Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, many13 napisał:

Stuknij się w grzywką - Polonia to Polacy a upadlińce to nacja banderowska która w genach ma zapisane ryzać Lachów.

a jakim prawem mają polonusy decydować jak ja mam żyć w moim kraju, bez jaj, nie mieszkasz nie płacisz podatków, nie masz prawa wyborczego.

btw niemcy mówią, że Polacy mają w genach złodziejstwo, dlatego kradli samochody, a Holendrzy mówią że mają Polacy gen pijaństwa

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

Ulman napisał:

I niech ktoś zaprzeczy że oni są pojebani Sasin: rozliczymy Gazprom z odcięcia od gazu - WP Finanse

Ja wiem? Niech tego Sasin tylko nie realizuje a może mieć sens.

Ulman napisał:

Chcieli żeby się odciąć od ruskiego gazu a jak ich odcieli to grożą konsekwencjami. Oprotestują to za czym sami optowali. Rozumie to ktoś?

Gdyby nasi gazu nie odebrali to z pewnością bylyby nieprzyjemności. Chodzi też p abonament na rurę.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

no niestety biedronka tez lepiej płaci pracownikom niz dino , tylko w dino maja duzo mniej pracy , liczy sie przychód na pracownika a ten napewno w biedronce jest duzo wyzszy .

Biedronka rozwala obecnie system cenami owoców i warzyw. Ma najdroższe🤣. I jakość taka sobie względem bazaru cz np Lewiatana.

No i cała woda mineralna wykupiona.🤭

Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał:

a jakim prawem mają polonusy decydować jak ja mam żyć w moim kraju, bez jaj, nie mieszkasz nie płacisz podatków, nie masz prawa wyborczego.

btw niemcy mówią, że Polacy mają w genach złodziejstwo, dlatego kradli samochody, a Holendrzy mówią że mają Polacy gen pijaństwa

Musisz być z młodej generacji pozbawionej ducha patriotycznego z ograniczonymi horyzontami myślowymi.

Opublikowano
many13 napisał:

Prawa Wyborcze Dla Ukraińców w Polsce! Zaczęło Się Szybciej Niż Myślałem. Kurłua, LUDZIEEEEE!POBUDKA, ZAŻĄDAJMY REFERENDUM W TEJ SPRAWIE, BO NAS ZJEDZĄ WSZYSCY!! POBUDKA!!! Obywatele nie są suwerenami, ponieważ żeby głosować trzeba się urodzić na Polskiej ziemi, a obywatel to ktoś kto bywa sobie w gościach u kogoś, w tym wypadku w Polsce, obywatel to ktoś kto sobie jakiś czas bywa tu i tam i wraca jakimś czasie do siebie, nawet jak mieszkasz na stałe nie jesteś suwerenem, to jest wbrew konstytucji. To tak jakbym wyjechał na Madagaskar z Polski na stałe, i byłbym obywatelem Madagaskaru, ale nikt nie uzna mnie za rdzennego.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutube.com%2Fwatch%3Fv%3DwaOyobdCYcA%26feature%3Dshare%26fbclid%3DIwAR1wg13s2841BIoAS52RP0tXg-MMB1IZprLahabSLYjWeZwiC-

Ten brodaty coś wiarygodnego kiedyś ustalił?

many13 napisał:

Na łamach „Gazety Wyborczej” Adam Bodnar zaproponował, by dać prawa wyborcze… ukraińskim uchodźcom. Chodzi o wybory samorządowe. Czyżby znudziło mu się oddychać prostym nosem?

Umisz czytać - mieszkający na stałe a to nie za dmuchnięcie w chuj się legalizuje.

mirro napisał:

14 godzin temu, galan99 napisał:

Ta warszawska firma jest jedynym przedstawicielem na Polskę MotorSich Ukrain z Zaporoża. – To jeden z największych na świecie producent silników lotniczych i części m.in. do wszystkich typów samolotów Antonow, a także dośmigłowców typu Mi, wykorzystywanych m.in. przez polskie wojsko

Facet nie ma nic. Podstawa to dokumentacja umożliwiająca oceną np stanu struktury kadłuba albo innych mechanizmów. Ukraina nie pozbędzie się Mtor Sicz ani nie dopuści do przekazania dokumentacji technicznej tego co robi. Sytuacja jawi mi się bardzo podobna jak z Ursusem.

tylkoo, że tu nawet promocja na miliony występuje. 120 baniek w lotnictwie?

Denwer napisał:

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Prawdziwemu wierzącemu nie potrzebny jest kościół i sam doskonale wie co jest dla niego dobre a co nie i żaden tłumok w kiecce nie będzie narzucał drugiemu człowiekowi co ma robić. 

To  poco  leci  do tego tłumoka  brać ślub  lub  z dzieckiem do chrztu i prowadzi do  pierwszej komunii  przecież to tłumoki  poco  ????

