Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

DTaras -- podstęp , dezinformacja , brak logiki ,  to Jego drugie imię . Powinien pogadać do lustra , wtedy może by zrozumiał w jaki sposób prowadzi dowodzenie ( unikanie i zastępowanie kolejnym pytaniem  )  własnych twierdzeń .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
8 godzin temu, V12 napisał:

To tak samo jak koś wypije 50ml a 500ml, są tacy co twierdzą że 50ml to nic i sie wtedy nie piło xD a

Oooo przepraszam, ale w pewnych sytuacjach nie wypicie 50ml to jednak wielka obraza i może przynieść bardzo fatalne skutki. ( o czy przekonał się pewien amerykański oficer w Jugosławii) Natomiast przyjechanie i chlapnięcie na wejściu 50ml z wójtem tej samej miejscowości może zmienić całkowicie sytuację. ( o czym przekonał się polski oficer saper)😂

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

jak to jest, że za rządów pis napływa do polski najwięcej zagranicznych inwestycji??? 

ale to przecież nie dobrze jest. Kapitał zagraniczny z naszym konkuruje i będzie wyprowadzał zyski z kraju. Będziemy tylko tanią siłą robocza. Co nie? ;) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, peugeot napisał:

DTaras -- podstęp , dezinformacja , brak logiki ,  to Jego drugie imię . Powinien pogadać do lustra , wtedy może by zrozumiał w jaki sposób prowadzi dowodzenie ( unikanie i zastępowanie kolejnym pytaniem  )  własnych twierdzeń .

NaPISał Pisowski zaprzaniec i wioskowy nieuk który zaraz obali podstawowy wzór fizyki. To nie brak logiki czy dezinformacja tylko po prostu za głupi jesteś bys cokolwiek zrozumiał. Zapewne podstępnie zaskoczyłem twój mierny intelekt podstawowymi wartościami fizycznymi co jako nieuk faktycznie możesz traktować jako dezinformację bo pewnie to pierwszy raz na oczy widziałeś. 😂Ale co do wymyślania idiotyzmow to wyrazy szacunku. Kurski miałby z ciebie pożytek. Skończ zawodówkę i może wtedy cokolwiek zrozumiesz. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nadal ścianę przesuwacie?🤔🤣

Dobry murarz już parter z suporexa by postawił I szalunek pod strop zaczął🤭

Opublikowano

Kanadyjski snajper Vali,

- ta wojna jest całkowitym oszustwem;

- większość najemników wróciła nie będąc na froncie

- ukr. żołnierze ponoszą bardzo duże straty w wyniku ostrzału.

CaNgTuq-?format=jpg%26name=600x314&cfs=1

Opublikowano (edytowane)

@Ulman i @peugeot    apeluje do obu na raz. Więcej luzu. Anegdota z czasów studencki przerodziła się w burzę. Po to są anegdoty, aby życie było barwniejsze. Można się nad nimi spierać, rozbierać logicznie ale chyba nie taki był cel jej cytowania na forum.

A dajcie se na wstrzymanie. Ja też wrzucam czasem rzeczy które moga wydawać się niemożliwe, a jednak zdarzyły się. Po latach śmiejemy się z nich, szczególnie przy wódce, ale nikt nie zastanawia się nad ich logiką. A jak któryś zaczyna , to mu szybko polewamy "stakana" i sytuacja wraca do normy.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał:

Takie proste pytania. Co to ta żelazna miotła ?

auschiwitz   birkenau

10 godzin temu, dsbh napisał:

Dlaczego 400 dni a nie na przykład 200 czy 600 ?

Pewnie  plan  prywatyzacji    reszty  majątku  narodowego  zajmie  te 400  dni

Opublikowano
47 minut temu, mirro napisał:

@Ulman i @peugeot    apeluje do obu na raz. Więcej luzu. Anegdota z czasów studencki przerodziła się w burzę. Po to są anegdoty, aby życie było barwniejsze. Można się nad nimi spierać, rozbierać logicznie ale chyba nie taki był cel jej cytowania na forum.

