Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

No głupota to ale i glupotą wydaje się rozwijanie skrzydła gdy kule świstają. Oby szczęśliwie wrócili... Jeżeli idzie o Erdogana to ostrzelali meczet z obatelami Turcji wewnątrz. Moim zdaniem były po fakcie telefony i wiele on może jeszcze zrobić.

Pis ma nóź na gardle. Nie udało się przepchnąć zapisów uniewinniających wały przy kowidzie np wybory kopertowe. Nad wieloma jak nad Sasinem wisi prokurator. Sondaże lecą. W kraju się pogarsza. Nie wiadomo co będzie. Forsy w budżecie brak.  Więc jadą palną jakieś przemowy szczujnia to pokaże i może coś drgnie. Co mają robić.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

świat jest relatywistyczny i nie ma obiektywnych przekazów.

A czas względny, tylko ponoć prędkość światła można traktować jaką stałą. 

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Pis ma nóź na gardle

Z prawie 40% poparciem.... no KO by chciała mieć taki nóż. 

Opublikowano
V12 napisał:

Jeszcze chwila i Polacy dostrzega ceny wszystkiego wtedy może być róznie...

Mieliśmy wpływ na decyzję o inwazji? Ceny to sprawa rynku a rynek się w związku z jedną decyzją spier...ł. Macierewicz to w tej chwili ciekawa postać.

Opublikowano
19 minut temu, DTaras napisał:

Skoro mamy przestać to przestań debilizm pozostały ptomować.

Stop przyjmowaniu !

10 minut temu, hubertuss napisał:

Cwaniaka? Tutaj jest kilku cwaniaków co udają mądrali a ich mądrości szybko są weryfikowane. To się biorą za skakanie bo ego cierpi. To moja wina, że wiedzy u nich brak.  Ja się do nich nie wtrącam a tu ni z tego ni z owego taki @witejus nie zaczepiany przeze mnie pisze o mnie jełop. @Ursus932 mu wtóruje. Ten pierwszy nawet ich wódką i zakąską nazywa i abym się nie wpieprzał. To kto prowokuje? Przecież @Ursus932 ma wyraźnie taką strategię, że zaczyna a potem zweryfikowany nie tylko przeze mnie ucieka bo już dalej nie potrafi. To widać nawet na tej czy poprzedniej stronie. To moja wina, że głupole nie potrafią. No i w tym barze to czy zawsze musi tak być, ze głupek co sam zaczyna na pięści wygra?

Nie i odpowiadam na to co mi odpisują.

Śmiać się z tego czy płakać 🤔

Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, dysydent napisał:

świat jest relatywistyczny i nie ma obiektywnych przekazów.

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Pis ma nóź na gardle

Prędkość światła nie jest stałą...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

Mieliśmy wpływ na decyzję o inwazji? Ceny to sprawa rynku a rynek się w związku z jedną decyzją spier...ł. Macierewicz to w tej chwili ciekawa postać.

Ale wielu ludzi tego nie wie. Nawet ich to nie interesuje, stwierdza że można bylo inaczej.

zakładam że  nie jest tak ze cały lud sie bezbolesnie zgodzi na spadek jakości życia . 

Nie wiem jak bedzie, stwierdziłem  róznie moze być.

Ja wiem że jest lipa i trza splatać lep, ręce i nogi aby sie hajs zgadzał

Edytowane przez V12
Opublikowano
hubertb napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

Prędkość światła nie jest stałą...

O masz a ja przyjmowałem jako stałą, przynajmniej tą w próżni ;) 

A widzisz - jednak jest relatywna. Pryzmat by nie działał gdyby było jak napisałeś...

V12 napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

Ale wielu ludzi tego nie wie. Nawet ich to nie interesuje, stwierdza że można bylo inaczej.

zakładam że  nie jest tak ze cały lud sie bezbolesnie zgodzi na spadek jakości życia . 

Nie wiem jak bedzie, stwierdziłem  róznie moze być.

Ja stwierdziłem to samo - trza się jakoś w tym ogarnąć.

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Bliżej 30 jest jak 40. A przy tej nie pewnej sytuacji w Pl i na świecie nagle może się zrobić bliżej 20. pamiętaj, że nie wiemy co będzie z Polską gospodarką. Nie wiem jak na dłuży czas Polacy zareagują na uchodźców. Na pewno zaczną z czasem ci uchodźcy przeszkadzać. Zostaje jeszcze gospodarka inflacja. bezrobocie bo wiele zakładów staje. VW we Wrześni i Antoniku stoi. Fiat w Tychach stoi. Itd. Poparcie nagle może zacząć pikować w dół. {Popatrz co się z nawozami porobiło. i ich cenami. JA wiem to nie wszystko wina pisu. Ale tak już jest, ze zawsze takie nastroje społeczne prędzej czy później pobijają się na spadku notowań rządu.

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Czyli jednak czegoś Ci brakuje...

No głównie wolnego czasu 😛

To Ty jesteś za przyjmowaniem ?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Sondaż Estymator (10-11.03.2022) - ewybory.eu 

Na wyborczej Poparcie PiS względem KO różnica 3% oni to też mają swój świat widzę.... 

Nawet jeśli wziąć te prawie 40 za prawdę. To popatrz ile mają pozostali. Powiedzmy ,ze poparcie lewicy i konfy wzajemnie się u pokrywa. TO KO PSL i 2050 mogą przejąć władzę. i przed tym ucieka pis. Ewentualnie koalicja pis konfa kontra pozostali tez mogą nie dać rady utrzymać władzy. I w pisie to wiedzą. Ty nie patrz na to ile ma pis patrz ile mają pozostali razem. A gwarantuje ci ,ze jak dojdzie do napięć z uchodźcami plus dalsze rosnące ceny i zatrzymanie pracy wielu firm to pisowi zacznie spadać.

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

To zlikwiduj bydło heh 🤑

Opublikowano
Ursus932 napisał:

7 minut temu, DTaras napisał:

Czyli jednak czegoś Ci brakuje...

To Ty jesteś za przyjmowaniem ?

Jestem. Co nie zmienia faktu iżby i tak wjechali.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

W próżni, prędkość fal jest ta sama ;) 

skoro

22 minuty temu, hubertb napisał:

czas względny,

a jedną ze składowych funkcji PRĘDKOŚCI jest czas...

wszystko jest względne i kropka!

jadę w pole: :)

• Like 1
Opublikowano

W tej rzeczywistości to ma zerowe znaczenie.

dysydent napisał:

6 minut temu, hubertb napisał:

W próżni, prędkość fal jest ta sama ;) 

skoro

22 minuty temu, hubertb napisał:

czas względny,

a jedną ze składowych funkcji PRĘDKOŚCI jest czas...

wszystko jest względne i kropka!

jadę w pole: :)

CZAS ....... ot i głos rozsądku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v