Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, V12 napisał:

Ja odnosze sie do pomysłow, wychylania przed szereg i "draźnienia" jesli bedzimy tak robić to czarne chmury nadejda , Wiara że nam pomoga inne nacje... tak kiepsko to widzę historia kołem sie toczy 

Ja się już kilka osób pytam skąd pomysł ze nastepni my ?? Fakty nie emocje .

Trzeba/mozna pomoc ale ważąc ryzyko'. 

Ja osobiscie, to bym nigdzie nie spier... jak mam żyć na czyjeś łasce w poniewierce  i zostawić to na co robiłem lata i moi poprzednicy' to wole postawić vabank .

A jak będziemy siedzieć  cicho to ni nadejdą? Dajesz gwarancję?

Gospodarki siądą i to szybko przy obecnych kosztach wszystkiego.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, GRZES1545 napisał:

A jak będziemy siedzieć  cicho to ni nadejdą? Dajesz gwarancję?

Nie ma żadych gwarancji , i nigdy nie było swiat jest nie przewidywalny. Jesli jest to w planach to co bym nie robili to ebnie, ale co jesli tego w planach nie ma (ja tak twierdze ) a swoim zachowaniem te plany jednak zmienimy ??

Moja ocena i obserwacja faktow na swiecie, zaleznosci interesów itp . to nie działa na zasadzie emocjii . 

Pozwala mi jako osobie, stwierdzić ze jesli nie będziemy wk***iać to nic nie spadnie, druga strona twierdzi zupełnie odwrotne.

Jesli coś robić to tylko w porozumieniach a nie sami, bo potem możemy zostać sami

Kto ma teraz w tym racje ?? Ja nie zamierzam bronić tez swoich twierdzeń, obrałem tak jakby zdanie w sprawie.( jako laik i pospolity obserwator )

ot tak normalka nigdy zgody w pogladach nie bedzie bo każdy patrzy swoimi oczami , slucha swoimi uszami, i mysli swoja glową 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Wszyscy psy wieszali na ministrze Beck-u za "sprowokowanie" wojny z Niemcami w 1939roku, tymczasem w świetle obecnych faktów wiadomo, że ona i tak by wybuchła.

I słowa "są granice, których przekraczać nie wolno" - nadal są aktualne. A to nie one były źródłem konfliktu, tylko aspiracje Hitlera, popieranego przez grupy wpływu w Niemczech.

Niemcy prawidłowo ocenili postawę Polski, wiedząc, że w przypadku ich konfliktu z Francją , na pewno przystąpimy do wojny i poniesiemy pomoc sojusznikom.

Doskonale też wykoncypowali, że w drugą stronę to nie zadziała, i nie mylili się.

Dziś tej samej dedukcji dokonał Putin - że zaatakuje Ukrainę i poza słabiutka Polską, nikt jej nie pomoże, a groźba szantażu gazowego nie pozwoli na podjęcie jakichkolwiek wspólnych działań. I pomylił się. Nawet Niemcy wyciągnęli jakies wnioski z historii i zmienili front. Kwestia dyskusyjna, jak długo potrwa ta wspólnota.

Już teraz wielu zastanawia się, czy Polska powinna należeć do UE, czy jest to dla nas korzystne - zwłaszcza w świetle ostatnich działań UE wobec Polski po 24 lutego.

Moim zdaniem, należy się solidnie zastanowić na tym, jak powinna wyglądać polityka zagraniczna naszego kraju po zakończeniu konfliktu na Ukrainie  i czy wizja "międzymorza" jest taka utopijna, jak niektórzy próbowali ją przedstawiać.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

oj coraz gorsza gorsza passa temu rządowi, coraz gorsza i cieszyć się nie ma z czego bo "rząd zawsze się wyżywi" gorzej z podwładnymi

Może upadnie ,jak to miał w swojej wizji Jackowski i będziemy mieli nowy, lepszy  

Opublikowano
5 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Za to jeszcze Parlament Europejski będzie  nas karał...wczoraj była  mowa o zatrzymaniu kasy i karach za izby dyscyplinarne sądu, oraz za uchodzców na Białorusi 🤦‍♂️

za te sądy to ma rację że karzę bo to dla zwykłego obywatela nie skróciło czasu w sądach. Chociaż żeby przez te wojenki PIS z sędziami postępowania były krótsze, szybsze i tańsze

PIS z uchodźcami to od skrajności w skrajność. wiadomo ciapate to najgorszy sort

Opublikowano (edytowane)

Tylko z tych migów mały pożytek tam. Już pomijam nędzną gierkę pisu. Bo Putin i tak wiedział by czyje to migi i komu za nie podziękować ewentualnie. Bardziej przydały by się bajraktary, javeliny itd. Jeśli chodzi o migi. Potrzebna cała infrastruktura logistyka. Lotniska sa rozwalone. Obronna przeciw lotnicza słaba. Ruscy mogli by je rozwalić jeszcze na lotniskach.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Rosyjskie samoloty nad Polską mimo zakazu. "Sankcje dziurawe jak sito"

Rosyjskie samoloty próbują omijać sankcje i ściągają turystów z kurortów pod pretekstem lotów biorących udział w akcji humanitarnej za pośrednictwem zaprzyjaźnionych krajów, m.in. Węgier. Trasy co najmniej dwóch takich lotów wiodły również przez Polskę - dowiedział się Onet. – Specjalne loty były organizowane przez rosyjski MSZ, czyli Ławrowa objętego międzynarodowymi sankcjami w UE – mówi poseł KO Michał Szczerba. Polityk przeprowadził kontrolę w Urzędzie Lotnictwa Cywilnego.

