Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poebalo go. co se każdy myslal że go na chałupe stać i nie poniesie żadnych kosztów, bo mu to inflacja i wzrost zarobków wynagrodzi?

nowe kredyciki kolo 9% będą. kuwa trochę mało. do 15stu powinno skoczyć żeby tym co chcieli trochę odłożyć straty pokryć w odsetkach na lokacie. 

Opublikowano (edytowane)

tym co chcieli trochę odłożyć straty pokryć w odsetkach na lokacie

Zapomnij o tym prędzej ci kasę wyciągną niż odłożysz na lokacje .

Jeszcze ze 3 podwyżki % i będą dawać  wsparcie co mają kredyty .

Jeszcze 3 podwyżki i 60 % dochodu przypada rodzin na spłatę kredytów .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

a kto zlikwidował wojsko poborowe 🤔

Człowiek Putina  w  Warszawie 

FPq0F9EXoActhyR?format=jpg&name=small

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

tym co chcieli trochę odłożyć straty pokryć w odsetkach na lokacie

Zapomnij o tym prędzej ci kasę wyciągną niż odłożysz na lokacje .

Jeszcze ze 3 podwyżki % i będą dawać  wsparcie co mają kredyty .

Jeszcze 3 podwyżki i 60 % dochodu przypada rodzin na spłatę kredytów .

a co mnie to obchodzi. 

jeszcze inflacja skoczy i pieniądze na chałupe wystarczą na budę dla psa. 

ale te patalachy nigdy zaradnych i przezornych nie szanowały. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, HF86 napisał:

a co mnie to obchodzi. 

jeszcze inflacja skoczy i pieniądze na chałupe wystarczą na budę dla psa. 

ale te patalachy nigdy zaradnych i przezornych nie szanowały. 

A tak się wkurwiłeś ale tak będzie zaradni i nie zaradni .

Zaradni brali kredyty i się budowali a teraz im pomogą spłacać kredyty .

jak nie wiesz jest taki fundusz co może nawet 30 % umorzyć kredytu poczytaj sobie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

miałem, zplacilem i zbudowałem. I nikt mi nie pomagał. a świadomy byłem że i 10 % odsetek jest możliwe to zapindalalem żeby go oddać jak najszybciej 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Denwer napisał:

no i coś tam usłyszał sensownego ponad argument typu -"bo tak i już bo inni to znaczy że słuszne"
Z chęcią posłucham rzeczywistych i racjonlnych argumentów za sensownością wojsk pancernych bo nadal twierdzę że czołg w dobie broni  precyzyjnych a niebawem autonomicznych jest tym czym zbroja rycerska w dobie pojawiających się broni palnych.
Nawet sensownych argumentów nie potrafisz wyszukać tylko jakiegoś głupawego fircyka co sam nie wie o czym mówi.

Grupa ukraińskich bystrzaków mechatroników na quadach uzbrojonych w lekkie pociski przeciwpancerne plus wykorzystanie zwiadu elektronicznego powstrzymała całą kilkudziesięciokilometrową kolumnę pod Kijowem gdzie wartość ruskiego pancernego złomu była kilkusetkrotnie większa od środków które udowodniły że jest tylko złomem  nie nowoczesną bronia

N przykładzie Ukrainy właśnie kształtują się nowe taktyki wojenne i zakute pancerne łby co tego nie pojmą co najwyżej na trumny te kikudziesięciotonowe kupy złomu sobie spożytkują

Amerykanie sprzedają  nie kupują to  złomstwo spostrzegłzy że jest to ostatni moment gdy są idioci co widzą w tym jakąś wartość.
chyba że n bezbronnych cywili czy jaki kraj biedotę co tylko na prochowe ręczne pukawki dla półobdartej biedocej armii stać                                                                                                                                

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

kiedy Strabag będzie wyebany. I kto dopuścił ten ruski kapitał na nasz rynek zamówień publicznych?

