Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

Roman to zapszaniec i kłamca więc zawsze znajdzie  fakt który mu będzie pasował. Nie jest przy tym ważne czy taki komentarz pochodzi od głupka i co mowi 2000 opinii. Roman zawsze wie lepiej. 

dobry lokal się nie zamyka  po 7 latach taki czas to już zdobywa się renome i uznanie i idzię się tam zjesc z polecenia znajomych  , na chwile obecną na kilkanascie lokali które znam mogę tylko jeden polecić .       a i warto się opiniami z gogle posiłkować bo się sprawdzają 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

mam ja poszukac na fb i zapytac co sadzi o twoim stosunku do kobiet ?? pamietasz jeszcze co wypisywales po nocach ??

a szukaj ...

42 minuty temu, Ulman napisał:

Roman to zapszaniec i kłamca więc zawsze znajdzie  fakt który mu będzie pasował. Nie jest przy tym ważne czy taki komentarz pochodzi od głupka i co mowi 2000 opinii. Roman zawsze wie lepiej. 

wystarczyło trochę przewinąć 

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

Nie wiem czy jesteś takim bez mózgiem czy takiego udajesz ?

Ponad 2 tys opinii, 4 gwiazdki na 5. także nie rób z siebie pośmiewiska na powierzchni ziemi

udaje przewiń trochę 

2 godziny temu, racyl napisał:

Nie wiem czy jesteś takim bez mózgiem czy takiego udajesz ?

Ponad 2 tys opinii, 4 gwiazdki na 5. także nie rób z siebie pośmiewiska na powierzchni ziemi

ddd.PNG

6 dni temuNOWA
Nie polecam. W karcie większość potraw poskreślana z wyłączeniem pizzy i makaronów. Przy zamawianiu okazuje się jednak że makaronów też nie robią. Pozostaje pizza - bez sosów, nie mają ich. Jej smak nie powala, spodziewałam się czegoś więcej skoro to jedyna rzecz w ich ofercie. jedyny plus za sympatyczną obsługę.

Agnieszka Mróz
tydzień temuNOWA
Dzień wcześniej zrobiliśmy rezerwacje na kolejny dzień i na określoną godzinę, potwierdzenie przyszło bardzo szybko, ale kiedy przyszliśmy następnego dnia, to zastaliśmy zamkniętą restauracje🤡 Zmarnowany wieczór i czas, nie polecam!

Jeżyk Net22
2 tygodnie temuNOWA
Klimatycznie.

Adam Żarnowski
3 tygodnie temuNOWA
Pizza zamawiana około godziny 18:15 z godzina dostawy na 20:30 przyjechała z 45 minutowym opóźnieniem. zamawiana była duża ( 32 cm) a wg mnie była to pizza 26 cm . …

Renata
3 tygodnie temuNOWA
Obsługa fatalna, jedzenie przejdzie NIE POLECAM

Marta Pasternak
3 tygodnie temuNOWA
Bardzo sympatyczna i uprzejma obsługa, pizza przepyszna, tak samo jak herbatka :)

juvia
3 tygodnie temuNOWA

julia maciąg
4 tygodnie temu
Fatalna obsługa (kelnerka nie potrafiła sprawnie przyjąć zamówienia, widać że personel jest w ogóle niewykwalifikowany), bardzo zimno w lokalu, na zamówienie czekałam 30 minut aż w końcu się nie doczekałam ;)

zobacz co ja podkreśliłem w komentarzach najnowsze 
Opublikowano

1 minutę temu, DTaras napisał:

Yyyy u Was też brakuje papieru toaletowego? Biały ma jeszcze za***iście podrożeć... jakieś deja vu?

A szarego dupsko nie chce 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

Za Zielony Ład odpowiada Tusk jemu ludzie niech podziękują za ceny energii i gazu

A ja powiem ze Lechu Kaczyński bo podpisał Traktat Lizbonski. Gdyby tego nie zrobił nie byłoby problemu. 

29 minut temu, Roman176 napisał:

a szukaj ...

wystarczyło trochę przewinąć 

Jak jest 2000 opinii i ocena 4/5 to na pewno jest przewaga negatywnych. Nie rób z siebie głupka. 

