Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

To dlaczego chrześcijanie mordowali przez, lata w imię Boga... Kto dał im te prawo w takim razie... 

Dalej mieszasz, chrześcijanie mordowali? to że ktoś tylko uważał się za chrześcijanina to nie znaczy że nim był. Wciągasz mnie w swoje gierki , ja im kazałem czy co? ja zacząłem od przestrzegania dekalogu, a ty masz do mnie pretensje że na przestrzeni dziejów ktoś pod przykrywką coś robił złego, się dobrze czujesz?

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

doskonałość, niezawodność stuprocentowa tego rąbka już przez człowieka poznanych zasad za dowód nie wystarczy?

No niestety ale to  dla mnie nie jest dowód . Nie wiemy czym jest i czy istnieje  rzekoma doskonałość bo nie wiemy nawet jak ja zbadać , niezawodność podobnie .To są niewiadome które dla niektórych są wystarczającym powodem do wymyślania teorii wyjaśniających wszystko , w jakim celu to z grubsza ustaliliśmy .

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Chlopie to jest wiara dla głupców wymyślona przez,oszustów i tyle... 😜

No i dobrze że się w końcu określiłeś, nikt ci przecież nie każe na siłę. mam nadzieję że nie chodzisz do kościoła i nie czynisz świętokradztwa na pokaz  dla ludzi i księdza, którego pod żadnym pozorem nie przyjmujesz po kolędzie, czy innych okolicznościach, bo jak to robisz, to jesteś już nie powiem kim.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Dalej mieszasz, chrześcijanie mordowali? to że ktoś tylko uważał się za chrześcijanina to nie znaczy że nim był. Wciągasz mnie w swoje gierki , ja im kazałem czy co? ja zacząłem od przestrzegania dekalogu, a ty masz do mnie pretensje że na przestrzeni dziejów ktoś pod przykrywką coś robił złego, się dobrze czujesz?

Kurla... a kto mordowal jak nie kościół katolicki w imię Boga...To nie byli katolicy mówisz.... No to na gieeeeee ta wiara oparta i tyle....😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No to na gieeeeee ta wiara oparta i tyle....😁

Zrozumiesz ty że Kościół to tylko zlepek ludzi? pewnie w większości takich mądrali jak ty, i na tej podstawie negujesz istnienie czy prawo Boskie?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Czleku kto kolobarowal z zaborcami... Dwa inkwizycja... Albo wyczyny niejakiego papieza Piusa.... Ty nie znasz historii i tyle... 

Kosciol mordowal ludzi i jet to opisane i udowodnione i wystarczy o tym poczytać... Robił to niosac na ustach Boga i prawo Boskie które mu na to pozwalało a nawet nakazywało. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
4 minuty temu, peugeot napisał:

No niestety ale to  dla mnie nie jest dowód . Nie wiemy czym jest i czy istnieje  rzekoma doskonałość bo nie wiemy nawet jak ja zbadać , niezawodność podobnie .To są niewiadome które dla niektórych są wystarczającym powodem do wymyślania teorii wyjaśniających wszystko , w jakim celu to z grubsza ustaliliśmy .

lokalny wytwór większej - bardziej skomplikowanej całości nie ma szans pojąć, ogarnąć tej całości i porywanie się na tłumaczenie innym jakoby więcej się pojęło od nich jest tylko żałosną pychą albo interesownym oszustwem
a tak " z grubsza to już ustaliliśmy" :)

dobra poczytam co tam we świecie lokalnym bo warto by temat zmienić bo to w dyskusję ślepych się zamienia który więcej wie o ogromie otaczającego świata całego :P

Opublikowano (edytowane)

A to tyz prawda.... I tyle warte jest właśnie to co bredzisz.... Zakłamanie, hańba i morderstwa jakie czynili chrześcijanie w imię Boga... Ponad czasowe wyczyny... 😁😁😁

5 minut temu, Desperado napisał:

Z tobą naprawdę dobrze nie jest, dalej ani be ani me, nie zapomnij o krzyżakach że mordowali w imię Boże i dlatego jesteś niewierzący.

Tera nie mordują tylko pchają łapki w majtki małym dzieciom i twierdzą że to  ich prowokują.... Taka wiara to nie wiara gdzie tacy są na czele kościoła... Mnie nikt do nich nie przekona i tyle.... A żeby Bóg istniał to by ich ukarał i tyle.... Wiec gdzie on? 

