Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

To niech kupują kto komu broni tylko niech nie zakazują spalinowych durnie z Unii .

A kto zakazał. Rok 2030 może się zmienić na 2040 lub co tam kto wie jeszcze. A wy już panikujecie. Jak kupisz nowe auto spalinowe w 2030 to możesz nim jeździć 20 lat. Nie wszędzie pewnie wjedziesz. Ale możesz. A to jest kupa czasu. A tu już panika bo znowu ujnia.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Już są zakazy strefy czyste nie słyszał nie widział w całej Europie i w Polsce też i tak pomału zakażą z domu wyjechać .

Szczególnie łaczę się w bólu z tymi, co w tych strefach będą mieszkać.🤣

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

A gdzie tysiące kajaków z niemiecki emerytami pragnącymi przepłynąć?😂

cierpliwości. już płyną. troche im to zajmie kajakami... :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Już są zakazy strefy czyste nie słyszał nie widział w całej Europie i w Polsce też i tak pomału zakażą z domu wyjechać .

No i bardzo dobrze, że są strefy czyste. Niech ludzie w miastach też mają wytchnienie. Przejść się kawałek przejechać rowerem nie łaska.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, many13 napisał:

10408532_1537924813158566_1980417418920461988_n.jpg

No bo jakby, taki szewc czytając Pismo Święte zaczął kląć jak szewc, to obraza mogłaby być ogromna i zgorszenie. 😂 A jakby to jeszcze była kobieta szewc, to koniec świata murowany.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

Tu macie swego Tuska .

Tusk mówi, co zrobi z wiekiem emerytalnym, gdy wygra wybory

Składam publiczne przyrzeczenie, że my te wybory wygramy. Wspólnie z całą opozycją albo nawet sami – mówi przewodniczący PO Donald Tusk w środowym wydaniu "Gazety Wyborczej". Zadeklarował m.in., że nie ma powrotu do podwyższania wieku emerytalnego.

Unia zmusza a on zaprzecza kto kogo robi durnia .

https://businessinsider.com.pl/polityka/tusk-mowi-co-zrobi-z-wiekiem-emerytalnym-gdy-wygra-wybory/cf0mk7w

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Tu macie swego Tuska .

Składam publiczne przyrzeczenie, że my te wybory wygramy. Wspólnie z całą opozycją albo nawet sami – mówi przewodniczący PO Donald Tusk w środowym wydaniu "Gazety Wyborczej". Zadeklarował m.in., że nie ma powrotu do podwyższania wieku emerytalnego.

https://businessinsider.com.pl/polityka/tusk-mowi-co-zrobi-z-wiekiem-emerytalnym-gdy-wygra-wybory/cf0mk7w

Nie unia zmusza. Tak zwane Kamienie Milowe wynegocjował Morawiecki. Morawiecki zgodził się na jakieś opłaty za samochody spalinowe na kasę za praworządność czy na inne "kamienie" których pis nie chce ujawnić.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, galan99 napisał:

Tu macie swego Tuska .

Bardziej obcemu psu wierzę niż temu oszustowi.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ta szpryca o mały włos nie stała się w Polsce obowiązkowa bo PO I LEWICA  tak napierdalała by było to obowiązkiem jak by byli u władzy tak by było zmusili by durnie jedne . Nigdy nie zagłosuję na nich .

A ty myślisz, że jak nie zagłosujesz na PO/PIS tylko nie wiem np. na brunatną Konfederację to zagłosujesz na innych nowych ludzi? W polskiej polityce są te same mordy od lat, skoczkowie co to z ramienia obojętnie jakiej partii byleby się dorwać do koryta. Dzisiaj już niewiele osób pamięta, że taki Niesiołowski i Macierewicz byli w jednej partii, Ze Korwin-Mikke ze swoim UPR startował w wyborach w ramach platformy obywatelskiej później także w ramach ligi polskich rodzin. 

• Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, Takeda napisał:

A ty myślisz, że jak nie zagłosujesz na PO/PIS tylko nie wiem np. na brunatną Konfederację to zagłosujesz na innych nowych ludzi? W polskiej polityce są te same mordy od lat, skoczkowie co to z ramienia obojętnie jakiej partii byleby się dorwać do koryta. Dzisiaj już niewiele osób pamięta, że taki Niesiołowski i Macierewicz byli w jednej partii, Ze Korwin-Mikke ze swoim UPR startował w wyborach w ramach platformy obywatelskiej później także w ramach ligi polskich rodzin. 

To są mądre słowa powtarzałem są moje wypowiedzi że mordy są te same od 30 lat w polityce tylko nazwy partii zmieniają .

Co do wieku emerytalnego to Unia się starzeje i wciska by dłużej pracować były wypowiedzi że nawet do 70 lat i to się wam podoba .

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie unia zmusza. Tak zwane Kamienie Milowe wynegocjował Morawiecki. Morawiecki zgodził się na jakieś opłaty za samochody spalinowe na kasę za praworządność czy na inne "kamienie" których pis nie chce ujawnić.

jak nie Unia kto narzuca takie same prawa wszystkim członkom nie unia to kto ? .

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A gdzie tysiące kajaków z niemiecki emerytami pragnącymi przepłynąć?😂

ten tego no ja wypłynełem juz nawet , start miałem na rzece liwiec i przestraszyłem się Buga .. i zdałem kajak ...

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Co do wieku emerytalnego to Unia się starzeje i wciska by dłużej pracować były wypowiedzi że nawet do 70 lat i to się wam podoba .

Podobanie sie nie ma tu nic do rzeczy . Wiek emerytalny trzeba podnieść i to jest oczywiste. PIS obniżył zeby u leniwej ciemnoty poparcie zyskać i mieć ją czym straszyć.

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

To są mądre słowa powtarzałem są moje wypowiedzi że mordy są te same od 30 lat w polityce tylko nazwy partii zmieniają .

jak nie Unia kto narzuca takie same prawa wszystkim członkom nie unia to kto ? .

Gdyby Pan Premier nie ukrywał tego na co się zgodził i powiedział jasno na starcie, że narzucono ( a zawsze twierdził że tam coś wynegocjował), to sprawa byłaby jasna.

Ale teraz kiedy wypływają kolejne kwiatki a Pan Premier raczy rżnąć głupa, to co se można pomyśleć? Tam go przycisnęli, więc zgodził się wszystko, albo od razu stwierdził że łatwiej będzie okłamać Polaków niż coś negocjować w Brukseli. Jaka polityka, takie efekty.🤣

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Podobanie sie nie ma tu nic do rzeczy . Wiek emerytalny trzeba podnieść i to jest oczywiste. PIS obniżył zeby u leniwej ciemnoty poparcie zyskać i mieć ją czym straszyć.

Ty to chyba jesteś z tych co uwierzyli, że podniesienie wieku emerytalnego jest dla ich dobra🤣🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v