Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Dlaczego nie pewien jak to już dziś podadzą publicznie .

Publicznie podadzą, że zatwierdzono kpo, zgadza się. KPO to dokument. Nie zatwierdzono jednak wypłaty kasy.

Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał:

Ale ruscy raczej nie wycofują się na ,,z góry upatrzone pozycje" tylko powoli ale do przodu😂

Sfomułowanie budzące skojarzenia, ale jakoś to trza powiedzieć. Grunt to nie dać się złapać w okrążenie. Wtedy pizdiec. 

Tylko że ruskim też nie spieszy się z ofensywą, bo wiedzą że co wyjedzie w zasięg strzału, to dostanie w baniak.

Opublikowano
17 godzin temu, jacek1296 napisał:

Czy ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Pytam całkiem serio. Jeżeli nasze zakłady nawozowe eksportują nawóz to po pierwsze czy muszą to robić? A jeżeli muszą, to chyba sami ustalają cenę sprzedaży, to czy nie mogą sprzedawać na eksport po cenie np. x2 ? Wtedy wyjechałoby mniej, dostępność i cena dla polskiego rolnika byłaby lepsza. Mieści się takie rozwiązanie w twoim pisowskim baniaku?

Ty widać  jesteś  głupi  lub  takiej udajesz.   Grupa  azoty   nie  jest  własnością skarbu  państwa  w 100%  a w 30%   70%  to prywatni  inwestorzy   w tym  20%  ma  Ruski  oligarcha   bo mu tusk  sprzedał .  Wy  w tych pustych  łbach  macie  jeszcze  komunę  lub  po prostu  jesteście  gamoniami  bez  wykształcenia  którzy  nie  mają  pojęcia  jak  działają  spółki  akcyjne. 

Opublikowano
6 godzin temu, mikad napisał:

Kiedy Ty się urodziłeś że łykasz taką propagandę sowiecką. Rusek i dobro kraju 🤣

Mnie bardzo ciężko zindoktrynować bo z nie jednego gara kasze chłeptałem. Opieram się li tylko na suchych faktach i obserwacji  otoczenia. Trzeba nam Polakom takiego wodza z charyzmą walczącego o dobro swojej waluty, wiary i dobra narodu. Akurat ściek medialny z Nowogrodzkiej jest dezinformacją i właściwym pokarmem dla pelikanów.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

jeleniu z jeleniewa -biere sasiada  i jade na suwalki zeby zobaczyc prawdziwe bogactwo- u nas taka bieda ze polowa bogdanow do krakowa przyjechala zeby dzielic sie bogactwem .

spotykamy sie na rynku w rodzinnej wsi wieska,nawet gps nie bedzie potrzebny . wykonczyles nerwowo zdziska ja sie nie dam 🤣

Co tobie z tym Jeleniewem wlazło, toć to inna gmina i daleko odemnie 🤔

Jemu to baba pewnie dobrała się do d*py za, te zbijanie bąków na af.... 😁

Drugie to ja ze słabszymi  i kalekami się nie potykam bo po co jak nawet uciekać nie dadzą rady 😜

• Haha 1
Opublikowano

" Teraz wy a póżniej my" - tak dogadali się w Magdalence przy Okrągłym Stolcu -  gdzie nie było żadnego Polaka.

Trzaskowski informuje, że rozmawiał z Ursulą von der Leyen i jest dobrej myśli, że KE będzie stawiać Polsce dodatkowe warunki konieczne do transferu środków na KPO. Robią wszystko, żeby je zablokować. Zdobyć władzę po trupach, bez względu na koszty, na skutki i pozycję Polski.Rząd wynegocjował pieniądze dla Polski z Funduszu Odbudowy. Następnie w długich i żmudnych negocjacjach z KE ustalono, że został zaakceptowany Krajowy Plan Odbudowy... A Trzaskowski chwali się tym, że namawiał Przewodniczącą KE, aby jeszcze tych pieniędzy nie wypłacać? Biedny to kraj, w którym jakiś resortowy bachor, syn byłej zarejestrowanej agentki SB, jako prezydent stolicy otwarcie mówi o swoich staraniach o upadlanie Polski i ma w tym poparcie skretyniałej części Polaków, którym przecież tak naprawdę robi kuku. Syndrom, k**wa sztokholmski. Trzaskowski wypełnił znamiona zdrady dyplomatycznej! Trzaskowski powinien być wezwany na dywanik MSZ. Za nieuprawnione działania przeciwko Polsce. Rozmowa z Ursulą von der Leyen o KPO. Nie ma do tego prawa jako Prezydent W. Mało tego w trybie natychmiastowym powinien być odwołany ze stanowiska. Przecież od 2015 wiadomo, że nie chodzi o nic innego tylko o "przywrócenie posłuszeństwa" Polski względem niemieckiego hegemona. Obawiam się, że długofalowy plan berlińsko-moskiewski nie wyklucza użycia czołgów i rakiet także w Polsce, jeśli zawiedzie ostatecznie "terroryzm ekonomiczny" i polityczny...