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

lokalny wytwór większej - bardziej skomplikowanej całości nie ma szans pojąć, ogarnąć tej całości i porywanie się na tłumaczenie innym jakoby więcej się pojęło od nich jest tylko żałosną pychą albo interesownym oszustwem
a tak " z grubsza to już ustaliliśmy

Najprostsza , uczciwa i prawdziwa odpowiedź według mnie brzmi : NIE WIEM . Ale nie tego oczekują tłumy . Można jeszcze powiedzieć nie wiem ale spróbuję się dowiedzieć .

Opublikowano

To są ludzkie gnidy nie chrześcijanie i tyle i jeśli ty ich usprawiedliwiasz to sam jesteś podobny im i tyle.... 

1 minutę temu, Desperado napisał:

Nie odp na mój jeden post, na ale domyślam się odp. także to byli podobni ci chrześcijany. Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzisz do kościoła po tym co tu wypisujesz to masz odp jacy to byli chrześcijanie, i na tej podstawie negujesz wiarę katolicką, dlaczego wmawiasz mi słowa których nigdy nie napisałem że ich popieram.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Tak z ciekawości.

Ogarek byłeś w kosciele w święta? Do spowiedzi chodzisz czasami? 

Opublikowano

Młody odklada na później. O ile sie zdecyduje. Narazie ma sporo na głowie. A ja nie nalegam. 

Opublikowano

Spoko. Raczej to ostatni nabór gdzie kasę można przeznaczyć na zakup gruntów. Chyba że zostanie ta opcja w nowym naborze.

Opublikowano

a to nawet ciekawe
-"Większość ankietowanych we wszystkich krajach jest przekonana, że wojna w Ukrainie może stanowić zagrożenie dla świata. W Polsce oceniło tak 78 proc. ankietowanych. W wielu krajach wskazania te były na wyższym poziomie - na przykład w Stanach Zjednoczonych (83 proc.), Wielkiej Brytanii i Włoszech (po 84 proc.) oraz w Ameryce Łacińskiej: Brazylii (81 proc.), Kolumbii (85 proc.), Chile (88 proc.), czy Peru (91 proc.). Średnia światowa wyniosła 82 proc."

o cztery procenty niżej od średniej światowej oceniamy szkódność kacapów dla planety

ee tam a oni do tych badań... tej średniej kacapów czy chinoli to brali? bo podejrzanie mi to badanie ...
no ale o ile do tej pory ruskich nikt nie lubił to teraz... nie wiem czy to państwo się utrzyma kolejne pięćdziesiąt lat?

Opublikowano
Przed chwilą, robert55555 napisał:

Spoko. Raczej to ostatni nabór gdzie kasę można przeznaczyć na zakup gruntów. Chyba że zostanie ta opcja w nowym naborze.

Rozumiem. Dzięki. 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Pafnucy napisał:

Tak z ciekawości.

Ogarek byłeś w kosciele w święta? Do spowiedzi chodzisz czasami? 

Ja nikogo nie zabiłem i nie pcham rączek w cudze majtki więc z czego mam się spowiadać tym co ruchają cudze żony? 😁😁😁😁😁😁😁

A ty byłeś czy klapales głupoty całe święta na af... Masz jaki kontakt z rodziną itp... ze spędzasz święta na af.... 😜

Potrafisz oderwać się dla rodziny od forum? Widzę ze nie mały fałszywy czlowieczku.... Jak można tak upaść 😁

San skończ te nauki upadły podrywaczu..🤕😁😁😁😁😁

Opublikowano
6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Ja nikogo nie zabiłem i nie pcham rączek w cudze majtki więc z czego mam się spowiadać tym co ruchają cudze żony? 😁😁😁😁😁😁😁

A ty byłeś czy klapales głupoty całe święta na af... Masz jaki kontakt z rodziną itp... ze spędzasz święta na af.... 😜

Potrafisz oderwać się dla rodziny od forum? Widzę ze nie mały fałszywy czlowieczku.... Jak można tak upaść 😁

San skończ te nauki upadły podrywaczu..🤕😁😁😁😁😁

Znaczy w kościele byłeś 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v