Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertb napisał:

@dysydent no trochę pojechałeś.... 

wiem ale mnie qwa ząb boli i pech się było nawinąć...
nie bój bardzo, przestaje ząb pomału po metamizolu :) :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Malborasy goldy całkiem ok 👍

Dla mnie zbyt słabe, znowu czerwone są jak kiedyś sporty. 

@dysydent Należy wyrwać. Stomatolodzy i dentyści mają taką samą wiedzę jak szamani plemienni. 

7 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie znam się 🤷

@hubertb ale te smrody to mógł byś rzucić 🥴 

Na razie próbuję zejść z paleniem do paczki dziennie. 

Opublikowano
48 minut temu, hubertb napisał:

No chciałbym jednak znać idola jaśnie oświeconego @Ulman

No właśnie któryś raz ci tłumaczę że to nie działa tak jak w sekcie PIS że jest jeden guru i wszyscy sie z nim zgadzają. W wielu sprawach zgadzam się Korwinem ale to głównie gospodarczo. Siłą rzeczy będę sie też zgadzał z Mentzenem czy Bosakiem mimo że akurat z nim mam też sporo istotnie odległych poglądów.  Oczywiście z socjalistami z POPISPSLD czy od Kukiza mam mniej wspólnego ale bywa że zgadzam się nawet z Morawieckim albo Czarzastym.  

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

W wielu sprawach zgadzam się Korwinem ale to głównie gospodarczo.

Na litość w których ? Ty żyjesz w jakimś związku, dzieci masz? Przecież ten człowiek jest jak kosmita. Bosak to i nawet czasem coś mądrego powie ale Janusz jak dopi... to jak łysy grzywką o kant kuli. 

Opublikowano

O rolnikach

„Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!”

25 cytatów z Janusza Korwin-Mikkego, które wstrząsnęły światem... - Super Express - wiadomości, polityka, sport (se.pl)

Sorry za takie źródło ale jaki autor takie gazety. 

Bosak jest całkiem inny, tyle że on ludzi dzieli na bogatych i głupich. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Gdzie ci prorocy co wieszczyli że Białorus zaatakuje Ukrainu o 21 naszego czasu?na razie cisza.

o 20-ej gwoli ściłości
pewnie był to ukraiński taki fejk samofejkujący bo co na wojnie przed czasem ogłoszone zgodnie z ogłoszeniem głupotą dotrzymywać

przed czasem Mig-i ogłosili to "tyle" je zobaczą bo teraz strach im co potajemnie podesłać bo zaraz foty i na Twittera jeszcze  z jaką charakterystyczną budowlą w tle i widocznym numerem seryjnym
raz pokazali (nie mogę odszukać twitta) jak ruskie prywatną chałupę ostrzelali tylko było widać że tam jakiś skład rakiet i amunicji musiał być bo waliło jak fajerwerki na sylwestra co najmniej minutę
nie iem czy to był Instagram, Twitter czy Telegam.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, hubertb napisał:

O rolnikach

„Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!”

25 cytatów z Janusza Korwin-Mikkego, które wstrząsnęły światem... - Super Express - wiadomości, polityka, sport (se.pl)

Sorry za takie źródło ale jaki autor takie gazety. 

Z tym akurat średnio się zgadzam. Blokady powinno sie likwidować ale żeby ciagniki palic to przesada. 

Widzę że tak jak 99% socjalistów PISowskich nie masz pojecia co Korwin tak naprawdę mówi a swoją opinię o nim kształtujesz z takich właśnie cytatów wyjętych z kontekstu. Nie spodziewam się więcej bo znacząca część ludu jest tak skonstruowana że musi dostać instrukcję jak ma mysleć lub krótki zwięzły cytat bo dłuzszego wywodu nie jest w stanie zrozumieć. Ot wtórny analfabetyzm 

Opublikowano

Akurat w 2006 roku miałem wątpliwą przyjemność posłuchania na żywo korwina. Drugiego takiego bełkotu w życiu nie słyszałem nigdy. Bosak mówi z sensem janusz już dawno ma swój świat. 

Opublikowano

"Co pozostało po pompatycznie zainscenizowanym szczycie wersalskim szefów państw i rządów UE?" - zastanawia się w piątek w komentarzu do spotkania w podparyskim Wersalu dziennik "Welt". "Z przykrością trzeba jasno powiedzieć: był to szczyt hańby", a kanclerz Scholz "nie pokazał się z dobrej strony".
Kanclerz Scholz we Francji "nie pokazał się z dobrej strony. Jest przeciwny embargu na ropę i gaz, jest przeciwny przyznaniu Ukrainie statusu kraju kandydującego i zasadniczo popiera drogę do mega zadłużenia Unii" - czytamy w komentarzu .
"Przyznanie Ukrainie statusu kraju kandydującego do UE byłoby bardzo proste" - zwraca uwagę gazeta. "Mogłoby to dać 44 milionom Ukraińców ogromny impuls do walki o przetrwanie, dodać im otuchy i okazać szacunek dla ich oporu. Nie wiązałoby się to z żadnymi dalszymi zobowiązaniami. Na przykład Turcja jest krajem kandydującym od 2005 r."
"Zamiast tego Scholz, Rutte & Co. trzymali się formalności: powinny obowiązywać zasady. Komisja Europejska powinna przede wszystkim +wydać opinię zgodnie z odpowiednimi postanowieniami traktatów+. Niestety, ten zimny technokratyczny styl to także ukłon w stronę Putina" - pisze "Welt".

