Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

,, nie chciał wóz przyjsc do kozy to koza przyszła do woza ''  te 4 mln potencjalnych  ukrainców co ma tu przyjechać zje nadmiar produkcji w polsce 

a kiedy już zje to co zostawi?

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

a kiedy już zje to co zostawi?

Cenny nawóz npk + mikroelementy 🤭

Opublikowano
mirro napisał:

A na eksploatację Abramsów nas będzie stać?

Abramsa to jeszcze jakoś może ogarną... Ale Black Hawka??? Black Hawk to pół karalucha. W wersjach specjalistycznych to ważne. Godzina lotu przy miejscowym serwisie byłaby w podobnych kosztach co pave hawk a, który jest też mniejszy. Problem z serwisem od kowbojów polegałby na jego zamorskim charakterze zatem stawiam na to, że gdyby przeliczać na przewiezione tony karaluch wyjdzie taniej. Nie mniej najtaniej jest nie latać. Jest to też po linii WOGów bo nie trzeba robić papierów na okazję spier***enia się i to jest błyskotliwa strategia optymalizująca zastosowana w wojsku.

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Tobie chodzi o kompozyty w śmigłowcu szturmowym czy w Caracalu?

😁😁 Musisz przy tym wyhaśnić iż kompozyt to też sprasowanie stali z aluminium tudzież inna mikstura a nie tylko plajstik...

Opublikowano
34 minuty temu, DTaras napisał:

😁😁 Musisz przy tym wyhaśnić iż kompozyt to też sprasowanie stali z aluminium tudzież inna mikstura a nie tylko plajstik...

Pytałem bo najpierw trza ustalić na jakim poziomie ogólności albo albo szczegółowości rozmawiamy. Jakby to była rozmowa  o PAH 2 , to pole szerokie. 

Opublikowano

Ja się poddaję. 

54 minuty temu, DTaras napisał:

Abramsa to jeszcze jakoś może ogarną... Ale Black Hawka???

Nie ogarną. I nikt nie pozwoli aby ogarnęli.

Opublikowano

e tam. Jacus nie bojący, B|

tak się zastanawiam czy jaki ban mu wpadł.

Opublikowano
mirro napisał:

34 minuty temu, DTaras napisał:

Pytałem bo najpierw trza ustalić na jakim poziomie ogólności albo albo szczegółowości rozmawiamy. Jakby to była rozmowa  o PAH 2 , to pole szerokie. 

To inny rydwan. Ale giatem z góry to wieżyczka w czołgu sito. Z tym, ze najlepiej to wychodzi między kółka, od boku - paliwo zapala się miodzio...

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

Miał ostatnio jakieś psychozy lekowe

To  tak  jak ty   na  punkcie   uciekających  przed   wojną   Matek  z dziećmi  z Ukrainy. 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Oryginalne podejście. Jakbyś w tej dywagacji zamienił helikopter na traktor to by ci wyszło że lepiej nie mieć czym pola obrobić bo za dużo traktor kosztuje i może sie zepsuć.O.o  

Nawet kota ogonem już nie umiesz odwrócić?

Opublikowano

Polska za bardzo podskakiwała do Rosji , z czym my możemy im się przeciwstawić 🤔., Było siedzieć cicho ,obserwować i robić korzystne interesy , bo jedynie co możemy to liczyć że ktoś nas obroni ... Historia pokazała że raczej nie pomogą 

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Polska za bardzo podskakiwała do Rosji , z czym my możemy im się przeciwstawić 🤔., Było siedzieć cicho ,obserwować i robić korzystne interesy , bo jedynie co możemy to liczyć że ktoś nas obroni ... Historia pokazała że raczej nie pomogą 

Chcesz iść drogą Niemiec ? Poczytaj, co niemcy sądzą o własnym rządzie i politykach - tam rośnie nienawiść do tych wszystkich, co się kłaniali w pas ruskim w zamian za ropę i gaz. Myślę, że gdyby wybory odbywały się tam w 2022 roku, wynik mógłby być ciekawy. Masa niemców jest wściekła, że politycy ich oszukali, a za przykład stawiany jest teraz Kaczyński i Polska.

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Brawo! Brawo! po trzykroć brawo! Odrobina rozsądku w ogólnym zidioceniu.

31 minut temu, jahooo napisał:

To znaczy, że wzrok ma dobry

Wzrok może i dobry tylko pod deklem zryte

25 minut temu, Denwer napisał:

To  tak  jak ty   na  punkcie   uciekających  przed   wojną   Matek  z dziećmi  z Ukrainy. 

A jak 6 lat temu bezowe baby z beżowymi dziećmi chciały do Polski to co żeś mówił? Aaaaa, to pewnie była zupełnie inna sytuacja i  mówiłeś dokładnie odwrotnie to co dzisiaj😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v