Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, PawelWlkp napisał:

Widzę że poglądy tego śmiecia całkiem wam odpowiadają, bo pluje na PiS więc jest spoko. Ja pier**le schodzi na psy to forum. 

Śmieciu z kotem na avararze, nie strasz mnie. Możesz sobie w necie w Polsce poszczekac chociaż masz kota w avatarze. Będzie mi tu z azovcami wyjeżdżał debil skończony

A na  lewicowy PIS pluć nie można ? Jakiś nowy przePIS jest?

Nie popierasz azovców? 

Opublikowano
4 minuty temu, many13 napisał:

. Kaśka Nowakowska 

A kto to 🤔

Opublikowano
14 minut temu, PawelWlkp napisał:

Śmieciu z kotem na avararze, 

To nie kot ino lew mój  znak zodiaku - nie radzę się z nim zaprzyjażnić.

1 minutę temu, Ursus932bis napisał:

A kto to 🤔

Kaśka była Administratorem grupy która domagała się od pisowców prawdy historycznej o morderstwach i ludobójstwach naszych ziomali Polaków na Wołyniu - jesteśmy znajomymi na grupie. Pisowska cenzura zneutralizowała tą grupę a Kaśka od roku jest ciągana po sądach.

Opublikowano
4 minuty temu, many13 napisał:

Kaśka była Administratorem grupy która domagała się od pisowców prawdy historycznej o morderstwach i ludobójstwach naszych ziomali Polaków na Wołyniu -

A to już zakrawa na bardzo śmierdzące wnioski. Czyli polityka historyczna w najgorszym wydaniu, w stosunku do własnych obywateli. Jednakże idealnie wpisuje się w to co PiS czyni.

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

A to już zakrawa na bardzo śmierdzące wnioski. Czyli polityka historyczna w najgorszym wydaniu, w stosunku do własnych obywateli. Jednakże idealnie wpisuje się w to co PiS czyni.

Kumamy sie na siłę z UPAdlińcami których idolem narodowym bohaterem jest były rzezimieszek stefcio od banderów. Nie rozumię tego i po raz kolejny podnosze temat na grupie - w jakim celu.

Żeby koniecznie dokopać Putinowi. On nas wciągnie nosem na śniadanie jak będzie chciał. Litości kto ten nierząd dopuścił do władzy i decydowania o nas o naszych polskich losach o naszej przyszłości?

Opublikowano

Gdzie ten kot w awatarze bom ślepy? To coś filetowego na pazurach?🤔

A propos - Wróbel na gałęzi siedzi czy stoi?

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

A na  lewicowy PIS pluć nie można ? Jakiś nowy przePIS jest?

Nie popierasz azovców? 

A ty kogo popierasz oprócz putina? U ciebie z interpretacją kiepsko, szczególnie ruskiej propagandy.  Wszystko się zawsze zgadza. Już zrozumiałeś o czym lukaszenka do swoich mówił? 

No cały świat się na biedna Rosję zawziął, ale ulman i jego kolega many wykryli światowy spisek. Bravo wy. A z kim polska się nie tłukła z sąsiednich krajów? Minęły lata i to już historia. Nikt kultu bandery nie rozpowszechnia, jak tacy obrońcy czci kraju jak wy. Patriota  jeden z drugim się znalazł. 

Dobra poszczekajcie sobie frustracji , ja jadę zobaczyć do moich lokatorów z Ukrainy.  

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Obojętnie  czym tam sie zajmujesz, jak zacznie Ci opłacalnośc spadac i zaczniesz biedniec a robic wiecej to na to samo ( tio juz sie dzieje ale nie którzy nie chca tego zauwazyć )  nie przychodz z płaczem xD:D:DxD

Bo chyba jeszcze nie dotarło jaka cene za to zapłacimy... a nic za to w zamian, może w sumie Ty z tych że sie na rowerek z chęcią przesiadziesz xD

Edytowane przez V12
Opublikowano
dysydent napisał:

znam ja paru żołdakow polskich i obawiam się że bliżej do ruskiej im armii niż natowskich.
Kto partaczem w życiu zawodowym ten i partaczem w armii a do wojska ostatnio uciekały u nas mimry co do niczego innego się nie nadają.

