tylko kiedy i te kary nikt ich za nas nie zapłaci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v