Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Dla m,nie facet poległ przy okazji ustawy o mieniu Zydowskim . To jest menda i krzykacz, bez zdolności dyplomatycznych.

Musisz Ty startować w wyborach, oddam głos na Ciebie jak będziesz lepszy🙋‍♂️ Za mienie żydowskie ma u mnie też minusa, to fakt.

Opublikowano (edytowane)

powszechnie wiadomo że ew sankcje finansowe unijne na Polskę są za oskarżenie jakoby polski rząd "podobnopitinowski" ustrój próbował budować i wobec takiej argumentacji nomen omen Jaki-ej użyć na obronę gdy Niemcy coś podobnego jak ja wyżej wytoczą?

jeszcze gorzej - jak cynicznie wypadnie ten popis oratorski Jaki-ego dla tych co jednak w elementy putinizmu w Polce wierzą?

ot uroki dyplomacji i ignorancji dyplomatycznej , nic więcej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

ot uroki dyplomacji i ignorancji dyplomatycznej , nic więcej

Burmistrz Przemyśla pokazał już Salviniemu jak wygląda dyplomacja z poziomu przyjmującemu uchodźców.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

czasami tylko taka dyplomacja do nie których dociera .

Kilka lat wcześniej zachwycali się Putinem a teraz chcą się wybielić .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
59 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://finanse.wp.pl/ukraina-zakazuje-eksportu-zywnosci-ceny-ida-w-gore-6745352720422529v

Czyli w tym roku podmioty skupowe w Polsce nie kupią nic na Ukrainie , zanosi się na wysokie ceny płodów rolnych .

ciekawę za które ? może za jabłka ?, truskawki ? 😄

zużyją ludzie nawozy po starych cenach a w przyszłym roku będzie totalna klapa.

Już saletry nie można kupić bo od piątku po 6 tys

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

Dysydent ja zbytnio nie dociekałem ale tranzyt gazu z rosj do chin kosztuje dużo drożej niż do europy , 

jak miałem krowy i trudno było wóz z paszą podtoczyć pod stado to puszczałem stado by podeszło do woza ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Glapa majaczy... Nic się nie dzieje, wszystko pod kontrola... 😜

Co tam bogdan? 😗 Lepiej powiedz co kupiłeś victorii na dzień kobiet. Tylko bez szaleństw🙉

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

https://finanse.wp.pl/ukraina-zakazuje-eksportu-zywnosci-ceny-ida-w-gore-6745352720422529v

Czyli w tym roku podmioty skupowe w Polsce nie kupią nic na Ukrainie , zanosi się na wysokie ceny płodów rolnych .

Przed wojną zapowiadało się na piękny sezon na porzeczkę malinę i wiśnie.

Teraz jesteśmy krajem wysokiego ryzyka. Do tego olbrzymi rynek odbiorcy rosyjskiego poszedł się ebać.  I może być bardzo ciulowo.

@mirro coś o tym temacie?

Zainteresowanie ponoć siadło?

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Glapa majaczy... Nic się nie dzieje, wszystko pod kontrola... 😜

no

nawet udowadniał że bardziej-socjalizm europejski jest lepszy od bardziej-kapitalizmu amerykańskiego
ciekawe co by za ideał uznał? pewnie zarzucił by Leninowi że spieprzył sprawę i ideału nie osiągnął

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

victoria secret to na bogato dzien kobiet byl..

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No prawdę mówi👍🏻

a te pienaidze za miliony ton wegla to do innej kieszenie ida.

tak jak przewidzialem miliardy wydane na przekop mierzei poszly w pis-du, bo chyba wegla z rosji juz nie bedziemy sprowadzac ??

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Antoni się schował. Teraz będą wstawiać silniki od passata tdi. Niestety ruski agent Macierewicz zrobił swego czasu dobrą robotę. Dla Rosji. A na poważnie brak silników do ruskich helikopterów w polskiej armii może być dużym problemem.

jak kazdy ruski pozyteczny idiota jest psychicznie chory-o tym prezes juz dawno w swojje ksiazce pis-al..

c35c86c6f12af9f403af130adbc6663c.jpg

Edytowane przez jacus
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

tak jak przewidzialem miliardy wydane na przekop mierzei poszly w pis-du, bo chyba wegla z rosji juz nie bedziemy sprowadzac ??

Dzięki temu przekopowi mamy wogóle dostęp do zalewu, bo ruskie już teraz nic nie puszczą u siebie

• Like 2
Opublikowano

wiele wiele lat temu kiedy nie wiedziałem że ten temat n af istnieje (o ile istniał) w jakimś innym obawiałem się konszachtów Ukrainy z Turkami no i kwestia kilku godzin zanim wszyscy zobaczą dlaczego to piszę a kilka miesięcy dlaczego to obawy a nie nadzieje z polskiego punktu widzenia

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

wiele wiele lat temu kiedy nie wiedziałem że ten temat n af istnieje (o ile istniał) w jakimś innym obawiałem się konszachtów Ukrainy z Turkami no i kwestia kilku godzin zanim wszyscy zobaczą dlaczego to piszę a kilka miesięcy dlaczego to obawy a nie nadzieje z polskiego punktu widzenia

Co się stanie?

Opublikowano

Holandia nie popiera członkostwa Ukrainy w Unii Europejskiej – powiedział premier Mark Rutte. Przywódcy państw członkowskich są podzieleni co do tego, czy przyznać Ukrainie status państwa kandydującego – powiedział korespondentom w Brukseli wysoki urzędnik UE .

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Zainteresowanie ponoć siadło?

Siadło żarcie. Sprzedaż idzie tak sobie i sprzedający zarabiają raczej na wysokim kursie Euro niz ilości i cenach. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v