Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Desperado napisał:

Przyrównujesz ludzi do Boga? to Bóg kazał a tobie nie wolno, dlatego Bóg jest Bogiem a nie marnym człowieczkiem.

To powiedz jak to się stało że idealny stworzony przez wszystkowiedzącego , mogącego i przewidującego  Boga nie jest taki jakim miał być  .  Może  niezadowolenie ze stworzenia to taki żarcik a biedni katolicy śmiertelnie się martwią zupełnie bez powodu 

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

To powiedz jak to się stało że idealny stworzony przez wszystkowiedzącego , mogącego i przewidującego  Boga nie jest taki jakim miał być  .

to przez szatana.

Opublikowano
5 minut temu, peugeot napisał:

To powiedz jak to się stało że idealny stworzony przez wszystkowiedzącego , mogącego i przewidującego  Boga nie jest taki jakim miał być  .  Może  niezadowolenie ze stworzenia to taki żarcik a biedni katolicy śmiertelnie się martwią zupełnie bez powodu 

A tobie wszystko w życiu wychodzi tak jak ty chcesz?

Opublikowano (edytowane)

@peugeot

Robisz takie same prowokacje, jak inni Tobie z powodu tematu w ktorym wiodles prym co sie teraz stało tym TOP tematem na swiecie CUD ?? np. w Twoja ufnosć w ludzi, przekaz,  ich nauke w służbie ludzi,

nie przecze postepowi ale zawsze ma on interes i skutki uboczne , nigdy nic za darmo .

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, MonteChristo napisał:
14 minut temu, peugeot napisał:

A tobie wszystko w życiu wychodzi tak jak ty chcesz?

Nie , ale nie twierdzę że jestem Bogiem . Wątpienie we wszechmoc Boga to bardzo ciężki grzech 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
13 minut temu, V12 napisał:

@peugeot

Robisz takie same prowokacje, jak inni z powodu tematu w ktorym wiodles prym co sie teraz stało tym TOP tematem na swiecie CUD ?? np. w Twoja ufonsć w ludzi, przekaz,  ich nauke w służbie ludzi,

nie przecze postepowi ale zawsze ma on interes i skutki uboczne , nigdy nic za darmo .

Po raz kolejny przypomnę że zasady w Polsce  przynajmniej teoretycznie dostosowuje się do woli większości , a Ty byś chciał aby twoje zdanie było decydujące . No sorry , ale dopóki tego nie przyswoisz to dalsza dyskusja i tak do niczego nie doprowadzi .

Co do nauki -  nic bardziej namacalnego , możliwego do wykorzystania i często sprawdzającego się nie widzę dlatego korzystam z niej . Znajdę coś co będzie lepiej spełniało warunki użyteczności to z chęcią zmienię zdanie .

Opublikowano

Przepraszam to jest jeszcze temat o polityce dla zgorzkniałych rolników ? Czy dla jakich masonów 🤔

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, peugeot napisał:

a Ty byś chciał aby twoje zdanie było decydujące  .

No moge jedynie chcieć, ja o tym wiem i tyle co moge zrobić to tym mowić albo starać ominać jako jednostka.

widzisz w irytujacym  mnie temacie w którym sie spotkaliśmy po raz pierwszy, niby była wiekszość a w tej chwili to moja mniejszość jest na swoim i zachowała dobrowolnosc...

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Przepraszam to jest jeszcze temat o polityce dla zgorzkniałych rolników ? Czy dla jakich masonów 🤔

Polityka i religia to małżeństwo , tyle że na kocią łapę 

2 minuty temu, V12 napisał:

No moge jedynie chcieć, ja o tym wiem i tyle co moge zrobić to tym mowić albo starać ominać jako jednostka

Ominięcie może a nawet powinno wiązać się z konsekwencjami , pamiętaj o tym .

Opublikowano

Polityka niczym nie różni się od religii a religia od polityki. Jedno i drugie kieruje się korzyściami kosztem ludzi. Jedni i drudzy tak potrafią omotać ludzi, że ci dają się doić do krwi z uśmiechem na ustach.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Normalne, inaczej by sie nikt nie stosował. a robił wedłe własnego zdania 

3 minuty temu, peugeot napisał:

Ominięcie może a nawet powinno wiązać się z konsekwencjami , pamiętaj o tym .

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Polityka niczym nie różni się od religii a religia od polityki. Jedno i drugie kieruje się korzyściami kosztem ludzi. Jedni i drudzy tak potrafią omotać ludzi, że ci dają się doić do krwi z uśmiechem na ustach.

no prawie pełna odpowiedź na moje pytanie - co jest wspólnym mianownikiem religii i polityki - władza
Obie zarządzają władzą i już nie muszą pieniędzmi bo ten kto ma władze może rozkazać przynieść sobie dowolną ilość dóbr doczesnych
Elementy przymusu może tylko trochę różne ale cel i efekt ten sam - dominacja

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

Z drugiej strony , pomyśl jakbyś nie był potrzebny politykom i religii to dla świata byś był nikim a tak jesteś nikim ale potrzebny choć na chwilę , żeby oddać głos , żeby dać kasę itd , ciesz się że ktoś o Tobie myśli 😛 , masz cel w życiu 😊

Opublikowano
8 minut temu, peugeot napisał:

A ja jestem i do tego nie potrzebuję polityki ani religii .

Ale świrka i magicznej szczepionki potrzebowałeś i uwierzyłeś 🙂

Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

cynizm godny "statystycznego katolika"
jak bym klechę z ambony sł.... czytał :P

Panie miałeś wybór doić lub być dojonym ☺️ , wybrałeś w życiu to drugie 🤷🏼‍♀️

Opublikowano (edytowane)

Polega na tym źe wierzysz w to że pomoga i zostana obojetne w długim czasie,  a nie zaszkodzą 

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v