Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nabijemy kasę Holendrom i Niemcom?

- Obyśmy nie wpadli w pułapkę. Ja osobiście robię wszystko, żeby wesprzeć Ukrainę. To jest absolutnie polska racja stanu, bo Ukraińcy walczą również o naszą wolność. Jeżeli jednak ta żywność importowana do Unii Europejskiej bez cła, miałaby pozostać w Polsce, to będzie jednak tragedia dla polskiego rolnictwa. Cła były stosowane po to, żeby ten import trzymać w pewnych ryzach, a jeżeli chciała Unia jakiemuś krajowi pomóc, to wprowadzała kontyngenty bezcłowego dostępu, które były precyzyjnie wyliczane. Jeżeli teraz wszystko wpłynie bez cła, to ja się naprawdę zaczynam obawiać. Polska produkcja mięsa drobiowego jest wprawdzie największa w Europie, ale również Ukraińcy mają również potężna produkcję. Pytałem szefa ukraińskich izb rolniczych, czy to pomoże ukraińskim rolnikom. Odpowiedź była rozbrajająca. To nie pomoże rolnikom, ale potężnym agroholdingom międzynarodowym, które na Ukrainie maja potężne gospodarstwa po kilkadziesiąt tysięcy hektarów i ogromne fermy drobiu. O drobiu na Ukrainie decyduje właściwie jedna firma, która tam siedzi. Oby się nie okazało, że my przyjmując żywność z Ukrainy, nie będąc jej w stanie pchnąć dalej w świat, zniszczymy lub bardzo zaszkodzimy polskiemu rolnictwu. Jako Polska ponosimy ogromne koszty pomocy dla Ukrainy. Prawdopodobnie cyniczny Zachód nam w niczym nie pomoże. To są nasze koszty i musimy być tego świadomi. Nie dostaniemy pomocy tak jak Turcja w przypadku uchodźców z Syrii. Dlatego żeby pomagać Ukrainie, my musimy również zarabiać. Jeżeli przy okazji pomocy Ukrainy staniemy się dziadem i bankrutem, to nie będziemy w stanie im pomóc – stwierdził prezydencki doradca ds. rolnictwa.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

RZEŹ PALESTYNCZYKÓW…

Nie, nie armia Putina atakująca ukraińskie dzieci, ale ży(..)ka armia terrorystycznego państwa Iz/el atakująca dzieci palestyńskie. Stan kryminalny, uzurpator państwa Palestyny. Ludobójstwo Palestyńczyków odbywa się codziennie od dziesięcioleci, ale nie widać tej przemocy w wiadomościach telewizyjnych. Zadaj sobie pytanie, dlaczego teraz na Ukrainie kanały telewizyjne codziennie godzinami atakują Putina, tworząc narracje, wymyślając kłamstwa i pokazując zdjęcia fałszywych ataków w obronie Ukrainy? 99% pokazywanych w mediach obrazów dotyczących wojny na Ukrainie jest fałszywych. Wykorzystują wymyślonych aktorów, fałszywe scenariusze, grafiki komputerowe i mowę nienawiści przeciwko Putinowi i Rosjanom. Tuszują zbrodnie mafii syjon-ży/skiej i założycieli terrorystycznego państwa.

287100789_104590628953484_72621299945893

Opublikowano

Tereny rdzenne Izraelitów to Jerozolima , później rozproszyli się po Europie min. Polsce , Rosji i dzisiejszej Ukrainie , zostali podbici prze Rzymian a następnie Osmanów , Brytyjczycy im ofiarowali jako zadośćuczynienie za holokaust część Palestyny w 1948 roku , powracali z Europy bo byli szykanowani i wygrali wojny z 5 krajami arabskimi  

Więc nie do końca jest tak że są terrorystami .

• Haha 1
Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "rdzenni izraelici" - taka nacja od dawna nie istnieje, język i zwyczaje przejęli chazarowie i to głownie ta nacja, po rozbiciu przez Ruś Kijowską rozniosła judaizm po świecie.

• Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

zagan-, woldenberg tez nie jest mi obcy-kurna nie pamietam jak to jest po polsku,zawsze kojarzy mi sie z obozem jenieckim

stalag poprostu z dodatkiem numeru a luft drei znany najbardziej z powodu filmu ze McQueen em tylko to nie była seria o autach...

