Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/pomysl-kaczynskiego-wejdzie-w-zycie-blaszczak-przedstawil-projekt-w-siedzibie-nato-6747960993323776a

"Sądzę, że potrzebna jest misja pokojowa NATO, ewentualnie jeszcze jakiegoś szerszego układu międzynarodowego, ale taka misja, która będzie w stanie także się obronić i która będzie działała na terenie Ukrainy. To będzie misja, która będzie dążyła do pokoju, do udzielenia pomocy humanitarnej, ale jednocześnie będzie też osłonięta przez odpowiednie siły, siły zbrojne - powiedział po zakończeniu rozmów wicepremier Kaczyński."

"- Przedstawiłem ze swojej strony również projekt, o którym wczoraj mówił premier Jarosław Kaczyński w Kijowie. Ten projekt przedstawiłem do zastanowienia się przez sojuszników, czy i jak mogłaby być sformułowana misja pokojowa na Ukrainie. Taka misja pokojowa jest np. w Kosowie - zaznaczył Błaszczak, dodając, że "ta sprawa będzie omawiana, została położona na stole".

Ja pierdzielę dwu oszołomów , jeden od bezpieczeństwa, drugi od MON próbuje ogarnąć. Misję pokojową. 

Panie Błaszczak, dzbanie jeden w Kosowie jest misja stricte policyjna. A potrzebna jest taka jak tam była kiedy się tłukli na potęgę. A jak to wyglądało? Ano jak pokazała się jakaś kolumna transporterów to przylatywały A 10 i napieprzały po nich pociskami z rdzeniem ze zubożonego uranu aby włazy latały po okolicy.

Widzisz Mirek putek nas rozpieprzy przez takie pomysły 🤨

Chyba nikt się nie porwie na taki pomysł 🤔 tylko zrobią z nim w NATO tak 👇😅

Opublikowano (edytowane)

coś podejrzanego dzieje się na białorusi.
a wiatr ze wschodu

cholera wie. może białoruś się zaczyn kacapom stawiać to sobie "ćwiczenia" z prowokacji urządzają"?

@Ursus932 to Ty też jesteś youtuberem?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

PGR - ma cykora i ogłupia ludzi , marnie mu to wychodzi bo wierna armia odmawia komendy i walczy z Ukrainą bić kacapa , moskala .

PGR - MYŚLI JAK  -mogę zacytować także słowa Goebbelsa: "Dajcie mi media, a z każdego narodu zrobię stado świń. Wystarczy miesiąc" i dodać, że w Rosji to trwa już drugie dziesięciolecie. W tym kraju miejsce ma totalna próżnia informacyjna.

Opublikowano

Infrastruktura krytyczna to chyba jednak powinna nie być powiązana z internetem, raczej chyba intranet się tworzy? Tym bardziej gdy to kilka węzłów powiązanych ze sobą pod względem sterowania ruchem? Jeżeli była wyizolowana to tylko atak z wewnątrz. Albo okienko zostawione przez jakiegoś idiotę.

Proponuję zwiększyć obsadę gabinetów politycznych, więcej speców od cyberbezpieczeństwa i pełnomocników w tej materii. Fachowców tam nie trza.😂

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, mikad napisał:

No i kacapy zhakowały pkp, posypało się sterowanie, kompletny chaos jak mówią w radyjku.

Kurła trochę za późno. 😩

Opublikowano

No tak ale PKP robiło na prawdę idiotyczne zakupy więc nie zdziwił bym się jak by mieli system "na styk". 

Jeszcze w końcówce lat 90 system oparty był na sztabie ludzi, długo można było obserwować dróżników w szczerych polach. 

Opublikowano

Mam w pobliżu dwa przejazdy kolejowe po modernizacji linii kolejowej i stoją tam dumnie kontenery Thalesa ze sterowaniem. Co sie dzieje na tych przejazdach to materiał na dobry film. Teraz już nawet wystawili tam patrole SOK bo policja się wkurwiła na ciągłe telefony.😂

Opublikowano

Jak będzie znak "rogatka uszkodzona" to trzeba się zatrzymać. Na tych dwu choćby szlabany były w górze wszyscy co jeżdżą i tak sie zatrzymują. Jakiś debil zaprojektował perony przystanków zaraz przy przejazdach, perony są wysokie i nic nie widać zanim nie wjedziesz za szlaban.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

U nas jest pozioma kreska więc jak nie ma znaku ? 

Te zwolnienia pociągów to jest masakra. A słyszałeś że w łodzi im się tory nie zeszły ? 

Weź nie powtarzaj tej bujdy, to nie XV wiek, żeby takie coś zrobić. Wszystko zostało zaplanowane ze względu na konieczność wyburzenia wiaduktu, jakaś pałka zrobiła zdjęcie i teraz robią gównoburze nie wiadomo z czego

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, mirro napisał:

Infrastruktura krytyczna to chyba jednak powinna nie być powiązana z internetem, raczej chyba intranet się tworzy? Tym bardziej gdy to kilka węzłów powiązanych ze sobą pod względem sterowania ruchem? Jeżeli była wyizolowana to tylko atak z wewnątrz. Albo okienko zostawione przez jakiegoś idiotę.

Proponuję zwiększyć obsadę gabinetów politycznych, więcej speców od cyberbezpieczeństwa i pełnomocników w tej materii. Fachowców tam nie trza.😂

A co będzie jak sieć energetyczną przejmą?

Jarmagedon🤦‍♂️

Opublikowano
18 minut temu, hubertb napisał:

A słyszałeś że w łodzi im się tory nie zeszły ? 

Nie dziwi mnie to ,sam byłem świadkiem jak nie zgrały się tory tramwajowe w Krakowie,krawężniki ,wysokość jezdni i parę innych

Opublikowano
15 godzin temu, Ursus932 napisał:

Kto to jest ta Rogozina 🤔

Ten Rogozin? Serio masz takie problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu. Po rzekomym wpisie Rogozina. Kogo czego Rogozin - Rogozina. To jest podstawówka. Kto to jest ten pan to sobie znajdź.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v