281571290_10226326550902231_791846228605

Opublikowano

patrz! Ale jednak Polak bo już byś pisał jakiego ma żydowskiego aliasa..

many13 napisał:

6 godzin temu, mikad napisał:

Kiedy Ty się urodziłeś że łykasz taką propagandę sowiecką. Rusek i dobro kraju 🤣

Mnie bardzo ciężko zindoktrynować bo z nie jednego gara kasze chłeptałem. Opieram się li tylko na suchych faktach i obserwacji  otoczenia. Trzeba nam Polakom takiego wodza z charyzmą walczącego o dobro swojej waluty, wiary i dobra narodu. Akurat ściek medialny z Nowogrodzkiej jest dezinformacją i właściwym pokarmem dla pelikanów.

Aaa Ty piszesz o mocy rubla? To teraz wyobraź sobie - wojna się kończy i przychodzi napełnić rurociągi a przeceny surowców z Rasiji sięgają obecnie 40%. To ile realnie jest wart jest realnie rubel?

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

tylko to ich bycie mocarstwem jest dzieki temu co natura stworzyła przez miliony lat , gospodarczo putin wyprowadził troche roasję z biedy ale technologicznie za bardzo nic swojego nie mają tak samo jak i Polska choć ostatnio pojawiają sie firmy z kapitałem polskim co dobrze wróży na przyszłość .

A co to ma do rzeczy że dzięki naturze?  Obecnie surowce energetyczne , żarcie, nawozy czy drewno są produktami najważniejszymi bo zabezpieczaja podstawowe potrzeby ludzi i gospodarek. Czy technologicznie są tak do tyłu? W wiekszości branż owszem ale jeśli chodzi o technologie wojskowe - samoloty, okręty czy inną broń to raczej sie liczą. Latają w kosmos , współtworzyli międzynarodową stację kosmiczną , pierwsi polecieli i nadal lataja w kosmos, mają technologię elektrowni atomowych , więc to nie do końca tak że onuce sławojka i zbieractwo.  Ostatnio podobno niezłe kombajny i ciągniki zaczeli produkować i pewnie wiele rzeczy o których nie wiemy. 

5 godzin temu, DTaras napisał:

Aaaa czy tylko ruskie mają? Maką tyle co mówią czy jest coś nie tak skoro umyślili sobie wrócić powyżej koła podbiegunowego?

Czy maja czy nie to nie wiem ale podobnie jak chińczycy oni patrzą w perspektywie 20-30 lat do przodu bo raczej władzy nie stracą. Żeby nie być gołosłownym to trochę cyfr Zasoby gazu ziemnego | Weglowodory.pl . Ciekawe gdzie jest ta zbawienna Norwegia bo w tym zestawieniu jakoś jej nie widać. Co ważne wszystkie 14 krajów  poza Rosją sa na drugim końcu świata.

5 godzin temu, jacus napisał:

ulman podobnie jak ty sadzi ze jest wielkim panem - a jest zwyklym dziadem z kompleksami . obydwu wam sperma na mozg uderza..,

He, he , znowu ciśnienia nie trzymasz?  Kompleksy małorolnego leczysz? 

4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Media podają że niebawem 95 będzie po 8 zł i mam sposób na te podwyżki , ludzie w całym kraju muszą wyjść na ulice może wtedy PIS poszedł by po rozum do głowy .

Ciemnota nie wyjdzie bo to wina Tuska , UE, Putina a PIS jest dobry i niczemu nie winien.

