Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

,, nie chciał wóz przyjsc do kozy to koza przyszła do woza ''  te 4 mln potencjalnych  ukrainców co ma tu przyjechać zje nadmiar produkcji w polsce 

A kto za to zapłaci?

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nikt na ten moment nie płaci lepiej za warzywa niż Białorusini. 

Yyyyy no jak zniknie te 200 ton co miało iść a dalej stoi , to zgodzę się że idzie. 😂 

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Blokują, dla telewizji😀

Chyba jednak nie do końca dla telewizji. Kolejki są coraz dłuższe. Działają tylko dwa przejścia. Na przejściach coraz trudniej. Nikt nie wie co przyjdzie do głowy politykom. Pinokio już chciał nam gaz zakręcać to i to może zamknąć w przypływie głupoty.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hubertuss napisał:

Chyba jednak nie do końca dla telewizji. Kolejki są coraz dłuższe. Działają tylko dwa przejścia. Na przejściach coraz trudniej. Nikt nie wie co przyjdzie do głowy politykom. Pinokio już chciał nam gaz zakręcać to i to może zamknąć w przypływie głupoty.

Aaa tam, co oni tam blokują jak już na przyszły czwartek towar zamawiaja. Pekińska po 3,50 płacą bez problemu czerwona 1,85 biała 1,30.Jak by nie wiedzieli że to przwioza to by nie płacili więcej jak nasze sępy. A dodam jeszcze że największą obłuda to przewodniczący AU który sam szykuje towar na Białoruś a następnie jedzie na granice i blokuję TIRy. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Na Bułgarię. Ale nie wiem dokładnie po ile. Chyba po 9,5. 

Opublikowano
galan99 napisał:

Caracalami - nawt Armia Francji nie lata bo są awaryjne i drogie w naprawach a chcieli sprzedać gówno warte .

Tak samo jak inne. Właściwie niezależnie od producenta. Kryteria nielota na czas "W" zmieniają się diametralnie. Poza tym maszyny się posiada głównie na ziemi. Gdyby do każdej pierdoły leciał taki Chniook lub inny Carakal nie wyrobił byś na paliwo. Są rozmaite maszyny i zależność jest taka iż im cięższa tym mniej lata.

Opublikowano
15 minut temu, Denwer napisał:

275962405_508060544015837_40188260284159

W drodze do Kijowa. 

image.png.1cce76ad8f125645e0651dd441e4aacf.png

Opublikowano
mirro napisał:

Nooooo wymyślił nowy rodzaj operacji pokojowej.😂

Taką... ofensywną😁 Żona mnie dopytywała z czego się śmieję jak to słyszałem.

W zasadzie... Taka BM 30 pomalowana na biało to prawie jak ruski Kalibr...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Bo to będzie kolumna UN w osłonie pola siłowego. 😂 Pewnie Maciarewicz opracował taką koncepcję.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

to była odpowiedz na sugestie ze rosja znajdzie sobie nowy rynek zbytu na rope i gaz , a moja sugestia była iz usa mogło by nałozyć sankcje na chiny  , a z tym rynkiem zbytu to nie za bardzo to ropa jest głownym dochodem rosji a nie gaz chyba .

A do tej pory nie miał innych tylko Europa ? .

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

A żeś się uparł żeby Galanowi wytłumaczyć niepojmowalne. Przyjął do wiadomości że są awaryjne i już.😂

Wszyscy przecież wiedzą że lepiej nie mieć żadnych śmigłowców niż takie co się zepsuć mogą😆

Opublikowano

Nie ja z siebie tak powiedział , jak byś śledził w odpowiednim czasie pewne wydarzenia  to byś nie był taki zdziwiony jak skowronek na wiosnę że zimno jest .

Było o tym głośno sama armia francuska nie lata na nich bo są do d*py , ale jak zwykle wiesz wszystko najlepiej .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Było o tym głośno sama armia francuska nie lata na nich bo są do d*py , ale jak zwykle wiesz wszystko najlepiej .

A wiesz gdzie zajeżdzili swoje Caracale? W Afryce Zachodniej.  A czemu zajeździli? Bo ze względów na oszczędności cięto budżet na przeglądy i remonty, brano następne sprawne a te uszkodzone stawiano na placu. Aż przyszedł czas iż ktoś policzył ile stoi uszkodzonych albo tych co wylatały godziny do przeglądu i wtedy zrobiła się afera że nie ma.😂

A czy wiem najlepiej? Chyba nie, tylko z mojego punktu widzenia wygląda to trochę inaczej. Choć nie, jedno wiem najlepiej. To wszystko jest k**ewsko drogie a armia bazuje na budżecie Państwa, więc siłą rzeczy mam szacunek do wszystkiego z czego korzystałem, bo to kasa moich współobywateli. 

Wiem też że nie stać nas na 300 tyś armię co się marzy PiSowi. I wiem że za chwilę cały ten zapał zgaśnie a kupione zostaną pierdoły.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v