Opublikowano
Denwer napisał:

Ty się kuźwa obudź wreszcie z życiorysem swego idola - to dopiero jest praworządność. Stary Morawiecki nie był zwolennikiem układania się z komunistami i stał w opozycji do Kaczyńskich a jednak dał nazwisko PiSowi. Zadymiarz na postronku kłamcy. Problem z Ja-ro-sław em jest taki, że jest krwiopijcą i ślizga się na własnej władzy tworząc grono Putinowskim sosobem. Sposobem gorszym niż gra na dwie strony Wałęsy. Ten jako naczelny bufon pojawił się i zniknie. Po Kaczyńskim zostanie pajęczyna.

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Tereny rdzenne Izraelitów to Jerozolima , później rozproszyli się po Europie min. Polsce , Rosji i dzisiejszej Ukrainie , zostali podbici prze Rzymian a następnie Osmanów , Brytyjczycy im ofiarowali jako zadośćuczynienie za holokaust część Palestyny w 1948 roku , powracali z Europy bo byli szykanowani i wygrali wojny z 5 krajami arabskimi  

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Problem z Ja-ro-sław em jest taki, że jest krwiopijcą i ślizga się na własnej władzy tworząc grono Putinowskim sosobem.

Walić gościa. Jego kumple też marzą żeby zamknął oczy, bo chętnie łyknęliby schedę ze stadem baranów do sterowania.😂

Opublikowano
jahooo napisał:

Nie ma czegoś takiego jak "rdzenni izraelici" - taka nacja od dawna nie istnieje, język i zwyczaje przejęli chazarowie i to głownie ta nacja, po rozbiciu przez Ruś Kijowską rozniosła judaizm po świecie.

😅😅😅 łoo kurrr...na😁😁😁 Toć trzeba teraz jakiego Sobieskiego wskrzesić. Bo Chazarowie to z pochodzenia Turcy... Oni się nawrócili na judaizm. W Europie już wówczas byli żydzi i odmiana Polska to import z zachodu. Żydzi jako naród skupili się wokół wspólnego wyznania. Stary Testament konkretnie ich lokuje. Skoro naród skupiony jest wokół emocji tzw. wspólnoty narodowej to żydy warunek ten wypełniają. Twoim tokiem rozumowania zalatuje ostatnio od Putina jak się już odezwie.

mirro napisał:

11 minut temu, DTaras napisał:

Problem z Ja-ro-sław em jest taki, że jest krwiopijcą i ślizga się na własnej władzy tworząc grono Putinowskim sosobem.

Walić gościa. Jego kumple też marzą żeby zamknął oczy, bo chętnie łyknęliby schedę ze stadem baranów do sterowania.😂

Nooo. Tak jak w Rosji...

• Haha 1
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Tu jest pewien problem z Abrahamem bo to jednak tułacz był... ale osiadł gdzie osiadł.

Opublikowano

A co ja napisał

many13 napisał:

RZEŹ PALESTYNCZYKÓW…

Nie, nie armia Putina atakująca ukraińskie dzieci, ale ży(..)ka armia terrorystycznego państwa Iz/el atakująca dzieci palestyńskie. Stan kryminalny, uzurpator państwa Palestyny. Ludobójstwo Palestyńczyków odbywa się codziennie od dziesięcioleci, ale nie widać tej przemocy w wiadomościach telewizyjnych. Zadaj sobie pytanie, dlaczego teraz na Ukrainie kanały telewizyjne codziennie godzinami atakują Putina, tworząc narracje, wymyślając kłamstwa i pokazując zdjęcia fałszywych ataków w obronie Ukrainy? 99% pokazywanych w mediach obrazów dotyczących wojny na Ukrainie jest fałszywych. Wykorzystują wymyślonych aktorów, fałszywe scenariusze, grafiki komputerowe i mowę nienawiści przeciwko Putinowi i Rosjanom. Tuszują zbrodnie mafii syjon-ży/skiej i założycieli terrorystycznego państwa.

Tego do ten... Ruskie dziennie posyłają około 40 tys artyleryjskiego granata. Ile dziennie pizga Izrael?

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Tu jest pewien problem z Abrahamem

Problem to jest tak z Izraelitami jak i Persami. Bo wg Starego Testamentu, to wiele wskazuje iż Bóg jednak eksperymentował tak z jednymi, jak i drugimi. 😂

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

😅😅😅 łoo kurrr...na😁😁😁 Toć trzeba teraz jakiego Sobieskiego wskrzesić. Bo Chazarowie to z pochodzenia Turcy... Oni się nawrócili na judaizm. W Europie już wówczas byli żydzi i odmiana Polska to import z zachodu. Żydzi jako naród skupili się wokół wspólnego wyznania. Stary Testament konkretnie ich lokuje. Skoro naród skupiony jest wokół emocji tzw. wspólnoty narodowej to żydy warunek ten wypełniają. Twoim tokiem rozumowania zalatuje ostatnio od Putina jak się już odezwie.

