Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech podają jak chcą. Łupili na paliwie, podnosili marże jak chcieli i to jest prawda i obaj to wiemy. A jakieś średnie wyliczenia z lutego w obronie tego łupienia Polaków są dobre dla tumanów/

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Widzem zmieniasz narracje. Bo wcześniej pisałeś że wyznacznikiem są giełdy ale , że mieli niskie marże to odrabiają. Czyli odrabiają drąc z Polaków. To już wystarczy twego tłumaczenia już wszystko wiemy.

nie , oparte o giełde nawewt te ciagłe zmiany w cennikach hurtowych to przez giełde a marze niech sobie odbijają , tak mieli niskie marze nieraz ale  jest optymalnie nastacjach powinno być 50 gr netto marzy ale tu tez wyznacznikiem cen jest orlen i lotos i sobie marzami detalicznymi takze sterują .  ruscy maja przewage ze steruja cłami eksportowymi  

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

@jarecki daj już spokój. Przecież sam napisałeś, że mieli niskie marże i odrabiają. To po co jeszcze w to brniesz. Wszyscy wiedzą jak jest i tyle.

odrabiała straty całe europa , niemcy tez mają rope z rosji i jeszcze kilka krajów wiec u nich tez powino być taniej  albo przynajmiej podwyzek niepowinno być ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał:

odrabiała straty całe europa , niemcy tez mają rope z rosji i jeszcze kilka krajów wiec u nich tez powino być taniej  albo przynajmiej podwyzek niepowinno być ?

A co mnie Niemcy obchodzą. Ja widzę jak pis rąbie Polaków na paliwie. Jak Pinokio ogłasza jakieś tarcze, że paliwo potanieje a potem to co potaniało zabierają z powrotem od ludzi w tym samym paliwem i to z nadwyżką. Po prostu robią z Polaków durni.

tak jak z tym 500 plus i wszystkim innym. Niby dali a potem jeszcze więcej zabrali . A otumaniony naród się cieszy.

6 minut temu, nie napisał:

twój idol putin takie produkuje bo tylko na takie was stać :D 

Co już się wystrzelałeś z propagandy biedaku i zaczynasz pisać od rzeczy nie na temat. Skąd ty w ogóle wiesz jakie drony Putin produkuje Putinowski trolu?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Węgierski JOBBIK - jawnie chwalą Putina, byli "obserwatorami" referendum na Krymie w 2016, są opłacani przez Rosję, goszczą na konferencjach organizowanych przez Gazprom...

Dziś na wspólnym wiecu z ich liderem wystąpi... Tusk 😱🤬

Jaka piękna wizerunkowa katastrofa!

kolejny przegryw :D dla władzy i kasy zbrata się nawet z diabłem

Opublikowano (edytowane)

Ty nie zmieniaj tematu na Tuska Bo kumpel Kaczyńskiego Orban nie lepszy. Jeśli już rozmawiamy o Węgrach. Tusk i Kaczyński powinni być już poza polityką i to dawno.

Opublikowano

Tusk przynajmniej wystąpił na wiecu przeciwników Orbana i jawnie krytykuje Putina. W przeciwieństwie do sojuszników PiS-u i niektórych polityków samej koalicji rządzącej w Polsce. 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

@nie Pewnie uśrednili z całego lutego i ty łyknąłeś. A jak wojna wybuchła 24 to marże poszybowały przez 4 dni z 28. Tyle razy piszę, że wasza propaganda jest robiona przez durni dla durni. łatwo ci ten kit sprzedali uśredniając wyliczenia z całego lutego a ty łatwo to łyknąłeś. UOKiK sprawdzi. Jeśli bezie ok to ok. Ale wątpliwe. Pis umie doić obywateli tak jak robili z prądem tak zrobili i z paliwem.,

Dla mnie to jest fenomen że bałwanów doją a ci i tak to z całego serca popierają. To jest zbiorowa schizofrenia.

18 minut temu, jarecki napisał:

nie , oparte o giełde nawewt te ciagłe zmiany w cennikach hurtowych to przez giełde a marze niech sobie odbijają , tak mieli niskie marze nieraz ale  jest optymalnie nastacjach powinno być 50 gr netto marzy ale tu tez wyznacznikiem cen jest orlen i lotos i sobie marzami detalicznymi takze sterują .  ruscy maja przewage ze steruja cłami eksportowymi  

Jesli sobie odbijaja to znaczy że doją konsumenta. 

Twierdzisz że Orlen narzuca marżę detaliczną? Przecież większość stacji to franczyza więc jak mogą im marżę dyktować? Przecież to zmowa cenowa

13 minut temu, jarecki napisał:

A co cię obchodzą Niemcy? 

11 minut temu, Mądrala napisał:

EFY grzmią nade mną pewnie pilnują pociągu z ważnymi osobami

To nie efy tylko pewnie Jarosławowi zwieracz puścił ze strachu

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@nie Kurczę żeby tam jeszcze Tuska się dało dopisać. Żeby choć który z nich miał podobne nazwisko to by może jakoś dało się przerobić. Tylko kogo to dzisiaj obchodzi. Wiesz ile lat temu kanclerzem był Schroeder? Jak on zaczynał to Putin jeszcze prezydentem nie był.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Dla mnie to jest fenomen że bałwanów doją a ci i tak to z całego serca popierają. To jest zbiorowa schizofrenia.

No niestety ciemny lud jak ich nazywał Kurski tak ma. Doją ich aż na nich berety podskakują a oni się cieszą, ze dawać będą. Albo, że już dawali.

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Twierdzisz że Orlen narzuca marżę detaliczną? Przecież większość stacji to franczyza więc jak mogą im marżę dyktować? Przecież to zmowa cenowa

Niestety, w umowach z franczyzą Orlen steruje cenami detalicznymi. A teraz dodatkowo może swoich franczyzobiorców pozbawić paliw z hurtu za podnoszenie cen ponad ten ustalony w  centrali

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Są i zawsze będą. Tylko chętnych miej i zaczną dyktować Rosji ceny. Putin na tym straci. Chiny jeszcze bardziej go od siebie uzależnią Kilka razy już pisałem, ze Chiny i USA będą wygranym tej akcji na Ukrainie.

Opublikowano (edytowane)

Nasze dwa barany dotarły na miejsce. Mam nadzieję że Rosjanie przy..... ą z gróbej rury i będziemy mieli dwóch następnych męczenikow. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

A daj spokój, Wawel wszystkich nie pomieści.😂

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

i będziemy mieli dwóch następnych męczenikow. 

Ja pieredzielę, toż trza byłoby 80 dziewic zabezpieczyć na taką okazję. Kto podoła?😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nasze dwa barany dotarły na miejsce. Mam nadzieję że Rosianie przy..... ą z gróbej rury i będziemy mieli dwóch następnych męczenikow. 

Trochę przesadzasz. To popaprane lewicowe przygłupy i szkodniki ale aż tak źle im życzyć to przesada.

26 minut temu, Ursus932 napisał:

I takim to sposobem można łatwo wykazać że nakładanie sankcji jest szkodzeniem samemu sobie. Teraz Chiny i Indie będą mieli tańszą energię a co za tym idzie od razu zrobią sie bardziej konkurencyjni i napędzą jeszcze bardziej swoje gospodarki. A u nas zidiociali politycy i ogłupiałe społeczeństwo twierdzi że są w stanie ponieść dowolne koszty żeby Rosji dokopać. Po prostu kretyni

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v