Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

O dziwo Żydzi wspierają Rosję, można rzec że kaczorek z vateuszem z nimi chcą walczyć 

To tylko pozory. Vateusz swoich zwalczać nie będzie. 

Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Widzę  jedynie  że  ty  kreujesz  się  swoimi wypowiedziami  na  sługę  kremla  

Każdy kto nie włazi do d*py Ukraińcom to sługa Kremla.

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Każdy  kto  atakuje  pomoc  Ukrainie  to  sługa  Kremla   a szczególnie  ci  którzy  jeszcze  teorie  spiskowe  piszą  że  ukraińcy  dostaną  prawo  głosu.

Tak jak kilka tygodni  temu  te  same  fałszywe  informacje  rozprzestrzeniali  że  ukraińcy  dostaną  po 1200zł   wsparcia    a prawda  była  taka że  Polak  który  przyjmie  ukraińców  dostanie  po 1200zł  a nie  ukraińcy.

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Każdy  kto  atakuje  pomoc  Ukrainie  to  sługa  Kremla

Pomoc ale w granicach rozsądku

2 minuty temu, Denwer napisał:

teorie  spiskowe  piszą  że  ukraińcy  dostaną  prawo  głosu.

pożyjemy zobaczymy,oby nie

3 minuty temu, Denwer napisał:

prawda  była  taka że  Polak  który  przyjmie  ukraińców  dostanie  po 1200zł  a nie  ukraińcy.

jaka różnica czy te pieniądze wyda Polak czy Ukrainiec?jak i tak to pójdzie na to samo.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał:

Jak kolega hubert mieszkał w bloku wcześniej to wydaje mu się że nawet i gazetami można ogrzać dom 😄

Nie pij bo nie wiesz co piszesz coś pamiętasz ale nie do końca mieszkałem dosłownie rok w bloku z racji remontu domu rodzinnego. Dom ogrzewam gazem, wcześniej ogrzewałem piecem węglowym przy obecnych cenach węgla nawet taniej wychodzi gaz. 

Mówiłem @witejus o PSZOK i uwierz że ilości są bardzo duże oni żywcem nie mają co z tym robić. Maszyna kosztuje jednak nie są to pieniądze nie do zaakceptowania. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

żywcem nie mają co z tym robić.

Kompost robią,robienie peletu z trawy ogrodowej to skórka za wyprawę nie warta,do tego  z trawy na wpół przegniłej dostarczanej do pszoków

Opublikowano

U mnie trafia na wysypisko. Gałęzie traktują tylko rębakiem i maja jakieś drugie życie. Chodzi mi bardziej o idee masz taki zakład gospodarki komunalnej jeśli mieli by maszynę to nawet jeśli ta trawa stanowiła by 5% dodatku to już lepiej niż wywozić na wysypisko. 

Podobna sytuacja jest przy produkcji plastiku wypełniacze to 30% tworzywa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

No pewnie. Pewnie jest też sługą Niemiec , albo Tuska, albo postkomuny, albo układu, albo lewaków a nawet LGBT🤣 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Polska jednak nałoży embargo na surowce z Rosji witaj drożyzno .

A zresztą. Trzeba na samowystarczalność się przestawić.

Edytowane przez Krzak
Opublikowano
Ursus932 napisał:

19 minut temu, DTaras napisał:

słoma, owies, trocina, pył papierowy....

U nas jeden robił pelet ze słomy , to prąd więcej kosztował niż zrobić koszyk peletu ☺️

Więcej prąd kosztował niż co? Ok. 60 kWh idzie na tonę przy pełnej linii. Przy obecnej cenie energii elektrycznej to jest mało prawdopodobne...

galan99 napisał:

Moim zdaniem mogą mieć Ukraińcy prawo do głosowania nadano im Pesel i maja prawo stałego pobytu na 18 miesięcy .

Musieliby zostać wciągnięci na listy wyborcze. PeSeL jest im nadawany z innych powodów i jest to numer tymczasowy.

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Mleko się już rozlało i bez sankcji  węgiel , ekogroszek , pellet podrożał i dużo . 

Kocioł peletowy bez problemu bierze owies, wartość kaloryczna jest zbliżona do peletu.  

Opublikowano

Nasz współpraca z Rosją nie uczyni jej silną za to sprawi że my będziemy słabi.

53 minuty temu, Krzak napisał:

A zresztą. Trzeba na samowystarczalność się przestawić.

Szczególnie w zakresie gazu, ropy, stali a z naszego podwórka potasu i fosforu.😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v