Nie możliwe, rusy budują Via Carpatia im Lecha Kaczyńskiego? Toż to profanacja ogromna.😂

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Dlaczego PIS ma teraz zadbać o całą obronność Polski

Bo k**wa mają pecha.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

poebalo go. co se każdy myslal że go na chałupe stać i nie poniesie żadnych kosztów, bo mu to inflacja i wzrost zarobków wynagrodzi?

nowe kredyciki kolo 9% będą. kuwa trochę mało. do 15stu powinno skoczyć żeby tym co chcieli trochę odłożyć straty pokryć w odsetkach na lokacie. 

Wczoraj poszedłem do swojego Bs I ile lokaty? Urwa nadal 0,1% minus Belka🤦‍♂️

Propozycja założyć ROR I wówczas lokata że stałym oprocentowaniem na pół roku 1,2%. Pojebało ich. 

Stałe oprocentowanie to mogli 5lat temu oferować

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ja pier**lę, ale odpowiedź😂

"Musimy mieć i nie uciekniemy". za***ista argumentacja. A kto zacz ten ekspert?😂

Przypominam że sprzęt kupuje się pod zadania,  a szczególnie tak zajebiaszczo bogaty kraj jak Polska. Jeżeli Polska planuje wojnę napastniczą, to faktycznie zagony pancerne, żeby wydać bitwę ogromną i srogą, mogą się przydać. Ale jeśli nie, to argumentacja leży i kwiczy. Ruskie kolumny miałyby się znacznie lepiej, gdyby zdobyli panowanie w powietrzu. Ale im się nie udało i zaczęło się polowanie na ruskie czołgi. 

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Wczoraj poszedłem do swojego Bs I ile lokaty? Urwa nadal 0,1% minus Belka🤦‍♂️

Propozycja założyć ROR I wówczas lokata że stałym oprocentowaniem na pół roku 1,2%. Pojebało ich. 

Stałe oprocentowanie to mogli 5lat temu oferować

kurna przecie tłumaczyli że ludzie nie mogą trzymać kasy na koncie mają kasę zainwestować w gospodarkę czyli w Sasina zrozumieli .

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Zamrożenie to działanie w ramach prewencji przeciw ucieczce majątku mogącego być zabezpieczeniem roszczeń wynikających z przestępstwa. Ulman - nie przeginaj. Zamrożą to albo skonfiskują albo oddadzą. Żaden to zamach.

Roszczeń z tytułu jakiego przestępstwa?  Bycie ruskim to przestępstwo? Nie rozumiem o czym piszeszO.o

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Człowiek Putina  w  Warszawie 

FPq0F9EXoActhyR?format=jpg&name=small

Platforma o to nie zadba ale sam postulat jest słuszny. Roszczeniowe lewicowe PISowskie masy bedą chciały coraz więcej bo im wmówiono ze są solą tej ziemi a nie robolami. Bedą chcieli coraz wiecej i wiecej i tak bez końca. Pilnowanie by nie przeżarli wszystkiego jest jak najbardziej słuszne ale niestety mamy demokracje i rządzi głupota.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

A tak się wkurwiłeś ale tak będzie zaradni i nie zaradni .

Zaradni brali kredyty i się budowali a teraz im pomogą spłacać kredyty .

jak nie wiesz jest taki fundusz co może nawet 30 % umorzyć kredytu poczytaj sobie .

Zaradni to dadzą radę bez dopłat i umieja o siebie zadbać. To jełopy zawsze mają problemy bo bezmyślnie i naiwnie brali kredyty gdy były tanie a inwestycje drogie. Kupuje się na dołku a nie na górce i właśnie nikt nie powinien pomagać ani im ani frankowiczom ani złotówkowiczom.  Niech dostana po d*pie i moze zmądrzeją.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Roszczeń z tytułu jakiego przestępstwa?  Bycie ruskim to przestępstwo? Nie rozumiem o czym piszeszO.o

W tym konkretnym przypadku nie udawaj że  nie wiesz . 

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

tiiaaa. Od razu taki widok zobaczyłem kuźwa.

Ryszard Terlecki na Ukrainie. Internauci się śmieją

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiem jak sądowa kasta, ale Morawiecki, Karakan i Du*a to pierwszym możliwym sposobem by zwiali z tego kraju ...

Marecek by ich wywoził. :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v