Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

od 2014 już miałeś przykład tych sankcji. zamiast kopać swój węgiel to lepiej od putina było brać na potęgę. 

ja jestem zdania ze jak mozna taniej kupić to warto swoje oszczedzić .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Leszy napisał:

Jednak też zwróć uwagę, że co przechodzi jak się ma lat 18-20 na jakiejś imprezie z wiekiem przestaje być akceptowalne. Wracając jeszcze do tych kłótni. To przykładowo jak się pożrę z sąsiadem, to szansę, że np. da mi ziemię w dzierżawę maleją. Trzeba jakiś umiar zachować we wszystkim.  

Oczywiście ze tak, ja tam tez jest  zwolennikiem załatwiania wszystkiego po dobroci.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Biedni nie wiele zyskają ale coś tam skapnie też im ale najwięcej zarobią ci , co zarabiają ponad 10 tyś miesięcznie .

Polski Ład wywrócony do góry nogami. Na zmianach zyskają głównie bogatsi .

PiS chciał, żeby Polski Ład zmienił zasady w polskich podatkach. Bogaci mieli płacić więcej, a ci z najmniejszymi zarobkami — mniej. Tyle teoria. Zmiany zapowiedziane pod koniec marca sprawią bowiem, że najmocniej skorzystają przede wszystkim osoby z zarobkami grubo powyżej 10 tys. zł miesięcznie. Dla niektórych zyski będą oznaczały równowartość jednej dodatkowej pensji.

Opublikowano
Dnia 9.04.2022 o 10:15, Pitekk napisał:

https://bezprawnik.pl/ustawa-sankcyjna/

Ulman@ według tej ustawy a chyba została wczoraj przepchnięta (żaden poseł nie był przeciw, nawet zdradziła Konfa wstrzymując się od głosu) kwalifikujesz się do konfiskaty majątku. To już totalne popaprana sytuacja. 100 % popieram Twoje wypowiedzi.

ps. ludzie w Krakowie zaczynają się czuć jak w okupowanych mieście, wszędzie ukropskie flagi.

a ty sie czujesz jak folksdojcz ???

18 godzin temu, cinek1808 napisał:

Mam stoisko na bazarku w Warszawie. Niektórzy już kilka lat przychodzą  i jak jest chwila to się pogada. 

w warszawie ,bezrobotna ??  bajki to dzieciom .

Opublikowano

Najkrócej mówiąc – stało się. Ale oczywiście można było tej wojny uniknąć. Ze strony Ukrainy nie było żadnej prowokacji. Z kolei system bezpieczeństwa w relacjach między państwami europejskimi ma na celu zapobieganie nagłej i niespodziewanej napaści. Napaść Rosji nie była ani nagła, ani niespodziewana. Putin zapowiadał ją od dawna. Jednak świat przyjmował to raczej jako swoistą formę szantażu politycznego. Tymczasem Rosja zaatakowała i weszła w ślepy zaułek. Stworzyła sytuację kryzysową, z której nie ma dobrego wyjścia. Ta wojna oznacza bowiem katastrofę także dla samej Rosji.

„Putin jest na drodze do katastrofy. Nawet Stalin miał świadomość, że wobec Zachodu Rosja jest państwem słabszym”

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

A jaka wersja miała obowiązywać po katastrofie pod Mirosławcem okoliczności i warunki bardzo podobne i praktycznie żadnych wniosków na przyszłość

Opublikowano

Po katastrofie pod Mirosławcem odpowiedzialnym za program mający na celu wyeliminowanie błędów, które do niej doprowadziły był gen. Błasik. Czy to wymaga jeszcze komentarza? 

Opublikowano

3 godziny temu, DTaras napisał:

Ależ mógł. Potem by mu się efektownie kadłub rozintegrował. Często słyszę iż Tutek w Rosji to w lesie wylądował... Jest to możliwe i samolot z daleka będzie dobrze wyglądał ale nigdy już nie poleci. Tamten rozbił się przy lądowaniu a ten przy próbie odejścia co już robi różnicę - ale nie dla komisji Maciorawicza.

Wylądować wylądował, tylko pękł na pół jeżeli dobrze pamiętam. Nie chce mi się szukać i wstawiać zdjęć ale w Smoleńsku kontakt z ziemią miał najpierw kokpit, patrząc na zniszczenia na zdjęciach. Gdyby było tak jak twierdzi MAK to po locie ślizgiem, były by potrzebne badania dna większości pasażerów, tym bardziej że duża część nie była przypięta pasami. Do tego dochodzi jeszcze ogon, gdzie przy takim locie rył by w ziemi a tym czasem tył to najlepiej zachowany fragment samolotu.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

No i w zasadzie mało się pomylił. To był wypadek.