Tak robią tylko  szmaty   zwykłe  szmaty 

Tusk  nie lubi tego

Tuska wyborcy

2 minuty temu, dysydent napisał:

skoro wierzysz że stwórca jest stwórcą wszystkiego w tym i tych "tęczowych" to co Ci każe kwestionować zamysł stwórcy?

Po to aby odróżniać ,, ziarno  od  plew,,   stwórca  też  zesłał  potop  i  zagładę  na  tych dewiantów  z przed tysięcy  lat  ;)

Tak tak denwer, ciesz się Dinem. Jak Biernacki spowoduje zamknięcie lokalnego handlu oraz wyczerpie możliwości stawiania tych stodół to zaczniesz chodzić na protesty.

mirro napisał:

Spozywka jest specyficzna i trudna. Przetwórstwo szczególnie.

A ja się wqrwiłem jak znajomemu sanepid foodtrucka odbierał - nosz tam to już nic nie musi być a jak w sklepie chcesz wędliny kroić to wymagania jak w restauracji a i zawsze jakieś są wąty przy kontroli...

• Haha 1
Opublikowano

Zaciskają się pięści - banderowskie flagi w naszych miastach. Gdzie są patrioci, gdzie kibole stadionowi - odwieczny wróg w bramach naszych miast legitymuje pokazem banderowskich  flag swoją pogardę nad prawem i zwyczajami Lachów - oj dojdzie do zwarcia tylko kiedy się pytam bo jucha się gotuje. 

"o nie Kijów, to nie inne miasto na Ukrainie tylko nasz polski Wrocław. Szok to co się dzisiaj dzieje w naszej ukochanej ojczyźnie".

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=203766365308844&id=100070264448370&__cft__[

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał:

tylkoo, że tu nawet promocja na miliony występuje. 120 baniek w lotnictwie?

Facet bredzi o centrum serwisowym dla posowieckich śmigłowców. Naszym nie podobało się centrum serwisowe Airbusa, gdzie sprzęt jest cały czas wykorzystywany i w miarę go dużo. Maciarewicz marzył o budowie wspólnie z Ukraina śmigłowców, tylko teraz cały projekt byłby w czarnej d*pie. Cały ten cyrk śmierdzi na odległość. Chyba że ktoś jednak planuje zbudować sobie zaplecze rękami tego Pana w Polsce. A dlaczego na wschodzie? Bo nie wie czy będzie miał do czego wrócić na Ukrainie. 

Opublikowano
mirro napisał:

Dlatego Kaczyński zaczął turnee po Polsce. Tylko na razie pieprzy takie farmazony aż uszy więdną. Najgorsze że PiS lemingi klaszczą w łapki.😂

zapłacone to się wywiązują...

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Przed chwilą, jarecki napisał:

chodzi o to zeby połączyć ubojnie z przetwórstwem

To już było. Większość tych tworów upadła. 

To jest bez sensu z góry - napier... ać zwierzaki tylko na potrzeby firmy choć można więcej. Weźta się z tym łączeni opanujcie.

Opublikowano

2 minuty temu, DTaras napisał:

To jest bez sensu z góry - napier... ać zwierzaki tylko na potrzeby firmy

Ja jak chcę skrócić drogę od pola do stołu, to idę i tnę łeb kogutowi z zagrody. 😂

Opublikowano

Pomysł  PO  na wybory  dać  Ukraińcą  prawo  głosu  kto  ma rządzić  w Polsce 

FWUZwmpXgAEP9Bp?format=jpg&name=small

Opublikowano

15 LAT WIĘZIENIA W IZRAELU ZA MASZTY 5G. U nas rosną jak grzyby po deszczu...

Obecność masztu 5G w Twojej okolicy jest jak włączona wielka kuchenka mikrofalowa z otwartymi drzwiami w każdym pokoju Twojego domu. Ludzie, którzy spożywają jedzenie z mikrofalówki nie widząc w tym nic złego uważają, że przeciwnicy 5G to wariaci... Jako, że technologia 5G jest tak świeża nie było licznych badań na temat jej wpływu na organizmy żywe. Niemniej jednak ponad 180 naukowców i lekarzy z 35 krajów podpisało petycję przeciwko wdrażaniu 5G.

„Liczne ostatnie publikacje naukowe wykazały, że EMF wpływa na organizmy żywe na poziomach znacznie poniżej większości międzynarodowych i krajowych wytycznych. Skutki obejmują zwiększone ryzyko raka, stres komórkowy, wzrost szkodliwych wolnych rodników, uszkodzenia genetyczne, zmiany strukturalne i funkcjonalne układu rozrodczego, deficyty uczenia się i pamięci, zaburzenia neurologiczne oraz negatywny wpływ na ogólne samopoczucie ludzi. Uszkodzenia wykraczają daleko poza organizmy ludzkie, ponieważ coraz więcej dowodów wskazuje na szkodliwe skutki dla życia roślin i zwierząt.”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=109220265171750&id=103880785705698&__c

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

Tak tak denwer, ciesz się Dinem. Jak Biernacki spowoduje zamknięcie lokalnego handlu oraz wyczerpie możliwości stawiania tych stodół to zaczniesz chodzić na protesty.