2 godziny temu, jacus napisał:

jeleniu z jeleniewa -biere sasiada  i jade na suwalki zeby zobaczyc prawdziwe bogactwo- u nas taka bieda ze polowa bogdanow do krakowa przyjechala zeby dzielic sie bogactwem .

spotykamy sie na rynku w rodzinnej wsi wieska,nawet gps nie bedzie potrzebny . wykonczyles nerwowo zdziska ja sie nie dam 🤣

kurna z przyzwyczajenia przyjechalem na 13 wegiel kupowac a oni zmienili zasady wczoraj. teraz ostro wieje znowu nie da sie pryskac.

Po tym dziada poznać ze z niczym sie wyrobić nie może. Moi sąsiedzi też na kilku hektarkach wiecznie nie mogą zdążyć bo  a firmy 300ha+ zawsze wszystko na czas. Ot taki paradoks.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ty widać  jesteś  głupi  lub  takiej udajesz.   Grupa  azoty   nie  jest  własnością skarbu  państwa  w 100%  a w 30%   70%  to prywatni  inwestorzy   w tym  20%  ma  Ruski  oligarcha   bo mu tusk  sprzedał .  Wy  w tych pustych  łbach  macie  jeszcze  komunę  lub  po prostu  jesteście  gamoniami  bez  wykształcenia  którzy  nie  mają  pojęcia  jak  działają  spółki  akcyjne. 

Mówi ci coś "złota akcja" ? W orlenie jest podobnie. Tyle ode mnie.

Opublikowano
49 minut temu, many13 napisał:

" Teraz wy a póżniej my" - tak dogadali się w Magdalence przy Okrągłym Stolcu -  gdzie nie było żadnego Polaka.

Trzaskowski informuje, że rozmawiał z Ursulą von der Leyen i jest dobrej myśli, że KE będzie stawiać Polsce dodatkowe warunki konieczne do transferu środków na KPO. Robią wszystko, żeby je zablokować. Zdobyć władzę po trupach, bez względu na koszty, na skutki i pozycję Polski.Rząd wynegocjował pieniądze dla Polski z Funduszu Odbudowy. Następnie w długich i żmudnych negocjacjach z KE ustalono, że został zaakceptowany Krajowy Plan Odbudowy... A Trzaskowski chwali się tym, że namawiał Przewodniczącą KE, aby jeszcze tych pieniędzy nie wypłacać? Biedny to kraj, w którym jakiś resortowy bachor, syn byłej zarejestrowanej agentki SB, jako prezydent stolicy otwarcie mówi o swoich staraniach o upadlanie Polski i ma w tym poparcie skretyniałej części Polaków, którym przecież tak naprawdę robi kuku. Syndrom, k**wa sztokholmski. Trzaskowski wypełnił znamiona zdrady dyplomatycznej! Trzaskowski powinien być wezwany na dywanik MSZ. Za nieuprawnione działania przeciwko Polsce. Rozmowa z Ursulą von der Leyen o KPO. Nie ma do tego prawa jako Prezydent W. Mało tego w trybie natychmiastowym powinien być odwołany ze stanowiska. Przecież od 2015 wiadomo, że nie chodzi o nic innego tylko o "przywrócenie posłuszeństwa" Polski względem niemieckiego hegemona. Obawiam się, że długofalowy plan berlińsko-moskiewski nie wyklucza użycia czołgów i rakiet także w Polsce, jeśli zawiedzie ostatecznie "terroryzm ekonomiczny" i polityczny...

281571290_10226326550902231_791846228605

Wreszcie napisałeś prawdziwy post  który obnaża hipokryzję opozycji , dobrze by był jak byś mi powiedział który z nich jest większym szkodnikiem on czy Tusk .

