Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

da Amerykanom
dopiero ogłosili

kto wie czy to nie jeszcze mądrzejze

No tak, tylko że nie wiadomo ile z tych maszyn, to te odkupione od Niemców co im zostały po NRD. Czyli aby poszły dalej Niemcy muszą zgodnie ze swoim prawem, (co było trenowane z artylerią wcześniej) wydać zgode na przekazanie stronie trzeciej (porządek w papierach musi być).😂

A jak sie Niemcy będą dość długo zastanawiać i sprawdzać numery w kwitach, to i tak ciul z tego.

Sprawa kolejna to sam fakt pozbycia się kilkudziesięciu maszyn w obecnej sytuacji z adnotacją o uzupełnieniu stanu posiadania w stylu "eeeee panie to sie kupi gdzieś, coś , kiedyś od kogoś"🤣 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, hubertuss napisał:

Systemy nawigacyjne NATO i rozpoznawania swój obcy i inne tez ten ursus miał. Nie róbmy se jaj bo to poważnie zaczyna się robić

NATO boi się Rosji i Rosja to wie za tym powiadał Władek powiedział jak ktoś przekaże Ukrainie samoloty to tak jak by wypowiedział wojnę Rosji . Za tym Amerykanie maja przekazać nasze migi .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
32 minuty temu, PRIMO napisał:

To pokazuje jaka mocna jest UE i NATO. 🤦‍♂️

Oni tylko mocni są w dop🤬 ale własnym obywatelom. 

Och Ty lewaku jak ty dalej żyjesz tym że ktoś ma gorzej niż Ty,Jakie TO poliniakowe. 

To  mają nagle zrezygnować z gazu, ropy tak jak chcą nasze cudaki ? to są odpowiedzialni ludzie za swoje kraje a nie mający w d*pie to czy będzie w kraju dostępny gaz i paliwo

nasz andrzejek opowiada że w tym ruskim gazie i ropie jest krew ukraińska ale co go tam obchodzi że jak zabraknie tego gazu to nowozy dla polskich chłopów podrożeją, co go obchodzi że na stacjach będą jeszcze mniejsze limity.

Opublikowano
55 minut temu, mirro napisał:

Sprawa kolejna to sam fakt pozbycia się kilkudziesięciu maszyn w obecnej sytuacji z adnotacją o uzupełnieniu stanu posiadania w stylu "eeeee panie to sie kupi gdzieś, coś , kiedyś od kogoś

Z nielotami był problem taki że najlepiej było je ze złomować ale efy drogie ...

Opublikowano (edytowane)

To co nam teraz drenuje portfele to jest pokłosie sankcji i nie premyślanych decyzji.

Sankcję są a jak putin ma ochotę to dalej rozwala ukrainę 😄 Jakby miał lepsze wojsko to ta ukraina już byłaby zdobyta zanim te wszystkie zabawki dotarły do ukraińców

zrobię tak samo jaki uchodźcy, a co myślisz że będę mu opór stawiał pojadę dalej 😄

Jakby Putin chciał na zaatakować  to już dawno by to zrobił. przecież graniczymy z białorusią a to praktycznie jakbyśmy z rosją graniczyli

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Śnieg pada ulgą im te cienżaówki na kołach bo bagno z wiosny

A nie  dał by rady  nato a po wojnie z Ukrainą kto wie i samej Polsce.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, V12 napisał:

Nie będe tez na siłe bronił swojego zdania, moge sie mylić co do zamozności społeczeństwa, rozwój ogolnie wszystkiego trwał a nie cofał sie 

Lubie motoryzacje z tamtych lat z US , i fakt schodzili troche z V8 ale tez mocno kastrowali z mocy, jednak mimo tego nigdy nie zeszli do pierdziawkowych pojemnosci jakie były w europie w tym czasie (przynajmniej mieli jakies 6-stki)  , aby tak na dobre ograniczyć zużycie .

rozwój maszyn rolniczych tez kwitł w najlepsze .

Co do pracowników, to tez ciezko stwierdzi kto to był i z jakich warstw społecznych , znamy legendy kto pobudował za darmo US

No jak to, kto pobudował - całe masy chińczyków i innych emigrantów budowało kolej i przedsiębiorstwa - za miseczkę ryżu. Polacy też budowali.

40 minut temu, racyl napisał:

To co nam teraz drenuje portfele to jest pokłosie sankcji i nie premyślanych decyzji.