niedyskrecja ale może nikt się skapnie co do przypadku
Zbieraliśmy kilka lat temu siano w kostkach na łące i trzeba było kilometr przejechać na drugi koniec i był żołnierz zawodowy
Ja stary dziad w biegu bez problemu na przyczepę wskakuję a ten łajza po pierwszym podejściu .... no po "wojskowemu" - biegiem popylał bo się bał że krzywdę sobie zrobi

ja bym takiego godziny na żołdzie nie trzymał bo przed kim on mnie obroni lepiej niżbym sam to zrobił

to długi temat ale sama rzeczywistość zrewiduje obraz prawdziwej wojny w dobie obecnej i przyszłej technologii i nawet nie wiem czy nierozważnym by nie było dzielenie się wnioskami publicznie bo mogą mieć wartość strategiczną tak że na tym poprzestańmy

Taka prawda - im więcej odwołań do własnego stopnia, robienia zbiórek gdzie wojsko stoi i czeka a i tak niema się nic do przekazania tym delikwent mniej potrafi a co gorsza - wie. Widzę teraz młodych oficerów nie umiejących z wojskiem rozmawiać - bo wojsko musi znać cel to go osiągnie. Podoficerów po legiach którego nawet jak przeniesiesz bez robienia krzywdy z jednego końca stara na drugi to on nadal nie rozumie, ze autorytet nada mu doświadczenie i wiedza a nie podoficerski, wątpliwy szlif. Tacy nadal robią kariery a broni trzymać nie potrafią... Mógłby człowiek coś z tym zrobić ale - wolę patrzeć z politowaniem i czasami mnie tylko który odpali.

many13 napisał:

Jedyna propaganda to kór@wowizja Kurskiego - a co Azowcu chcesz się z mna spotkać?

Normalnie kibol jak i te Azowce... Znałem ja paru majstrów co byli nacjonalistycznie usposobieni. Jak wokół dupy pare razy rozgorzało to szybko dorastali i zaczynali mówić: już mi przeszło. Nie ze strachu bo robota szła tym samym trybem a z czystego szacunku do życia. Jest wielu combat ready w naszych siłach co im w głowie lewactwo. Stawiam na to, ze gdy zmieni się ono w prawdziwego przeciwnika straci na znaczeniu.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, PawelWlkp napisał:

Dobra poszczekajcie sobie frustracji , ja jadę zobaczyć do moich lokatorów z Ukrainy.  

Idź i usługuj im uniżenie. Nie zapomnij zapytać czego sobie życzą na jutrzejsze śniadanie.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Co mogą zrobić głodni ludzie , jeśli nie będzie stać na kupno żywności lub będą braki żywności ? .

Jeśli dany rolnik będzie miał daną żywność czy będzie mógł czuć się zagrożony , że głodni ludzie  zabiorą mu  żywność ? .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
51 minut temu, PawelWlkp napisał:

Weź torebki może kotki albo pieski im się posrały  i posprzątać trza.. 😜

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, PawelWlkp napisał:

A ty kogo popierasz oprócz putina? U ciebie z interpretacją kiepsko, szczególnie ruskiej propagandy.  Wszystko się zawsze zgadza. Już zrozumiałeś o czym lukaszenka do swoich mówił? 

No cały świat się na biedna Rosję zawziął, ale ulman i jego kolega many wykryli światowy spisek. Bravo wy. A z kim polska się nie tłukła z sąsiednich krajów? Minęły lata i to już historia. Nikt kultu bandery nie rozpowszechnia, jak tacy obrońcy czci kraju jak wy. Patriota  jeden z drugim się znalazł. 

Ło Ty w mordę - upadlińców ukrywasz przed putinkiem na pewno w celach zarobkowych? Jak POwróco pokonani ich mężowie flustraci to na pewno chody zapewnione - będziesz wskazywał których Polaków do zaryzania. Niestety współczuję. Jak wszyscy wiedzą na grupie jestem narodowcem i zabiegam li tylko o naszą tożsamość narodową o nasze zwyczaje i upadlińcom mówię stanowcze - Nie.

