Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, galan99 napisał:

Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski poinformował w poniedziałek, że podczas rozmowy z przywódcą Azerbejdżanu Ilhamem Alijewem podziękował mu za to, że Baku jest gotowe przekazać Ukrainie paliwo na zasiewy.

Ukraina będzie obsiana inni pomogą .

Nawet im kacapy zaczeli w tym pomagać "Ziemledielije" urzywając.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-03-27/wojna-w-ukrainie-rosjanie-uzywaja-nowego-zdalnego-systemu-minowania/

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

a sprawdziła się kiedyś która? :D

No, ta o zaborach.

https://tvn24.pl/pomorze/gdansk-wnuk-bylego-prezydenta-polski-skazany-za-rozboj-5653298

Marecek, takie rzeczy się dzieją😂 a ty nie dostałeś rozwolnienia?

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
Desperado napisał:

. Sęk w tym że dla części uchodźców ta wojna to przepustka na zachód, choćby w Polsce, prawie same Ukrainki z dziećmi, a jak zabiją jej chłopa, zniszczą dom, to po co tam wracać, czy nie lepiej brać się za Polaka?

Mają na 18 miesięcy wjazd a jak się weźmie za polaka i zostanie z trójką dzieci to będzie sukces w przyroście naturalnym. Same pozytywy.

ws71 napisał:

Tylko tam praktycznie nie ma piechoty, gdyby była to już nie jest tak łatwo załatwić czołg transporter opancerzony, wszystkie filmiki dostępne pokazują kolumny zmotoryzowane bez osłony piechoty, co do ilości samolotów pierwsze dni mówiły o 70 szt, obecnie to samo ministerstwo podaje ze od początku agresji strącono 40 szt, różne niezależne źródła mówia o 25-30 szt, temat straceń ponad 114 helikopterów to raczej fantastyka realnie 50-60 szt

W tych aluminiowych BMD to oczywiście nic nie jedzie i będą je napychać łupami...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Pafnucy napisał:

a sprawdziła się kiedyś która? :D

rozrzut przepowiedni jest więcej niż grających w loterie i gdyby jakieś nie trafiały było by to tak samo irracjonalne jak to gdyby się sprawdzały wszystkie.

to że ktoś powołuje się w prognozach na "święte michaldy" nie oznacza że te prognozy muszą być całkowicie błędne a tylko to że jest bezdennym głupcem
raczej w oczy tego takim nie mówmy bo - jak to głupcy - mogą zaatakować w niewspółmierny i nieprzewidywalny sposób przez zaskoczenie tzn sobie robiąc większą krzywdę niż atakowanemu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

to że ktoś powołuje się w prognozach na "święte michaldy" nie oznacza że te prognozy muszą być całkowicie błędne a tylko to że jest bezdennym głupcem

nie wiem czemu, ale ludzie lubią w coś takiego wierzyć.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

Lenistwo jest jednym ze składników ciemnoty i zacofania

czy ja wiem.

dużo wynalazków powstało, bo człek leniwy i szuka ułatwień. B|

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

wiedza - jak usprawniać otoczenie wymaga pracy na tej wiedzy zdobycie, umysłowa to też praca. Wiara że wszystko uda się tak usprawnić że już nic nie trzeb będzie robić jest już głupotą

CBdU

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

na razie mam. czekam na klamoty do remontu i koło południa maj.... ma być kurier to czekam

co to za pogoda? jakieś śniegi dziesiątki mm wody ma się na mnie tu zwalić i mrozy jakieś?
czyli nie ma ocieplenia klimatu?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

oj wstyd pisać
rower :ph34r: xD

w ramach higieny osobistej Ukraińcy kacapom ręki nie podają i nie dotykają niczego po kacapach
toksyczna nacja te kacapy no parszywcy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

rozsypał się mechanizm tylnego koła od biegów a całe koło takie jak tam jest coś do tysiąca to zmówiłem tylko to co się połamało i nawet nie wiem czy będzie pasować.
Raz na czas lubię sobie po lasach... czasem z setkę km dla sportu po okolicy lub pociągiem i po dalszej okolicy, wczoraj ciepło no i niedleko... aż się śruty posypały..tylko ze 4km wracałem na piechotę xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Za młodu też bardzo lubiłem, miałem niepozorny rower tyle że mongoose na przeciw moich znajomych ty był szczyt techniki rowerowej. Teraz tylko łażenie mi w krwi zostało, a taką ukrainkę kupił bym tylko z sentymentu, dokładnie pamiętam jak się tym jeździło i wrażenia było mocno średnie. 

Opublikowano (edytowane)

ja w Holandii "nabawiłem się tego nawyku" a rodzaj... jakość techniczna ma fundamentalne znaczenie. jeśli byle co to lepiej wcale
Przekładnie to podstawa bo poziom mało która droga trzyma

na takiej "ukrainie" 20km to tytaniczne wyzwanie :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

to państewko kurdupel, w jeden dzień rowerem wzdłuż, gęsta infrastruktura i często szkoda samochód z garażu wytaczać czy wręcz kluczyków szukać.      Turystycznie to już całkiem no i płasko

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
35 minut temu, dysydent napisał:

rozsypał się mechanizm tylnego koła od biegów a całe koło takie jak tam jest coś do tysiąca to zmówiłem tylko to co się połamało i nawet nie wiem czy będzie pasować.
Raz na czas lubię sobie po lasach... czasem z setkę km dla sportu po okolicy lub pociągiem i po dalszej okolicy, wczoraj ciepło no i niedleko... aż się śruty posypały..tylko ze 4km wracałem na piechotę xD

To zapraszam dziś do gnoju ,też sport 😛 

Opublikowano (edytowane)

Sasinowi czy holdingowi bo raczej będzie tu sprzeczność interesów. Im lepszy interes pisiory n przekrętach zrobią tym gorzej holding na tym wyjdzie

_________

dobra, tyle ze mnie na dzisiaj

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v