Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, RU68 napisał:

Było ale mniej oficjalnie 

Sam fakt miejsca zamieszkania definiuje postrzeganie 

Czyli co smarować się margaryną ? Co wam śląsk przeszkadza że jest troszkę więcej porządku  że nie ma pyskowania gówniarzy  do starszych ze na wsi każdemu mówi się dzień dobry ? czy to że wyjeżdżali zarabiać na zachód co przeszkadza  ? bardziej 

Na normalnej wsi to Polacy tak samo się zachowują jak wyżej napisałeś 🙋 , mi tam nie przeszkadza bo moja jest ze Śląska

Opublikowano
15 minut temu, RU68 napisał:

Sam fakt miejsca zamieszkania definiuje postrzeganie 

Plucie i szczucie na Niemców które uprawia PIS musi skutkować niechęcią do Ślązaków. Do tego prezes mówiący o slazakach jako o ukrytej opcji niemieckiej i masz taka a nie inną atmosferę. Lud jest durny i Ślązaków będzie winił nie wiadomo o co a Ukraińcom nie powie słowa w temacie Wołynia. Ot ciemnota.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Raczej Stalin wytłukł by adolfów.

Nie wiadomo w końcu ponad 50% wojsk Adolfa było na zachodzie więc dolicz 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Plucie i szczucie na Niemców które uprawia PIS musi skutkować niechęcią do Ślązaków. Do tego prezes mówiący o slazakach jako o ukrytej opcji niemieckiej i masz taka a nie inną atmosferę. Lud jest durny i Ślązaków będzie winił nie wiadomo o co a Ukraińcom nie powie słowa w temacie Wołynia. Ot ciemnota.

po 50sieciu latach wisi mi to kto pluje szczuje czy się naśmiewa - durni omijać a mądrych naśladować ot sposób na życie 

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo,przy takiej przewadze ludności ,bogactw naturalnych , surowców Niemcy  na pewno polegliby.Poza tym USA dużo pomagały Rosjanom.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
4 minuty temu, RU68 napisał:

po 50sieciu latach wisi mi to kto pluje szczuje czy się naśmiewa - durni omijać a mądrych naśladować ot sposób na życie 

Pełna zgoda ale w pierwszej kolejności obwiniaj tych co ciemnote szczują a nie bezmyślne masy

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

Odnoszę wrażenie że Tobie zależy na skluceniu Polaków , zupełnie jak tym którzy źle życzą Polsce i Polakom . 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, peugeot napisał:

Odnoszę wrażenie że Tobie zależy na skluceniu Polaków , zupełnie jak tym którzy źle życzą Polsce i Polakom . 

no toż już dawno Jacuś napisał kogo to nick. i ciągle utwierdzam się w tym.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, peugeot napisał:

Polsce życzę dobrze ale z takimi debilami i zaprzańcami przy władzy to raczej niemozliwe.

Wiekszość społeczeństwa to durnie i to jest najgorsze bo nic dobrego nie wróży. 

Rozumiem ze cywili którzy zginęli na Ukrainie uznajesz za ofiary ludobójstwa? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
21 minut temu, RU68 napisał:

Nie czytasz uważnie chodziło o to by wpierw wytłukli się na wzajem a później alianci mieli sprawę zakończyć i w berline i w moskwie 

W jaki sposób skoro w bitwie o Moskwę 1941, niemiecka armia straciła przewagę strategiczną,

19 minut temu, RU68 napisał:

Nie wiadomo w końcu ponad 50%

Nie 50 % tylko ok 50 dywizji i to większość po przygodach na froncie wschodnim, na froncie wschodnim Niemcy i ich sojusznicy mieli ponad 160 dywizji, gdyby nie Amerykanie i ich upór utworzenia drugiego frontu we Francji Armia Czerwona bez większych problemów by dotarła do kanału La Manche, Sowieci bez większych  strat dla gospodarki mogli wystawić ponad 20-30mln rezerwistów,Niemcy ok 15 mln przy czym gospodarka w tym przypadku leżała i kwiczała

Opublikowano (edytowane)

Ulman to co oficjalnie deklarujesz   a  co można odczytać z twoich wypowiedzi , to dwie skrajne postawy . Nie wiem kogo reprezentujesz ,  wydaje mi się że nie zależy Ci na zrozumieniu innych . Powiem więcej , siejesz nienawiść  . 

Edytowane przez peugeot
  • Like 1
Opublikowano

ilu prawdziwych slazakow zostalo na slasku ?? z e  20 % hanysow reszta to gorole i miszungi- u nas w okolicy to nie ma nikogo kto by nie mial rodziny na slasku.

co ma wspolnego ze slaskiem -zaglebie czy podbeskidzie ??

a nasz dyzurny slazak poszedl na urlop ???

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Czyli co smarować się margaryną ? Co wam śląsk przeszkadza że jest troszkę więcej porządku  że nie ma pyskowania gówniarzy  do starszych ze na wsi każdemu mówi się dzień dobry ? czy to że wyjeżdżali zarabiać na zachód co przeszkadza  ? bardziej 

Ja Lubelak, i mnie rodzice też uczyli od małego każdemu mówić,,dzień dobry" za granicą też  pracowałem, w woju poznałem wielu Ślązaków i górala do dziś jesteśmy dobrymi kolegami. Nie dzielmy się sami bo różni ludzie różne haraktery.

Opublikowano
5 minut temu, peugeot napisał:

Ulman to co oficjalnie deklarujesz   a  co można odczytać z twoich wypowiedzi , to dwie skrajne postawy . Nie wiem kogo reprezentujesz , ale wydaje mi się że nie zależy Ci na zrozumieniu innych . Powiem więcej , siejesz nienawiść  . 

Pewnie jako PISowski wyznawca zawsze doszukujesz się drugiego , trzeciego i czwartego dna. 

Gdzie widzisz sprzeczność w moich poglądach i kogo według ciebie reprezentuje.

Pytałem czy uznajesz cywili którzy zginęli na Ukrainie za ofiary ludobójstwa za które powinni osądzić  Putina?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v