Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, Leszy napisał:

Pierwsze miejsce pod względem wyznawców. Czyli jest ich najwięcej, chociaż "niekatolików" jest więcej.

Mylisz chrześcijan z katolikami. 

16 minut temu, dysydent napisał:

wiary nie da się narzucić ani wysondować jaki jest autentyczny odsetek wyznawców jakiegoś wyznania
Chrzest bezwolnych tylko zawyża puste statystyki z resztą i rodzice nie tylu by chrzcili gdyby nie przytłaczająca presja społeczna.

zachowania stadne podobne jak u innych stadnych

Wiara w KK jest jak najbardziej narzucona. Jak cię chrzczą nic nie kumasz, jak idziesz do komunii kumasz niewiele a do bierzmowania rodzice cię zmuszą.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

U Muzułmanów też są twarde zasady ,

Nikt nie pluje na ta religię .

eee tam
a mam siebie zacytować? :D
 @Ulman mało która wiara nie jest narzucona
w zasadzie o wyznaniu decyduje miejsce urodzenia i wychowania

co z natury rzeczy każe poddać w wątpliwość nieomylności WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU  religie

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Jak Pisowski Socjalizm się zawali i skończy darmochą na koszt kolejnych pokoleń to i za 10 pln będą robić bez narzekania. 

Nie opędzisz się od chętnych😂🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Tłumy na mszach w Wielki Tydzień a ty jak zwykle w mniejszości .

Ale kto ci broni iść do kościoła ? Nie trzeba narzucać innym swoich poglądów  i mieć dobre relacje z każdym.

Ty masz taki problem że mądrość czerpiesz z kościoła i PIS a Polska i świat jest różnorodny i nie tylko koscielny.

Żeby być dobrym człowiekiem nie wystarczy walić się w pierwsi, spowiadać się, latać co niedziela do kościoła i głosować  na PIS.

Niestety dla ciebie to jedyna recepta

Opublikowano

Ustawa sankcyjna już została opublikowana w Dzienniku Ustaw. To oznacza, że państwo będzie mogło łatwo zamrażać majątki osób i firm, które znajdą się na liście sankcyjnej. Lista będzie publiczna i będzie można się z nią zapoznać na stronach MSWiA.

Kto może trafić na listę? I tu zaczynają się obawy przedsiębiorców. Bo decyzję będzie podejmował minister spraw wewnętrznych i administracji. Z wnioskiem o wpisanie firmy czy osoby na listę będą mogły wystąpić służby, jak CBA czy ABW. Ale nie tylko. Będzie to mógł zrobić też prezes NBP, bądź przewodniczący komitetu Rady Ministrów właściwy w sprawach bezpieczeństwa i obrony państwa. Czyli Jarosław Kaczyński.

Wrogowie PiS mogą tez być zaliczeni do tego działania . 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jesteś pewien że to nie mozliwe?

Zupełnie pewien nie jestem, ale wiem że wielu wybrało by wariant siłowy by choć przez chwilę pożyć jeszcze na Twoim garbie.

Właśnie ponownie oglądam film "Dzień w którym zatrzymała się ziemia" i wydaje mi się że dochodzimy już do ściany jako społeczeństwo /ludzkość.

Wszystko jest już tak absurdalne że to musi jebnąć 

Opublikowano

W praktyce więc prezes PiS będzie mógł zwrócić się ze wnioskiem o zamrożenie majątku jakiejś osoby do swojego bliskiego współpracownika, Mariusza Kamińskiego, który jest szefem MSWiA.

Wniosek będzie musiał być co prawa "uzasadniony", ale w ustawie nie ma zbyt wielu wyjaśnień, co to właściwie oznacza. – Pytanie, czy to nie Jarosław Kaczyński będzie decydował o mrożeniu firm, jest więc bardzo zasadne – uważa jeden z naszych rozmówców.

2 minuty temu, Agrest napisał:

Zupełnie pewien nie jestem, ale wiem że wielu wybrało by wariant siłowy by choć przez chwilę pożyć jeszcze na Twoim garbie.

Właśnie ponownie oglądam film "Dzień w którym zatrzymała się ziemia" i wydaje mi się że dochodzimy już do ściany jako społeczeństwo /ludzkość.

Na jakim kanale jest film ? .

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

I wtedy tłuszcza rozpieprzyła by przedsiębiorców którzy ich utrzymują bo im się uroiło że to im się należy. Socjalizm jest ustrojem patologicznym który musi się zawalić. 

• Like 1
Opublikowano
Ulman napisał:

Mylisz chrześcijan z katolikami. 

Nic nie mylę. Katolików jest 1.329 mld. Jest to mniejszości w porównaniu do populacji całego świata, ale są największą grupą wyznaniową. Drugie miejsce zajmuje islam sunnicki.

Opublikowano
Ulman napisał:

I wtedy tłuszcza rozpieprzyła by przedsiębiorców którzy ich utrzymują bo im się uroiło że to im się należy. Socjalizm jest ustrojem patologicznym który musi się zawalić.

Chleba i igrzysk to już wołali w starożytności. Nic się nie zmieniło. Wystarczająco duża liczba głodnych ludzi zmiecie każdy ustrój. Nie będzie miało znaczenie czy się mylą czy nie.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak nic nie bedą umieć to niech pracują i za 5 pln/h

Dokładnie z tego samego założenia wychodzili władcy Rosji na początku XX wieku , tylko fatalnie to się dla nich zakończyło  i  w sumie dla całej Europy też

Opublikowano
54 minuty temu, Leszy napisał:

Chleba i igrzysk to już wołali w starożytności. Nic się nie zmieniło. Wystarczająco duża liczba głodnych ludzi zmiecie każdy ustrój. Nie będzie miało znaczenie czy się mylą czy nie.

I będzie taka sytuacja jak mamy teraz. W przypływie emocji głupia tłuszcza wszystko rozpieprzy by doznać jeszcze większej biedy. Jak ulał pasuje to do obecnych kretynów z PIS którzy plują na wszystkich wkoło zamiast czerpać korzyści. Są uosobieniem ciemnoty prostych mas które myślą jedynie jak coś dostać i jak rozpieprzyć gdy tego nie dostaną.

Opublikowano
4 minuty temu, ws71 napisał:

Dokładnie z tego samego założenia wychodzili władcy Rosji na początku XX wieku , tylko fatalnie to się dla nich zakończyło  i  w sumie dla całej Europy też

Skończyło się to dla europy źle przez lewaka Lenina który napychał ciemnocie pod beret że są ważni i im się należy. To samo robi teraz PIS.

Opublikowano

Żaden,  bo mamy demokrację i głos menela znaczy tyle co przedsiębiorcy który tysiące takich meneli utrzymuje. Wmawianie im że są guzik warci byłoby błedem ale z pewnością nie należy im wmawiać że są w jakikolwiek sposob ważni. Jak mają  dwie zdrowe rączki i dwie nózki to powinni zapieprzać na siebie a jak nie zarobią to nie będą mieli. To jest uczciwy układ 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v