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Ulman napisał:

A co to ma do rzeczy że dzięki naturze?  Obecnie surowce energetyczne , żarcie, nawozy czy drewno są produktami najważniejszymi bo zabezpieczaja podstawowe potrzeby ludzi i gospodarek. Czy technologicznie są tak do tyłu? W wiekszości branż owszem ale jeśli chodzi o technologie wojskowe - samoloty, okręty czy inną broń to raczej sie liczą. Latają w kosmos , współtworzyli międzynarodową stację kosmiczną , pierwsi polecieli i nadal lataja w kosmos, mają technologię elektrowni atomowych , więc to nie do końca tak że onuce sławojka i zbieractwo.  Ostatnio podobno niezłe kombajny i ciągniki zaczeli produkować i pewnie wiele rzeczy o których nie wiemy.

kraje które wkraczają w cywilizacje zaczynają mysleć o przetwórstwie i wysyłce produktu bardziej technologicznym , ot chociazby chiny i ich  minerały ziem rzadkich , rosjanie powinni zalać swiat np . nawozami azotowymi a wprowadzili limity wywozowe niewiem czy te ich okrety by przetrwały w konfrontacji z okretami usa . Ciągniki robią bo kupili kanadyjskiego verstwalie czy jakoś tak się pisze i wraz z zakupem technologie silnika spalinowego tez swojego nowoczesnego spełniającego normy tez nie mają a czy mają energetyke jądrową nowoczesną tez raczej juz nie .          Nawet wydobycie ropy i gazu było w kooperacj z firmami z zachodu , swoją technologie mieli jak po rope wiaderkiem siegali z płytkich pokładów 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

A TO Że rosjanie nic nie mają i nigdy nie mieli swojego a wszystko zawsze kradli innym tzn . mysl techniczną takie to ,, mocarstwo ''   choć putin swoją polityką gospodarczą popychał rosją w dobrym kierunku .

Opublikowano

na razie to na kacapskie wokółputinowskie kliki władzy padł blady strach po tym jak Biden publicznie zapewnił że nie zamierza obalać zmieniać szkodzić bezpośrednio władzom jak i samej rosji po za terytorium Ukrainy.

według ruskich standardów rozumienia polityki takie zapewnienia znaczą dokładnie coś odwrotnego

z resztą nie tylko ruskich standardów

Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Albo jesteś kompletnie głupi albo totalnie przekręcony przez ruskich, ty myślisz że putasowi zależy na tym durnym, zapijaczonym narodzie, toż on ma ich gdzieś liczy się tylko jego majątek i jak najdłuższe życie. A my przecież też mamy takiego wodza z charyzmą co dba o naród, walutę i wiarę, taki też nie wielki wzrostem naszczalnik, część społeczeństwa wierzy mu bezgranicznie i go kocha tak mocno że w ogień by za nim skoczyła, a ściek medialny z Nowogrodzkiej bardzo ładnie urabia ciemną masę, w zasadzie działa metodami wprost sprawdzonymi w Twojej ukochanej Rosji z tym że tam to nie jest ściek a rzeka medialnych fekaliów.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

rosja to kraj gdzie za putina najlepiej wiodło się złodziejom bandytom i pijackim szumowinom co karabin był głównym argumentem w negocjacjach biznesowych a sam putin to herszt bandy która wszelkimi możliwymi metodami wytłukła bandy konkurencyjne
Przecież ta ichnia prywatyzacja posowiecka to były zwykłe walki gangów a obecnie odkrywane fortuny po za granicami rosji to nic innego jak zrabowany zwykłym Rosjanom majątek że nawet im na skarpety nie stało

to że komuś standardy ruskie odpowiadają jawnie go definiuje, etos pracy takim jest obcy a etos rabunku i wyzysku w tym siłowego; a jakże .... czy muszę pisać coś jeszcze?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Przecież ta ichnia prywatyzacja posowiecka to były zwykłe walki gangów a obecnie odkrywane fortuny po za granicami rosji to nic innego jak zrabowany zwykłym Rosjanom majątek że nawet im na skarpety nie stało

zalezy jak na to spojżeć , w sumie taki własciciel np biedronki czy lidla tewz okrada polski naród bo zysk wywozi ?

Opublikowano (edytowane)

no ale właściciele tej Biedronki nie wyrzynają właścicieli np Lidla i ich rodzin ani np polskich właścicieli konkurencji w handlu co u kacapow jest na porządku dziennym a taki putinek tylko tym pomaga aparatem państwomym ktorzy mu lepiej zagwarantują że nikt go ze stołka nie zrzuci
wszelkimi możliwymi sposobami zagwarantują a jako że biznes to na pierwszym miejscu finansowo

cała rosja taka, tam jest kult pana silnego i brutalnego a nie rozumnego i gospodarnego
pewnie im to w geny jeszcze azjatycka dzicz mongolska wkodowała z czasów tego... no jak mu tam? co ich podbił; bydlaka

w zasadzie cała kultura azjatycka taka gdzie siła imponuje im bardziej brutalna tym bardziej
Turcja to też kultura azjatycka choć nazywanie tego kulturą co najwyżej w biologicznym znaczeniu tego terminu jak np "kultury bakterii"