Te samoloty powinni spaść zostać zestrzelone jak by tak wlecieli nad Rosję to by strącili od razu .

Jak by tak wleciał nad Turcję pewnie by spadł .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Nałożyć to ty sobie możesz gumę na instrument. 

Zestrzelił byś ten samolot z cywilami i co dalej? Ruscy maja piekny pretekst by nam puścić parę rakiet i rozpieprzyć kilka miast. I co byś gamoniu na tym zestrzeleniu zyskał? Ty  naprawdę jesteś takim głąbem ze nie potrafisz przewidzieć następstw na zasadzie akcja - reakcja? 

Opublikowano (edytowane)

To jest przyzwolenie dla Rosji że może wszystko pomimo zakazów h*ja warte to NATO .

RUSKIE NIE MILI PROBLEMU ZESTRZELIĆ SAMOLOT pasażerski z Holandii .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

to już samoloty zwrócą jednak .   Ta niewypłaclność rosji moze byc coraz bardziej realna , bo nieraz spłate kredytu finansuje się nowym kredytem i jesli rosyjskich obligacji nikt nie zechce kupić to moze zostać niw wypłacalna , choć za wiele to i tak nie zmieni 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Chiny odmawiają Rosji. Szeremietiewo zamyka terminale

Kolejne rozczarowanie Kremla w stosunkach z Chinami. Pekin odmówił Moskwie dostaw części do uziemionych sankcjami samolotów. Port lotniczy Szeremietiewo zamyka opustoszałe terminale, a władze zapowiadają, że rosyjskie linie zwrócą leasingodawcom część samolotów.

Bardzo dobrze  za***ać Ruska .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jahooo napisał:

Moim zdaniem, należy się solidnie zastanowić na tym, jak powinna wyglądać polityka zagraniczna naszego kraju po zakończeniu konfliktu na Ukrainie  i czy wizja "międzymorza" jest taka utopijna, jak niektórzy próbowali ją przedstawiać.

A jak może wyglądać polityka zagraniczna Polski po tym kiedy Pani Mosbacher ustawiła Polski Rzad do pionu? Jak może ta polityka wyglądać kiedy Minister Spraw zagranicznych ginie na pół roku i cudownie odnajduje sie w czasie wybuchu wojny? Jak to ma wyglądac kiedy facet decyzyjny na Nowogrodzkiej, próbuje zrealizować swoje chore rojenia?

42 minuty temu, galan99 napisał:

Rosyjskie samoloty próbują omijać sankcje i ściągają turystów z kurortów pod pretekstem lotów biorących udział w akcji humanitarnej za pośrednictwem zaprzyjaźnionych krajów, m.in. Węgier.

Czyli jednak więzy przyjaźni są silniejsze niż miłość do Pana Morawieckiego i Kaczyńskiego.:lol:Tytani Trójmorza i Grupy Wyszechradzkiej.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

To jest przyzwolenie dla Rosji że może wszystko pomimo zakazów h*ja warte to NATO .

RUSKIE NIE MILI PROBLEMU ZESTRZELIĆ SAMOLOT pasażerski z Holandii .

Nie daj Boże żeby ktoś twojego pokroju miał  w ważnych sprawach cokolwiek do powiedzenia.

Jak byś sobie pogadał z Holendrami to tam w społeczeństwie panuje wieksze przekonanie że to zrobili Ukraińcy Poprawność polityczna przeważyła i nie można było dopuścić wersji o winie ukraińców tylko o złych ruskich. Z resztą zobacz jak zachowuje się Holandia wobec Rosji i UPAiny. Nikt tam nie chce istotnych sankcji na Rosje mimo że im podobno samolot zestrzelili a co do Ukrainy to maja ich gdzieś i nie chcą widzieć w UE a co dopiero w NATO. Oni z Rosją robia biznes i nigdy nie chcieli sankcji czy to za Krym czy za Syrię czy za UPAinę. Myślą racjonalnie i dlatego są bogatym i spokojnym krajem.

Opublikowano
50 minut temu, galan99 napisał:

Rosyjskie samoloty nad Polską mimo zakazu. "Sankcje dziurawe jak sito"

Rosyjskie samoloty próbują omijać sankcje i ściągają turystów z kurortów pod pretekstem lotów biorących udział w akcji humanitarnej za pośrednictwem zaprzyjaźnionych krajów, m.in. Węgier. Trasy co najmniej dwóch takich lotów wiodły również przez Polskę - dowiedział się Onet. – Specjalne loty były organizowane przez rosyjski MSZ, czyli Ławrowa objętego międzynarodowymi sankcjami w UE – mówi poseł KO Michał Szczerba. Polityk przeprowadził kontrolę w Urzędzie Lotnictwa Cywilnego.

Te samoloty powinni spaść zostać zestrzelone jak by tak wlecieli nad Rosję to by strącili od razu .

Jak by tak wleciał nad Turcję pewnie by spadł .

Putin tylko czeka by Polska strąciła jego samolot pasażerski. Ile rakiet by spadło na PL i jak szybko po zestrzeleniu? Będziemy zgadywać? O wizerunku PL na świecie nie wspomnę. No i w zasadzie są to loty humanitarne. O których być może PL wiedziała nawet.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v