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Weź torebki może kotki albo pieski im się posrały  i posprzątać trza.. 😜

Dobre - awansuję Ciebie na kaprala.

Edytowane przez many13
  • Haha 3
Opublikowano
19 godzin temu, many13 napisał:

OSZUST NA STANOWISKU PREZYDENTA ZAPOWIADA ŻE NIE BĘDZIE POLSKI WIĘCEJ – WEŹ OGŁUPIONY NARODZIE W KOŃCU SPRAWY W SWOJE RĘCE – PRZEJMIJ STERY - NAWET DZIECKO WIE ŻE TO TRZEBA ZROBIĆ

Jeszcze raz trzeba chyba powtórzyć. W Polsce nie mamy polskiego rządu. Są to przedstawiciele bogatych rodzin żydowskich, które za pomocą socjotechniki i oczywiście zarządzanej odgórnie przez nich administracji zarządzają Wami jak bydłem. Ich celem jest utworzenie tak zwanego Nowego Porządku Świata – takiego ich globalnego systemu, w którym będą bawić się w bogów, a Wy będziecie totalnymi cyfrowymi niewolnikami w systemie kredytu społecznego, który testowany jest już DZISIAJ w wielu krajach na świecie…Judeopolonia, państwo polin, nowa jerozolima czy jak ostatnio ukuto nazwę ukropol – na określenie NOWEGO IZRAELA od morza do morza – zresztą nazwy się nie liczą a stan faktyczny – to ważna część tego chorego planu – który jak widać i słychać jest realizowany na Waszych oczach, za Wasze pieniądze, dzięki Waszemu bezmyślnemu i bezgranicznemu posłuszeństwu i głównie dlatego, że nie potraficie przyznać się do tego, że zostaliście oszukani!!!

278843226_176620711385710_5109696469637452662_n.jpg

Więc tak. W Polsce rząd jest jaki jest i był jaki był, czyli każdy dba o własne interesy a od czasu do czasu coś skapnie z pańskiego stołu dla reszty społeczeństwa. O społeczeństwie każdy polityk nagle sobie przypomina w roku wyborczym i wtedy musi zejść z tronu i udać się w tłum aby wysłuchać oczekiwań narodu. Oczywiście po wyborach o nich zapomina do końca kadencji. I tak to się odbywa co 4 lata.

Co do Ukraińców, do nas przywędrowali z okolic Lwowa czy Kijowa czyli zachodniej i środkowej części kraju. Natomiast dużo osób opuszcza rejon walk i udaje się na zachód kraju czy południa, tam gdzie jest w miarę spokojnie. Dlaczego część idzie do nas ? Bo nie muszą się starać o wizy, zaproszenia. Mogą swobodnie przekroczyć granicę UE. Koszty utrzymania tam są podobne jak w Polsce a zarobki dużo niższe. I taka ciekawostka. Mają chyba obsesję na punkcie firmówek, czy to ubrań czy sprzętu i prawie wszystko przeliczają na dolary. O euro cisza.

Powtórzę pytanie, które zadałem nie dawno. Dlaczego Ukraina nie odbiła do tej pory Krymu ?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Obecnie na upainie rządzi żydostwo które na dodatek ma inklinacje nacjonalistyczne. To niebezpieczna mieszanka. Fakt że Putin ich napieprza chwalebny nie jest ale nie jest też wbrew  naszym interesom. Pewnie dlatego nasze icki tak lamentuja i szopki odstawiają.

A co to są te nasze interesy ?

Dnia 3.05.2022 o 07:35, hubertuss napisał:

Już to wklejał. Tylko normalni ludzie rozumieją, że jak mu naliczyli to ma. Myślisz, że pisowscy notable zasiadający w UE będą nieśli dużo mniej. Np taka Szydło była premier i posłanka i euro posłanka czy Czarnecki będący w parlamencie kilka kadencji. Tuskowi przynajmniej uczciwie naliczyli. Czarnecki sam kradł na paliwie. Ty też możesz wystartować do PE i mieć potem spora emeryturę.