Opublikowano
30 minut temu, DTaras napisał:

Yyyy u Was też brakuje papieru toaletowego? Biały ma jeszcze za***iście podrożeć... jakieś deja vu?

podwyżki zapowiadane od dawna i ręczniki papierowe , poszła cena drewna i gazu to musiało się przełożyć na ceny 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał:

Jak jest 2000 opinii i ocena 4/5 to na pewno jest przewaga negatywnych. Nie rób z siebie głupka. 

jak byś przeanalizował zobaczył byś ze coś nie tak od roku zobacz jak kiedyś ja chwalili ...

jednak miałem? racje a teraz ale jednak ma miała ale coś poszło nie tak ...   nadajecie się sawinami gnój ciepać w pgr

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
jarecki napisał:

podwyżki zapowiadane od dawna i ręczniki papierowe , poszła cena drewna i gazu to musiało się przełożyć na ceny 

Biały papier robi się z makulatury...

jarecki napisał:

Te od dawna już dawno były bo na koniec listopada. Teraz to coś nowego.

Opublikowano (edytowane)

wrócę do retsauracji  31,5 tys zł  to cena najmu miesiecznego + opłaty licznikowe + obsługa = około 60-70 tys miesiecznie same koszta          i to w lublinie taki  wynajem drogi , rozumiem warszawa , kraków , wrocław , gdańsk ale tam w lublinie ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
41 minut temu, Roman176 napisał:

jak byś przeanalizował zobaczył byś ze coś nie tak od roku zobacz jak kiedyś ja chwalili ...

jednak miałem? racje a teraz ale jednak ma miała ale coś poszło nie tak ...   nadajecie się sawinami gnój ciepać w pgr

Tak, tak Roman, jesteś wybitny ANALityk

Opublikowano

Ale co? Że teraz bez przerabiania, tłoczenia, drukowania kwiatków i zawijania na rolkę? To raz, że nakładu może zabraknąć a dwa to na kiblu zamiast telefon oglądać trzeba będzie gazetkę mechacić - jak by to nie brzmiało.

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Ulman napisał:

Tak, tak Roman, jesteś wybitny ANALityk

nie miejscowość zabita dechami, u na grzybek w centrum miał właścicieli w pół roku z 5 teraz jedni i ci sami 5 rok no ale gdzie też ty wybitny morze to pojąć 

59 minut temu, Ulman napisał:

jesteś wybitny ANALityk

dziękuje 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

gazety polskie zabraknie-jaki ma teraz naklad a jaki miala trybuna ?? do tego zolnierz wolnosci, trybuna slaska,gazeta krakowska,echokrakowa, dziennik polski ?? bedzie problem........

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

udaje przewiń trochę 

6 dni temuNOWA
Nie polecam. W karcie większość potraw poskreślana z wyłączeniem pizzy i makaronów. Przy zamawianiu okazuje się jednak że makaronów też nie robią. Pozostaje pizza - bez sosów, nie mają ich. Jej smak nie powala, spodziewałam się czegoś więcej skoro to jedyna rzecz w ich ofercie. jedyny plus za sympatyczną obsługę.

Podoba mi się
Agnieszka Mróz

tydzień temuNOWA
Dzień wcześniej zrobiliśmy rezerwacje na kolejny dzień i na określoną godzinę, potwierdzenie przyszło bardzo szybko, ale kiedy przyszliśmy następnego dnia, to zastaliśmy zamkniętą restauracje🤡 Zmarnowany wieczór i czas, nie polecam!

4
Jeżyk Net22

2 tygodnie temuNOWA
Klimatycznie.

Podoba mi się
Adam Żarnowski

3 tygodnie temuNOWA
Pizza zamawiana około godziny 18:15 z godzina dostawy na 20:30 przyjechała z 45 minutowym opóźnieniem. zamawiana była duża ( 32 cm) a wg mnie była to pizza 26 cm . …Więcej

Podoba mi się
Renata

3 tygodnie temuNOWA
Obsługa fatalna, jedzenie przejdzie NIE POLECAM

1
Marta Pasternak

3 tygodnie temuNOWA
Bardzo sympatyczna i uprzejma obsługa, pizza przepyszna, tak samo jak herbatka :)

