Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/fiasko-budowy-elektrowni-weglowej-cba-rozpracowuje-uklad-ostrolecki/qj18bcb,79cfc278

34 minuty temu, Ulman napisał:

A jak ta kobicina zapracowała na emeryturę? 

twojej  to nie grozi-siedzisz dzien i noc na sluzbie leningradzkich panow,no chyba ze poszla juz w slady marty k. i to tlumaczy nocne internetowe zycie onucy ?

zagadka czyje dzieci beda pracowac na twoja emeryture twoje [jesli masz] czy jej ?? bo dzialania systemu emerytalnego w polsce to chyba nie trzeba tlumaczyc ?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Oj widzę że ci już na dekiel sadzi skoro o cudzych żonach tak się zaczynasz wypowiadać. Gdyby to był ktoś coś sobą reprezentujący to może nawet bym sie zdenerwował , ale po banderowcu więcej się nie można spodziewać. Juz ci nie raz pisałem  - jak się będziesz tak spinał to ci zwieracz puści i nawet w banderlandzie sobie wstydu narobisz. 

Opublikowano

Czy banderyzm jest ideologią łączącą ukrainców?

,,Reportaż. Neobanderyzm 2017 trwam r. Kiedy jeszcze można było mówić prawdę o tym co się wydarzyło.Teraz Duda mówi że historia jest nieważna eh... .Myślę że w ramach edukacji Polacy powinni pokazywać UA takie filmy,gdyż tylko na prawdzie możemy budować dobre relacje to wymaga szacunku do tych ofiar jak i żyjących którzy pamiętają ten czas oraz krzywdy .....Czy takie słowa Przepraszam padły od tego czczonego przez wielu Polaków Zeleńskiego tzw bohatera świata???Przepraszam w imieniu głowy państwa oraz szacunku dla żyjących świadków oraz rodzin którzy jeszcze żyją , którzy stracili swoich bliskich...Ale też nie stawianie pomników takim ludziom jak Bandera co ma miejsce na Ukrainie jak można mówić historia nie ważna kiedy główny sprawca tych czynów po dziś dzień jest nadal dumą państwa UA?Wiadomo nie mam nic do zwykłych UA chodzi o inicjatywę państwa UA Którzy z tym powinni zrobić porządek i nazwać sprawców po imieniu.Tylko tak można budować dobre relacje .... To co powiedział Zeleński na temat Bandery ,,A Stepan Bandera jest bohaterem dla pewnego procenta Ukraińców, i to jest normalne, a nawet dobre. To jedna z tych osób, które broniły wolności Ukrainy – powiedział Zełenski,

https://www.facebook.com/permalink.php?

Opublikowano
48 minut temu, Denwer napisał:

Tylko  weź  pod uwagę  fakt  że  rząd  nie  może  sobie  od  tak  dotować   spółek to  raz  a dwa   Polskie  firmy  duże  ilości  nawozów  eksportują    więc  dopłacalibyśmy  do  tańszych  nawozów  dla  rolników  z innych  państw.

Czy ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Pytam całkiem serio. Jeżeli nasze zakłady nawozowe eksportują nawóz to po pierwsze czy muszą to robić? A jeżeli muszą, to chyba sami ustalają cenę sprzedaży, to czy nie mogą sprzedawać na eksport po cenie np. x2 ? Wtedy wyjechałoby mniej, dostępność i cena dla polskiego rolnika byłaby lepsza. Mieści się takie rozwiązanie w twoim pisowskim baniaku?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

kiedy jestes psychicznie chory to masz sie leczyc.

kiedy jestes smierdzaca onuca to masz  sie wyprac .

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oj widzę że ci już na dekiel sadzi skoro o cudzych żonach tak się zaczynasz wypowiadać. Gdyby to był ktoś coś sobą reprezentujący to może nawet bym sie zdenerwował , ale po banderowcu więcej się nie można spodziewać. Juz ci nie raz pisałem  - jak się będziesz tak spinał to ci zwieracz puści i nawet w banderlandzie sobie wstydu narobisz. 

codziennie po nocach siedzisz i bredzisz wiec kiedy masz czas na seks?? no i z kim ? jesli jestes psychopata to kazda normalna kobieta juz dawno by cie kopla w dupe,

moze ty masz chlopaka jesli tak czesto o zwieraczach piszesz?? 😂 dupsko boli wiec nic dziwnego ze spac nie mozesz- ale wolodia tego nie popiera, znowu po premii pojedzie 🤣

Opublikowano

A co ty możesz wiedzieć o kobietach i to jeszcze normalnych jak ty wszędzie widzisz tylko onuce i Putina? Pewnie jako banderowki kochaś  bardzo chciałbyś zejść na poziom mojej rodziny bo Bozia nie dała innych przymiotów które do dyskusji byłyby uzyteczne. Coś kiedyś podobnego chyba pisałeś też o mojej rodzinie i najwyraźniej w momentach niemocy intelektualnej to wszystko na co cię stać.  Tak więc dalej trzymaj sie chorób psychicznych powtarzając w kółko onuce , Putin, rubelki a niebawem znowu sanatorium stanie dla ciebie otworem.

