Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Daj czarnuchowi 100zł na tacę, będzie miał co postawić wieczorem 🤣

może dam na tace gospodarczą 🙂

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ursus932 napisał:

pierdolenie o Chopinie

po pierwsze - smacznego (do niecytowanego)

rozśmieszyło mnie to francuskie szopenowanie, ja to bym fonetycznie napisał xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Kiedy ja wychwalałem Rosje pod niebiosa? Zacytuj jesli możesz

Zapewne nic nie znajdziesz ale jesteś zaprogramowany na opinię że jeśli sie nie mówi o Rosji w najgorszy mozliwy sposób to sie ja popiera. 

Ja przede wszystkim twierdzę że Rosji nie należy lekceważyć i uważać za słabą. Wiara w to że ruscy odnoszą same straty a upaińcy wyłącznie sukcesy jest tak samo głupia jak wiara Marecka w PIS i winę Tuska. Fajne jest TVPis które pokazuje rozpierniczone miasta i wioski a za chwile mówi że ruscy ponoszą same klęski🤣

Nie wiem czemu wszyscy uważają że Putin chce zająć całą Ukrainę . Jesteś pewny że to jest cel? 

A że asfalt dziurawy....... Popatrz na wielkość kraju i wyobraź sobie ile maja tam dróg do utrzymania😆

Nie wcale nie wychwlasz 😁 jeszcze niedawno twierdziłeś że Putin to genialny strateg pięknie rozgrywający Europę i wcale nie twierdzę że ruskie odnoszą same straty. Ale według ciebie kto nie chwali Rosji to jest pisowskim rusofobem...

A to stwierdzenie o poziomie życia Rosjan na podstawie pobytu w Turcji i spotkaniu kilku zamożniejszych Rusków to normalnie... XD😆

A co do dróg to to jest właśnie kwintesencja wielkiej rassyji i jego wodza, zamiast zadbać o to co jest i poprawić byt ludziom na prowincji i wioskach poprawiając infrastrukture. To nie, lepi wojować i przepier**lać pieniądze.

IMG_20220403_131608.jpg

IMG_20220403_130502.jpg

IMG_20220403_131533.jpg

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

A co to takiego ? sezon grzewczy się kończy

A takie coś że jedna niedziela w miesiącu jest gospodarczą i cała kasa idzie na inwestycje w parafii 

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

A co to takiego ? sezon grzewczy się kończy

no u nas klecha ogłosil że część dachu uszczelniona
i tak ze cztery lata już ogłasza   przy okazji "żebrów wielkanocnych"
Raczej muszę go przeżyć i mieć szczęście na prawdziwego księdza na probostwie który ogłosi że  skończył

Opublikowano
30 minut temu, Ursus932 napisał:

No , za te wszystkie memy to powinny być bany i po trzy gumy przez plecy 😊

Eee tam przesadzasz. Memy dobrze obrazują stan zidiocenia wyznawców PIS. Warto wiedzieć w jakiej schizie sie w danym momencie znajdują.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Raczej muszę go przeżyć i mieć szczęście na prawdziwego księdza na probostwie który ogłosi że  skończył

widocznie parafianie za mało dokładają do dachu.

Opublikowano
4 minuty temu, tomek222 napisał:

Nie wcale nie wychwlasz 😁

Kogo on już nie wychwalał,Ruskich ,Turków,Chińczyków za chwile będzie chwalił Mongołów ,Czukczów i Inuitów dawniej Eskimosów😂

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, tomek222 napisał:

Nie wcale nie wychwlasz 😁 jeszcze niedawno twierdziłeś że Putin to genialny strateg pięknie rozgrywający Europę

Nie tylko On dostrzegał iż pięknie rozgrywana jest Europa. Nie tylko Ulman pisał iż strategia tej rozgrywki jest po stronie Putina. Oczywiście że było nas tu więcej. Ale pisaliśmy o tym raczej z przerażeniem niż podziwem. Największym zaś sukcesem było to iż cel utrzymał do końca w tajemnicy.

Opublikowano
13 minut temu, tomek222 napisał:

Nie wcale nie wychwlasz 😁 jeszcze niedawno twierdziłeś że Putin to genialny strateg pięknie rozgrywający Europę i wcale nie twierdzę że ruskie odnoszą same straty. Ale według ciebie kto nie chwali Rosji to jest pisowskim rusofobem...

A to stwierdzenie o poziomie życia Rosjan na podstawie pobytu w Turcji i spotkaniu kilku zamożniejszych Rusków to normalnie... XD😆

A co do dróg to to jest właśnie kwintesencja wielkiej rassyji i jego wodza, zamiast zadbać o to co jest i poprawić byt ludziom na prowincji i wioskach poprawiając infrastrukture. To nie, lepi wojować i przepier**lać pieniądze.

IMG_20220403_131608.jpg

IMG_20220403_130502.jpg

IMG_20220403_131533.jpg

Gdzie tu wychwalanie?

Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

Ksiądz tylko człowiek , jeden bardziej zaradny i obrotny a inny mniej , tak jak w życiu 

Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

A takie coś że jedna niedziela w miesiącu jest gospodarczą i cała kasa idzie na inwestycje w parafii 

pytam bo u nas jak coś jest do zrobienia to zbiórka po wsi. o takim podobnym to słyszałem jak się kościoły budowały

teraz co tylko jak trzeba płacić za ogrzewanie

36 minut temu, dysydent napisał:

kasy nie dajecie i nie może dokończyć 😄

Opublikowano

Jakiś czas temu wspominałem o 9 Maja dniu defilady w rosi dnia ZWYCIĘSTWA .

Rosja zmienia strategię, by ogłosić zwycięstwo w wojnie z Ukrainą. Padła data

Wojna w Ukrainie trwa już ponad miesiąc. Tymczasem Rosja zmieniła strategię i skupia się na próbie przejęcia kontroli nad Donbasem i innymi obszarami wschodniej Ukrainy, by ogłosić sukces podczas obchodów Dnia Zwycięstwa 9 maja – ustaliła stacja CNN, cytując źródła zaznajomione z ustaleniami wywiadu USA.

Po ponad miesiącu wojny rosyjskie siły lądowe nie były w stanie utrzymać kontroli nad obszarami, na których walczyły. Prezydent Władimir Putin jest pod presją, by zademonstrować zwycięstwo, a na wschodzie Ukrainy ma największe szanse, by je szybko osiągnąć

Opublikowano

Jak dostaniesz wp***dol i masz wybite zęby to uznajesz że wygrałeś ? Dla mnie wygrana to zrealizowany cel .A tak nawiasem to u nas pierwszy w polsce Ruski pomnik z 2 wojny rozpierdolili w majestacie prawa -teraz jesteśmy strategicznym celem sił atomowych Rosji

Opublikowano

Ruskiemu na ten rok wystarczy jedna wojna na Ukrainie i jedno zwycięstwo , trudno nazwać to zwycięstwem tylko rozpierdoleniem i zniszczeniem budynków i zabiciem ludzi . 9 Maja będzie dniem dumy dla Rosji .

Zaś co do drugiego roku to nie wiadomo kto padnie ofiara Ruska i znowu następnego 9 maja będzie defilada dla zwycięstwa .

Opublikowano

a po co będzie odbudowywać przecież zostawi to jako przestroga dla świata

5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak będzie chciał zdobyć wschód Ukrainy a przy tym zniszczenia będą ogromne to musi to odbudować i po co było niszczyć ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ksiądz tylko człowiek , jeden bardziej zaradny i obrotny a inny mniej , tak jak w życiu 

chodzi Ci, że "obraca" ministrantów na plebanii ?? a tfu !!

Opublikowano
37 minut temu, Shaun napisał:

chodzi Ci, że "obraca" ministrantów na plebanii ?? a tfu !!

Głodnemu chleb na myśli 

Opublikowano (edytowane)

Takie są scenariusze dla Europy i pokoju .

jakie będą jest kila ? .

Pokój, pucz czy Syria w Europie. Trzy warianty rozwoju sytuacji w Ukrainie

Jak zakończyć ten koszmar? Od przepełnionych, ciemnych schronów w Mariupolu po przestronne korytarze NATO, to pytanie jest nie mniej palące i równie oczywiste, jak wtedy, gdy 24 lutego rosyjskie wojska wjechały do Ukrainy. Sarah Wheaton i Cristina Gallardo z POLITICO przedstawiają trzy najbardziej oczywiste, ale siłą rzeczy bardzo niesprecyzowane – i wciąż posiadające wiele wad – scenariusze dalszego ciągu wojny w Ukrainie.

Wielu na Zachodzie ma nadzieję, że rosyjscy generałowie i elity władzy, wsparci ulicznymi protestami, usuną Putina siłą

Miałoby to dodatkowo sprawić, że Chiny zobaczą, jakie mogą być konsekwencje ich ataku na Tajwan, ale reakcji Pekinu nie da się przewidzieć, a następca Putina może być jeszcze gorszy

Pokój za cenę podziału Ukrainy oznaczałby, że przemoc się opłaca i że ustępstwo wobec tyrana, zagraża bezpieczeństwu regionu, bo jest zaproszeniem do ponownej inwazji

Amerykanie szacują, że konflikt może potrwać jeszcze dekadę i nic nie wskazuje na to, by któraś ze stron była szybko gotowa do poważnych negocjacji pokojowych

Nie ma mowy o oddaniu choćby skrawka terytorium, póki Rosjanie nie wycofają się na pozycje sprzed 24 lutego, a neutralność Ukrainy wymaga niemożliwego do wygrania referendum konstytucyjnego

Zełenski o warunkach pokoju: zaakceptujemy tylko jedno

– Nie handlujemy naszym terytorium, nie zgodzimy się na naruszenie integralności terytorialnej Ukrainy i nie zaakceptujemy niczego poza zwycięstwem – powiedział ukraiński prezydent Wołodymyr Zełenski w wywiadzie dla amerykańskiej stacji Fox News.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v