Narodowość etniczna na kulturowa to zgoła odmienne sprawy. To że chazarowie przejęli kulturę , zwyczaje i religię żydowską, nie znaczy, że są izraelitami

Potomkowie ludu, który zamieszkiwał tereny mniej więcej dzisiejszego Izraela i częsciowo Jordanii są na świecie w mniejszosci, w większości to potomkowie tzw żydów safardyjskich

Większość Żydów zamieszkujących np Polskę posługiwało się jidisz, a nie hebrajskim, a byli potomkami w większości chazarów. To tak trochę zalatuje nazywanie, Polakami mieszkańców Santo Domingo, których pra pradziadkowie byli żołnierzami legionów walczących z powstaniem i tam osiadłych.

Opublikowano

Łaaa nie tylko. Eksperyment był potem rozszerzony na Etiopię czyli jednak blisko rdzenia jednak czarny żyd to i dla mnie bez flaszki byłoby za wiele - bo gdzież ta koszerność? Za to muzułmańska "czystość" nie rozróżnia kolorów...

Opublikowano

A co ja napisał

Tego do ten... Ruskie dziennie posyłają około 40 tys artyleryjskiego granata. Ile dziennie pizga Izrael?

Te 40 tys. podziel po połowie - druga część to azowców robota - planowo niszczą własną infrastrukturę. Mojżeszowe Palesteńczyków trzymają pod psychiczną lufą - nie ma nic gorszego niż ciągła inwigilacja na  własnej ziemi.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

jednak czarny żyd to i dla mnie bez flaszki byłoby za wiele

To byłby np taki ortodoks tylko zamiast pejsów miałby zajebiaszcze afro na baniaku. 😂 Taką mam wizję tego przypadku.

Opublikowano
jahooo napisał:

5 minut temu, DTaras napisał:

Narodowość etniczna na kulturowa to zgoła odmienne sprawy. To że chazarowie przejęli kulturę , zwyczaje i religię żydowską, nie znaczy, że są izraelitami

Potomkowie ludu, który zamieszkiwał tereny mniej więcej dzisiejszego Izraela i częsciowo Jordanii są na świecie w mniejszosci, w większości to potomkowie tzw żydów safardyjskich

Większość Żydów zamieszkujących np Polskę posługiwało się jidisz, a nie hebrajskim, a byli potomkami w większości chazarów. To tak trochę zalatuje nazywanie, Polakami mieszkańców Santo Domingo, których pra pradziadkowie byli żołnierzami legionów walczących z powstaniem i tam osiadłych.

i kucha bo jidisz wcale nie pochodzi od arabskiego czy perskiego jeno od 🤭germańskiego 🤭 a jak już wszedł na wschód to się dostosował dalej...

mirro napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

jednak czarny żyd to i dla mnie bez flaszki byłoby za wiele

To byłby np taki ortodoks tylko zamiast pejsów miałby zajebiaszcze afro na baniaku. 😂 Taką mam wizję tego przypadku.

Zajebiaszcze afro oraz blanta w zębach i wszystko po kolana...

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

i kucha bo jidisz wcale nie pochodzi od arabskiego czy perskiego jeno od 🤭germańskiego 🤭 a jak już wszedł na wschód to się dostosował dalej...

ale wcale nie napisałem, że pochodzi ze wschodu, a właśnie ci mówiący jidisz uważali się za jedynych prawych potomków izraelitów, w dodatku nadal w Izraelu są w konflikcie z miejscowymi.

Opublikowano
many13 napisał:

A co ja napisał

Te 40 tys. podziel po połowie - druga część to azowców robota - planowo niszczą własną infrastrukturę. Mojżeszowe Palesteńczyków trzymają pod psychiczną lufą - nie ma nic gorszego niż ciągła inwigilacja na  własnej ziemi.

Oni nie mają tyle dział czlowieku! Toć by im się to już wszystko w pizdu pozacierało.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

a właśnie ci mówiący jidisz uważali się za jedynych prawych potomków izraelitów

Yyyyyyy to jakie w końcu mamy te korzenie judeo chrześcijańskie co je niby przejęliśmy? 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v