Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
mirro napisał:

To ja mam propozycję. Przemalować te samoloty na biało, piznąć na bokach UN i niech lecą. Powie się że to lotnictwo ONZ i lecą utworzyć korytarze humanitarne.😂

Ale too... na bombach i rakietach też by musiała być taka metka.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ani amerykanie ani nikt inny z państw zachodnich nie wyśle żadnego wojska na ukrainę ale do naszych głupków to nie dociera. 

My nie chcemy wysłać wojska tylko stary radziecki myśliwiec o nikłym resusie. 

Opublikowano

Jest też taka opcja, że jak nie będzie komu przekazać to oni będą musieli sprzedać a embarga niema. Toczą się gierki bo jak NATO weźmie furę to już na bank będzie musiało oddać samolot i to jest właśnie tradycja (z "Misia" - niemal jak obecnie rzeczywistość)

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

I łudzicie się że władek się zatrzyma na granicy Polski ? Czy jak ? 

Nie łudzimy się bo nikt nie wie co będzie. Na razie ma duże problemy z Ukrainą NATO tak łatwo nie zaatakuje do póki NATO go nie sprowokuje i nie przegranie pały. Wtedy Władek może się wk***ić i coś głupiego zrobić faktycznie.

1 minutę temu, hubertb napisał:

A za ten stary myśliwiec Władek wyśle nam w ramach słowiańskiej serdeczności równie starą a może trochę nowszą radziecką lub rosyjską rakietę do dowolnie wybranego przez niego miasta.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, DTaras napisał:

Ale too... na bombach i rakietach też by musiała być taka metka.

najlepiej ZSRR 😉           WEGRY  ograniczają eksport zbóz tak sie zstanawiam czy przypadkiem jakis przestój w porcie by sie nie przydał dla ochrony konsumentów i przed inflacją , chyba lotos ma mały remont do kwietnia .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
51 minut temu, witejus napisał:

Posłuchajcie TVPINFO włos się na głowie jeży.Niejaki Kumoch powiedział że Polska postawiła sprawę jasno,nie będzie żądać żadnej   żadnej pomocy na zagospodarowanie uchodźców ,sama Polska doskonale daje sobie radę.Myśliwce przekaże bezpłatnie

To cały czas widać że się pala do tego co jeszcze nowego zrobić byle tylko zadowolić ukraińców. Nie wiem w imię czego oni to robią

Może za to że kiedyś piłsudzki podzielił ukrainę z ruskimi i czują się winni ? 😄

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

To  mają nagle zrezygnować z gazu, ropy tak jak chcą nasze cudaki ? to są odpowiedzialni ludzie za swoje kraje a nie mający w d*pie to czy będzie w kraju dostępny gaz i paliwo

nasz andrzejek opowiada że w tym ruskim gazie i ropie jest krew ukraińska ale co go tam obchodzi że jak zabraknie tego gazu to nowozy dla polskich chłopów podrożeją, co go obchodzi że na stacjach będą jeszcze mniejsze limity.

To jest ta jedność w tej łunii czy jej nie ma bo to co dzieje się w tej chwili to ta łunia jest tylko z dykty i kartonu.

1 godzinę temu, hubertb napisał:

To co nam dreluje portfele nazywa się WOJNA i wywołał ja władek reszta to efekt śnieżnej kuli.

Ty odwróć tę łepetyne o 180⁰ i tam szukaj winnych tej wojny. 

2 godziny temu, galan99 napisał:

Jak zagarnie Polskę to zdanie zmienisz .

Bunkier już wykopał?🤨🤣

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

najlepiej ZSRR 😉           WEGRY  ograniczają eksport zbóz tak sie zstanawiam czy przypadkiem jakis przestój w porcie by sie nie przydał dla ochrony konsumentów i przed inflacją , chyba lotos ma mały remont do kwietnia .

Brakuje towaru na rynku więc nie. 

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

To cały czas widać że się pala do tego co jeszcze nowego zrobić byle tylko zadowolić ukraińców. Nie wiem w imię czego oni to robią

Może za to że kiedyś piłsudzki podzielił ukrainę z ruskimi i czują się winni ? 😄

Pewnie za jakiś czas się dowiemy po co to robią ,gdy spadną maski.

Opublikowano
21 minut temu, hubertb napisał:

Przecież to jest ostentacyjne mieszanie sie w konflikt i nawet USA nie chcą tego robic bo to ryzyko zaognienia i prowokowanie odwetu. To głupota najwyższej próby

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Ty odwróć tę łepetyne o 180⁰ i tam szukaj winnych tej wojny.

Kto więc twoim zdaniem ją wywołał i z kim Ukraińcy walczą? 

2 minuty temu, Ulman napisał:

bo to ryzyko zaognienia i prowokowanie odwetu

I z tym pełna zgoda, tyle że wysyłanie im jakiejkolwiek broni jest takim samym ryzykiem. 

Opublikowano
45 minut temu, hubertuss napisał:

. Masz sprany mózg . Zrozum wyprany propagandowo człowieku.

Czy ty k**wa musisz wszystkich na każdym kroku obrażać 🤔 a podobno taki z ciebie gość pierwsza klasa , wykształcony itd 

A wychodzi cham 

Opublikowano

ten kundel putina nadal szczeka-az dziw ze jeszcze nikt go nie uciszyl..

duzo halasu a skutek taki ze tylko psychicznie chorzy razem z nim ujadaja 🤣. nie jest tak zle z polakami ze nie daja sie nabrac na rosyjska propagande..

24 minuty temu, witejus napisał:

Ja nie wiem ale zapytaj u źródła😂tj władka

za chwile moze sie trafic taki "ulman" i napisze prosbe o ochrone bo go na af gnoja i armia czerwona musi go bronic na tym zadupiu -w koncu to ukraina od wiekow byla..

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Kto więc twoim zdaniem ją wywołał i z kim Ukraińcy walczą? 

🤦‍♂️ jak jeszcze tego nie widzisz to ja nie będę Ci tłumaczył bo i tak to zignorujesz .😫

Opublikowano
33 minuty temu, hubertb napisał:

I łudzicie się że władek się zatrzyma na granicy Polski ? Czy jak ? 

Nie strasz 😛

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

🤦‍♂️ jak jeszcze tego nie widzisz to ja nie będę Ci tłumaczył bo i tak to zignorujesz .😫

Zaryzykuj i oświeć mnie, i jeszcze kilka osób. 

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

To jest ta jedność w tej łunii czy jej nie ma bo to co dzieje się w tej chwili to ta łunia jest tylko z dykty i kartonu

solidarność piękne hasła tylko skąd teraz np Niemcy mają wziąść gazu ?

Pomoc pomocą ale trzeba myśleć o dobru swojego narodu a nie mieć to w dupię i niech się dzieje co chcę i np nawóz niech będzie nawet i po 6tys a ropa po 10zł

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Zaryzykuj i oświeć mnie, i jeszcze kilka osób. 

Jednak to prawda że im bardziej wykształcony tym...

2 minuty temu, racyl napisał:

solidarność piękne hasła tylko skąd teraz np Niemcy mają wziąść gazu ?

Pomoc pomocą ale trzeba myśleć o dobru swojego narodu a nie mieć to w dupię i niech się dzieje co chcę i np nawóz niech będzie nawet i po 6tys a ropa po 10zł

Powiem tak , przez te całe embargo to prędzej się ta łunia rozpadnie niż ruski zdechnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v