Nie jest tajemnicą, że każda partia wysyła na zmianę ludzi do PE aby sobie dobrze zarobili i dostali dobra emeryturę. Każda kadencja to kolejny 1 tys czy 1 tys z kawałkiem Euro do emerytury miesięcznie. Taki Wojciechowski z pis też będzie miał nie małą eme. Kilka kadencji w PE plus stanowiska poseł w PL. I jakoś wam nie przeszkadza. Wami tak manipulują, że aż wstyd. Tylko Tusk i Tusk. A wielu z pis również dochrapie się. wysokich emerytur.

Z Siemiatycz dużo ludzi w Brukseli jest i kiedyś było. Wielu pamięta jak Czarnecki będąc lewym do roboty za księdzem Dziurą sutannę nosił. Potem przykleił się do Leppera i tak już się potoczyło. Dzisiaj po kilku kadencjach w PE pełniąc różne stanowiska tam i w PL tez jako poseł. Dostanie dużą emeryturę. A gdyby nie sutanna księdza to by dzisiaj był biednym lewusem, który nie wiele w życiu osiągnął.

Zapomniałem odpowiedzieć. Znowu nie rozumiesz o czym pisałem 😛. Mityczny Tusk to był tylko przykład. Zamiast niego można by wstawić Belkę, Buzka czy Senyszyn. Ilu "zwykłych" Polaków może liczyć na zagraniczną emeryturę po 5 latach pracy poza granicami kraju ? Dlaczego u nas nie można łączyć emerytury z ZUSu i KRUSu, skoro taki polityk może mieć 2 emerytury. Ilu mamy uprzywilejowanych emerytów w Sejmie czy Europarlamencie ? Wzorem KK powinna być ustanowiona granica wieku po której politycy kończą pracę ale sami na siebie bata nie ukręcą.

9 godzin temu, Denwer napisał:

auschiwitz   birkenau

Pewnie  plan  prywatyzacji    reszty  majątku  narodowego  zajmie  te 400  dni

@Denwer to już jest mowa nienawiści czy jeszcze ?

Mamy coś jeszcze do prywatyzacji ? Może Sejm 🤔 :ph34r: ?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dsbh napisał:

Zapomniałem odpowiedzieć. Znowu nie rozumiesz o czym pisałem 😛. Mityczny Tusk to był tylko przykład. Zamiast niego można by wstawić Belkę, Buzka czy Senyszyn. Ilu "zwykłych" Polaków może liczyć na zagraniczną emeryturę po 5 latach pracy poza granicami kraju ? Dlaczego u nas nie można łączyć emerytury z ZUSu i KRUSu, skoro taki polityk może mieć 2 emerytury. Ilu mamy uprzywilejowanych emerytów w Sejmie czy Europarlamencie ? Wzorem KK powinna być ustanowiona granica wieku po której politycy kończą pracę ale sami na siebie bata nie ukręcą.

No nie rozumiem twego bełkotu. Belka Buzek czy Senyszyn. A gdzie Szydło, Wojciechowski czy Czarnecki? Jak ci tak pachnie ta zagraniczna emerytura to jedź tam do roboty albo wystartuj do PE. I będziesz miał zagraniczną emeryturę. A emeryturę z zus i krus można łączyć. Sąsiad ma z krus plus z zus bo pracował ileś tam lat na etacie jako palacz plus mleko woził. Teraz ma dwie emy.

Ponadto po 5 latach pracy np w Belgii jako osoba sprzątająca możesz liczyć na 150 E emerytury. Którą będą ci wypłacać obok tej co będziesz miał z krusu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, dsbh napisał:

Powtórzę pytanie, które zadałem nie dawno. Dlaczego Ukraina nie odbiła do tej pory Krymu ?