A dajcie se na wstrzymanie. Ja też wrzucam czasem rzeczy które moga wydawać się niemożliwe, a jednak zdarzyły się. Po latach śmiejemy się z nich, szczególnie przy wódce, ale nikt nie zastanawia się nad ich logiką. A jak któryś zaczyna , to mu szybko polewamy "stakana" i sytuacja wraca do normy.😂

Anegdota może i tak  , choć po reakcji Ulmanan ( wybuchy agresji słownej )  można dojść do subiektywnego wniosku że On traktuje to poważnie . 

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Pewnie  plan  prywatyzacji    reszty  majątku  narodowego  zajmie  te 400  dni

Po Sasinie, Suskim, Glapińskim  i Patkowskim to do sprywatyzowania dużo nie zostanie.🤣 Pewnie można by to zrobić szybciej.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DTaras napisał:

Zresztą - skoro możesz pukać w ścianę i z drugiej mań to słychać to znaczy że sciana przenosi falę mechaniczną czyli drga a jak drga to i może ulegać naprężeniom ode pchania.

Też tak twierdzę zobacz wczesniej co drganiach stropu pisałem.

A o czujniku  pisałem poprawkę myślową bo pomyślałem że kolega @witejussugeruje że chce używać czujnika zegarowego do pomiaru, ugięcia stropu. A jemu o zupełne co innego biegało a ja nie za czailem 

7 godzin temu, DTaras napisał:

Zresztą - skoro możesz pukać w ścianę i z drugiej mań to słychać to znaczy że sciana przenosi falę mechaniczną czyli drga a jak drga to i może ulegać naprężeniom ode pchania.

Też tak twierdzę zobacz wczesniej co drganiach stropu pisałem.

A o czujniku  pisałem bo pomyślałem że kolega @witejussugeruje że chce używać czujnika zegarowego do pomiaru, ugięcia stropu.

Edytowane przez V12
Opublikowano

Nasi lecą do Iranu. Po raz pierwszy od organizacji w Polsce tej słynnej konferencji międzynarodowej o Iranie. Będą nawiązywać współpracę na polu sportu i kultury.😂

Opublikowano
17 minut temu, peugeot napisał:

Anegdota może i tak  , choć po reakcji Ulmanan ( wybuchy agresji słownej )  można dojść do subiektywnego wniosku że On traktuje to poważnie . 

Co ty możesz wiedzieć o powadze i o anegdotach studenckich🤣 

Miałem kogoś takiego ja ty w liceum. Mądrala na każdy temat. Wszystko wiedział najlepiej i nawet jak nawijał  bzdury to z takim przekonaniem że szło uwierzyć. Po kilku miesiącach okazało się że na wiosce był uważany za kompletne zero  a i w domu nie lepiej. Musiał sobie kompensować fantazjami. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, witejus napisał:

Chyba o współpracę na polu nafty i gazu.

O to to, najbardziej popieram jak by dobra cena byla... bez paliw w dobrej cenie się zagłodzimy  jako kraj i zlecimy w dół na lep na szyję 

k**wa ciekawe czy w tym roku o 10zl się otrze ??

Edytowane przez V12
Opublikowano
25 minut temu, peugeot napisał:

Anegdota może i tak  , choć po reakcji Ulmanan ( wybuchy agresji słownej )  można dojść do subiektywnego wniosku że On traktuje to poważnie 

Słabo z wnioskami u ciebie skoro nie widzisz jak się ośmieszasz  😜

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Wiadomo ile droższa jest arabska ,irańska ropa od ruskiej?mógłbym sam szukać 😜

Nie ważne że droższa. Ważne żeby ją kupić na szkodę własnej gospodarki która i tak ledwo zipie od inflacji i braku kasy  KPO

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v