• Haha 1
Opublikowano

dwoch putinow rzeczywiscie widze troche wyzej a nizej onuca-to kazdy normalny widzi ,nie tylko ja.

kurna casanova z zadupia sie znalazl  🤣,ktora mloda,wyksztalcona,zdrowa na umysle kobieta zechcialaby z wlasnej woli mieszkac tam gdzie bociany zawracaja.

czemu to taki swiatly i swiatowy czlowiek mieszka w czarnej dziurze, gdzie nic procz polnie ma ???

chlopakow ze wsi mozesz probowac nabierac ale nie mnie. 

az rzuce okiem na fb jakie sa u was dziewczyny

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

PISowca ekonomia ani logika nie dotyczy. Oni sie cieszą jak mają mniej a państwo ma więcej😆

Jak ty świat znasz głównie z FB to nie dziwne ze nie masz pojęcia co u mnie sie dzieje. A propos pół - przynajmniej można to nazwać polem a nie małopolskim zagonkiem.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Ulman napisał:

3/4 świata gada z Putinem więc najwyraźniej można. Ciekawe jak robi to Orban? Może sPISkowcy powinni go podpytać?😆

Jeżeli interlokutor mówi jedno a potem robi drugie i jeszcze pokazuje Ci faka to co to za rozmowy? Chińczyki już mogą dokonać rozbioru Rosji bez wchodzenia z nią w wojnę to powiedz - co to za rozmowy z Rosją? Realia są takie, że ropa w Czeczenii się kończy czyli stanie się ona wrzodem. Ukraina ma ziemie, patenty, ludzi i dobry kontakt z Turcją oraz UE. Też obawiam się silnej Ukrainy ale większym problemem jest gość z przerostem andropauzy...

• Haha 1
Opublikowano

A ty byś chciał żeby kazde mocarstwo robiło to co deklaruje? Nie patrz z perspektywy naszej rozhisteryzowanej  władzy i społeczeństwa. Myslisz że gdzieś kawałek od nas ta wojna kogoś naprawdę obchodzi? Im zależy tylko na zabezpieczeniu własnych interesów i aby układ sił sie znacząco nie zmienił. Ukraina tę wojnę przegra i zostanie kompletnie zrujnowana. Ja nie mam co do tego wątpliwości od początku i już sa pierwsze takie głosy w tzw. mediach głównego nurtu. A, i jeszcze jedno - zachód europy za 1-1,5 roku odszczeka te sankcje albo będzie tworzył fikcję a surowce będą docierały tak jak dotychczas. 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

przeczytaj jeszcze raz swoj post a wtedy byc moze zrozumiesz o co mi chodzi..

kurna 6 dzieci i nigdzie nie pracowala-dziw nad dziwy...posprzatales kiedys dom ? gotujesz ? pierzesz?zmywasz? dzieci do szkoly.lekarza,na zajecia zaprowadzasz ??? najpierw mamusia potem zona ci dupe obskocza wiec madrujesz........

ugotuj obiad na 2 dania dla takiej rodziny i sprawdz ile godzin ci to zajmie.

od ponad 4 godzin probuje kupic eko-gorszeki tak od dwoch miesiecy.

dobrze tym co zyja w nieswiadomosci co sie dzieje na tym rynku. 

Ty też dokładnie nie przeczytałeś tego co napisałem , sam pomysł dawania tego świadczenia dla matek które urodziły 4 dzieci jest dobry z tym że inna matka na KRUSIE  urodziła 3 dzieci i płaciła składki 30 lat na które nie raz brakowało nie pobierała socjalu bo ma pole ma tyle samo emerytury co matczyna i jak to wyjaśnisz ?

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

A ty byś chciał żeby kazde mocarstwo robiło to co deklaruje? Nie patrz z perspektywy naszej rozhisteryzowanej  władzy i społeczeństwa. Myslisz że gdzieś kawałek od nas ta wojna kogoś naprawdę obchodzi? Im zależy tylko na zabezpieczeniu własnych interesów i aby układ sił sie znacząco nie zmienił. Ukraina tę wojnę przegra i zostanie kompletnie zrujnowana. Ja nie mam co do tego wątpliwości od początku i już sa pierwsze takie głosy w tzw. mediach głównego nurtu. A, i jeszcze jedno - zachód europy za 1-1,5 roku odszczeka te sankcje albo będzie tworzył fikcję a surowce będą docierały tak jak dotychczas. 

Bardziej prędzej niż póżniej Stara Europa zorientuje się, że jamerykańskie imperialisty są tutaj intruzami. Niemcy liderzy Unii dobrze o tym wiedzą ograniczając kontakty militarne na UPAdlinie. Jeżeli padnie ten bastion amerykańskiej rozpusty na granicy z putinkiem to witaj Wolna Europo - niestety pod szwabską egidą. Pisdziory już czują dreszcze na karku i dupne baloniki dlatego siłowo tworzą mniejszość upadlińską. A co z nami Polakami na politycznym bezdrożu?

