Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

No nie do końca tak jest , weźmy taki TVN od kilkunastu  lat robi reklamę PO i Lewicy i jakoś nie mogą ponownie się przebić , wydaję mi się że partie opozycyjne musiały spaprać rządzenie kiedyś więcej niż PIS robi złego teraz . To co pokazuje publiczna obecnie też mi się nie podoba , Tusk i Ukraina a za mało jest o zwykłych ludzkich sprawach .

Opozycja ma sumarycznie więcej niż pis. Który bardzo realnie może stracić władzę. A co do tvp nie mogą pokazywac ludzkich spraw. Bo co pokażą drożyznę? Tusk i wojna to mydlenie oczu i odwracanie uwagi.

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

No żeby telewizja w dobie internetu miała aż taki wpływ jak za Urbana ?

Ma wpływ. Bo wielu ludzi starszych ciągle ją ogląda. Po prostu idą na łatwiznę nie muszą szukać info i analizować tylko sięgają po podaną na gotowo. A w tvp sprytnie im te info preparują kreując wirtualną rzeczywistość. Lub odwracają uwagę od problemów realnych pokazując Tuska.

1 godzinę temu, nie napisał:

są tacy co uważają, że od 2015 wybory wygrywa tvp :D mówiąc jednocześnie, że nikt jej nie ogląda :D 

norweżka z komitetu helsińskiego odpowiedzialna za prace komisji w zakresie praw człowieka w Europie, dla norweskich mediów powiedziała, że: 

– Norwegię stać na przyjęcie uchodźców, możemy pochwalić się dodatkowymi dochodami w wyniku wojny (dochody z gazu i ropy mogą być nawet sześciokrotnie wyższe niż wcześniej szacował rząd), jest wiele krajów, które nie mogą tego zrobić. Lindeman podkreśla, że Norwegia zarabia nie tylko na toczącej się na Ukrainie wojnie, ale także na innych konfliktach.

Polska ma rację i jako sąsiad Ukrainy ma pewne moralne prawo do komentowania tego - mówi Lindeman.

Komentować, ze ktoś zarabia więcej co jest normalnym faktem a oskarżać o żerowanie to dwie różne sprawy. Oskarżać publicznie w dyplomacji i prosić młodzież by skamlała by było taniej to już całkiem dno. I to wszystko w okresie otwarcia Baltic pipe. Głupota level master. Żeby Norwegowie czasami nie powiedzieli jak za drogo to nie kupujcie. Bo zdaje się dostawy jeszcze nie wynegocjowane. Taką głupotą to tylko w pisie można błysnąć jak to co wyprawia Morawiecki.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
49 minut temu, nie napisał:

jeszcze rząd norweski nic nie powiedział a ty już biegniesz ich usprawiedliwiać i tworzysz kosmiczne teorie jacy to są przebiegli i wykiwali polskę (ta pani raczej skrytykowała rząd norweski, że zarabia dużo pieniędzy w wyniku konfliktów zbrojnych i że powinien więcej przeznaczać na pomoc np. uchodźcom)

a przez głowę nie przejdzie ci myśl, że to polski premier podniósł kwestię wysokich zysków norwegów z gazu i ropy żeby wywrzeć presję społeczną na norwegów że powinni taniej sprzedawać, co może być pomocne w podpisaniu lepszego kontraktu na gaz 

Nie usprawiedliwiam Norwegów, tylko mam tak zjebany łeb że nie wierzę w takie przypadki. Za bardzo wygląda mi to na podpuchę. Nikt w normalnym biznesie nie kieruje się litością, bo zarabia za dużo. Presja społeczna to wołanie o jałmużnę, kiedy nie potrafi się załatwić tego co trzeba dyplomacją. Presja społeczna to nie wstawanie z kolan.

Opublikowano (edytowane)

Pinokio po prostu widzi, że forsy nie styka. Nawet dodruk nie ogarnia wszystkiego. Więc każe młodzieży żebrać o tani gaz. Niedojda nie umie sam to może młodzi załatwią.

Rząd przez kilka lat przespał inne źródła energii jak wiatraki których zakazali czy fotowoltaika. Bo Duda krzyczał, że węgla na 200 lat mamy. A teraz obudzili się z ręką w nocniku. BO choć węgla na 200 lat to jechał do nas ruski. A teraz wszystko trzeba na zachodzie drogo kupić. Drożej niż u ruskich. A rozdawnictwo drenuje budżet. Długi rosną. To trzeba krzyczeć, że inni za drogo biorą. 

Tak to niekompetencja pisu połączona z brakiem wizji przyszłości i rozdawnictwem chyli nasz kraj ku upadkowi. Ciekawe kiedy fotowoltaikę zrobią na opłacalnych zasadach jak było wcześniej. Ile musi gaz podrożeć jeszcze by te głupki coś zrozumiały. Bo z wiatrakami po kilku latach dopiero zrozumieli.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Rząd przez kilka lat przespał inne źródła energii jak wiatraki których zakazali czy fotowoltaika.

moc elektrowni wiatrowych w polsce

2015 - 4500MW

2021 - 7300MW

moc elektrowni fotowoltaicznych w polsce

2015 - 28MW

2021 - 7700MW

Opublikowano

W którym miejscu

1 godzinę temu, nie napisał:

(ta pani raczej skrytykowała rząd norweski, że zarabia dużo pieniędzy w wyniku konfliktów zbrojnych i że powinien więcej przeznaczać na pomoc np. uchodźcom)

W którym miejscu jej wypowiedzi to padło? Możesz wskazać?

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

norweżka z komitetu helsińskiego odpowiedzialna za prace komisji w zakresie praw człowieka w Europie, dla norweskich mediów powiedziała, że: 

– Norwegię stać na przyjęcie uchodźców, możemy pochwalić się dodatkowymi dochodami w wyniku wojny (dochody z gazu i ropy mogą być nawet sześciokrotnie wyższe niż wcześniej szacował rząd), jest wiele krajów, które nie mogą tego zrobić. Lindeman podkreśla, że Norwegia zarabia nie tylko na toczącej się na Ukrainie wojnie, ale także na innych konfliktach.

Polska ma rację i jako sąsiad Ukrainy ma pewne moralne prawo do komentowania tego - mówi Lindeman.

2 godziny temu, nie napisał:

(ta pani raczej skrytykowała rząd norweski, że zarabia dużo pieniędzy w wyniku konfliktów zbrojnych i że powinien więcej przeznaczać na pomoc np. uchodźcom)

Gdzie w powyższym tekście który sam zamieściłeś widzisz to co wytłuściłem w twej autorskiej interpretacji tegoż tekstu?

Opublikowano

10 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie w powyższym tekście który sam zamieściłeś widzisz to co wytłuściłem w twej autorskiej interpretacji tegoż tekstu?

czy możesz mi eksplikować kto ci powiedział, że to jest interpretacja zamieszczonego tekstu? 

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

czy możesz mi eksplikować kto ci powiedział, że to jest interpretacja zamieszczonego tekstu? 

Jeśli nie interpretacja,  to wskaż gdzie jest tam krytyka i gdzie napisano że powinien więcej przeznaczać na pomoc uchodźcom. Potrafisz wskazać czy dalej będziesz brnął w kłamstwa i zaprzaństwo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v