Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no Korwin n putina "ekscelencja" mówi

podobno zdechł żyrynowski, faszystowskie ruskie bydlę choć są zdania podzielone bo jego rodzima partia twierdzi że nadal żyje  i będzie żyć niemal wiecznie

podobno zdechł na cov czyli i pandemia czasem na co pozytywnego się przydaje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Są i tacy którzy wierzą że Ziemia jest płaska. 

bo wierzenia tak mają, że nic wspólnego z logiką nie mają.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Takeda napisał:

W tzw demokratycznej Polsce w wyborach parlamentarnych zawsze oddaję nieważny głos, bo na ludzką mierzwę nie widzę sensu oddawać głosu, a wyborów olewać nie mogę, bo jak ktoś nie idzie głosować to w wielki uproszczeniu jest tak jakby oddawał głos na zwycięską partie, jak ktoś nie wierzy niech sobie zajrzy w ordynację wyborczą.

Sie wysiliłeś,oddając nieważny głos to tyle co byś nie głosował,twój nieważny głos niczego nie zmienia,może tylko poprawia twoje samopoczucie.

31 minut temu, dysydent napisał:

jego rodzima partia twierdzi że nadal żyje  i będzie żyć niemal wiecznie

Lenin,Żyrynowski ,Putin wiecznie żywi😆 choć wczoraj słyszałem że wybrał najbardziej właściwy moment na swoje ,,odejście"

Edytowane przez witejus
  • Sad 1
Opublikowano
32 minuty temu, hubertb napisał:

Żadnego opla nie warto kupować. 

dlaczego ? insygnia B jest ładna .

30 minut temu, dysydent napisał:

no Korwin n putina "ekscelencja" mówi

podobno zdechł żyrynowski, faszystowskie ruskie bydlę choć są zdania podzielone bo jego rodzima partia twierdzi że nadal żyje  i będzie żyć niemal wiecznie

podobno zdechł na cov czyli i pandemia czasem na co pozytywnego się przydaje

jest takie stare powiedzenie za bardzo nie pamietam jak brzmi dokładnie ale coś w stylu ,, nie bój sie tego co głosno krzyczy a tego co przed ołtarzem kleczy '' żyrynowski to krzykacz .

Opublikowano
53 minuty temu, hubertb napisał:

Żadnego opla nie warto kupować. 

Wytłumacz dlaczego?  Astra 3 kupiona z przebiegiem 60 tys km, sprzedana przy 330 tys, turbina oryginał, dwumasa oryginał, DPF nigdy serwisowo wypalany, wymiana tylko części eksploatacyjnych.

Opublikowano

mikad napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/niemcy-ze-zgoda-izraela-i-usa-na-zakup-zelaznej-kopuly-6755403011385952a

Ja pitole do czego to doszło, żydki będą niemiaszków bronić.

Niemcy se to kupio i gdyby nasze ciule mieli łeb na karku to można rakiety zwalać jeszcze przed Warszawą...

mirro napisał:

2 godziny temu, jahooo napisał:

AK-47 ustawiony na trójnogu może robić za CKM, ale nie ma takiej efektywności jak PK/PKM zasilany z taśmy

Nie może robić za karabin maszynowy ponieważ jest karabinkiem szturmowym. I sprawa druga to amunicja. 

2 godziny temu, jahooo napisał:

ak, jest możliwe, ale na większych dystansach i jest mało efektywne,

Podstawa to amunicja programowalna. Z tego co pamiętam z dyskusji z czołgistami przy kanisterku spirytu, to problem jest w głębokości celu, Kąty na boki jeszcze ujdą ale głębokość jest nie do opanowania. Choć jakby trza coś powierzchniowego ostrzelac, to można próbować.

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Z dopłat do nawozów nici , KE nie wyraża zgody .

I tak trzymać.

W zasadzie manewr użycia artyleryjskiego działa czołgowego to tylko do ostrzeliwania celów powierzchniowych. Zresztą nawet z obecnego Kraba skuteczność ostrzału jest poprawiana przez ilość uderzeń w punkt...

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Niemcy se to kupio i gdyby nasze ciule mieli łeb na karku to można rakiety zwalać jeszcze przed Warszawą...

Nie będzie niemiec pluł nam w...,  wróć, nie będzie niemiec nam ruskich rakiet strącał.

Opublikowano
2 minuty temu, mikad napisał:

Nie będzie niemiec pluł nam w...,  wróć, nie będzie niemiec nam ruskich rakiet strącał.

No ile razy w naszej historii państwowości pomogli nam Niemcy ? 

Opublikowano

Słyszdluścid o emeryturach dla ukraińcòw?

Ponoć po przepracowaniu u siebie 20 lat mogą się ubiegać o emeryturę.

Ale mogą u siebie 19,5 roku plus np 0,5 roku u nas. No i logiczne że za legalną pracę u nas mogą mieć dodatek.

Ale ponoć wystarczy że złożą wniosek że chce pobierać u nas emeryturę i dostają z automatu najniższą naszą która jest 4x wyższa jak u nich. Ale już w 100% z naszego budżetu.

Ktoś zweryfikuje???

Jeśli tak to ... Noż urwa nie wytrzymie🤦‍♂️

Opublikowano

Zobacz sobie jak się oblicza emeryturę w Polsce. Jeżeli przepracował te 19.5 roku u siebie to ZUS może przejąć obowiązek wypłaty ale na zasadzie zobowiązania między systemami. Tak samo jak dla Niemca, Greka i Polaka, który tyrał na kontraktach.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v