Sankcję są a jak putin ma ochotę to dalej rozwala ukrainę 😄 Jakby miał lepsze wojsko to ta ukraina już byłaby zdobyta zanim te wszystkie zabawki dotarły do ukraińców

zrobię tak samo jaki uchodźcy, a co myślisz że będę mu opór stawiał pojadę dalej 😄

Jakby Putin chciał na zaatakować  to już dawno by to zrobił. przecież graniczymy z białorusią a to praktycznie jakbyśmy z rosją graniczyli

Nie chce zaczynac wojny w bezpośredniej styczności z Polską, żeby nie było jakichś incydentów. W razie "W" wszystko co przy granicy mogłoby zostac potraktowane przez USmanów jako agresor i zrównane z ziemią. Poza tym postawa baćki Łukaszenki jest chwiejna, może nie zgadza się na zadymę bliżej granicy z Polską.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, racyl napisał:

to usuną te biało-czerwone szachownicę czy zostawią 😄

Chyba jednak zostawią. Jak się okazuje amerykanie byli mocno zdziwieni planem przekazania samolotów im do bazy NATO w Ramstein w Niemczech.

Zatkało ich, gdy usłyszeli o sytuacji z samolotami MiG-29” – przyznał. Dziennikarz zaznaczył, że „była to podjęta przez kraj sojuszniczy próba zmuszenia USA do wprowadzenia myśliwców w trwający konflikt, potencjalnie ryzykując konfrontację militarną z Rosją”.

Ciekawe tłumaczeni. Bo nas by nie wmieszało czy jak? Znowu niedojdy z pisu wymyśliły jakiś kuriozalny plan o którym nikt nie wiedział z zainteresowanych stron.

Władze Rzeczypospolitej Polskiej, po konsultacjach Prezydenta i Rządu RP, gotowe są niezwłocznie i nieodpłatnie przemieścić wszystkie swoje samoloty MIG-29 do bazy w Ramstein i przekazać je do dyspozycji Rządu Stanów Zjednoczonych Ameryki" – czytamy w komunikacie MSZ.

Cymbały pierwszej klasy. Wymyślają jakąś szopkę informują świat a USA nic nawet o tym nie wie. To pokazuje jak niekompetentni ludzie rządzą naszym krajem.

Wcześniej podsekretarz w departamencie stanu USA Victoria Nuland poinformowała w trakcie wystąpienia przed komisją ds. zagranicznych, że o oświadczeniu Polski dowiedziała się w drodze do Kongresu. Podkreśliła, że decyzja nie była konsultowana z Waszyngtonem.

Zamieszanie wokół MiG-29 dla Ukrainy. „Amerykanów zatkało po propozycji Polski” (msn.com)

Tak więc migi zostają w Polsce. Nieudacznikom z pisu znowu nie poszło. Tym razem na nasze szczęście. Putin nie jest taki głupi  by nie wiedzieć czyje to samoloty. Tak pis załatwia międzynarodowe sprawy. Niedojdy i tyle.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Posłuchajcie TVPINFO włos się na głowie jeży.Niejaki Kumoch powiedział że Polska postawiła sprawę jasno,nie będzie żądać żadnej   żadnej pomocy na zagospodarowanie uchodźców ,sama Polska doskonale daje sobie radę.Myśliwce przekaże bezpłatnie

Edytowane przez witejus
Opublikowano

Wiedzą tylko nie chcą ich w ten sposób oddać. A to zła wiadomość nie dobra.

1 minutę temu, witejus napisał:

Myśliwce przekaże bezpłatnie

od Niemców dostaliśmy za 1euro

Opublikowano (edytowane)

Tak Polska przekaże myśliwce bezpłatnie Amerykanom, którzy nic o tym pomyśle nie wiedzieli i którzy ich nie chcą. To jest kabaret.  A TVPINFO lepiej nie słuchać tam same fake newsy.  Straszą i tumanią ciemnotę.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

To jest kabaret. 

To jest dramat nie kabaret ,oni chcą wszelkimi sposobami wciągnąć Polskę i NATO w wojnę z Fiutinem.Nie na darmo nazwali się adwokatem Ukrainy.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

Posłuchajcie TVPINFO włos się na głowie jeży.Niejaki Kumoch powiedział że Polska postawiła sprawę jasno,nie będzie żądać żadnej   żadnej pomocy na zagospodarowanie uchodźców ,sama Polska doskonale daje sobie radę.Myśliwce przekaże bezpłatnie

Polska przekaże bezpłatnie myśliwce USA, żeby ci zmodernizowali je do standardów F16😂 Na taki żarcik sobie pozwoliłem.