"kultura azjatycka" jest ze wszech miar pejoratywnym określeniem a że ktoś go nazwie rasistowskim? może jednak rasizm gdyby był przez światłe istoty stosowany wiele dobrego by przysporzył a zła zaoszczędził

np w Australii już się skapli że niehumanitarnym jest nazywać Aborygenów ludźmi i jednocześnie od ich dzieci w szkołach wymagać zaliczania testów tych samych co dla ...dzieci innych ludzi ;) i nikt tam już tego nie wymaga ale i nie dyskryminuje w prawach ani "nazewnictwa" nie "reformuje" tak jak potrafili np niemcy względem paru innych nacji

btw to stado niemieckich świń jakoś bardzo łatwo znajduje wspólny język z putinem i ich największy "sztolec" lubi sobie pogadać ... ciekawe o czym?
czyżby fascynacja metodami z Donbasu w cichej nadziei na zastosowaniu tych co by Wrocław i okolice "zdenazyfikować" z....? ;)
"kultura niemiecka" zdaje się do tej samej kategorii "kultur" aspirować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

patrz! Ale jednak Polak bo już byś pisał jakiego ma żydowskiego aliasa..

Od nowa zaistniał w mediach bo dalej chce blokady pieniędzy z KPO , żyd jak nie to, żydo komuch , tacy są jeszcze gorsi , otacza się lewactwem , był szkolony za pieniądze z nie wiadomych źródeł czyli od żyda Sorosa to co on od niego się nauczył , nawet dzieci z religii wypisał , jak on by rządził bieda rolnikom oj bieda .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

po pierwszym przeczytaniu tego co niżej cytuję moją pierwszą myślą było - ciekawe czy Ich na pomnikach obok bandery postawią?

po drugim przeczytaniu... minęło kilka minut kiedy w końcu ochłonąłem ze śmiechu i się dzielę co może jeszcze kogo rozbawi
"Prezydent Ukrainy uhonorował premiera Mateusza Morawieckiego i wicepremiera Jarosława Kaczyńskiego Orderami Jarosława Mądrego drugiej klasy — powiedział w Kijowie premier Ukrainy Denys Szmyhal."

rozbawiło mnie moja własna ignorancja bo ... no nie wiem - kto to do cholery ten "Jarosław Mądry"?
ale przecież kogo to obchodzi? ważne że Jarosław i nawet dla Ukraińców "drugiej klasy"xD

z min na fotce chce wynikać że nawet pojęli aluzję
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/mgsk9kpTURBXy9lNGI5YzA4YWE3YjhiOTVlMTYyNzU0ZmVmZTE0MDlkMy5qcGeTlQMAzILNEILNCUmTBc0DFM0BvJMJpjE2NjRkMwaBoTAF/premier-mateusz-morawiecki-prezes-pis-i-wicepremier-jaroslaw-kaczynski-oraz-premier-ukrainy-denys-szmyhal-podczas-konferencji-prasowej-w-kijowie.webp

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Mówi ci coś "złota akcja" ? W orlenie jest podobnie. Tyle ode mnie.

wróć  do  szkoły   może  się  czegoś  nauczysz  bo  widać  straszne braki ;). Albo  komunę  we łbie  masz  po dziś  dzień 

FUL3_jvWQAMEfqU?format=jpg&name=small

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

wróć  do  szkoły 

a Ty do poprzedzającego Twój posta
czyżbyś przyłączał się do kpiny w nim zawartej linkując fotkę z tym (wice) orderem "Jarosława Mądrego"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Od nowa zaistniał w mediach bo dalej chce blokady pieniędzy z KPO , żyd jak nie to, żydo komuch , tacy są jeszcze gorsi , otacza się lewactwem , był szkolony za pieniądze z nie wiadomych źródeł czyli od żyda Sorosa to co on od niego się nauczył , nawet dzieci z religii wypisał , jak on by rządził bieda rolnikom oj bieda .

31743545_2076465522398622_6161386312759771136_n.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v