Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

handel wielkopowierzchniowy ma koszty jednostkowe wielokrotnie niższe i ten sam towar może być tańszy niż nawet w sklepach firmowych - nazwę - monoofertowych.
jedynym powodem utrzymywania firmowych sklepów w towarach pierwszej potrzeby jest lokalizacja i nieco funkcje promocyjne.

na prawdę trudno wygrać z marketami nawet własnym towarem i z punktu widzenia klienta tylko różnica kosztów dojazdu usprawiedliwia zakup tego samego drożej w lokalnym sklepiku niż taniej w odleglejszym markecie jeśli suma zakupów mimo wyższej wartości i tak wyjdzie taniej niż suma zakupów plus koszt dojazdu plus czas....

potrzebowałem kilka śrubek pomimo ceny w dużym sklepie 50gr/szt dałem u lokalnego 1,50zł nawet nie dyskutując - a tam jest taniej - bo bym usłyszał - to jedź se kup;.

👍

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

ty no powoli srasz ogniem na państwowe  .. i chcesz dokładać lenią ?

Czyli pozornie proste pytanie poniżej przerosło cię i nie wiesz kto kogo okrada ale wiesz ze tak jest? Nie uważasz że takie bredzenie świadczy że intelekt twórcy jest dużo poniżej średniej

20 minut temu, Ulman napisał:

Czyli Airbusa okradają ludzie tam zatrudnieni. No dobra. Jaki to ma związek z cenami Caracala dla Kuwejtu i dla nas?

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, mirro napisał:

Tak okradają. Wynoszą całe koła i sprzedają je na czarnym rynku bo nadają się do Poloneza.😂

do kombajnu na tył albo rozrzutnika 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli pozornie proste pytanie poniżej przerosło cię i nie wiesz kto kogo okrada ale wiesz ze tak jest? Nie uważasz że takie bredzenie świadczy że intelekt twórcy jest dużo poniżej średniej

świadczy o twojej inteligencji pier**lisz głupoty a zachwycasz się zagranicznym 

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

to wyjaśnia dlaczego pod stalingradem wehrmacht dostał łomot

Bo dziadek zaksięgował źle cały węgiel co mieli im tam dowieźć. A zima była sroga.😂

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

@racyl   widzę ze zero argumentów schowałeś się za obrazki ... ile zarobiłeś 

dużo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam bardzo hitowy przekaz od PIS dla takich jak TY grzecznych wyborców i sympatyków PIS . Można to do znudzenia puszczać

Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-01-09/saudowie-i-wegrzy-przejma-czesc-aktywow-lotosu-tusk-komentuje/

jeśli zapytasz modnym że aż nudnym z nadużywania tutaj pytaniem - "i co z tego wynika?"
odpowiem - a nie wiem bo jeszcze nad tym nie myślałem ale tak czy inaczej jak nie kacapy to jakieś musliny

na razie tyle

choć takie pytanie - nie można było zaleceń eurospędu obejść jaką emisją akcji np ... nie wiem dla pracowników i pomniejszych inwestorów z własnej giełdy czy coś w tym stylu?

To uje , tak sprzedać 

Opublikowano

@mirro

nie śmiej się ... @ulman ma zawsze racje 

https://www.olx.pl/d/oferta/opony-samolotowe-lotnicze-rolnicze-15-900x300-8a-CID757-IDMXFnH.html#7d47de1196

2 minuty temu, agromatik napisał:

aż z ciekawości wpisałem "koło lotnicze" na olxie wyskoczyło 2 strony

ja nigdy nie kłamie czasami zatruje .... tak poważnie gdzieś czytałem na forum 

4 minuty temu, racyl napisał:

dużo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam bardzo hitowy przekaz od PIS dla takich jak TY grzecznych wyborców i sympatyków PIS . Można to do znudzenia puszczać

proste pytanie kto ma taniej ? energie 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, agromatik napisał:

kłamać nie kłamiesz czasami konfabulujesz, ewentualnie masz kaca

czemu mam kaca ? chyba moralnego 

Przed chwilą, mirro napisał:

A po kija , jak zdublowałem posty?

ok myślałem ze rozum prześcignął pisanie albo odwrotnie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

proste pytanie kto ma taniej ? energie 

lepiej zadaj pytanie kto mógłby mieć jeszcze taniej niż ma gdyby nie obecne rządy

Opublikowano
mirro napisał:

To wyposażenie Kuwejtowi nie było potrzebne do niczego. Ale se ubzdurali operacje specjalne prowadzone przez swoich. Wtedy blady strach padł na US i wydzielili im zespoły w stałej gotowości do ich dyspozycji. Problem przegrzewania silników znikł.😂

Ale siły specjalne Araby mają nadal a i jak karaluch niema problemu z nowym typem rozpraszaczy dla Turbomeci to historia traci moc... niewiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v