• Sad 1
Opublikowano
10 godzin temu, Denwer napisał:

Tylko  weź  pod uwagę  fakt  że  rząd  nie  może  sobie  od  tak  dotować   spółek to  raz  a dwa   Polskie  firmy  duże  ilości  nawozów  eksportują    więc  dopłacalibyśmy  do  tańszych  nawozów  dla  rolników  z innych  państw.

FUEl_QiWIAE3FbH?format=jpg&name=small

Nie wydaje ci się że rząd już nie panuje nad tymi podwyżkami , z inflacji 2% robi się 14 % i żadne osłony nie działają , żaden kierowca nie zagłosuje na PIS jeśli paliwo przekroczy 8 zł , urzędasy sobie poradzą bo za siedzenie przy komputerach biorą po 4 - 8 tys . a zwykły zjadacz chleba i tzw. chłopo-robotnik nie poradzi sobie z drożyzną . 

PIS się stara zapobiegać może skutkom inflacji ale to nie działa jest coraz drożej i nikt nad tym nie panuje . Podobno jest projekt 15 emerytury , waloryzacji 500 + i 3500 zł najniższej krajowej .

Opublikowano
5 minut temu, many13 napisał:

A co z nami Polakami na politycznym bezdrożu?

Pytasz czy bez polityków dałby się jechać? Tak, owszem a bez gabinetów politycznych byłoby dużo mądrzej i rozsądniej.😂

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

PIS się stara zapobiegać może skutkom inflacji

Jak się zmieni odpowiednio cel działania, to można nawet odnieść sukces.😂Ważne aby robić to dość często a wtedy wszystkim już się w baniakach zamiesza o co właściwie chodzi.🤣

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Pytasz czy bez polityków dałby się jechać? Tak, owszem a bez gabinetów politycznych byłoby dużo mądrzej i rozsądniej.😂

Jak się zmieni odpowiednio cel działania, to można nawet odnieść sukces.😂Ważne aby robić to dość często a wtedy wszystkim już się w baniakach zamiesza o co właściwie chodzi.🤣

Masz jakiś złoty środek na to szaleństwo cenowe ? bo w tej chwili na całym świecie idzie to za daleko , tylko że jakoś bankructw nie widać , przy małej inflacji i niskim PKB było więcej upadków firm niż teraz przy wysokich kosztach produkcji , wydaje mi się że rynek i konsumenci akceptują wysokie ceny i wszystko się kręci .

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Może nie idol ale walczy i ma na uwadze dobro swojego kraju. To, że nie chce mieć za sąsiadów amerykańskich "nosicieli demokracji" to akurat jest jego aktywem na światowej globalnej mapie. Też nie chciał bym mieć za sąsiadów narkomanów , wyznawców nazimu i inkszych politycznych dewiacji finansowanych z za wielkiej wody. Najbardziej mnie zaskakuje tajnowojenna postawa brytoli - przecież mają tam zainwestowane krocie finansowe w przemysł metalurgiczny.

Edytowane przez many13
Opublikowano
Ulman napisał:

Mocarstwo? Na łby się pozamieniałeś? Jedyne co oni mają to groźba nuklearna a wobec braku wyboru jest tylko keden wybór - dojebać skurwysynom bo życia na planecie już nie będzie. Nagle się okaże że w azji jest więcej tym zainteresowanych ludzi ogółem niż ruskie miały ogółem do XVI w. wstecz.

nie napisał:

👍

Ty. A Kaczyński coś się wypowiadał o biedzie. Że jednak będzie...

• Haha 1
Opublikowano

Po co się tak oszukujesz i wierzysz w te bzdury głównego nurtu? Rosją jest mocarstwem nawet jeśli PKB nie wygląda dobrze w  tabelkach. Podobnie zaklina rzeczywistość nasz upośledzony rząd i co to dało? Ano tyle ile znaczy minister Ziobro - zero. 

Opublikowano
many13 napisał:

Może nie idol ale walczy i ma na uwadze dobro swojego kraju. To, że nie chce mieć za sąsiadów amerykańskich "nosicieli demokracji" to akurat jest jego aktywem na światowej globalnej mapie. Też nie chciał bym mieć za sąsiadów narkomanów , wyznawców nazimu i inkszych politycznych dewiacji finansowanych z za wielkiej wody. Najbardziej mnie zaskakuje tajnowojenna postawa brytoli - przecież mają tam zainwestowane krocie finansowe w przemysł metalurgiczny.

Narobili ruskie do ciepłego gniazdka i skończyło się babci sranie. Ruski przecież dąży aby ta inwestycja najbardziej opłacała się jemu.

Wniosek jest z tego co napisałeś jeden. Czary mary z telewizora rozpierniczy w końcu i tamten system. Ogólnie rzecz ujmując potwierdziłeś przykładem z naszego podwórka, że jest tam kibel. Czy zatem nurty się mylą?

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v