Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

fizycznie uprawiam ziemię a nie jak Ty siedzę w bloku i udaję że się na tym znam

pomyliłeś Hubertów. :D

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

skąd wiesz?

A to doskonale było widać jak liczby w początkowych dniach wojny pikowały a jak doszły do 10tys to już się uspokoiło mimo nawet większej ilości rusków 😄

Z resztą jak zaczeli liczyć inni to wychamowali

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

To na pewno, ale nie ma co się dziwić, że kłamią w czasie wojny. 

To jest dezinformacja solidarnie powtarzana i powielana przez zachód by wpłynąć na społeczeństwo Rosji.

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

No ale tych f-16 nikt Polsce za darmo nie da tylko musieliby kupić ? a sama dostawa też jakiś czas zajmię

czyli oni za darmo oddają migi a będą kupować dla siebie f-16 ?

Amerykanie już nie chcą przekazywać ich Ukrainie. Oni by chcieli abyśmy to my je im przekazali, a i tak już chyba w tym i entuzjazm zmalał.   

• Like 1
Opublikowano

a to też TY tak jak Hubertuss? a to sorry Racyl. Twoja racja ... z tym blokiem.

Opublikowano

akurat z tym źle nie wykombinowali. Amerykanie cały czas nawijali aby państwa posiadające poradzieckie myśliwce przekazały je Ukrainie. Już dużo wcześniej o tym była mowa. Tak zaś się okazało, że to logistycznie zbyt trudne. 

3 minuty temu, racyl napisał:

Dobrze że ktoś stopuje naszych rządzących

Opublikowano (edytowane)

Wynajmowałem mieszkanie na czas remontu w domu, obecnie mieszkam w domu rodzinnym na wsi. Jak każdy rolnik z podkarpacia mam oszałamiający areał i jak większość w moim regionie rolnictwo to tylko dodatek do pracy na etacie. 

aaa i z hubertuss mam wspólne tylko imię poglądy znacząco odbiegają ;) 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

akurat z tym źle nie wykombinowali. Amerykanie cały czas nawijali aby państwa posiadające poradzieckie myśliwce przekazały je Ukrainie. Już dużo wcześniej o tym była mowa. Tak zaś się okazało, że to logistycznie zbyt trudne. 

Tak czy inaczej wywołaliby konflikt z ruskimi a po cholerę to komu ?

Ruskie nie są takie głupie że nie wiedzą czyje to samoloty. co innego jakby to USA swoje dało. ja wiem że ukraińcy  nie umieją nimi latać i potrzeba czasu ale ta gra polaków to szukanie guza na siłę

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

uskie nie są takie głupie że nie wiedzą czyje to samoloty.

No nie są na ciężarówkach piszą wielką białą literę żeby odróżniać swoich od atakowanych. Równie dobrze mogli by sobie wielki X najebać żeby lepiej Ukraińcom było celować. 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Amerykanie już nie chcą przekazywać ich Ukrainie. Oni by chcieli abyśmy to my je im przekazali, a i tak już chyba w tym i entuzjazm zmalał.   

Tym naszym kretynom emocje odcieły myslenie i chłodną kalkulację. Jak mozna wpaść na pomysł by bedąc członkiem NATO ostentacyjnie przekazać UPAinie broń ofensywną. To jest prowokacja i proszenie sie o problemy. Idiota , kretynem debila pogania

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

No nie są na ciężarówkach piszą wielką białą literę żeby odróżniać swoich od atakowanych. Równie dobrze mogli by sobie wielki X najebać żeby lepiej Ukraińcom było celować. 

Tej pomocy to już za dużo, ukraina całkiem nieźle sobie radzi a takimi podarkami to sobie możemy narobić problemu i nikt nas tak nie przygarnie jak my ukraińców .

Porównałeś koszty samolotów to tym bardziej trzeba więcej kasy na f-16 a przecież mamy pogarszającą się sytuację w kraju, masę planów to jeszcze fundujemy sobie nieprzewidziane wydatki. kto za to wszystko zapłaci ?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Lepiej dać im 5 tys kasków. 

dlaczego wszyscy muszą im coś dawać ?

jaki jest mig-29 to jest ale jest tu i teraz i można z niego skorzystać

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Porównałeś koszty samolotów to tym bardziej trzeba więcej kasy na f-16 a przecież mamy pogarszającą się sytuację w kraju, masę planów to jeszcze fundujemy sobie nieprzewidziane wydatki. kto za to wszystko zapłaci ?

ALE j**ane MIGI NIE LATAJĄ i nie ma ich jak wyremontować. Co tak trudno pojąć? ch*jowo je uzbroić, ch*jowo naprawić i do NATO pasują jak do świni siodło. Trafia się okazja złomu użytkowego pozbyć i wymienić na coś czym da się latać remontować i uzbroić. Co do samego dozbrajania, USA wpompuję tam więcej sprzętu niż wam się wydaję tylko niech się jeszcze bronią. 

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

dlaczego wszyscy muszą im coś dawać ?

Każdy zniszczony ruski czołg na Ukrainie to jeden czołg mniej w Europie środkowej.   

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Każdy zniszczony ruski czołg na Ukrainie to jeden czołg mniej w Europie środkowej.   

szkoda że tu nie każdy to rozumie.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

ALE j**ane MIGI NIE LATAJĄ i nie ma ich jak wyremontować. Co tak trudno pojąć? ch*jowo je uzbroić, ch*jowo naprawić i do NATO pasują jak do świni siodło. Trafia się okazja złomu użytkowego pozbyć i wymienić na coś czym da się latać remontować i uzbroić. Co do samego dozbrajania, USA wpompuję tam więcej sprzętu niż wam się wydaję tylko niech się jeszcze bronią. 

No to jak nie latają to w czym pomogą ukrainie 😄

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

widać co te ich czołgi są warte 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v