Tak się manipuluje ciemnymi głupkami. Samolot uderzając w brzozę był w trakcie wznoszenia. Po uderzeniu w brzozę  Nie pamiętam na jakiej wysokości wzbijał się jeszcze lecąc ileś tam metrów do przodu. Dlatego w chwili robienia beczki był dużo wyżej nad ziemią niż wysokość uderzenia w drzewo. Nie miał też kawałka lewego skrzydła gdzie przy obrocie na lewą stronę ten kawałek nie przeszkadzał 

Wypadek W Smoleńsku to splot różnych zbiegów okoliczności zaniedbań i błędów które dały tragiczny rezultat.

Omijam twoje wypowiedzi ale zrobię wyjątek. Czy z trolla awansowałem na ciemnego głupka ? Dasz radę coś napisać bez używania inwektyw czy to cię przerasta ?

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/w-polsce-nastapi-zasadnicza-zmiana-macierewicz-w-poniedzialek-ujawni-raport-smolenski-6756750668130944a

To ja w takim razie zapytam. A co ze śledztwem prokuratury? Czy teraz śledztwo będzie kierowane na tory wskazane w raporcie? A co jeśli śledztwo nie potwierdzi tezy o zamachu  ( oczywiście może to zająć jeszcze kilka lat albo wyniki zostaną utajnione aż zemrze ostatni zainteresowany) ? Czy wszyscy którzy w tym raporcie zostaną pomówieni o udział w zamachu a wytoczą powództwa w polskich sądach, dostaną odszkodowania z kieszeni podatników? Czy Antonii znowu ( będąc , albo nie będąc funkcjonariuszem organow państwowych)  uniknie jakiejkolwiek odpowiedzialności?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
41 minut temu, jacus napisał:

a ty sie czujesz jak folksdojcz ???

w warszawie ,bezrobotna ??  bajki to dzieciom .

A kto powiedział że w Warszawie. Ta babcia co przyjęła uchodźców to w Warszawie. A ta bezrobotna to z okolic Płońska. Mąż ją zostawił dla innej . A ona z małym dzieckiem została sama. Nie pracowała bo miała wychować dziecko a w takiej sytuacji to szuka pracy. Więc poszła do pośrednika aby się zarejestrować żeby mieć chociaż składki zdrowotne 

• Like 1
Opublikowano

odszkodowania były i to sowite. jakby śmierć rodzica polityka była wielokrotnie bardziej bolesna jak utrata matki  stuardesy. 

Opublikowano

Zawiodło Państwo. Od organizatorów wylotu, przez załogę samolotu, po ich przełożonego. Dlatego szkoda dyskutować o odszkodowaniach dla rodzin ofiar.  Stało się i ile dostali, tyle dostali. Tu sprawa jest zamknięta. 

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/w-polsce-nastapi-zasadnicza-zmiana-macierewicz-w-poniedzialek-ujawni-raport-smolenski-6756750668130944a

To ja w takim razie zapytam. A co ze śledztwem prokuratury? Czy teraz śledztwo będzie kierowane na tory wskazane w raporcie? A co jeśli śledztwo nie potwierdzi tezy o zamachu  ( oczywiście może to zająć jeszcze kilka lat albo wyniki zostaną utajnione aż zemrze ostatni zainteresowany) ? Czy wszyscy którzy w tym raporcie zostaną pomówieni o udział w zamachu a wytoczą powództwa w polskich sądach, dostaną odszkodowania z kieszeni podatników? Czy Antonii znowu ( będąc , albo nie będąc funkcjonariuszem organow państwowych)  uniknie jakiejkolwiek odpowiedzialności?

Tu widzę nadzieję że Władek w końcu w odwecie  da światło dla ujWnienia nagrania z rozmowy..... Czekam z utęsknieniem bo przecie prawda i tylko prawda nas wyzwoli.... 🤔

Opublikowano

Zdjęcie

pancerna brzoza

gdyby ukraińcy mieli takie brzozy ................. a może, by tak, polskę nimi obsadzić,............toż to lepsze i dużo tańsze niż tarcza antyrakietowa

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v