Ciekawe czy nastąpi to przed całkowitym przejęciem rynku wołowiny i dyktatem cen czy po, a może zbiegnie się w czasie?

Małe i średnie firmy, gospodarstwa - to napędza rynek, daje pracę, PKB i ustala poziom życia.

Dziś małe i średnie firmy gospodarstwa pracują na socjal i patologię. 

Molochy trzymają za ryja robotników by przeżyli a głowy nie podnieśli, i polityków by prawo stanowili pod ich dyktando.

Opublikowano

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji zamknęło firmę Maga foods, która kupowała od rolników warzywa. Jesteśmy w jednym z gospodarstw, które zostało dotknięte nieprzemyślaną decyzją rządu. To całkowite zaprzeczenie tego o czym mówi Jarosław Kaczyński jeżdżąc po kraju. Nie dbają o polski produkt, nie dbają o polskie firmy.

https://www.facebook.com/projektAGROunia/videos/609200340290116/?__

Opublikowano
mirro napisał:

Facet bredzi o centrum serwisowym dla posowieckich śmigłowców. Naszym nie podobało się centrum serwisowe Airbusa, gdzie sprzęt jest cały czas wykorzystywany i w miarę go dużo. Maciarewicz marzył o budowie wspólnie z Ukraina śmigłowców, tylko teraz cały projekt byłby w czarnej d*pie. Cały ten cyrk śmierdzi na odległość. Chyba że ktoś jednak planuje zbudować sobie zaplecze rękami tego Pana w Polsce. A dlaczego na wschodzie? Bo nie wie czy będzie miał do czego wrócić na Ukrainie.

Jak już wspomniałem - tanie prywatne lotnisko sądząc po awionetkach z grafiki. Jest kilka zastosowań takich miejsc ale nawet na zaplecze - to za małe.

Opublikowano

Większość suwalczan postrzega Putina, jako "nieobliczalnego i chorego człowieka", po którym wszystkiego można się spodziewać

— Boimy się, ale to odpychamy, bo chcemy żyć normalnie — mówi Onetowi jedna z mieszkanek Suwałk

Litwini nie boją się zagrożenia i nie spodziewają się teraz ataku ze strony Rosji, bo wiedzą, że kraj ten jest zbyt słaby i wycieńczony wojną wywołaną w Ukrainie

W większości nasi rozmówcy spotkani na targowisku w Suwałkach nie wierzą w scenariusz ataku militarnego ze strony Rosji, bo jesteśmy związani sojuszami

Pytani o schrony w mieście lub okolicy, mówią, że nie wiedzą o żadnym, śmieją się i żartują, że mają swoje własne pod domami

— Ruskie zawsze będą straszyć, ale myślę, że nie będą leźli do nas, bo to NATO — uważa jeden z mieszkańców Suwałk, "najniebezpieczniejszego miejsca na Ziemi", o którym mówi się, że może stać się kolejnym celem szaleńczej ofensywy Rosjan. — Putin to cienki Bolek, a my się go nie boimy — przekonują i zapewniają, że wielka polityka im nie straszna i skupiają się na problemach życia codziennego.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/mieszkancy-przesmyku-suwalskiego-sie-nie-boja-putin-to-cienki-bolek/3cx9vwh,79cfc278

Opublikowano
37 minut temu, many13 napisał:

Musisz być z młodej generacji pozbawionej ducha patriotycznego z ograniczonymi horyzontami myślowymi.

no dawno się tak nie ubawiłem. No cóż nie spodziewałem się wiele od osoby ciemnej jak chłop sanacyjny, ale nie martw się batiuszka ze wschodu uratuje cię od tej wrednej tęczowej Europy, Żydów, Ukraińców i przez kogo tam jeszcze spać nie możesz . panie Ślimak wracaj pan nad tą Białkę płoty stawiać, tylko pamiętaj datek na kosciół i zmień kwiatki przed ołtarzykiem Grześka Brauna

Opublikowano

Polacy to lubią takie sukcesy i za to lubią PiS . WIDAĆ TO NA STRAGANACH i słychać .

Prezydent podpisał ustawę w sprawie czternastej emerytury. Wiemy, kiedy wypłata

Prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę o kolejnym w 2022 r. dodatkowym rocznym świadczeniu pieniężnym dla emerytów i rencistów, tzw. czternastej emeryturze – poinformowało biuro prasowe KPRP. Dodatkowe świadczenie otrzyma w tym roku ok. 9 mln osób.

Wypłaty ruszą pod koniec sierpnia. Pierwsze przelewy trafią na konta emerytów i emerytek, którzy spełnią warunki już 25 sierpnia 2022 r. Ostatnie wypłaty będą miały miejsce 20 września.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v