Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kilkadziesiąt lat odkąd poznałem możliwości nowoczesnej elektroniki głoszę że czołg a niebawem załogowy samolot bojowy i całe żelastwo floty morskiej z lotniskowcami włącznie to przeżytek.
https://businessinsider.com.pl/technologie/ukraina-zniszczyla-niemal-10-proc-rosyjskich-czolgow-eksperci-pytaja-czy-to-juz/e3sr94k

Abramsy pajace będą kupować. Lepiej konstruktorów mechatroników i programistów zatrudnić
Żołdactwo też niebawem nazbyt liczebne stanie się zbędne. Mundurówki zwykłej pokojowo niezbędnej policji wystarczy do obsługi broni które nieuchronnie i tak powstaną

Błaszczak szczeka że 300 tys mięsa do zmielenia tymi broniami musimy utrzymywać; setki tysięcy bezmózgów za koszt samego żarcia i opierunku wyższy niż stworzenie broni inteligentnych  zerowym koszcie utrzymania gdy raz zostały wyprodukowane plus profit dla cywilnej gospodarki z postępu technologicznego

my jesteśmy zbyt głupi ale trzeba obserwować kto w przyszłości zdominuje i na niego stawiać przynajmniej prywatnie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Optymistycznie dla bliskiego wschodu czyli krajów wręcz uzależnionych od ukraińskiego zboża to nie wygląda

"obszar upraw na Ukrainie zmniejszy się o 30 proc. z powodu rosyjskiej inwazji na ten kraj"

20 minut temu, dysydent napisał:

Błaszczak szczeka że 300 tys mięsa do zmielenia tymi broniami musimy utrzymywać;

Nie da się technologicznie przewagi dotrzymać. to przynajmniej kamaszami w pierwszy rzut zadepczemy.

Opublikowano
27 minut temu, dysydent napisał:

kilkadziesiąt lat odkąd poznałem możliwości nowoczesnej elektroniki głoszę że czołg a niebawem załogowy samolot bojowy i całe żelastwo floty morskiej z lotniskowcami włącznie to przeżytek.

ale rosjanie chcą na Ukrainie zostać a wiec swój sprzet i ,, personel '' wprowadzić muszą .

Opublikowano (edytowane)

mogli by jacyś hakerzy zamknąć prymitywną propagandę stacji "polskieradio24" ?
usłyszałem tam argument przeciw Grodzkiemu który ubolewa że Polska kupuje paliwa od rosji
niejaki rachoń ripostuje że gdyby Polska nie  kupiła to by kacapy mieli czym zatankować czołgi do zbijania ukraińskich dzieci

no rozdarł bym s...syna za taki cynizm i pokrętność
nie żebym bronił Grodzkiego bo ten lepiej żeby cicho siedział no ale spirala obłędu robi się wręcz śmiertelnie niebezpieczna
na początek dla rachoniów takich i podobnych ale raz uruchomiona...

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

usłyszałem tam argument przeciw Grodzkiemu który ubolewa że Polska kupuje paliwa od rosji
niejaki rachoń ripostuje że gdyby Polska nie  kupiła to by kacapy mieli czym zatankować czołgi do zbijania ukraińskich dzieci

argumentacja alkoholika udowadniającego że jego pijaństwo ratuje przed nałogiem innych

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, agromatik napisał:

....

Nie da się technologicznie przewagi dotrzymać. to przynajmniej kamaszami w pierwszy rzut zadepczemy.

takie coś to ja jedynie kursywą...

10 minut temu, jarecki napisał:

ale rosjanie chcą na Ukrainie zostać a wiec swój sprzet i ,, personel '' wprowadzić muszą .

te dwa kraje to jeszcze dawna epoka; taka trochę wyższa niż maczugi i analogizować nie zamierzam bo i sensu i czasu nie widzę

"co wom powim to wom powim, ale powim"
- ciepło

na ra :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ruskich już nikt nie wygoni z Ukrainy zostaną tam na zawsze tak samo jak na Biało Rusi .

Tylko pytanie kogo jeszcze przygarną do siebie krótkim czasie , Litwę , Łotwę , Estonię , Rumunię .  Polska zostanie wolna ? .