1
juvia

3 tygodnie temuNOWA

julia maciąg

4 tygodnie temu
Fatalna obsługa (kelnerka nie potrafiła sprawnie przyjąć zamówienia, widać że personel jest w ogóle niewykwalifikowany), bardzo zimno w lokalu, na zamówienie czekałam 30 minut aż w końcu się nie doczekałam ;)

zobacz co ja podkreśliłem w komentarzach najnowsze 

Ty nadal masz problem ze sobą 😂 Niby taki mądry za różne tematy sie łapie a słoma z butów wystaje

49 minut temu, jarecki napisał:

wrócę do retsauracji  31,5 tys zł  to cena najmu miesiecznego + opłaty licznikowe + obsługa = około 60-70 tys miesiecznie same koszta          i to w lublinie taki  wynajem drogi , rozumiem warszawa , kraków , wrocław , gdańsk ale tam w lublinie ?

rynek ustala takie stawki. nie ma chętnych to się obniża, normalna kolei rzeczy

tak jak pisałeś że w warszawie wynajęcie mieszkania droższe niż w niemczech, tu też rynek i podaż ustala ceny.

Jak jest z czego zapłacić ten czynsz to się wynajmuje ale jak klientów braknie to przy takich kosztach łatwo popaść w długi

O najważniejszym zapomniałem to te 31,5tys  to jest za to też że przy głównej ulicy w mieście, blisko deptaka. W tym miejscu był też kiedyś inna restauracja to też ma znaczenie.

Nie masz co płakać w innej części, ulicy będzie taniej 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

ja wiem czytaj komentarze :)

https://jastrzebieonline.pl/news,17169,chleb-bedzie-po-12-zl.html

a tu słynny piekarz 

Właśnie teraz czytałem w internecie jak to Gniado sam poleciał do Gazety wyborczej użalać się jaka to mu się krzywda dzieje...że musiał ceny podnieść itd. Tylko że w Agacie od dawna pieczywo i słodycze były najdroższe...np. 1 pączek w innych piekarniach 1,40-1,50 a tam 2.60-2.80 tam samo kołaczyki, bułki czy chleb.Dziwię się że ludzie tam kupują a potem narzekają na drożyzne...przecież mamy w Jastrzębiu i okolicach inne lepsze i tańsze pieczywo np. Jedynka, Kozielski,Gomola czy na targowisku Emilka&Kristof z Boguszowic gdzie ceny przystepne a pieczywo smaczne.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

10 minut temu, racyl napisał:

i tak ładnie tam jest , na tej ulicy ,  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał:

😂 Niby taki mądry za różne tematy sie łapie a słoma z butów wystaje

masz mistrza w edytowaniu zeby się nie kompromitować podobnie robi ulman 

12 minut temu, racyl napisał:

O najważniejszym zapomniałem to te 31,5tys  to jest za to też że przy głównej ulicy w mieście, blisko deptaka. W tym miejscu był też kiedyś inna restauracja to też ma znaczenie.

oprócz was i GW to nikt nie płacze ... 

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

ja wiem czytaj komentarze :)

https://jastrzebieonline.pl/news,17169,chleb-bedzie-po-12-zl.html

a tu słynny piekarz 

Właśnie teraz czytałem w internecie jak to Gniado sam poleciał do Gazety wyborczej użalać się jaka to mu się krzywda dzieje...że musiał ceny podnieść itd. Tylko że w Agacie od dawna pieczywo i słodycze były najdroższe...np. 1 pączek w innych piekarniach 1,40-1,50 a tam 2.60-2.80 tam samo kołaczyki, bułki czy chleb.Dziwię się że ludzie tam kupują a potem narzekają na drożyzne...przecież mamy w Jastrzębiu i okolicach inne lepsze i tańsze pieczywo np. Jedynka, Kozielski,Gomola czy na targowisku Emilka&Kristof z Boguszowic gdzie ceny przystepne a pieczywo smaczne.

Jeszcze pisowski trolu zlustruj czy nie miał dziadka w wermachcie 😂

Opublikowano
22 minuty temu, Roman176 napisał:

nie miejscowość zabita dechami u na grzybek w centrum miał właścicieli w pół roku z 5 teraz jedni i ci sami 5 rok no ale gdzie też ty wybitny morze to pojąć 

dziękuje 

Czy ktoś może Romana post przetłumaczyć? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v