Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

.....napisał  płaskoziemca🤣🤣🤣 

A może ty masz sposób jak wykonać prace bez przesunięcia? Zakładam że choc  na tyle w szkole fizyki miałeś.

Matematyka , chemia , fizyka u mnie słaba 3ka , o historię , geografie możesz pytać .

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Matematyka , chemia , fizyka u mnie słaba 3ka , o historię , geografie możesz pytać .

dlaczego na biegunach dzień lub noc mogą trwać nieprzerwanie i naprzemiennie pół roku podczas gdy na równiku cały rok długość dnia i nocy są praktycznie takie same?

;) :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

podczas gdy na równiku cały rok długość dnia i nocy są praktycznie takie same?

Bo tam  są niewolnicy i pracują długo .

A w Europie są Pany i chcą 3 dni w tygodniu pracować .

Dobra odpowiedz .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:
1 godzinę temu, peugeot napisał:

A skąd ty możesz widziec na czym polegało zadanie. Profesor z premedytacją kazał przesunąć ścianę. Ja tam studiowałem i wiem dokładnie jak było. A co ty możesz na ten temat wiedzieć? Ano nic, a próbujesz coś mamrotać. Próbę sobie mógł podjąć a nawet dwie albo dwadzieścia dwie

Napisałeś jakie było zadanie , a jeśli zrobiłeś to niedbale i bez zachowania  logiki to już twój problem . 

Ściana się odkształciła? Bbbuuuuchhhaaachaaaaaaaa😅😂🤣 A potem wróciła do pierwotnego kształtu? A może naruszył konstrukcję gmachu

Przemyśl to jeszcze raz , a jeśli nic nie wymyślisz to zapytaj się kogoś z wykształceniem technicznym może zdoła tobie to wytłumaczyć .

😅😂🤣

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)

skoro o mistrzach trollingu
Zelensky "sztolca" i "tego drugiego" na dziewiątego maja do Kijowa zaprosił

"Nie będę wyjaśniał znaczenia [takiego gestu], wiem, że jesteście wystarczająco wykształceni, by go zrozumieć - mówił Zełenski"

"drugie dno" to za mało powiedziane bo ani teraz szwabiskom jechać ani nie jechać bo jak by nie patrzył to na świnie wyjdą po czterdziestym piątym i na świnie po dwudziestym drugim co by nie zrobili

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

dlaczego na biegunach dzień lub noc mogą trwać nieprzerwanie i naprzemiennie pół roku podczas gdy na równiku cały rok długość dnia i nocy są praktycznie takie same?

;) :P

Przecież świat mu się teraz zawalił...

Ulman napisał:

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ja na tych profesorów co cię uczyli sikam ciepłym moczem , właśnie wychodzi jakiego leninowskiego twora spłodzili .

.....napisał  płaskoziemca🤣🤣🤣 

A może ty masz sposób jak wykonać prace bez przesunięcia? Zakładam że choc  na tyle w szkole fizyki miałeś.

Yyyy ale Ulmanie skoro moc to praca w sekundę to takowa odbywa się i w kominku mimo, ze on się nie przesuwa...

Opublikowano

A kto pisał o mocy? 

13 minut temu, peugeot napisał:

Napisałeś jakie było zadanie , a jeśli zrobiłeś to niedbale i bez zachowania  logiki to już twój problem . 

Przemysł to jeszcze raz , a jeśli nic nie wymyślisz to zapytaj się kogoś z wykształceniem technicznym może zdoła tobie to wytłumaczyć .

Jako człowiek bez wykształcenia nie jesteś w stanie ogarnąć najprostszych spraw. Nie ma znaczenia czy zadaniem było przesunięcie czy próba przesunięcia. Najistotniejsze jest dalej ale ty tego nie pojmiesz z powodu braku wspomnianego powyżej. Profesor musiał powiedzieć by student podjął próbę bo musiał go jakośc podejść i studenta skołować. Najistotniejsze jest dalej - zapytał go czy się napracował. To jest sedno sprawy bo praca jest ściśle określona  jedną z podstawowych definicji w fizyce. Nie zapytał go czy się narobił czy nameczył ale własnie o to czy się napracował. Chyba @mirro to wyłowił ale tobie trzeba napisać łopatologicznie choć i tak nie pojmiesz ze względu na brak wspomnianego na wstępie i zaprzaństwo. 

Może ty masz w swoim szałasie ściany które możesz odkształcić recznie ale w solidnym budownictwie takie zjawiska nie występują a już z pewnościa gdy student na scianę napiera. Tu nie trzeba pytac nikogo z wykształceniem technicznym a wystarczy skończyć podstawówkę.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DTaras napisał:

Przecież świat mu się teraz zawalił...

Yyyy ale Ulmanie skoro moc to praca w sekundę to takowa odbywa się i w kominku mimo, ze on się nie przesuwa...

jeśli pracę powiążemy z kinetyką to zmiany wyłącznie energtyczne w środowisku zwłaszcza polegające na rozproszeniu energii tylko powiększają entropię układu.
Aby uznać pracę za wykonaną trzeba by zdefiniować że entropia układu nie wzrosła o całość zużytej, utraconej energii części składników wewn tego układu. Owa różnica jest miarą wykonanej pracy

tak pokrótce bo nie chce mi się czytać o co Oni się dokładnie sprzeczają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

A kto pisał o mocy? 