niemcy niezadowoleni ze swojego wodza

Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

Dla mnie zbyt słabe, znowu czerwone są jak kiedyś sporty. 

@dysydent Należy wyrwać. Stomatolodzy i dentyści mają taką samą wiedzę jak szamani plemienni. 

Na razie próbuję zejść z paleniem do paczki dziennie. 

Ooo to kopcisz jak zdezelowana szejsiontka ☺️

7 godzin temu, dysydent napisał:

wiem ale mnie qwa ząb boli i pech się było nawinąć...
nie bój bardzo, przestaje ząb pomału po metamizolu :) :D 

Kwasem z akumulatora go potraktuj , takie leczenie kanałowe 🤭

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Na podstawie jednego artykułu z gazety wnioskujesz ze Niemcy są niezadowoleni ze swojego kanclerza?O.o

Bo to jest niemiecka gazeta i jak piszą że  Niemcy są niezadowoleni z niemieckiego kanclerza, to pewnie piszą prawdę. Jakby ta gazeta pisała że Polacy są niezadowoleni z polskiego premiera, to pewnie byłby bezpardonowy i zmasowany atak na Polskę.😂

• Haha 1
Opublikowano

Ciągle mało i mało

"Tymczasem mer Lwowa już teraz apeluje do polskich miast o przekazanie autobusów. – Potrzebny nam transport. Dużo autobusów oddaliśmy na front, one wożą naszych żołnierzy – mówi Andrij Sadowy w swoim przesłaniu do Związku Miast Polskich. – Jeżeli każde polskie miasto mogłoby nam sprezentować jeden, dwa czy trzy autobusy "

https://www.dziennikwschodni.pl/lublin/lublin-nasze-autobusy-maja-trafic-na-ukraine,n,1000304783.html?fbclid=IwAR3_bzaWxTn5Un_wnJMFcjlsOVKS0uEBUjtdOAtt_R8JynKJivZ0vt3YbrQ

Opublikowano (edytowane)

Czy Putin odejdzie przez problemy zdrowotne? "Krąży już kilka scenariuszy"

Celem Władimira Putina jest uczynić z Rosji wielkie mocarstwo. Teraz w Ukrainie "Rosja toczy ostatnią bitwę Putina" – pisze niemiecki "Bild". Powołując się ekspertów zajmujących się rosyjską polityką, twierdzi, że Putin od lat zmaga się z poważnymi kłopotami zdrowotnymi, a na włodarza Kremla może być szykowana nowa postać.

ŻYD NAMAWIAŁ BY UKRAINA SIĘ PODAŁA .

Będzie zmiana Władcy w Rosji już nie długo .

A tym razem co  się stało taka zmiana .

Donald Tusk pochwalił Andrzeja Dudę. "Wyszedł poza szablon PiS-u"

Podczas rozmowy z "Faktach po Faktach" w TVN24 Donald Tusk przyznał, że Andrzej Duda "stanął na wysokości zadania". W ten sposób szef PO chwalił prezydenta za jego piątkowe orędzie wygłoszone w Sejmie.

Andrzej Duda i Donald Tusk w  2018 r.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Socjalista go nie zrozumie

A co powiedział?

Bosak ? Ma bardzo dobre poglądy jeśli chodzi o twór typu SLD, uważam dokładnie tak jak on. Co do janusza wtedy mówił jak to prywatyzacja szkół będzie miała zbawienny wpływ na społeczeństwo. 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

to nie działa tak jak w sekcie PIS że jest jeden guru i wszyscy sie z nim zgadzają.

Jeśli chodzi o sekty to najbardziej zbliżone do sekty jest PO,LEWICA .tam każdego kto ma odmienny pogląd sekuje się lub nawet wyrzuca z partii-sekty.W PIS Ziobro,Jaki mają inne poglądy a mimo to prezes ich nie wyrzuca.

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

W PIS Ziobro,Jaki mają inne poglądy a mimo to prezes ich nie wyrzuca.

Jak może ich wyrzucić jak ma dzięki nim większość w sejmie 😄 wątpię żeby ich trzymał gdyby nie arytmetyka sejmowa

wszystko co złe w PIS to pochodzi między innymi od tych ziobrusiów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v