Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtedy nie będzie pierdolenia się z PiS.😂

30 minut temu, dysydent napisał:

, i spółdzielczość rolnicza się wzmocni bo nie każdego samodzielnie będzie stać :P

No to trza szybko jakiś program unijny ogarnąć żeby w ramach grupy producenckiej, albo na młodego rolnika choć jakiego Humvee wyciągnąć.😂

A jak samodzielnie to jeden BWP na ile hektarów gospodarstwa będzie przysługiwał.? 🤣 Pewnie jakaś tabelka w ARMIR powstanie.

Opublikowano
58 minut temu, witejus napisał:

Jest nadzieja że coś się zmieni gdy zostanie umożliwiony powszechny dostęp do broni;)

sąsiedzie miej się na baczności😂

Jakie sceny na "stop cham" będzie można oglądać

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, agromatik napisał:

Jakie sceny na "stop cham" będzie można oglądać

o ile kto z rozstrzelanej kamery kartę pamięci odnajdzie

jeśli nie masz autoironicznego poczucia humoru nie czytaj zwłaszcza komentarzy pod źródłowym dla transkrypcji linkiem bo grozi nerwicą lub uzasadnionym kompleksem niższości
jeśli powyższe zdanie uznajesz za skomplikowane.... nie otwieraj tego linka (większości innych też ) tu na forum wstawiają też obrazki :P
https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8392142,niemcy-ukraina-rosja-wojna-gaz-embargo-polska.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
27 minut temu, Denwer napisał:

FPK53sAXwAQlO-C?format=jpg&name=small

Ziemniaki po 0,80zł-1zł/kg a nawóz azotowy 4,5tys/tona , olej napędowy 7,80zł/litr

za***iste te rządy PIS 🤣

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Ziemniaki po 0,80zł-1zł/kg a nawóz azotowy 4,5tys/tona , olej napędowy 7,80zł/litr

za***iste te rządy PIS 🤣

Następcy będą mieli pole do popisu , saletrzak po 1000 zł a kartofle po 4,5 zł / kg  

Ach nie mogę się już doczekać  😍 

Opublikowano
43 minuty temu, Denwer napisał:

FPK53sAXwAQlO-C?format=jpg&name=small

Pewnie się pyta " to bataty czy pastewne " ? 😛

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał:

Jarek jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz wcale

jest nadprodukcja ziemiaka i jabłek to co rząd ma skup interwencyjny wprowadzić ?  Masz jakiś pomysł jak to rozwiązać , zakaz imortu nie wchodzi w grę .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

jest nadprodukcja ziemiaka i jabłek to co rząd ma skup interwencyjny wprowadzić ?  Masz jakiś pomysł jak to rozwiązać , zakaz imortu nie wchodzi w grę .

Skupować i kisić na bimberek, ale już po pandemii ☺️

Opublikowano (edytowane)

może trzeba wrucić do lepszych oznakowań wódki z czego zrobiona czy z qq czy z żyta , kartofli ale to decyzja  producentów wódek i zresztą nawet by poszli tą drogą to ile mogą zakontraktowac 1 tys ha ?    Niedaleko mnie była gorzelnia to uprawiali tam rolnicy okoliczni ziemiaki około 50 ha i było to 30 lat temu podobno .             Akurat sprawdziłem wódka finlandia dobry opis produktu produkowana z jęczmienia a żubrówka bez opisu .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
35 minut temu, jarecki napisał:

Ja nie o problemie sprzedaży pisałem 😄 Nadprodukcja ziemniaka to była w poprzednim roku w dodatku lockdawn a w tym nie ma problemów ze sprzedażą bo jest go zdecydowanie mniej

Koszty drastycznie poszybowały za rządów PIS. Jak widać w PIS się tym nie przejmują chlapiąc jęzorami na ruski gaz, ropę czy węgiel

Opublikowano

wow
mocne, wojna propagandowa nie zna ni prywatności ni litości
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-spadochroniarz-rabowal-cywilow-ukraincy-zadzwonili-do-jego-zony/p6fp8jb?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

• Haha 2
Opublikowano
51 minut temu, Ursus932 napisał:

Następcy będą mieli pole do popisu , saletrzak po 1000 zł a kartofle po 4,5 zł / kg  

Ach nie mogę się już doczekać  😍 

A z którego gazu będzie ten saletrzak po 1tys zł ?😄 z norweskiego czy z katarskiego ? 🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

A z którego gazu będzie ten saletrzak po 1tys zł ?😄 z norweskiego czy z katarskiego ? 🤣

Następcy podpiszą kontrakt na Ruski tańszy 🤷🏼‍♀️ 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Wtedy nie będzie pierdolenia się z PiS.😂

No to trza szybko jakiś program unijny ogarnąć żeby w ramach grupy producenckiej, albo na młodego rolnika choć jakiego Humvee wyciągnąć.😂

A jak samodzielnie to jeden BWP na ile hektarów gospodarstwa będzie przysługiwał.? 🤣 Pewnie jakaś tabelka w ARMIR powstanie.

Zwolenników PiS jest większość nawet Joe Biden nie spotkał   się z opozycją .

1 godzinę temu, racyl napisał:

za***iste te rządy PIS 🤣

To ludzie mają w d*pie ziemniaki , nie PiS .

Jak ktoś nie chce ziemniaka jeść to go nie zmusisz .

czym drodze paliwo więcej ludzi jedzie dziś w Zamościu jak by się zmówili wszyscy wyjechali czy co taki ruch .

Nie przeszkadza ludziom taka stawka za paliwo .

Jak by może kosztowało 15 zł to by mniej było samochodów ale to może ? .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Zwolenników PiS jest większość

a w rosji zwolenników putina
tam też nikt nie chce negocjować w sprawie tej wojny z tamtejszą opozycją

argument może obnażać nazbyt wiele o Polsce i - podejzewam - bardzo szybko przestanie być używany w pozytywnym kontekście nawet w Polsce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v