Jako człowiek bez wykształcenia nie jesteś w stanie ogarnąć najprostszych spraw. Nie ma znaczenia czy zadaniem było przesunięcie czy próba przesunięcia. Najistotniejsze jest dalej ale ty tego nie pojmiesz z powodu braku wspomnianego powyżej. Profesor musiał powiedzieć by student podjął próbę bo musiał go jakośc podejść i studenta skołować. Najistotniejsze jest dalej - zapytał go czy się napracował. To jest sedno sprawy bo praca jest ściśle określona  jedną z podstawowych definicji w fizyce. Nie zapytał go czy się narobił czy nameczył ale własnie o to czy się napracował. Chyba @mirro to wyłowił ale tobie trzeba napisać łopatologicznie choć i tak nie pojmiesz ze względu na brak wspomnianego na wstępie i zaprzaństwo. 

Może ty masz w swoim szałasie ściany które możesz odkształcić recznie ale w solidnym budownictwie takie zjawiska nie występują a już z pewnościa gdy student na scianę napiera. Tu nie trzeba pytac nikogo z wykształceniem technicznym a wystarczy skończyć podstawówkę.

Mylisz się , jednak zapytaj kogoś kto się na tym zna lepiej od Ciebie .

Opublikowano (edytowane)

Masz durniu poczytaj sobie - pierwsze z brzegu z netu. Zakładam ze zrozumiesz co tam jest napisane bo to jezyk dla małolatów z podstawówki.

Praca, moc, energia - wzory i teoria – Leszek Bober. Fizyka z pasja!

Punkt 1 

"

Uwaga na pułapkę przy rozwiązywaniu testów:

• Jeżeli kierunek siły jest prostopadły do kierunku przesunięcia lub przesunięcie wcale nie nastąpiło, to praca tej siły jest równa zero np. niosąc plecak do szkoły nie wykonujemy pracy (bo przesuwamy się w poziomie a na plecak działa siła w kierunku pionowym, przeciwdziałając sile grawitacji). Podnosząc plecak do góry wykonujemy pracę."
Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz to polecenie i zastanów się nad tym kto tu popełnił błąd . To co chciał profesorek  przez  to  powiedzieć lub co chciał sprawdzić nie ma znaczenia .

Durnia sobie daruj . Korzystając z tego forum zobowiązujesz się do przestrzegania regulaminu . 

Opublikowano (edytowane)

Jesli robisz z siebie durnia to jak mam to darować? 

Czy profesor zapytał studenta o to czy ten wykonał pracę? Tak czy nie? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Po wykonanym zadaniu   takie pytanie nie ma  znaczenia  , może być co najwyżej dodatkowym pytaniem .

Nie pytał o pracę , chyba że chodziło o słowo napracować  ( odczucie subiektywne )  ,  to nie jest określenie stosowane w fizyce .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

Miał go zapytać czy wykonał pracę zanim cokolwiek zrobił? Jak można zapytać w trybie dokonanym o czynność która się niedokonała? 

Profesor zapytał studenta o to czy ten wykonał pracę po tym jak się ten nasapał i namęczył pchając sciane  - tak czy nie?  Umiesz na tak proste pytanie odpowiedzieć czy dalej bedziesz się zachowywać jakbyś w scianę z barana wyrżnął? 

Opublikowano (edytowane)

Ty rozumujesz jak prosty człowiek Jakbyś kiedykolwiek studiował  to wiedział byś że subiektywne odczucia możesz sobie wsadzić albo mieć wobec koleżanek z roku.😁 Fizyka jest nauka ścisłą  i tam nie ma dowolnej interpretacji. Jak ktoś cię na egzaminie rocznym z fizyki pyta czy się napracowałeś  robiąc dziwne czynności to powinna się natychmiast zapalić kontrolka żeby być czujnym. Jakbyś poszedł ze swoimi interpretacjami i domysłami  do dziekana  to by cię na zbyty pysk za drzwi wyrzucił bo niemoty i lebiegów nie opłaca się kształcić  

Wymyślaj dalsze wytłumaczenia👍

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Czyli o nic się nie zapytał . Można tylko snuć domysły że chciał go poniżyć . 

Polskie uczelnie są z tego znane , kadra wykładowców często prześciga się w tym procederze . A na tobie jak się domyślam robi to  pozytywne wrażenie . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)

Co ty chłopie możesz wiedzieć o naszych uczelniach......😆 

Zapytał się go czy się napracował - zgadzasz się ? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

Można sie napracować nie wykonując pracy? 

można.

@Bogdan_ja, znasz? nic jełop nie robi, a ciągle głosi że faraonem jest z piramidą z gówna od krów.

znata? taki przygłup z podlasia co nie potrafi liczyć.

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v