Opublikowano

Przesmyk suwalski będą chcieli dla siebie , bo Kaliningrad trzeba połączyć drogą lądowa z Białorusią i dalej z resztą mocarstwa 

Więc my albo Litwa pójdziemy pod kose 

Opublikowano

Problem z nami czy Litwą jest taki że należymy do NATO i z dostawą sprzętu nie będzie trzeba akrobacji wyczyniać ot "wysyłamy samoloty,czołgi rakiety w ramach pkt.5 traktatu, obsługiwać je umiecie "

Opublikowano
53 minuty temu, dysydent napisał:

mogli by jacyś hakerzy zamknąć prymitywną propagandę stacji "polskieradio24" ?

no rozdarł bym s...syna za taki cynizm i pokrętność
nie żebym bronił Grodzkiego bo ten lepiej żeby cicho siedział no ale spirala obłędu robi się wręcz śmiertelnie niebezpieczna
na początek dla rachoniów takich i podobnych ale raz uruchomiona...

Słuchacze i widzowie  Rachonia to debile najwyższej próby skoro taka bzdura nie obraża ich inteligencji. Tyle tylko ze nie ma się co dziwić - jaki poziom słuchaczy - taki poziom audycji.

Opublikowano

Tiaaaa, bo jak przyłożysz taką prawdziwą, to morze zaszumi... 😁🤦‍♂️

Opublikowano
4 godziny temu, agromatik napisał:

Nie zadepczemy, bo wyszedł przekręt z kamaszami i okazało się że rodzimy producent przygrał w ciula.😂

2 godziny temu, Denwer napisał:

FO6kp2hXEAA8SC7?format=jpg&name=small

A to jakbym korzystał z TVP, to adekwatnie do czego musiałbym baniak włożyć? 🤣

3 godziny temu, Ulman napisał:

Słuchacze i widzowie  Rachonia to debile najwyższej próby skoro taka bzdura nie obraża ich inteligencji. Tyle tylko ze nie ma się co dziwić - jaki poziom słuchaczy - taki poziom audycji.

Miałem się nie zgodzić, ale jak jeszcze raz przeczytałem , to co powiedział, stwierdziłem iż nie ma co oponować.😂

Opublikowano
USA za chwile się będzie musiało gęsto tłumaczyć przed wyborcami jaki interes maja by się angażować w ukraine, a gdzie ta ukraina? daleko gdziesik daleko 

jak sie witał kiedyś to z merkel i trampem a tego francuskiego olał był gdzies film a teraz se dłonie ściskajo i dzwonią

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

2 godziny temu, mirro napisał:

Miałem się nie zgodzić, ale jak jeszcze raz przeczytałem , to co powiedział, stwierdziłem iż nie ma co oponować.😂

Wychodzi na to że Grodzki mówi prawdę że Polacy niszczą Ukraińców a Rachoń to kłamca , super wam to wyszło .

Opublikowano
7 godzin temu, agromatik napisał:

Polepszyło im się, sezon na ichni szczaw i mirabelki w pełni, to i plany dalej sięgają

Korea Północna będzie rozwijała "potężny potencjał ofensywny", który pozwoli przeciwdziałać "wszelkim groźbom i szantażom imperialistów" – zapowiedział północnokoreański dyktator Kim Dzong Un. W zeszłym tygodniu reżim w Pjongjangu przeprowadził test pocisku balistycznego Hwasong-17.

Jankesi też pokrzykują i pomoc wysyłają UA z wdzięczności za przypływ petrodolarów, tylko Norwedzy siedzą cicho i liczą wpływy. Może nawet tym z A Środkowej coś z tego sosu skapnie.

Nie wiem czy to o to chodziło. Ale popłyneli w tym filmie na maksa.

4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Wychodzi na to że Grodzki mówi prawdę że Polacy niszczą Ukraińców a Rachoń to kłamca , super wam to wyszło .

Kupujemy od ruskich gaz ropę i węgiel. Więc jak mówi Pinokio Niemcom. Te pieniądze finansują wojnę Putina na Ukrainie. czego nie rozumiesz.

Opublikowano
hubertuss napisał:

Korea Północna będzie rozwijała "potężny potencjał ofensywny", który pozwoli przeciwdziałać "wszelkim groźbom i szantażom imperialistów" –

Czyli jakby... ruskim grozili?

Opublikowano
38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Od początku była to prawda, ale niewygodna.😂

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Wymień spółkę skarbu państwa która kupuje węgiel z rosji .

Wymień prywatną elektrownię, która spala ten węgiel.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v