Żartujesz - ta wojenka to pozoracja pola walki. Nawet nazistowskie Azowcy nie strzelają do ruskich tylko do swoich. Biega tu o cos innego o czymś co na razie nie wiemy ale kumaci sa w temacie. WHO coś szykuje, wcisną nam ciemnotę, że rzekome ich działanie obroni nas przed złym putinkiem.  Przecież hasło już padło rzekomym viruskiem. Pytanie brzmi co nas uchroni przed niedobrym putinkiem?. Ogłaszam burzę mózgów.

Pamiętam pytanie , Nie odnalazłem danych w jakim procencie wygrała wiekszość rosyjskojęzyczna na Krymie. Dodam tylko, ze nikt do obserwacji referendum nie pofatygował sie z osśodków zachodnich. Wychodzi na to, że się dogadali ODGÓRNIE.

Edytowane przez many13
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, witejus napisał:

Czas się ukraińskiego uczyć,dobrze że resztki ruskiego jazyka błąkają się po głowie

Ja przez 4 lata technikum się tych znaczkow nie na umiałem,🤣 dobrze że dalszym etapie już tego nie miałem. Jesteś u siebie niech oni się ucza

Edytowane przez V12
Opublikowano
14 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

jeszcze trochę to Polska stanie się dwujęzyczna

Znajomość cyrlicy otworzy karierę na pisdowskich urzędach dla każdego - awanse przed wami. To nie dla mnie, zaciskam bezradnie pięści i czekam może wybory cos wyjaśnią. Czarno to widzę bo przewiduję pisdowskie zmiany w referendum wyborczym na korzyść upadlińcow?

Opublikowano (edytowane)

4 maja 1943 r. we wsi Tchory pow. Kostopol, Ukraińcy zamordowali 3 Polaków: Stanisława Karczewskiego, Franciszka Sulikowskiego i Stanisława Myszakowskiego s. Piotra.

-------------------------------------------

Mordy w powiecie kostopolskim rozpoczęły się od marca 1943 r. i trwały przez cały okres rzezi. Ofiarą padło ponad 4 300 Polaków.

Zbrodnie głównie były dziełem Ukraińców należących do UPA, wzmocnionych w marcu i kwietniu 1943 r. przez dezerterów z ukraińskiej policji, wspomaganej przez ukraińskich chłopów, samoobronę (SKW) i Służbę Bezpeky OUN-B. W niewielkim zakresie jako sprawców wskazuje się oddziały zbrojne melnykowców i bulbowców.

Janusz Horoszkiewicz:

"Stanisław Karczewski był spokrewniony poprzez ożenek z Horoszkiewiczami. Po jego zwłoki pojechali więc Horoszkiewicze z Omelanki. Znaleźli go ukrzyżowanego na polnej gruszy, jego ręce i nogi były przywiązane do konarów drutem kolczastym. Widać było, że przed śmiercią zadano mu potworne cierpienie. Pojechał uprawiać pole, pod sadzenie ziemniaków. Opowiadał mi o tym śp. Stanisław Horoszkiewicz s. Cypriana, zm. w Starym Żaganiu, ściągał go z tego krzyża, ”Jego krzyża„.

Tchory znajdowały się pośród wielkich lasów. Ludność opuściła je już w kwietniu 1943 r. przenosząc się do Huty Stepańskiej. Powracała jednak w celu uprawy pól, nie wszyscy też na noc wracali do Huty Stepańskiej. Ostateczną rozprawę banderowcy urządzili 4 V 1943 r. Ludność ostrzeżona prze córkę zaprzyjaźnionego Ukraińca zdołała uciec, tuż przed nadchodzącymi banderowcami. Nadchodzący banderowcy widzieli uciekających mieszkańców, widząc uciekającego Franciszka Sulikowskiego wołali: ” Franek nie uciekaj, wróć się, nie poznajesz nas, nie wygłupiaj się, wróć się”, Franek uwierzył i się wrócił, więcej już nikt Franka nie widział. Banderowcy ze spaleniem Tchorów czekali do Krwawej Nocy 16 na 17 VII 1943 r. wcześniej jednak rozbierali domy, najpierw je jednak ałkowicie ogołocono z wszelkiego wyposażenia".

278980280_5124127797665059_3379341685281018458_n.jpg

Edytowane przez many13
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v