Zdaje się że wczoraj oglądałem wystąpienie Pana Morawieckiego, który mówił że będziemy przekazywać tak jakby był pewien że oni (USA) będą chcieli przyjąć. To ja już nie wiem Co się roi w baniaku tego człowieka, dla jaj chyba tylko nazywanego Premierem.🤣

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Nie słuchaj TVP INFO tam jak nie skłamią to żyć nie mogą. Wczoraj Pinokio na lotnisku przed wylotem powiedział jasno, że liczą na forsę z UE na pomoc Ukraińcom. Bo jak stwierdził w Budżecie nie ma kasy bo są zadania socjalne i inne. Po co wy oglądacie tą zakłamaną stacje. Samolotów też Ameryka nie chce. To co z tego, ze Polacy je chcą przekazać? Komu?

Opublikowano

To ja mam propozycję. Przemalować te samoloty na biało, piznąć na bokach UN i niech lecą. Powie się że to lotnictwo ONZ i lecą utworzyć korytarze humanitarne.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Nie słuchaj TVP INFO tam jak nie skłamią to żyć nie mogą.

Każdego trzeba słuchać ,tylko trzeba myśleć i wyciągać właściwe wnioski,bez tego jesteś ślepy i głupi bo nie wiesz co się dzieje.Wywiad był z Kumochem ,doradcą Dudy więc nie wiem jak mogli kłamać

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, witejus napisał:

To jest dramat nie kabaret ,oni chcą wszelkimi sposobami wciągnąć Polskę i NATO w wojnę z Fiutinem.Nie na darmo nazwali się adwokatem Ukrainy.

Nie to jest kabaret. Bo jak się takie sprawy załatwia to należy pytać USA i z nimi uzgadniać a dopiero potem informować świat o wspólnych ustaleniach. Niedojdy z pisu tego nie rozumieją. A póki co to nie oni chcą nas wciągnąć w wojnę z Rosją. Tylko chcą wciągnąć USA w Wojnę z Rosją. Masz sprany mózg i nawet tego nie rozumiesz. Zrozum wyprany propagandowo człowieku. Polska próbowała wsadzić USA na minę bez żadnej konsultacji z nimi. A ty bredzisz, że stany nas chcą w coś wciągnąć. USA powiedziało wyżeranie to jest wasza decyzja.

3 minuty temu, witejus napisał:

Każdego trzeba słuchać ,tylko trzeba myśleć i wyciągać właściwe wnioski,bez tego jesteś ślepy i głupi bo nie wiesz co się dzieje.Wywiad był z Kumochem ,doradcą Dudy więc nie wiem jak mogli kłamać

Ty niestety nie myślisz co pokazuje powyższy mój wpis. Nie rozumiesz, że Polska chciała wmanewrować USA w dostawę samolotów bo sami się boją. Nie konsultowali tego z USA> A ty piszesz, ze to USA chcą nas wmanewrować zw wojnę. Skoro USA mówią wyraźnie to jest wasza decyzja.

Opublikowano

Nie rozumiesz człowieku o spranym mózgu że chcą wciągnąć w wojnę NATO i Polskę.Morawiecki ,Duda chcą wciągnąć ,trzeba ci każde słowo tłumaczyć.To jest dramat nie kabaret jeszcze raz powtarzam ,WOJNA TO NIE KABARET.Wiem że jesteś zaciekłym anty pisowcem ale to nie powód by to odbierało ci resztki rozumu ,magistrze.

• Thanks 2
Opublikowano

No teraz to przyznaję cię nie zrozumiałem. Jako pisior oskarżasz Dudę i Morawieckiego. To szacun. Faktycznie czuję się usprawiedliwiony nie rozumiejąc, że ty ich tak możesz oskarżyć. Ale w sumie masz racje. Te niedojdy tymi samolotami chciały nas wciągnąć w tę wojnę.

Opublikowano
24 minuty temu, witejus napisał:

PIS  to są niebezpieczni rusofobiczni debile. Oni nigdy nie nauczą się zabezpieczać w pierwszej kolejności własnych interesów tylko będą kogos próbowali na siłę uszczęśliwiać. Polityka dwóch wrogów i usilne pchanie sie do konfliktu który jest z góry przegrany. Ani amerykanie ani nikt inny z państw zachodnich nie wyśle żadnego wojska na ukrainę ale do naszych głupków to nie dociera. 

9 minut temu, witejus napisał:

Jeśli taki kretyn jest doradcą Prezydenta RP to niech nas Opatrzność broni bo na rozsądek zadawać się już nie można.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v